Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov 2017

Dacă aveți vreodată chef să petreceți o săptămână uitându-vă la filme într-un oraș mic și răcoros de provincie, Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov (FFIR) ar putea fi soluția. Care, în afară de concertele din cetate, unde vin trupe mai mult sau mai puțin celebre și unde e un pic de înghesuială, are un aer pitoresc și simplu. Nu este înghesuială, rulează filme bune, sunt dezbateri cu invitați nu mereu celebri, dar bine intenționați și cu idei bune.

Am fost invitați pe partea de presă (așa scria pe ecuson), am văzut câteva filme, am ratat documentarul cu cartofi, m-am plimbat prin oraș (ca idee, în 3 ani au făcut un pasaj de 2-3 ori mai lung decât ăla de la Băneasa, pentru a trece mașinile pe dedesubt și lăsa centrul liniștit, plus un lift care duce turiștii până la cetate în câteva minute, plus reparat scările pentru coborârea de la cetate, ceva ce Brașovul n-a reușit încă pe Tâmpa).

  

Și am dormit la hamac, spre surpriza și deliciul unor invitați, care se strângeau seara în grădina unei casa la o sticlă de vin să discute politică sau social media.

 

Sper ca la anul să prind mai mult.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. Un articol „pe pozitiv”, mă bucur. Uneori trebuie să vedem si faptele / evenimentele ce merita apreciate. E bună critica, însă dacă e prea multă iti da impresia că totul e nasol.

    00
  2. Biletul de intrare in cetate e tiparit tot de consiliul judetean Dambovita…complexul muzeal „Curtea Domneasca” Targoviste?

    00
    • Am auzit numai lucruri bune despre festival, de la Irina Margareta Nistor; a fost acolo si ambasadorul SUA… In octombrie, va recomand Les Films de Cannes a Brasov – editia intai. Filme selectionate in Festivalul de la Cannes din acest an, deci filme de autor, din 2017. La Bucuresti festivalul exista, cu mult succes, de opt ani, fondat de Cristian Mungiu (singurul regizor roman laureat cu Palme d”Or la Cannes, in 2007). Si da, un sincer bravo autoritatilor din Brasov (Primariei) pentru ca doresc festivalul acolo si au inteles sa sprijine un festival premium!

      00
  3. Interesant…
    In alta ordine de idei e bun Blackview-ul ala de ceva?

    00
  4. Am trecut de 3 ori, în 3 perioade diferite. Liftul ala nu mergea. O dată revizie (de inteles), o dată nu mergea, nu era nimeni sa spuna de ce, o dată pt ca pitong.
    Coincidente…
    În rest, la cetate au facut un mic bazar tip căsuțele de pe dn1. Exista o singura locație in cetate, un bătrân care luptă pt păstrarea cetății.

    00
  5. Am trecut vara asta pe-acolo. Jalnic, mi-a fost mila. O singura buda in toata zona, si aia la intrare in cetate, si aia stricata. La ora 9, facand parte din primul grup de vizitatori, am gasit in cetate cosuri de gunoi pline si/sau rasturnate (in turnul de la intrare, spre exemplu, era imprastiat). Binoaclele alea de sus, nefunctionale. Liftul nu functioneaza decat, probabil, la zile festive. Bazar in zona, dezinteres, plictiseala de angajati obligati sa stea in soare pentru trei lei. Pacat ca dupa ce am batut cateva sute de km ca sa ajung la Rasnov impresia cea mai puternica mi-a ramas UNDE DRACU MA CAC ?

    00
  6. Ohhhh am ratat :( şi aş fi avut cum să ajung acolo pentru că eram în concediu. Asta înseamnă să nu mă informez. Sper că la anu„` am s[ fiu acolo. Cred că a fost minunat. De fapt imaginile postate spun totul.

    00
  7. In spiritul primului comentariu, nu scrii/accepți să publici și ceva „de bine” despre Vaslui?
    Săptămâna asta e „Hora din străbuni” – un festival anual care se tine de vreo 10 ani, si a avut invitați din Sri Lanka, Peru, Bolivia – pe lsnga tradiționalii ucrainieni, bulgari, polaci…
    Iar imediat după festivalul ăsta începe”Open Camp” – tot așa, se tine de vreo 7-8 ani, invitați fiind trupe ca Subcarpati, CTC, Tapinarii, God…
    Dacă îți trimitem un „review” de anul ăsta, il publici?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube