Care e faza cu articolul din Guardian despre Adamescu

Sâmbătă a fost un articol în The Guardian despre cum Alexander Adamescu, moștenitorul rămășițelor imperiului fostului apropiat la serviciilor secrete române, a angajat o firmă de consultanță condusă de, coincidența naibii, doi foști agenți ai serviciilor secrete britanice, pentru a produce un raport despre cum, dacă e extrădat înapoi în România îl așteaptă moartea sau, mai rău, sărăcia.

Doar Hotnews și-a încercat norocul să traducă de prin el, și a ieșit, așa cum vă așteptați, o ciorbă.

Și mai amuzant e că raportul și întâmplarea sunt din 2017, dar pe vremea aia Guardian și alte ziare britanice luau bani ca să publice articole pro Adamescu.

Lawyers for Adamescu filed the 36-page report as expert evidence in extradition proceedings held in London in 2017. Written by Carlile, who is a senior QC and former independent reviewer of terrorism legislation, the report bolstered the businessman’s claims that the Romanian prosecution is politically motivated.

Bun. Raportul ăla e genul de trafic de influență adorabil pe care îl fac foștii oameni puternici. Mai țineți minte faza asta din “Inside Job”? Ăla fusese plătit să scrie o lucrare despre cum Islanda e cea mai tare, și ăia care îl plătiseră foloseau lucrarea ca punct de referință pentru tot felul de mizerii, pe ideea că tipul era în conducerea Fededal Reserve System.

La fel și aici. Găsești niște gigei care aveau funcții de conducere în SIE sau SRI din UK, îi plătești să scrie niște ce vrei tu acolo, ei scriu și mergi cu raportul ăla în dinți, pe ideea că judecătorul se va scăpa pe el un pic când va vedea numele ălora.

Doar că…

Ultimately, however, the judge in Adamescu’s extradition case refused to admit Scarlett and Carlile’s report as expert evidence, citing concerns about the lack of information about the identities of the company’s “unnamed but trusted Romanian agents” and the circumstances in which SCS’s operatives – identified in court as “retired intelligence officers” – collected the information.

Deci da, tristă situație. Oare The Guardian stătea pe raportul ăsta de acum doi ani și nu l-a publicat pentru că nu avea interesul? Sau, altceva, oare acum Adamescu mai iese la rampă cu ceva acuzații de răpire sau cine știe ce alte minuni?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. Randi adamescu este o beizadea deci este doar un prost ( vezi victoras micula , ion ion jr jr tiriac, erbasu ierbivoru etc) ramas singur pe lume cu multi bani . Daca nu-l storci acum banii oricum ii papa altii deci flacaul trebuie scuturat bine ca ciresul de mai in iunie

  00
  • Băi Nicușoare, așa-i că merele-s acre? Așa-i ca tu poți moșteni numai praful de pe tobă? 😁😁😁

   00
  • Vezi ca nu e vorba de Rani Adamescu ci de Alexander.

   00
  • Am un coleg ce a fost coleg de liceu cu beizadeaua. Asta se intampla in vremurile de vest salbatic… are povesti cum o ardea cu super masini si cu sofer ca n-avea carnet, că le schimba la saptămână sau doar că îi ziceau unul sau altula că „n-are tupeu dacă nu ia mașina x”.

   Aparent da, e un prostălau ca mulți prostălăi nascuți cu bani gata.

   00
 2. Il inteleg, cica in Romania închisoarea e chiar nasoală, nu poti nici macar sa iesi cand vrea p..a ta in oras asa ca in tarile civilizate.

  00
 3. „moștenitorul rămășițelor imperiului fostului apropiat”

  confuzia incalcirii confuziei exprimarii articolului care este

  00
  • Imi cer scuze ca inoportunez, dara daca stau bine sa ma gansesc si fara sa incerc sa aduc prejudicii celor care au o parere contrara parerii mele, luand in considerare toate aspectele posibileale situatie de fata, am uitat ce voiam sa spun.

   00
  • Bineinteles ca persoanele de fata se exclud, cu exceptia mea, care ma autoexclud prin dubla negatie, neexcluzand varianta admiterii uneia dintre negatii sau admiterea ca urmare a dublei negatii, ceea ce ar duce, automat, la negarea admiterii, adica la negatie simpla, ceea ce, in cazul de fata, ar fi o admitere… adica o negatie.

   00
  • Eu aș zice să cauți alt nick. Ăsta este luat.

   00
  • deci, intr-o apa…

   00
  • Minciuni și fraze-i totul ce statele susține

   00
  • Propun să faci o alocuțiune despre agnosticismul mitic si gnoseologia frazeologica

   00
 4. Îți mulțumesc mult.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.