Păi ce, eram proşti să avem faţade frumoase?

Senatul a respins astăzi un proiect de lege al Guvernului care ar fi urmat să-i oblige pe proprietari să-şi renoveze faţadele deteriorate ale caselor. Proiectul de lege prevedea că reabilitarea faţadelor clădirilor cade în obligaţia deţinătorilor, iar reabilitarea ar fi urmat să fie decisă în urma evaluărilor administraţiilor locale.

Dacă proprietarii nu admiteau să reabiliteze faţadele caselor, acest lucru trebuia să fie făcut de primării care ar fi urmat să recupereze banii de la deţinătorii imobilelor. (sursa)

Chiliman spune că din cauză că locuitorii sunt prea săraci. Altii pur şi simplu nu vor să cumpere un amărât de burlan, dar au bani de limuzine.

Bine, proiectul nu s-a votat pentru că a sparge renovarea unei străzi pe bucăţi per casă nu e rentabilă pentru firmele prietene puterii şi opoziţiei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. NOU
  #1

  In Bucuresti mai e cum mai e… in Bacau, spre exemplu (orasul meu natal), sunt cartiere unde fiecare locatar face ce vrea in legatura cu fatada. Si la cat de creativ poate fi moldoveanul la bautura, iti imaginezi ce iese… uite un exemplu:

  Mersi

  00
 2. La noi in oras Primaria ii obliga pe proprietari sa faca asta. Si oamenii chiar si le renoveaza.

  00
 3. Nu, pur si simplu ne place sa ne plangem si sa nu facem nimic in privinta asta. Si sa ne facem fatadele ar insemna sa punem mana sa lucram, chestie care e cam… neobisnuita la noi 😀

  00
 4. Măcar de și-ar face treaba firmele prietene…

  00
 5. mai stiu eu pe cineva care are vila si doarme in cort…

  00
 6. @Laurentiu Horubet tare faza cu „cat de creativ poate fi moldoveanul la bautura”

  00
 7. in fond asta ar trebui sa tina de bucataria fiecarei primarii

  00
 8. NOU
  #8

  Daca ne gandim ca multi din cei care fac , propun, voteaza( sau nu) legile au interese, putem gasi o eventuala explicatie: multe imobile vechi, unele chiar de patrimoniu, sunt „ajutate” sa cada, ca sa le ia locul diverse cladiri moderne(ca data, nu ca stil) mult mai profitabile decat satisfacerea unora care ar dori sa vada stil arhitectural unitar, eleganta, curatenie, eventual sa nu le cada zidaria in cap cand trec pe langa…

  00
 9. salariile sunt praf si tu te gandesti la aia cativa ratati cu audi care nu au bani de mancare da’ de unde si de fatada….tara asta e prea saraca pt asa ceva. Era frumos sa se faca fatadele din banii statului sau macar continue programul de reabilitare, chiar daca in unele zone a fost o pacaleala (unui vecin ia venit de plata 80 mil pt 3 camere).

  00
 10. Din cate stiu eu, Dl. Chiliman zicea ca a obtinut sponsorizari pentru refacerea fatadelor in sectorul 1. Nu se mai intampla chestia asta?

  00
 11. Pai in centrul Bucurestiului sunt case care se darama peste tine si au WC in fundul curtii (care au wc, evident) iar voi vorbiti de fatade?

  00
 12. Se pot spune multe despre primarii … Pacat ca nu prea se misca decat la reclamatii.
  Iar daca mai este unu’ care are la fel ca cel reclamat, nu se vor lua si de ala … trebuie alta reclamatie ca sa ia masuri.

  00
 13. NOU
  #13

  Proiectul nu putea trece, pt ca era nitel ilegal. Nimeni nu poate obliga pe altcineva sa efectueze anumite cheltuieli, indiferent de categoria lor (in cazul de fata – de natura administrativa). Unii poate chiar nu au bani, nu ii poate forta nimeni sa faca ceva cu proprietatea lor, pt simplu motiv ca e a lor.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.