Cum să nu îți faci nervi în concediu – ghid practic

Pornesc de la articolul ăsta. Pe scurt, oamenii se cazează la un hotel, parcarea era neasfaltată, camera arăta jalnic și dădea spre ghenă, mâncarea era scumpă și nasoală.

Bun. Ghid practic:

Pasul1: pleci

Intri în cameră și vezi că e jegoasă? Pleci. Nu desfaci bagajele, faci un duș, te uiți 2 ore la TV și apoi decizi că bla bla bla. Nu așa se face.

Nu te poți aștepta să se schimbe ceva dacă tu nu pleci. Da, există disconfort, da, trebuie să cauți alt hotel, da, trebuie să faci un pic de scandal să îți recuperezi banii. Dar orice altceva înseamnă că accepți condițiile existente.

Nu înțeleg de ce te-ai mai plânge după ce ai acceptat. De ce? Cui? Ca să ce?

Asta e valabil și la restaurant. Iei două guri din mâncare și e proastă? Chemi chelnerul și o trimiți înapoi. Nu mănânci jumate sau pe toată și apoi comentezi. Ăla ce sa zică? Păi stai, nene, ai mâncat tot și acum îmi zici că nu a fost bună? Cum vine asta? Ești prost? Serios, ești prost? Cum să te iau în serios?

Am fost în situații în care am făcut asta, cu copilul mic în brațe. Sau rupt de somn. Nu a murit nimeni. Nu putem sau nu vrem să stăm aici? OK, plecăm.

Am pățit o fază într-un hotel din SUA, ceva de mâna a doua de pe marginea drumului. Camera1, nu mergea ACul. Camera2, nu mergea ACul. Mergea, pornea, huruia, dar nu băga rece. Păi ce facem? Tira la următorul. Am mai condus 50km și am ajuns la următorul. Nu vă supărați, uitați ce am pățit, se poate să verificăm înainte? Omul ne-a dus în cameră, a dat drumul la AC, băga rece, acolo am dormit. Simplu.

Pasul2: ignori rahaturile

Scaunul scârțâie un pic. Ai găsit loc de parcare mai acana. Aerul condiționat e un pic gri. Televizorul e un pic mic.

Oamenii sunt pur și simplu tâmpiți, asta e explicația. Nu ăștia din articol, ci în general. Ești în tranzit. Ce vrei? Serios, ce vrei? E un rahat de hotel, pentru tine și pentru ce îți trebuie ție. Faci un duș, bagi ceva la maț, dormi și pleci.

Aduceam o mașină din Germania cu un samsar. Se face noapte, hai să ne oprim undeva să nu facem vreo prostie, Ungaria, hotel pe marginea autostrăzii, complet jegos, beton pe jos în cameră , se cam auzeau TIRurile. Am făcut câte un duș, am băgat cornul în pernă, a doua zi ne-am tirat. Nici nu am reținut cum se numește. A doua oară ne-am cazat la Mizse, că ne respectam un pic, că nu suntem vloggeri de tec, avem bani de o cameră de hotel.

Altă dată, un motel prin Cehia, cel mai lung coridor din lume, Shining-style. Ce plm să fac, două articole despre cum a trebuit să fac 3 drumuri până la mașină și asta mi-a creat un disconfort teribil?

Altă dată, hotel de tranzit pe lângă Budapesta. Tavanul scorojit complet. Da, neplăcut, dar nu aveam trafaletul la mine. Am dormit, am plecat, am uitat.


Asta e tot. Nu e nevoie de mai mult. Nu poți să ai condițiile de acasă într-un hotel, e ilogic să te aștepți la asta. E ilogic și să te aștepți la mai mult, în condițiile în care tu acasă stai în cocină.

De aia se întorc oamenii supărați. Că nu sunt dispuși să facă nimic, doar să comenteze. Și să comenteze. Și să se enerveze. Credeți-mă, după fiecare neplăcere din astea, nu știu dacă dura mai mult de 10 minute conversația cu soția sau cu samsarul. Era nasol, am făcut bine că am plecat, aia e, hai să vorbim de altceva. Ce plm atâta teoria chibritului…

 

happy-woman-her-husband-standing-reception-desk-while-checking-hotel Image by Drazen Zigic on Freepik

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

88 comentarii

  1. Dupa titlu ar fi trebuit sa spui doar atat:
    Nu-ti convine, PLECI!
    *Pentru genul asta de persoane nu ai niciodata ce explicatie logica sa oferi …
    *Am ajuns acum 3 ani in GR, Neo Marmaras, Porto Carras, fost resort de 5 stele. Am facut check in ul si in drum spre camera, cu doi copii dupa mine, am constatat ca mocheta de pe hol miroase a hazna. Ceva rau. Nu am ajuns in camera, m am intors la receptie unde mi s-a confirmat „problema” si ca asa este in tot hotelul. Am cerut anulare si restituirea avansului si am plecat. Da, obosit, da, nervos, da, iritat, … Mi-am tras sufletul, am hranit copiii, m-am calmat, am cautat pe net, ne-am cazat in alta parte.

    Comentariu apreciat.8917
    • Cuvântul cheie: acum 3 ani. Acum daca nu iei cazare din timp, nu găsești cazare decenta (calitate) lua fața locului.
      Am pățit asta anul acesta când am dorit să prelungesc câteva zile. Da, GR.

      Comentariu apreciat.4610
  2. Acum multi ani eram tanar si prost.

    In weekendul de 1 mai le-a venit ideea gagicii de atunci si grupului ei de ametite sa mergem pe Transfagarasan si sa apoi sa ne oprim peste noapte la Brasov. Mergem, urcam sus sa vedem lacul, platim aia 10 lei la toaleta, hai spre Brasov. Nimic pe booking, nimic pe orice alt site de rezervari, gasim cumva camere la Hotel Capitol. Aia la receptie cer banii inainte sa vedem camerele, platesc cu cardul si urcam. Cea mai misto mobila comunista, mai veche ca mine, mucegai in baie, miros nasol in camere.

    Eu zic sa plecam, astea ca nu se face asa ceva, nu se poate, e rusine. Era platit cu cardul meu, asa ca le spun ca daca vor sa ramana, sa isi plateasca singure camerele. Mergem jos la receptie, aia deja erau constienti de ce dezastru e in camere, nicio discutie cand spunem ca vrem sa plecam, ne dau inapoi banii in numerar. Am gasit cu chiu cu vai 3 camere in 3 locatii diferite, nu aveam nicio pretentie doar undeva sa dormin, noi am nimerit un guesthouse cu piscina.

    Nu iti place, ceri banii inapoi, pleci. Simplu!

    Comentariu apreciat.7517
    • dar fiind în 3 locații diferite, ai ratat trisamu’ ăla pt care de fapt te-ai urnit până în BV

      Comentariu apreciat.886
    • Neah, dacă aveam chef de asa ceva se întâmpla. Tipa cu care eram atunci era cam ticnita dar din punct de vedere sexual orice tâmpenie îmi trecea prin cap se concretiza. Dar era nebuna, de aia e fosta.

      Indecis. Tu ce zici?3218
    • “ dacă aveam chef de asa ceva se întâmpla”
      Daca aveam 15 mii de euro si daca n-aveam…

      Comentariu apreciat.260
  3. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1562
  4. Mai e ceva, nu la astea ocazionale in care doar opresti sa dormi ci la alea de concediu. Am observat ca oamenii efectiv nu stiu sa citeasca recenziile, nu stiu la ce sa se uite.

    Mi se plangea un roman in Copenhaga ca e mica camera, ca are si pat supraetaja. Pai boss, nu ai vazut in descriere ca are 9 metri cu tot cu baie?

    Comentariu apreciat.1262
  5. Pai si daca nu mai comenteaza, ce scriu ei pe facebook? Sa nu se mai vaite pe social media, pai de asta am murit la Revolutie?

    Comentariu apreciat.514
  6. Eu am o intrebare pentru aia care isi fac nervi in concediu pentru ca „Nu au schimbat asternuturile in fiecare zi” ei la cat timp le schimba acasa. Nu de alta, dar am citit o tona de review uri proaste cand cautam asta vara un hotel care se bazau doar pe acest aspect. Ca nu schimbau asternuturile zilnic si ca toata lumea se ducea la masa fix la aceeasi ora.

    Comentariu apreciat.1502
    • cum să te duci la fără un sfert sau la și jumate? e aiurea! FIX LA FIX!!!!

    • da, asta mă nedumerește și pe mine. ”nu schimbau așternuturile și prosoapele zilnic”.
      frate, nici acasă nu fac asta, de ce m-aș aștepta la hotel!? ce le-am făcut, la târât în noroi, ca să fie necesară schimbare zilnică?!

      pe de altă parte, la un sejur de 12 nopți (combinate 2 sejururi standard de 6 nopți), parcă m-aș aștepta să le schimbe, fără să cer eu expres femeii de serviciu.
      am profitat că era camera de 2 paturi și eu eram una și mi-am văzut de treabă fără nervi. :)

      cât despre masă, mie mi-e foame, în jurul meu mai sunt sute de persoane, de ce nu li s-ar face foame în același timp cu mine?! :) statistic vorbind e absolut logic să se întâmple asta.

      Comentariu apreciat.594
    • cât despre masă, mie mi-e foame, în jurul meu mai sunt sute de persoane, de ce nu li s-ar face foame în același timp cu mine?! :) statistic vorbind e absolut logic să se întâmple asta.

      statistic da. dar vei sta la coadă. că asta e problema românului, nu vrea să stea la coadă. vrea să fie serviți 100 oameni in același timp, dacă se poate

    • Pai la fix se da drumul vitelor din staul, si na, instinctul de turma.

      1910
    • @AB si daca ti se face foame cand nu ai loc in restaurant nu mai rezisti 20-30 min ?

      172
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 2068
    • Conform legislatiei, hotelurile de 4 sau 5 stele, trebuie sa schimbe asternuturile la 2 zile. Alea de 3 stele la 3 zile. Alea de 2 stele la patru zile.

      Similar penttu prosoape/halate.

      Cred ca mai degraba e vorba de asteptarile pe care le ai in functie cate stele are hotelul si implicit cati bani dai. Nu poti compara cu ce faci acasa la tine.

      Comentariu apreciat.1033
    • La fel cu masa nediversificată de la micul dejun.
      Trei feluri de ouă, nu știu câte de salam, dulceață, pâine, cafea, brânză, dar e nasol, că e la fel în fiecare zi.

      Comentariu apreciat.491
    • da cos&min, dar omul , nu zic romanul ca am vazut si alte natii, cand vede bufet pune toate felurile de ou si salam in farfurie. Normal ca a doua zis e aceeasi farfurie cu toate cele 15 feluri

      Comentariu apreciat.362
    • @Maxp,
      1. eu în general merg la 2 stele, în toate camerele unde am fost, inclusiv alea cu mobilă de pe vremea comunismului, mai erau și cel puțin 2 fotolii sau 2 scaune, sau un fotoliu și un scan/taburet (cutie de depozitare și cu funcție de șezut). nicăieri nu era doar patul ca mobiler de așezat. și asta la 2 stele, probabil de la 3 în sus mai sunt și altele.
      2. again, cam cât de murdare ți-s hainele de vrei așternuturi schimbate zilnic? și când stai în cameră nu te schimbi și tu în ceva mai comod? ca acasă? blugii nu mi se par niște pantaloni suficient de comozi să stai în ei 14-15-16 ore zilnic, mai ales dacă o parte din orele alea le petreci ”acasă” (la cazare).
      3. nisipul îl mai scuturi și pe plajă.

      @Ionuț, din câte puțina mea experiență, în hotelurile unde capacitatea de cazare este muuult (dublă/triplă) peste capacitatea restaurantului aceluiași hotel, mai ales la hotelurile unde în preț este inclusă pensiune completă (demipensiune), masa se organizează pe serii și ești repartizat în aceeași serie la toate mesele, tot sejurul (dacă ai luat pensiune completă/demipensiune).
      hotelurile de genul ăsta chiar încearcă să aibă toată lumea loc la masă într-un mod decent.

      dacă n-ai plătit masa în hotelul unde ai cazarea și crăpi de foame, de nu mai poți s-aștepți juma’ de oră (sau ai copii, ei chiar nu prea pot să aștepte), te mai duci și la alte localuri unde se vinde mâncare.

      Comentariu apreciat.416
    • Daaaa asta cu asternuturile e mondiala. PLm, mie nici nu imi place sa intre zilnic in camera :) atat timp cat imi face curat, imi alimenteaza baia, ia gunoiul…e bine.

      am citit review la un hotel bun, bun tare, a dat o stea pentru ca….. domnle nu avea gel de dus!

      Comentariu apreciat.464
    • @Rumbu Am fost la hotel de 4 stele in care nu mi-au schimbat asternuturile/prosoapele in tot sejurul de 5 zile. In plus, aerul conditionat avea evacuarea facuta prost (m-am trezit cu balta pe podea dupa cateva ore)
      La alt hotel de 1 stea mi-au schimbat asternuturile/prosoapele/samponul in fiecare zi. Sotia a ramas uimita la plecare cand a observat ca la receptie, langa numele hotelului, aparea doar o stea.
      Nu mai pun demult pret pe clasificare hotelurilor. Cazarea la 4 sau 5 stele e doar un motiv de lauda in fata prietenilor, nu o garantie a serviciilor pe care le primesti.

      Comentariu apreciat.424
    • La ultimul Airbnb din Grecia, unde am stat, tot zilnic schimbau asternuturi si prosoape. Ba chiar spalau si haine daca voiam.
      Era deja enervant. La anul ma duc tot acolo sa le spun sa o lase mai usor.

      Comentariu apreciat.381
    • @AB doar avem alte standarde, blugii erau un exemplu, daca am stat cu ei in metrou pe un scaun ii consider murdari. la hotel nu imi mai iau si haine de stat in casa, pana mea…. la hotel sunt in vacanta si in general stau pe afara, vin la hotel pt dus si sa ma schimb si sa dorm. ma asez pe pat. vreau asternutul curat apoi :) acasa ma bag in asternut doar dupa ce fac dus.
      nu stiu cat te scuturi tu de nisip la plaja ca pe tot nu-l dai jos orice ai face

      011
    • Care v-ati mai uitat la Seinfeld in trecut… e episodul ala in care parintii lui Seinfeld sunt dati afara din comitetul condominiumului in Florida pentru ca s-au dus la masa mai tarziu decat Happy Hour…ceea ce insemna ca au bani, cel mai probabil furati chiar de la asociatie… :))))))))))))))))

      100
    • Eu chiar nu vreau sa-mi fie schimbate asternuturile daca stam maxim 4-5 zile. Pentru mai multe zile…da. Dar neaparat gunoiul sa fie luat zilnic, desi de obicei tot noi il ducem voluntar la cosurile de pe strada. De nisip ma spal/scutur la plecarea de pe plaja. Mancam doar la restaurante din apropiere, merg si intru unde vad ca e liber si mancarea pare ok. Iar la bulgari merg doar la hoteluri unde au parcarea ok, conform review-urilor.

      180
    • Eu bag airbnb. Dar am pretentia sa nu ma frece la icre. Imi spal singur. Ultima data am lasat de departe mai curat decat era cand am ajuns

      92
  7. Unele persoane (in special femei) nu vor mereu solutii practice ci vor doar sa se planga, in timp ce altcineva le compatimeste aprobativ.

    Comentariu apreciat.9617
  8. la prima fază, aia cu plecatul, e mai greu într-o anumită situație:
    când nu stai fabulos cu banii.

    când ai rezervat acum x luni într-un loc mai ieftin, sperând că pozele și recenziile alea bune (dacă le-ai citit) sunt pe bune și acum, dacă pleci, pierzi cel puțin banii pe o noapte de cazare și se simte sau ți se restituie peste x săptămâni și acum în zona aia orice loc mai ieftin e full-full și alea mai scumpe îți destabilizează bugetul pentru minim 6 luni, asta în cazul fericit în care ți le permiți oarecum.
    asta pt șederile cu o durată mai mare de o noapte.

    pt alea de o noapte, dacă nu mișună gândacii și nu miroase a kk, și la parter nu sunt 3 nunți și un botez în același timp (cât să ducă și dopurile mele de urechi!?), e ok.

    Comentariu apreciat.604
  9. De regula incerc sa planific eventualele opriri/popasuri când alergam prin concedii, dar am mai făcut opriri neplanificate sau chiar concediu făcut cu ce găsesc pe net cu 1 zi înainte. Mereu caut locatia respectiva pe booking, ma uit la păreri, vad poze sa știu la ce ma aștept. Durează maxim 5 minute (echivalentul a cateva scroluri pe fb sau insta) sa cauți o locație și sa îți faci cât de cat o părere. Dar nah, am fost tepuiti în 2023 când ai un dispozitiv în buzunar care îți oferă acces la cam tot ce te interesează.

    263
  10. După 17 ani de evitat Turcia, anul ăsta am luat 10 nopți la un hotel foarte bine cotat și cu preț pe măsură. Am zis că pentru copil e ideal. Pentru mine aveau alcool bun, suficient.
    Prima cameră miroasea a vechi. Am mai simțit același miros în Anglia, într-o clădire veche de 300 ani.
    Până recent aș fi zis aia e, îi ard la reviewuri. Anul ăsta am cerut în aceeași zi schimbarea camerei. Și am primit a 2 a zi alta, ba chiar mai scumpă, fără nicio diferență de plată.

    Comentariu apreciat.623
    • da, trebuie sa vorbesti, sa-ti verbalizezi nemultumirile.
      mi s-a intamplat de mai multe ori sa nu coincida latimea patului cu cea declarata.
      pt noi e un criteriu important in alegerea hotelului, sa fie pat king-size. daca nu au, suportam twins.
      de fiecare data ne-au schimbat camera si ne-au dat apartament.
      sau in Poiana, la 4*, nu a mers cablul la tv, ne-a zis ca e avarie in toata Poiana, nici a doua zi nu mergea si stiam ca avaria e reparata… a venit un tehnic si a reglat tv-ul.
      apoi, cand am venit de la ski, era o echipa de muncitori si varuiau pe hol, reparasera ceva, bla-bla.
      am sunat la receptie si am reclamat faptul ca nu am platit o poala de bani ca sa vin in santier – tocmai renovasem acasa si sechele.
      au plecat imediat muncitorii si a venit ceva sefulet cu o tava cu branza nobila si struguri, plus o sticla de vin si pahare cu picior inalt ca sa-si ceara scuze.
      bine, si in anii urmatori tot acolo ne-am dus pt ca au cea mai misto piscina – Piatra Mare.

      28
  11. NOU
    #33

    Asa am facut la Băile Tușnad , Pensiunea Silex , platesc omului si urc in camera…..mocheta mirositoare, covoare , aer inchis , mobila obosita….si cand ma dau mai asa vad si gunoiul ne aruncat…. am coborat imediat la unguras…care mi-a dat banii plangand ca nu i s-a mai intamplat asa ceva…… dus am fost:)

    Comentariu apreciat.572
  12. De cand am descoperit apa calda si internetul, arunc inainte sa plec un ochi pe destinatie, gmaps, obiective, mai intreb diverse pe un grup pe facebook (de travel, de parinti, prepperi sau de camionagii), ca sa-mi fac o parere.
    Daca ajung in locatie si nu se ridica la nivelul asteptarilor, spal putina!

    243
  13. De acord cu punctul 1. Dar!
    Ce te faci când te duci ca prostu’ într-o țară de lumea a 3.-a, să îi zicem Egipt, unde constați că totul e jegos și nimic nu e cum ți s-a promis când ai marcat cei 2.600 EUR.
    Acolo nu ai cum să schimbi hotelul. De fapt nici măcar nu ai curajul să ieși pe stradă, că toate privirile te dezbracă și/sau te fură. Despre alte pățanii să nici nu mai vorbesc…

    Indecis. Tu ce zici?3525
    • a cui e vina că s-a dus in Egipt? a egiptenilor?

    • Eh…. Subsemnatul a spus din start că ”nu mai vreau în țări unde Allah e idolul”… Dar grupul ”Batman! Batman!”. Rezultatul cel preconizat.

      Comentariu apreciat.474
    • Pentru spălarea jegului egiptean, am făcut un tur al Bavariei și Baden Wurtmeberg, cu noapte la Colmar și vizită în Eleveția. A costat mult mai puțin, chiar dacă am dormit la hotel și am mâncat la restaurante în buricul târgului.
      Am revenit acasă odihniți și cu amintiri excelente.

      Comentariu apreciat.564
    • zsolt – ai vizitat ritter daca tot ai fost p-acolo? Multe produse comparativ cu ce gasesti pe la noi

      38
    • @verde: despre ce vorbești?

      23
    • @Zsolt: intr-o tara de lumea a treia o rezolvi cu bani. Ajuns in camera de hotel de 5 stele in Egipt, mobila de pe la 1990, dus ca la caminele studentesti etc.
      Mers la receptie, intrebat daca au camere mai bune, pus hartia de 20 de euro sugestiv pe masa. Ca prin minune s-au gasit camere renovate cu un an in urma pentru 100 de euro in plus pe sejur.
      Dar cand te duci in Egipt, te pregatesti de acasa ca e o tara de lumea a treia.

      Comentariu apreciat.432
    • Există și varianta să mergi cu o cazare de câteva zile luata la început, apoi cauți pe net și te informezi la fata locului pentru restul. Dar asta implică flexibilitate, și nu merge cu grupuri mari. Când am mers in Egipt nu știam nici măcar toate locurile prin care ajung, dar a ieșit super.

      55
    • @Liviul – urăsc treaba asta. Am plătit pentru ceva. Livrează-mi! De aceea prefer Europa, în special ceea de Vest. Fiindcă acolo primești ceea ce ai plătit. Nu am avut niciodată surprize neplăcute.

      Indecis. Tu ce zici?2411
    • @Zsolt: Sunt de acord cu tine la modul teoretic. La modul practic traim intr-o lume imperfecta unde tara (mai) de cacat = servicii turistice (mai) de cacat. Eu am ales sa dau 120 de euro in plus ca sa nu blestem 7 zile. Mi-a placut ca a trebuit sa fac asta? Nu. Mi-a parut rau? Iar nu.

      Indecis. Tu ce zici?274
    • Poti sa ai surprize si in Europa. De exemplu 3 stele in Spania sau in Franta arata ca 2 in Romania. Sau in Italia unde au omis pe booking sa spuna ca toaleta e la comun. Sau in Olanda unde 2 garsoniere dubioase intr-un bloc sunt considerate „hotel”. Sau in Germania unde au omis sa spuna ca stai la demisol. Asta, asa, cateva exemple din tepele pe care mi le-am luat de-a lungul road-trip-urilor prin Europa aia civilizata.

      Comentariu apreciat.353
    • @Zsolt, posibil ca @Verde să vorbească despre ciocolată Ritter, care s-ar putea să se fabrice în zona în care ai fost.

      așa s-au conectat la mine informațiile și presupunerile. :)

      181
    • @AB: da, între timp am descoperit, că sediul Alfred Ritter GmbH se află la Waldenbuch, lângă Stuttgart. Am trecut pe autostradă, pe acolo, dar nu aveam informația asta. Nächstes mal!, cum ar zice neamäul.

      71
    • Ai inceput bine „ca prostu”, dar nu din motivele pe care le crezi tu :))
      Sa pleci pe alt continent, mai ales in tari mai…”exotice” si sa ai intoleranta pt problemute de gen…well, sa speram ca te vei descurca mai bine data viitoare.
      Aia cu „toate privirile te dezbraca/fura” – mie asta imi spune ca nu esti obisnuit cu destinatii turistice „worldwide” si ai si o oarecare doza de inflexibilitate. Poate genul asta de vacante nu sunt pentru tine (nu o zic cu rau), dar nu inseamna ca solutia e „nu iti convine, pleci”, asta se aplica doar pentru Uniunea Europeana :))
      Also – poze si la agentie direct…ai fost cu Karpaten? :D
      Si ai cum sa schimbi si camera, si hotelul cu totul, no problems.
      Ca au alte probleme gen transport (taximetristii lor sunt ca ai nostri acu’ 15 ani), ca datorita culturii e un pic mai ciudat cand casca toti gura la nevasta-ta, desi e acoperita de sus pana jos, ca la partea comerciala…plm, ca peste tot la arabi…astea nu sunt probleme, sunt oportunitati :D

      In prima zi in Egipt anu’ asta m-a interpelat unu in apa „dupa accent suneti de la Bucuresti?”, dupa care, neintrebat, a inceput sa se planga de hotel, ca nu e asa si pe dincolo, ca mancarea naspa, fara variatii, ca plm, ca mai bine era la nush ce alt hotel, ca el stie Egipt ca vine in fiecare an…
      Well, s-a dovedit ca hotelul era ok, mancarea decenta, serviciile bune. Nu cele mai bune pe care le-am experimentat in tara aia, dar de la mediu in sus. Dar na, fiecare cu asteptarile lui. El imi povestea ca munceste la vie in Vrancea si ca strang tot anul bani sa vina sa stea 7 zile la all inclusive si vrea mancare, bautura, camera lux. Si atat.

      20
    • Depinde si ce vezi/faci in Egipt, sau cat stai. Faci o analiza a costurilor si beneficiilor si vezi daca merita efortul.

      Sa stai doua saptamani in Egipta la o plaja care e obisnuita parca nu merita.
      Sa stai doua saptamani si sa faci un tur pe Nil cu Luxor, Aswan (locuri si lucruri pe care nu le poti vedea in alta parte) .. parca merita (si atunci iei si hoteluri ceva mai scumpe).

      Tara e aceeasi, problemele ei aceleasi.

      31
  14. Eu tocmai efectul de turma îl exploatez în concedii si după ce ma prind care e treaba îmi reorganizez activitățile a.i. sa nu prind aglomerație sau sa fie cum vreau eu.

    161
  15. Mergem la Barcelona, primim camera cu fereastra spre un fel de curte interioara/luminator cam 3×5 m, intrebam la receptie daca putem schimba camera sa avem vedere la bulevard asa mai cu rusine ca romanul prost. Receptionera ne spune ca doar a doua zi se va elibera o camera. A doua zi plecam la plimbare receptionerul se schimbase, am zis ca aia e nu se va intimpla nimic, cind ne intoarcem seara nu mergea cartela de la usa, sesizez receptionerul si raspunsul a fost ca am primit o alta camera asa cum cerusem. Acum surpriza, ne mutasera lucrurile in noua camera exact in aceiasi pozitie cum le lasasem noi la plecare de dimineata.

    Comentariu apreciat.751
    • NENOROCIȚIII!!!!!!!!!!!!!!!

    • Eram in trecere de-o noapte prin Braga, Portugalia. Luam o camera si ne da cu vederea
      spre o parcare, ne-a spus de la inceput.
      Refuzam si cerem una cu vedere spre strada. Ne intreaba: sigur? da!
      Noaptea ne-am trezit crezand ca e revolutie, razboi – ceva. Eu chiar m-am speriat.
      Cand am deschis geamul, ne-am dat seama ca era o sarbatoare locala cu un vuiet de demonstratie in masa, ca la revolutie. De-asta ne daduse cu vedere spre parcare.
      Ce dracu’ sa faci? ca de dormit nu mai era cazul. Am coborat si noi!

      130
  16. Pasul 1 – te documentezi. Te opresti 5 minute la o cafea, citesti review-urile, le iei si pe alea de 1 stea – daca aia sunt idioti si ridica probleme gen tv-ul prea mic si soarele a venit pe geam la 6 dimineata e ok. Daca tavanul cade pe tine caut mai departe. SIMPLU!

    Comentariu apreciat.453
    • Exact, merg cam pe acelasi sistem. Uneori nu trebuie mai mult de zece minute sa scanezi niste review-uri si poze mai ales daca stii ce te deranjeaza sau scoate din pepeni.
      Chestia asta tinde sa se aplice mai mult la opriri scurte, nu la concedii (prea multe nuante). Uneori trebuie sa gasesc locuri in care sa innoptam cand suntem cu motocicleta, asa ca sunt doar 2-3 criterii super importante. Trei e deja prea mult.
      Daca popasul reuseste sa bifeze, de ex. loc de parcare pazit si curatenie in camera si in baie (fixul meu), restul nu ma intereseaza. Imi gasesc de mancare sau cafea in alta parte. Daca nu le bifeaza pe alea doua, dam mai multi bani pana cand le bifam.

      70
  17. Cu atatea variante de review uri este nu mai poti nimeri intr o cazare decat daca esti indiferent.

    Indecis. Tu ce zici?248
    • Nu inteleg de ce ai luat atatea voturi negative.

      Cam orice hotel/motel, cat de mic, are azi zeci/sute/mii de review-uri pe tripadvisor/google maps. Daca e vorba de o vacanta de peste 3-4 zile, stai naibii o dupa amiaza si studiezi un pic oferta. Sansele sa iei tzepe devin mult mai mici.

      Daca inchizi ochii si alegi o „bijuterie” de hotel care are scor 6,2 pe tripadvisor, deja ti-o cam meriti.

      222
    • @silicon_v

      …pentru gramatica cazuta pe scari?

      121
    • am stat in liverpool decent la o chestie cu 5. Nu era spectacol, dar era fix ce necesitam eu

      32
  18. Eu nu ii inteleg pe cei care nu citesc putin despre hotel inainte de a pleca. Ok, ai un buget limitat, citeste inainte putin despre acel hotel, poate daca sunt chestii peste care nu poti trece mai bine nu mai mergi.

    De exemplu mi s-a plans cineva chiar zilele trecute ca hotelul la care a fost in Turcia avea apa foarte adanca si nu era ok pentru copii. Ok, ai net? Ia uite putin, poate mai mentionau si altii treaba asta? Nu se schimba relieful marii peste noapte.

    Comentariu apreciat.302
  19. Acum cativa ani am luat o semi-teapa. Cel mai mult m-am enervat (pe mine insumi) cand am citit review-urile (dupa sejur, bineinteles) si am vazut ca si altii mentionau exact problemele de care ne lovisem si noi.
    De atunci , verificarea review-urilor e sfanta! Nota nu este atat de relevanta, ci comentariile sunt esentiale. Cineva a dat nota 1/5 pt ca TV nu mergea, iar eu nu ma uit la TV nici acasa; altcineva da 5/5 la un restaurant pt ca au muzica live de care ii place lui iar eu nu suport muzica aia etc.

    Experienta recenta, cautam un loc are sa aiba musai piscina.
    1/ Nota medie 4.5/5; majoritatea notelor de 5 nu au nici un text si sunt de la persoane care au stat o noapte; comentariile de la notele mici mentioneaza toate cam aceleasi probleme (semnificative) = > am zis pas
    2/ In descriere zice ca au piscina, dar nici o poza care sa o arate (in schimb sunt multe poze ale camerelor puse de 2 ori). De fapt era o poza luata cu drona in care (parca) se vedea un colt de piscina in spatele vilei. = > am zis pas
    Cautarea a luat mult mai mult de 5 min (1 ora, poate 2), dar eu zic ca a meritat pentru ca am fost intr-un loc care ne-a placut atat de mult incat sigur o sa mai mergem cel putin inca o data.

    De asemenea pasul 2 mentionat de Vali este foarte important.
    Te duci in vacanta ca sa te relaxezi, nu sa te enervezi pentru toate prostiile.
    Chestiile minore de care m-am lovit le-am mentionat doar proprietarului, ca sa stie ce ar putea sa mai imbunatateasca.

    243
  20. Dar atunci așa e și cu stresul în trafic. Tu trebuie să ajungi undeva, așa că te concentrezi pe aia și-ți vezi de țel, nu de proștii care-s în jur. Uită-te-njur.

    80
  21. Eu folosesc platforma populara de rezervat hoteluri.
    Ma uit la scor si la poze. Nu rezerv daca e sub 8.
    Apoi la locatie si la descrierea camerei si ce ofera in banii aia.
    N-am gresit inca.

    131
  22. Textul a fost publicat pe multe grupuri de turism de pe FB, dar pare o incercare de promovare a litoralului romanesc. Nu ai cum să ai Ultra All Inclusive și să vezi cât costa masa la restaurant! A fost intrebata de ce statiune, hotel etc. nu a dat nici un detaliu.

    95
    • maxpam citit pe diagonala articolul si tot am prins ca la all inclusive a fost totul ok iar aia 90lei la masa erau la cazarea aia de o noapte.

      60
  23. de ce nu poate folosi lumea cuvantul „copil”?

    Comentariu apreciat.280
  24. Daca asteptati un bebe de sex feminin, o fetita, va recomand un nume tare de tot: Ambrozia.

    222
  25. Eu am stat intro pensiune intrun orasel mic din Austria acum 3 ani. Era duminica(toate magazinele inchise). Am ajuns in camera, am vrut sa fac un dus, nu gaseam sapunul. Am cautat vreo 5 minute, nu am gasit nici sapun, nici sampon, nici gel de dus, nimic. Uitase camerista sa alimenteze baia. Am facut dus doar cu apa calda. Nu m-am dus la receptie. Nu stiu de ce. Eram socat si suparat. Costul a fost parca 60-70 euro pe noapte. A doua zi am plecat acasa. Vroiam sa am o vacanta frumoasa, si m-am ales doar cu nervi si cheltuiala. Pensiunea a fost aleasa de un prieten ce traia in orasul respectiv. Era vara, mureai de cald si camera nu avea nici aer conditionat, iar pe post de televizor, ceva super vechi.

    212
    • Stai sa inteleg. Un preten care sta acolo ti-a recomandat pensiune. Adica un caz ideal, cand cineva de ibcredere se poate duce fizic acolo sa vada cum arata. Prietenul tau nu a vazut ca nu are AC si ca are televizor antic? Nu ti-a zis asta? Tu i-ai zis ca vrei AC? Ca poate omul nu are AC acasa, nu e obisnuit cu el. Ai cerut poze cu camerele? Referitor sapun, cum ai zis, probabil a uitat efectiv camerista sa puna. De ce nu ai zis? Ai ramas socat ca cineva pur si simplu a uitat? Toti uitam cateodata.
      Si duoa astea, te-ai suparat ca ursul pe bostanarie, ti-ai luat jucariile si ai plecat acasa. Ai ramas frustrat si cu banii dati, strict pe actiunile tale.

      131
    • deci ai plecat din romania in vacanta in austria si te-ai suparat ca era televizorul mic. nu vedeai supravietuitorul 7n adevarata lui splendoare?

      90
    • De ce era asa important televizorul ? Intreb ca am fost si eu acu 2 ani in Austria 8 zile si nici nu mai stiu daca aveam televizoare in camera sau nu. Da stiu ca m-am plimbat prin oraselele lor mici

      92
    • Sa nu cumva sa ai un săpun cu tine când pleci mai multe zile de acasă, unde mai ai loc în bagaje de el ?

      108
  26. Daca ai asa o „bica” acasa e vai de capul taurului. :D

    10
  27. Tocmai, pe mine mă „enervează” când schimbă așternuturile și prosoapele, zilnic… Mi-a plăcut în Londra că în vreo câteva zile era buton în interiorul camerei și apărea pe hol, lângă ușă „busy”, ca să știe personalul de la curățenie să nu intre.

    140
  28. In apararea autoarei articolului, daca o fi reala povestea, este ca zice ca „omuletul” are sub 1 an. Vineri seara, cu copil atat de mic nici mie nu mi-ar arde sa caut pe loc alta cazare. DAR cu copil atat de mic as fi mai atenta la ce cazare as alege de la inceput. Ce nu inteleg cu adevarat este concluzia. Ea si sotul nu mai calca pe litoralul romanesc, dar pe ala mic l-ar lasa in tabara. Aaaaa, pe principiul ce nu te omoara te intareste, sa il invatam cu greul dar el singur ca de noi ne place sau crede ca in tabere ii duce la 7 stele? :))) Poate are incredere ca cadrele didactice sunt in stare sa aleaga mai bine decat ei o cazare adecvata, ceea ce e posibil…

    122
    • sau poate cu homunculusul sub 1 an sau chiar 2 ar trebui sacstai naibii acasa. nu atat de dragul vacantei celorlalti, pe care i-ai scuti de niste urlete si stres inutil, desi si asta ar fi un tactor important, cat devdragul maimutei pe care o vei scuti pe ea de un stres inutil cat si de multe plimbari prin aeroporturi, gari, receptii, camere, restaurante si alte locatii precum si printre multi, foarte multi oameni despre care de fapt nu stii nimic. poate ar fi cazul sa ii construiesti intai un sistem imunitar, si nu, metoda aruncatului cu capul inainte nu e exact ce trebuie.

      611
    • 1. Ia-ti o tastatura mai mare sau bea mai multa apa ca ti s-au umflat degetele.
      2. Cand ai tu timp lasa la Vali un nr de contact sau un email sa stiu cum sa te contactez sa te intreb cand e ok sa scot copilul din casa, cam pe la ce varsta, pe ce traseu, pe la ce ora e cel mai ok sa nu te deranjez.
      3. Nu toti avem experienta atat de vasta in cresterea copiilor, eu nu am decat doi, tu dupa cum vad sigur ai minim sase (copii frumosi, nu cai), si e clar ca nici aceeasi pregatire medicala cu specializare in pediatrie si imunologie deci orice sfat despre metode de construire a imunitatii in casa sunt binevenite. Tu scrie aici sa se bucure si altii de intelepciunea ta, eu alerg sa iau ceva de notat.

      65
    • Caz de manual. Oricând femeile fac ceva sfidător maxim la adresa logicii și bunului simț, le vin suratele să le apere. Negreșit. Și când rămân fără argumente, o aruncă pe aia supremă “nu contează că-i proastă, dar să fie fericită”.

      43
    • Curat caz de manual. Oricand o femeie comenteaza la orice text care are ca actor principal o alta femeie, (nu conteaza daca comenteaza pozitiv sau negativ sau nu suntem noi in stare sa intelegem un text scris ca sa pricepem asta) un barbat e sigur ca singurul motiv pentru care comenteaza e ca are aceleasi organe reproducatoare cu subiectul textului. Ca de altfel la orice articol unde subiectul este un barbat si comenteaza alti barbati pro sau contra, tot din cauza ca au acelasi sex. Sau stai…aici e ok, nu mai e din cauza de cromozomi and shit? Ca de obicei nici daca ii faci un desen cu argumentele si il colorezi vesel in culori vii si decorat cu masinutze barbatul nu va considera valide argumentele pentru ca e joi. Ce alte povesti iti mai spui seara inainte de culcare daca tot te-ai pornit?

      00
    • :)))))

      o sa iti raspund la punctul 3, ala cu imunologia cu un citat dintr-un clasic, aparent inca in viata, desi pentru aia cerebrala nu as paria:”DAR cu copil atat de mic as fi mai atenta la ce cazare as alege de la inceput”.

      mai departe nu ma bag sa combat ca e evident ca NU am cu cine.

      00
    • Ah, bun, credeam ca e de la dezhidratare si consum de sare marit, dar e doar neintelegerea unui text scris si orgoliul de a nu recunoaste cand e cazul sa iti scoti capul din fund. Eu zic ca trebuie sa aiba grija mai mare unde se cazeaza. Tu zici sa stea dreacu acasa sa nu deranjeze pe altii ca ii face rau la imunitate oriunde s-ar duce. Yup. Io’s cu problemele cerebrale. Mai zi ca mai am spatiu pe carnetel. Despre alaptat si diversificare nu ai nimic?

      00
    • pisi, tu ai zis sa aiba grija mare, eu m-am dus doar cu un pas mai departe.

      daca eu sunt foarte prost cu sfatul meu tu esti doar proasta si deci sfaturile tale ar trebui ignorate.
      daca tu esti foarte destepteapta cu sfatul tau eu sunt grnial deci sfaturile tale ar trebui ignorate.

      intelegi acum referinta la moartea cerebrala? glumesc. desigur ca nu.

      nu sunt medic, nici eroul națiunii ca a facut doi copii, dar sunt convins ca plimbatului pruncului (de data asta folosit cu sensul de dictionar, ca stiu ca nu pricepi aluziile) prin tot felul de locuri ultra aglomerate cu oameni din medii extrem de diverse si nu musai cele mai bune/curate nu este neaparat cea mai buna idee pentru ca i unitatea lui in momentul ala vine din cu totul alta parte. nu, nu vaccinurile. si asta nu e medicina, e cultura generala care aparent nu prea este si general raspandita.

      si pentru ca cei ca tine inteleg mai repede prin exemple, hai sa iti zic o aventura recenta.

      pensiune cu 8 camere, toate pline, un singur cuplu cu 2 oratanii, una la vreo 9 luni, alta la aproape 2 ani. cand am ajuns, a aparut si curfew-ul, liniste ca dorm copiii. toti ailalti ne-am strans mai la un colt, am inchis usa, am inchis o fereastra, am vorbit mai incet, aia e.

      a doua zi dimineata ghici ce ne trezeste pe toti. urletele aluia mic si zbieretele si troncaneala aluia mare. la rugamintile restului lumii sa ii faca sa taca sau sa ii duca in alta parte raspunsul a fost ala al tau, ‘ce vreti, sunt copii’. ghici cine a mai facut liniste cand dormeau copiii. nimeni. da, urlau in miez de noapte. nu-i bai, ca nici noi nu dormeam. da’ si cand dormeam noi, dormeau si ei. singurii care nu dormeau nici atunci nici atunci erau parintii care turbau si amenintau. cand au plecat, dupa 5 zile, i-am intrebat respectuos daca le-a priit vacanta… n-au intors capul. macar atat si tot au avut mai mult bun simt decat tine.

      00
  29. Eu mă uit la recenziile de pe amfostacolo.ro și booking.
    Dar să vedem dacă mai o să avem bani de concediu cu noul Blocul Democratic (noua alianță PSD și PNL). :)
    Nu mai țin bine minte, sunt cam sclerozat, PNL nu sunt cei care ziceau de PSD că sunt ciuma roșie?

    42
  30. Sunt de acord cu tot ce ai zis, dar ai uitat sa ii pui la calcul pe cei care cauta cel mai mic pret posibil si imposibil. De obicei ei fac gura. Nu isi permit sa zica ca pleaca in alta parte, pentru ca in alta parte este mai scump si poate ocolesc si 10 km cu masina.

    20
  31. Da, am citit și eu căcatul ăla de text. Ea, de fapt, abia aștepta să menționeze că au venituri MULT peste medie. Restul sunt vrăjeli și tânguiri tipic feminine. Copilul îți schimbă viața și genul ăștia de oameni se agață de tot felul de căcaturi, încercând să ignore că viața lor s-a schimbat și n-o să mai fie niciodată la fel. Fin.

    60

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.