Două recomandări: cea mai bună pastramă și cea mai ciudată ciorbă

Cea mai bună pastramă se mănâncă la Fântânița Haiducului, lângă Sibiu. După ce veți mânca ce au oamenii ăia acolo nu veți mai mânca în altă parte.

Samsarii de mașini știu de Mizse Motel, din Ungaria. Localul nu e ieftin, dar mâncarea e excelentă de la cap la coadă. Au niște preparate de rață de plângi, iar ciorba, pe cât de ciudată, pe atât de bună.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. La fantanita haiducului au cel mai bun gulas (ciorba). Si ti-l aduc la oala (de 4 portii) daca te tine.

    00
  2. mai e si restaurantul ala la miercurea sibiului, cand treci calea ferata pe stanga …

    00
    • unde au minunata ciorba de fasole cu ciolan in farfurie de paine si ceapa rosie sparta ? :D

      10
    • @pensionarul – daca vrei ciorba de fasole buna (de-aia cu tarhon si afumatura) cea mai buna am mancat-o la Targu Mures – Laci Csárda.
      Mai aproape de Bucuresti gasesti la Bran – Vila Bran – dar nu se compara cu cea din Targu Mures.

      00
    • Recomand si eu atat miercurea sibiului cat si lacsi csarda. La lacsi sunt fanul rasolului de limba de vita si a rasolului clasic, delicioase.

      00
    • Pensionarul, da… am fost in vara acolo si erau 2 autocare cu pensionari germani turisti. am asteptat sa se elibereze masa… e buna si ieftina mancarea….

      00
    • cum adica rasol de limba de vita? asta-i ca si cand ai zice ceafa de pulpa de porc

      12
    • S-a dus definiția spre carne fiarta

      10
    • Asa bine, rasol e si un fel de a prepara carnea . Asa cum gasesti rasol de pui, sau peste.

      Sau credeai ca mananci pulpa de peste?

      10
  3. Mai multe detalii despre ciorbă?

    00
  4. E ceva suspect la Sibiu. Cea mai buna ciorba de burta tot acolo am mancat-o (Kontiki), cel mai bun ciolan la Boita, langa Sibiu… Acum zici si de fantanita haiducului….

    10
    • Pai cam pe acolo e granița cu Ardealul, e primul loc unde sudiștii găsesc mâncare adevărată, asa ca sunt plăcut surprinși :)

      00
    • Apai mai fratiuc, ce-i al lor e pus deoparte.

      00
    • Posibil, dar de ce a disparut mancarea adevarata din restul Ardealului? Ca nu mai e nimic notabil in afara de Sibiu.

      00
    • SKYLER SCORES TOUCHDOWN!:))))

    • La recomandarea multora am oprit si eu la Boita sa mananc ciolan…meh…e ciolan fiert(probabil in cuptor dar tot fiert)…Daca i-ar da si putina crusta ar fi bun. Cel mai bun ciolan l-am mancat la „la mama”. una dintre cele mai bune ciorbe de burta se gaseste in bucuresti la Ivan’s Grill pe Basarabia (si cele mai bun coaste pentru gustul meu)

      00
    • @Alex ai fost la KM 247 in Boita sau la celalalt?

      00
    • KM247…de ala mi s-a zis ca e the shit in materie de ciolan. Nu zic ca a fost rau (destul de mare a fost sigur) insa eu ciolanul il prefer cum am descris mai sus.

      00
    • Subscriu și eu ce a zis Alex, ciolanul de la Boita e fiert, nu mi-a plăcut nici mie. În schimb, am mâncat un ciolan bun la Gerendás Panzió, cum mergi la Sovata dinspre Tg Mureș.

      00
    • Skyler: pentru ca au adus-o spre mitici ca astia nu se caca pe ei când mănâncă

      00
  5. Stii de ceva bbq cu pulled pork in RO sau HU?

    00
    • Ia-ti un pressure cooker. Fa un dry rub pentru carnea de porc (zahar brun, paprika afumata la greu, chimion, coriandru uscat, usturoi si ceapa granule, sare, piper), tine-l la frigider o zi.
      Bagi carnea in pressure cooker, adaugi zeama de oase, o tii o ora. Dupa ce se opreste, mai lasi 15 min. Depresurizezi ce a mai ramas. Scoti in bol, cu 2 furculite o faci „pulled”, adaugi bbq sauce (de preferinta ceva bun nu rahaturi de heinz). Enjoy.

      00
  6. Va să zică, te-ai făcut samsar de mașini

  7. Ciudata si buna. Ne-ai lamurit.

    00
  8. Cum e pastrama de la Fântâniţa comparativ cu La Ceaun din Brasov? La Ceaun am mâncat mereu o pastramă mult mai fragedă şi mai gustoasă decât orice pastramă din Bucureşti.

    00
  9. Cei mai buni papanasi i-am mancat in Deva dar nu mai stiu cum se numea localul.

    00
    • Și eu cea mai bună mâncare am mâncat-o! dar nu mai țin minte exact unde!
      dacă stau și mă gândesc bine parcă nici nu a fost chiar așa de bună!

      00
  10. Mizse Motel e pentru samsarii de Maybach, din cate vad eu pe geamuri.

    00
  11. A trebuit sa incapa intr-un SMS articolul asta?

    00
  12. Bun ala Mizse…foarte bun!

    Mai dau eu una de pe (langa M5) – restaurant Sugovica si nu mai stiu cum… la intrare in Kecskemet (specific pescaresc – peste de apa dulce), 5 minute de la autostrada in oras. Ciorbe de peste excelente! Tipul vorbea bine engleza, ca na, maghiara nu stie tot samsaru’.

    00
  13. Sa mi bag . Comand de halimos si astept de o ora sa ajunga mancarea . Zic hai sa intru la Vali pe blog sa mai uit de haul din stomac …

    00
  14. Pentru fanii ciorbelor de peste, nu toti stiu de locatia asta, langa Szeged, la ft mica distanta de autostrada!

    https://www.vacanteungaria.com/details/164

    https://goo.gl/maps/te3iihPD32Jc58tk8

    00
  15. Cea mai buna ciorba din Ardeal e la Debrecin.

    00
  16. Am fost, se pare ca deja chiar știu toți de locația aia. Doar ciorba de peste a rămas bună, restul s-a scumpit și calitatea a scăzut.
    Mult.

    00
  17. Pe Tripadvisor văd că stau rezonabil dar nu extraordinar.

    00
  18. Cand mai treceti pe la Parndorf recomand L’Osteria. Restaurant italian cu preturi normale si pizza f buna (si f mare).

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.