Facebook, a bubble?

Zilnic îmi pică ochii pe cel puţin 10 ştiri despre Facebook. Au mai apărut 14 widgeturi, a mai făcut un deal nou cu o companie, a mai dat Joel proprietarul un interviu, Miss New Jersey avea şi ea poze acolo, totul intr-un ritm foarte alert. Foarte foarte alert.

Fără îndoială că traficul facebook a crescut în ultimele luni, nu neapărat că au un produs bun, mai bun decât myspace de fapt, ci pentru că toată lumea scrie şi se înscrie acolo.
Toţi aşteaptă momentul X, în care facebook va fi vândut unei companii destul de mari încât să dea 2-3-6 miliarde $ pentru 30 de milioane de utilizatori activi. Yahoo? Google? Microsoft? Nici unul din aceşti giganti nu are o reţea de socializare pe măsura dorinţelor lor de expansiune.

Totuşi, nu pot trece de senzaţia de balon de săpun. Prea e toată lumea încântată fără un motiv serios (altul decât “nu e ca myspace”). Banii din publicitate nu vin prea mulţi, dar asta e o problema a întregii industrii, care nu ştie cum să monetizeze chestia asta numită “web2.0” (şi anunţă că “timp petrecut pe pagină” va înlocui “afisarea“)(apropos, zoso.ro a făcut ieri 17.000 de afişări).

Poate pentru că sunt român şi pentru noi socializarea online înseamnă să mă duc pe gsp să mă porcăiesc cu ciorile şi oile.

Toate astea în timp ce în web20.ro treaba se mişcă încet. No adsense, no money, iar ceasul arată 01.20 şi în 5 ore începe o zi plină.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

7 comentarii

 1. FaceBook… MacBook… intelegi ideea. Ar fi logic ca Apple sa cumpere :).

  00
 2. “Poate pentru că sunt român şi pentru noi socializarea online

  00
 3. “Poate pentru că sunt român…”
  Aici cred ca ai dreptate. Romanii nu prea inteleg cum vine treaba cu socializarea online. Daca in afara un cont de MySpace/Facebook e o chestie normala, pe plaiurilor mioritice hi5 “e gay”.
  hi5, facebook sunt viitorul, e o chestie pe care o cred cu tarie. De ce? Fiindca fac ceea ce fac: they’re connecting people. A socializa este unul din cele mai puternice instincte umane. Iar Facebookul, in particular, prin platforma sa deschisa, tinde sa devina mai mult decat a social network, tinde sa devina un fel de agregator social.
  Doua citate, pentru exemplificare:
  1. http://www.25hoursaday.com/weblog/PermaLink.aspx?guid=5ff4d1e2-8eb5-449c-8092-b436a7d4d657

  To recap, social networking sites like MySpace and Facebook are better bigger than blogging sites because they enable people to connect, communicate and share with each other in richer and easier ways than blogging does.

  2. https://www.masternewmedia.org/social_networking/social-network-service-content-aggregation/facebook-beginners-guide-online-social-networking-20070626.htm

  As a consequence Facebook has managed to go from being a well-put-together online social networking tool to becoming a socially powered content aggregation hub. By allowing you to bring together the vast majority of your favorite tools and services from around the web, and aggregate them in a single easy-to-navigate destination, Facebook has achieved something totally new.
  Here you can now combine the networking features of SNS websites, the photo and video sharing capabilities of sites from Flickr to YouTube, the presence broadcasting features of tools like Twitter and Jaiku, but more importantly than any of this – the ability to pool all of your most-used online resources in a single, accessible space.

  G.

  00
 4. am rezistat cu succes invitatiilor sa imi fac cont pe facebook. traiasca filtrele de mail!

  00
 5. Site-uri gen hi5 sunt gay din cauza utilizatorilor aia destepti, manelisti, care nu “stie sa scrie” si care-si pun gif-uri animate cu bling-bling. Sau a minorelor care-si pun poze in tatele goale (nu ca asta ne-ar deranja, totusi… dar nu e normal, nu?).
  De asta utilizatorul internet savvy evita site-uri de genul hi5. Nu am cont pe nici unul din site-urile respective. Am avut acum vre-un an jumate pe hi5. Am rezistat 3 zile, l-am sters… mi se pare o porcarie. Useri care mai de care mai handicapati, cu comentarii handicapate la poze..
  Sa-mi fac iar cont? pentru ce? sa am poze cu mine in care sa “arat” sexy” Care-i rostu?
  Asa de jos a coborat media IQ-ului online?

 6. Ce chestie, le dai parola de la email. Iti cauta ei “pe acolo” pentru tine. Baieti de treaba.

  00
 7. Cool…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.