Ce-mi mai face creierul dupa…

…ce nu-i mai dau „fibra gratis”, Netflix, Youtube etc.

Nu a trecut o perioada prea lunga sa fac un bilant serios. Dar e greu. Constat ca aproape non-stop imi vine sa caut ceva pe Internet, sa vad ce a mai facut tipul ala pe Youtube, sa vad daca a mai aparut un serial misto pe Arte. Inainte nu verificam deloc consumul de date pe telefon, acum sunt cu un ochi pe el sa nu cumva sa am surprize pe factura viitoare.

Partile bune. Am citit mai mult, chiar daca „Futur” – caramida lui Antoine Buéno de care vorbeam aici – ma indispune profund. Adica, omul e plecat pe asteroizi, minând (nu ca la bitcoin!) platina pentru 10 milioane de ani de acum incolo. Acum vreo 10 ani am citit Jeremy Rifkin „A treia revolutie industriala” si el vorbea cum energia va ajunge sa nu coste mai nimic. Ei bine, Buéno e sigur – si demonstreaza ca scarpinatul moldovenesc – ca pretul energiei va exploda in viitorul apropiat. A, si ca ii tot dam cu energia eoliana si solara, dar acum, in 2021, cele doua produc fix 2% din energia totala consumata de umanitate! In alta ordine de idei, in SUA exista deja asigurari de sanatate private care iti platesc o baterie de teste pe embrionul viitorului tau copil si te forteaza sa avortezi daca copilul tau prezinta riscuri la vreo boala. Eugenism neo-liberal ii zice Antoine. Bine, nu te forteaza cu arma la tâmpla, dar iti spune ca daca vrei sa pastrezi copilul – nu e vorba numai de sindromul Down sau alte chestii nasoale, e vorba si de predispozitia viitorului copil la obezitate sau altele de genul asta – trebuie sa platesti MULT mai mult asigurarea de sanatate. A, si am aflat ca ASTAZI, in SUA, poti alege sexul si culoarea ochilor copilului (pentru cei care fac inseminare, of course).

Pe partea creativa, am primit un rendez-vous cu primarul localitatii sa-i prezint pergola Patrimoine. Asa ca, având foarte mult timp liber, am comandat niste figurine si am facut o pergola la scara. Sper sa-i produc un orgasm cel putin identic cu al meu când am pus toate astea in picioare pentru poza!

Chiar daca campania de crowdfunding n-a avut succes, pe partea „offline” am primit semnale pozitive de la mai multe organisme sau organizatii care se ocupa cu acordarea de ajutoare firmelor noi. Astept raspunsuri din mai multe locuri iar in martie inscriu pergola la un concurs de proiecte cu finantare din partea regiunii Alsacia.

Da, faptul ca n-am mai pierdut vremea pe stiri, pe youtube sau pe netflix m-a ajutat sa ma concentrez mai mult pe cererile de informatii, de finantare, pe scrierea mesajelor, raspunsul la ele mai rapid, comunicare mai eficienta. Asta e cel mai pozitiv lucru de la 1 ian 2021, sunt super-concentrat pe proiect si ma duc cu el pâna in pânzele albe, indiferent daca pentru asta trebuie sa scot eu banii din buzunar (in cazul in care toti refuza sa finanteze).

Ah, da, si mult, foarte mult „Radio Classique”. Ceea ce va doresc si voua!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. Felicitari si bafta la intalnirea cu primarul si mult noroc la concurs!

    00
  2. sa fie intr-un ceas bun!

    00
  3. felicitari si la mai multe.
    Eu am sarcina sa desenez si apoi sa fac lemnarie cu porch pentru caini, ca prea le e cald vara.

    00
  4. Multumesc, gupi. Ce e porch, un fel de veranda? Ca si pergola e din aceeasi familie:-)

  5. E un soi de sevraj ce trăiești acum, îmi închipui. Important este că ai provocări în lumea REALĂ ca să te ții departe de tentațiile ieftine de pe internet. Îmi place ce zici, mi-aș dori, dar eu nu pot. Aș vrea să-mi fac mai mult timp pentru citit. Eu aș vrea să trăiesc cu jumătate de internet din cât mănânc în prezent și tot m-aș declara mulțumit. Rămâne de văzut dacă și fericit.
    Oricum, felicitări pentru voință… și rezultate!

    P.S. Am ascultat un pic Radio Classique, îmi plac vocile (nu înțeleg mai mult de 20%), aș fi vrut mai multă muzică… Poate am prins eu vreo emisiune cu vorbărie.

    00
    • Da, e clar un sevraj. Care e cumva accentuat si de faptul ca sunt(em) inchisi in case din cauza covid. Daca aveam activitatea exterioara era un pic mai suportabil. Nici macar la plimbare nu ma pot duce prea mult, ca mersul cu masca pe fata mai mult ma enerveaza.

      Ruptura de internetul futil mi se pare, chiar si acum, la inceput, benefica pe termen lung. Nu stiu inca cat de benefica, dar sunt convins ca n-are cum sa fie altfel decat benefica.

      http://www.radioclassique.fr este fara prea multa vorbarie. Cel putin, eu nu am cazut peste vorbarie si ascult cateva ore bune pe zi. Au 3 minute de stiri la ore fixe, cativa prezentatori un pic exaltati cand prezinta un compozitor mai necunoscut, dar in general nimic deranjant.

  6. Chiar ma gandeam de ce nu iti risti banii tai daca esti asa sigur pe proiect!?

    00
    • Sunt pregatit sa-mi risc banii, dar vreau, mai intâi, sa gasesc niste parteneri de treaba pe termen lung. Mai mult decât o investitie, caut o aventura cu alte persoane care sunt interesate. Si pe acelea nu e simplu sa le gasesti. Dureaza.

      Tipul ala de business „am banii, inchiriez un spatiu, pun niste masini de taiat lemne, angajez doi oameni sa execute, un baiat sa faca site-ul si o secretara sa raspunda la telefon” nu ma mai intereseaza.

    • Am inteles. Vrei la alt nivel sau deloc. Sunt sigur ca o sa ii gasesti. Probabil e doar o chestiune de timp

      00
  7. Consortu’ si-a printat o carte-tutorial despre cum sa isi faca un cuptor de pizza din ala din caramida. Inca nu avem casa, dar el se pregateste si viseaza. E OK sa te ancorezi si in real, sa ai preocupari de bricolaj (eu m-am apucat de facut bratari si cercei din pietre semipretioase), ca altfel ne tampim de tot.

    FELICITARI pentru pasii facuti cu pergola. Mi se pare super misto unde ai ajuns deja. Probabil, dupa ce ai un pic de „spate” si din local, o noua campanie de crowdfunding va merge si mai bine.

  8. Pe vremea mea la facultatea de constructii era o vorba: atentie la C.A.P.
    Structura ta o sa produca cucuie garantat. Daca e la tine acasa… who cares, dar daca presupunem ca e pus intr-o zona pietonala (intr-un parc ?!) – are nevoie de minim 2.10 inaltime libera de trecere si 1.50m latime libera. Asta din normativele in vigoare la noi.
    Plus nu e sigura pentru persoanele cu handicap vizual (cred ca iti dai seama de ce).
    Ca o propunere de imbunatatire a sigurantei pietonale: lasa ca un fel de usa/deschidere de minim 2.10 inaltime si 1.50 latime, restul poate fi „dantelat” cu lemn/textil/plexi colorat.
    Spor !

    00
    • Pacat ca la facultatea de constructii nu v-au invatat sa apreciati dimensiuni… pozele sunt cât se poate de clare, oamenii pot intra prin 3 locuri si au o inaltime de 2,30 m in punctul cel mai inalt. Nimeni din poza nu se da cu capul de nimic, dar tu ai vazut asta.

      Vorbesti despre persoanele cu handicap vizual ca si cum orasul e suta la suta facut pentru ele. Ia explica-mi, te rog, cum fac persoanele astea sa intre in domurile geodezice care au impânzit orasele si terasele de restaurante. Da, alea in care te apleci ca sa intri si cu o mâna trebuie sa tii de pânza aia. Sau corturile pentru evenimente. Sau spune-mi cum se urca handicapatii vizual in kiosk-urile din parcuri (e unul in Herestrau si unul in IOR) unde e un brâu de ciment de 40 cm inaltime, o constructie de lemn peste si doar o scara cu 4-5 trepte de acces.

      Imi plac criticile constructive, dar când vii cu autosuficienta ta de inginer in constructii care nu stie sa priveasca o poza, imi vine sa te iau la misto. Nu poti vedea in poza chestii evidente – cum ar fi inaltimea de intrare! -, dar poti „dantela” tu cu textil si plexi colorat. Yupii!

    • Eu stiu sa inteleg o poza, dar tu stii ca nu poti sa citesti un text si sa-l intelegi ? (explicatie: esti analfabet si ai si ceva complexe)
      Am zis minim 2.10m – care e minimul din poza aia ???? e 0 (zero) la baza triunghiului si maxim e cat o fi la varf. Daca vrei iti desenez – poate intelegi mai usor.
      Am incercat in primul text sa ma pot cu manusi albe cu tine… dar esti praf. Ce esti de meserie ? Cofetar ?
      Si ai ceva apucaturi de psihopat, du-te la un terapeut ceva, poate inveti si tu ce e cu empatia.

      00
    • @ERD, e vorba de acest normativ „Normativ privind proiectarea cladirilor civile din punct de vedere al cerintei de siguranta in exploatare indicativ CE 1-95” ” ?

      00
    • bre @fluture, ma uit la ultima poza – aia unde sta tata cu fetita in pragul „usii”.
      Atarna si tu 2 lanturi de margele in stanga si dreapta „varfului”, acolo unde ai 2.1m
      – si gata usa :)

      00
    • Doamne, alt martafoi virtual. ERD, cum pula mea incerci tu sa intri prin talpa unei constructii doar ca sa-ti dovedesti prostia? „Domne, stiu/vad ca usa e aici, dar eu vreau sa ridic casa sa intru pe dedesubt”.

      Si apoi ajungem repede la „psihopat”. La fix al 4 lea comentariu pe acest blog…

    • @gupi, care fetita, domne? Care tata? Ce vezi tu si nu vad expertii in constructii gen ERD?

      Doar când imi imaginez ca omul asta lucreaza cu altii oameni carora le explica el cât de destept e el si cum sunt ei psihopati… doar când imi imaginez cu ce dobitoc trebuie sa aiba psihopatii aia de-a face, parca imi pare rau pentru psihopati.

  9. Zici ca ai citit “A treia revolutie industriala”. Poate mai sunt și alții care au dat de el, nu știu, dar pana acum ești singurul român care pomenește de el. Ai putea scrie ceva despre Jeremy Rifkin și cărțile lui?

    Pentru familiarizarea cu ideile lui e buna prezentarea asta
    https://youtu.be/QX3M8Ka9vUA

    Mulțumesc!

    00
  10. Am cautat “USA insurance company that increased insurance cost based on embryo genetic analysis”, nu am gasit nimic. Poti sa ma ajuti cu o sursa? Am nevoie pentru a le da unor oameni pentru a le arata ca ce imi ziceau ei conspirationist “o sa fie impus de stat” ca “ne-o facem cu mana noastra voluntar”.

    00
    • The Genetic Information Nondiscrimination Act, passed in 2008, makes it illegal for a health insurance company to change your premiums or deny you or your baby coverage based on your baby’s newborn screening result. Specifically, the result of a newborn screen cannot be used against you or your family. This means that even if you need to switch health insurance companies, the new company cannot discriminate against you or your baby because of a newborn screening test result.

      Life insurance, long-term care, and disability insurance are not covered by GINA. While this does not necessarily mean that specific companies will discriminate against someone because of a genetic condition diagnosis, there is also no protection to prevent it from happening.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube