“Să ni se dea, să ni se facă” la un alt nivel

Discuția e mai lungă, pe mine faza asta mă distrează

Parte dintre proprietari au precizat pentru G4Media că, atunci când au început lucrările, nimeni nu le-a spus că vor da bani pentru refacerea fațadei. Ba chiar reprezentanții PMB le-ar fi promis că instituția va suporta costurile lucrărilor. (sursa)

Bună ziua, de la primărie suntem. O să vă refacem fațada clădirii, gratis, ca să vă crească valoarea imobilului, că știm că, deși stați central, sunteți rupți de săraci. Gratis, serios. Nu e de ajuns caloria subvenționată, transportul în comun subvenționat, o să vă ștergem și la fund gratuit de săptămâna viitoare.

Toți ăia care plâng acum că primăria le cere bani ar trebui să-și scoată hârtie că nu sunt întregi la cap și că au semnat fără să fie apți pentru asta.

Așa se întâmplă “metoda accidentul” sau “metoda acoperișul”, cu oameni care nu sunt în toate mințile. Oameni care cred că vine statul și le crește valoarea imobilului pe gratis, pentru că motive.

Ah, da, un apartament de 2 camere, tip căzătură, costă 80.000€.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

31 comentarii

 1. Primăria cere fiindcă așa consideră curtea de conturi al cărei raport este pomenit dar nu și arătat ca să înțelegem cum e posibil să fii bun de plată fără să fi solicitat ceva.
  Da, lumea e proastă dar asta după ce presa prezintă complet situația.

  Comentariu apreciat.544
 2. Aia nu-s batuti in cap deloc! Is doar invatati sa li se sufle in cur bani si pomeni „because Buturesti”! Pt ca micul Paris, pt ca e aglomerat si se uzeaza ca vin taranoii din provincie sa-si rezolve trebile pe la ministere, pt ca unii locatari din blocuri din astea, sau copii sau parintii sau alte neamuri ale lor sunt tot felul de soareci prin diverse ministere si autoritati centrale care gandesc : Lasa maica, dam de la buget ca nu se poate cel mai important oras al tarii sa sufere! Pt ca coruptie de haita de Baragan! Pt ca coruptie de mizerie centralizata de 100 si de ani! De-aia se simt aia „entitled”! Pt oamenii normali pare aproape patologic, de fapt este doar o maxima nesimtire ce vine din radacina tribala dunareana! Sa nu uitam ca acum 150 de ani, stramosii acelor locatari, dupa cum sunt marturiile vremii, traiau in bordeie sub pamant. Faptul ca astia stau acum la etaj nu se datoreaza acumularii intense in ultimele 4-5 generatii bazate pe munca si progres…

  Indecis. Tu ce zici?6964
  • Tit 1 leu dau pe un bilet de transport în comun sau l-au făcut 1,5 lei, asta în timp ce toate celelalte orașe nu mai au bilete la 1 leu de mulți ani iar la Iași se zvonește că va fi 3 lei?

   1611
  • Biletul e 3 lei la STB boss, problema e că e gratuitate permanenta la pensionari, așa că sunt la ora 7 pe scaune prin tramvaie,autobuze, etc.

   Înțeleg vara când e cald sa pleci dimineața la piața dar acum cine te gonește de la spate?

   Indecis. Tu ce zici?265
  • NOU
   #7

   propun sa il faca 5 lei, cum e la Cluj… plus sa scoata subventia aia de la incalzire, pai suntem „la capitala” sau nu mai suntem? si ca sa fim totusi omenosi, sa se puna o taxa pe venit/auto/locuinta ceva, sa compenseze, nu cumva sa scada gradu’ la putorile de la buget… Dar sa se imparta insigne, sepcute, abtibilde de lipit pe masina pe care sa scrie: „Noi suntem aicisha din „capitala” coaie” si ar fi inghesuiala la taxe si impozite, rata de colectare 820%!!!

   53
  • 3,5 chiar. 🙂

   00
 3. Saracii care stau in buricul Bucurestiului.

  Indecis. Tu ce zici?4321
 4. Să-ți arăt apartamente mizerabile in Germania, pe care vor peste juma’ de milion de euro, da? Niște meschinării de 2 camere in care nu-ncape mai nimic. Și nici acolo nu au super-lefuri.

  Comentariu apreciat.648
 5. Sector 4 – PNRR – https://ps4.ro/anunturi-2020/anunt-inscrierea-in-programul-de-reabilitare-termica-in-cadrul-planului-national-de-redresare-si-rezilienta-pnrr-componenta-c5-valul-renovarii/

  „Programul de finanțare presupune 0 lei cofinanțare din partea cetățenilor sau a asociației de proprietari”

  Comentariu apreciat.391
 6. Woaaa, usor acolo, apartamentul ala are potential!
  De a cadea la primul cutremur…

  136
 7. Pentru ca e mai ușor sa stai cu mana intinsa, decât sa bagi mana în buzunarul propriu și sa plătești orice. Iar oamenii aia se plâng ca la primul cutremur, le pica proprietățile în cap. Dar nici nu au făcut ceva în sensul asta. Au așteptat sa facă alții, pe gratis. Pai nasol atunci, nu voi varsă nicio lacrima pentru unii care 1) s-au zgarcit sa își consolideze locuință din banii proprii 2) aaa, nu ai bani? Vinde și muta-te intr-un alt loc. Nu vrei? Nasol! Cutremur plăcut

  Iar despre reabilitarea fațadelor, eu dacă stau la casa, în sector 1, dar nu în centru, îmi face cineva fațada pe gratis? Sau sectorul 5, poftim.

  Indecis. Tu ce zici?2510
 8. hop, frana. aia n-au semnat nimic. tu ai fi de acord sa vina cineva cu japca, sa iti faca pe jumatate de cladire o lucrare care intr-adevar, creste valoarea imobilului, iar apoi sa iti ceara pe ea pret dublu? un sistem functional ar fi unul cu impozite marite si deduceri fiscale. nu sa iti faca primaria cu forta si apoi sa te puna bun de plata.

  205
 9. boss, nu semneaza fiecare locatar, semneaza administratorul blocului care reprezinta asoc de locatari. tot ala a semnat si pv cu materiale folosite si probabil in felul asta a confirmat/acceptat ca s-a facut ceva ce nu s-a facut.

  „eu n-am semnat nimic, nu platesc”

  administratorul a semnat, locatarii o sa plateasca, ei l-au ales administrator.

  problema e ca e 1 mil euroi distractia si nici macar fatada n-au facut-o decat pe o parte…

  610
  • Administratorul nu poate semna nimic fara acordul majoritatii proprietarilor.

   112
  • Si chiar cu majoritate, tu poti refuza.
   Sau cel putin asa a fost la mine la un apartament acu vreo 10 ani, eu am refuzat. De ce ? pentru ca a venit o firma sa faca in toiul iernii, firma infiintata cu 2 saptamani inainte. Eu am fost prostul ala care a refuzat sa dea bani de avans si le-am zis sa nu imi refaca nimic ca nu sunt de acord. Restul au dat si m-au injurat. Well, in primavara firma era desfiintata cu lucrari 0 si idiotii nu si-au recuperat nici acum banii. S-a facut dupa aia cu o firma ok cu istoric si alte lucrari in oras (si s-a platit avansul dupa ce si-au montat schelele) si nu in mijloc de iarna.

   71
 10. Mi se pare incredibil ca lumea se asteapta ca primaria sa le facă ceva in sensul asta.
  Primaria ar trebui sa creasca impozitul sau daca nu este destul sa introducă o taxă/amendă de 1. pericol public daca clădirea nu e sigura structural 2. disonanță urbanistică (sau orice alt nume) dacă clădirea arata ca vai morți ei.
  Nu ai bani de amenzi si renovari ? Vinde! Nu e ca și cum există un drept ca tu să stai in centru. cu 80.000-100.000 cat e ala din centru merge ceva nou prin Titan sau Pallady sau chiar ceva prin Targoviste.

  105
 11. Primaria Clujului refacea fatadele cladirile din centru prin anii 90. 30 de ani mai tirziu se intimpla si in Bucuresti. Apa calda peste inca 10 ani.

  29
 12. Asa e peste tot,nu doar in capitala.Toti vor sa li se dea,sa li se faca,totul sa fie gratuit,sa nu fie reguli.La mine in oras parcarile cu plata costa 2 lei/h si primele 10 minute sunt gratuite dar pt unii tot e mult si parcheaza aiurea si cand primesc amenda sau le ridica masina fac smiorc smiorc.

  40

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube