Eficientizarea aparatului de stat

Sâmbăta trecută am fost la un botez la Ploieşti. Ca la orice eveniment, cunoşti tot felul de oameni. Am întâlnit un nene care lucrează în administraţia locală; destul de mic pentru a trece neobservat şi destul de vechi pentru a cunoaşte cum se mişcă sistemul. Din vorbă în vorbă am ajuns la eficienţă. Povestea e cam aşa: angajaţii statului ar putea fi reduşi la jumătate în şase luni, eficientizand pe ici pe colo, schimbând un pic legislaţia şi interconectând sistemele informatice ale diversele ministere şi regii.

Dar ce faci cu angajaţii rămaşi pe afară şi care nu fac decât să plimbe hârtii dintr-un loc în altul? Unde îi angajezi? Majoritatea sunt comunişti de rit vechi, care nu ştiu altceva decât “eu muncesc la stat, cum să lucrez eu la particulari, acolo e de muncă”. Îi ştiţi, ăia care vor măriri de salarii pe timp de criză.

Câţi trântori sunt? Mulţi. Atât de mulţi încât nu putem afla exact câţi sunt. De ce? Pentru că ar bate instant la ochi şi ar trebui făcut ceva pe tema asta de către cineva. E ca la măturătorii din industria aeronautică, ăia cu salarii obscene.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

5 comentarii

 1. ar trebui un afis pus pe fiecare stilp si institutie publica: 1 din 2 bugetari sa fie dati afara ACUM ! si fiecare fiecare intalnire a fiecarui contribuabil cu fiecare persoana din finante, judecatorie, primarie sa inceapa cu:- stiti ca sunteti de 2 ori mai multi decat ar trebui, si ca jumatate nu faceti decat sa imi cheltuiti timpul si banii ?, sau stiti ca o sa votez pe cel care realizeaza reducerea bugetarilor cu 75% la suta in 6 luni ?

  00
 2. intr-o schema de birou sunt 4 angajati: un sef birou,unu cu studii superioare si doi cu studii medii. dar sefu’ e in co+medical, ala cu studii sup. tine locul altui ramolit,una e in co maternitate si o lusera tine locul la toti. si cu ce drag sa mai munceasca cand obositii ia de 3 x salariul ei. si mai naspa e cand stii ca mai sunt inca vreo cativa care au pensie militara+salariu.hei-rup-istii trag la saiba pana li se nasc nepotii, sa reinnoiasca breasla muncitoreasca si sa duca mai departe numele si renumele de muncitori la stat. asta e un mic dejun digerabil, pranzul si cina sunt si mai satioase.

  00
 3. Era cumva unu pitic si cu mustata? :))

  00
 4. Man, urlam degeaba. Ei sunt surzi si au o placere nebuna sa joace teatru 2-3 luni inainte de alegeri. Iar eficientizarea de care vorbesti tu nu se poate face decat in conditiile in care toti vor dori la unison schimbarea sau cel putin 80% sa rezoneze. Crezi ca e posibil in viitorul apropiat? Scuzat fie-mi pesimismul, dar eu prea cred ca se va intampla! 🙁

  00
 5. Mane, exista functionari publici si functionari publici. Sesizezi nuanta? NU? Hai sa-ti dau un exemplu: institut de cercetari prin Bucuresti, vreo 25 de angajati cu tot cu directori, buget mic, dupa nevoi: 20.000 ROn/AN pentru cheltuieli de personal, materiale si investitii. Eficienta CANCI! Iote acilea EFICIENTA: judecator la nu’s ce cacat de curte: 13.000 RON/LUNA. Asta-n conditiile in care tara e plina de hoti! Deci se poate!

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.