Economia adopției de copii pentru organe, explicată pentru proști

Nu stai 4 ani după judecători ca să îți dea un copil căruia să îi furi organele. A fost o idee cretină de a spune că de asta vor copilul și cine a avut-o trebuie să meargă la pârnaie. Vreunul din mascații ăia au auzit-o pe asistenta materială spunând asta? Plângere penală, nițică pârnaie, poate așa nu mai ești prost aiurea.

organe

Dar să zicem că ai nevoie de un organ. America Latină e plină de doctori care fac tot ce vrei, de la injecții cu jumătate de kil de silicon (căutați știrile) la orice organ vrei. Asia la fel, dar acolo e poluare mare. Dar, dacă ești disperat, cu câteva mii de euro faci rost de ce organ vrei. Fără să aștepți 4 ani. Fără să ai un blood boy.

De asta zic, un pic de pârnaie pentru ăia cu “mi-a zis mie cineva de o dubă neagră care fură organe” sau “te adoptă pentru organe” și prostia asta dispare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

98 comentarii

 1. Da, de kkt sunt site-urile de stiri care fac din stirea asta o stire de genul “strainii ne fura copii”. Dar daca citesti atent, observi ca asistenta aia maternala a declarat pe proprie raspundere si in 2013 si in 2017 ca refuza sa o adopte pe fata. Ca de, sunt ceva banuti si acolo. Si acum, in loc sa o lase sa aiba parte de o viata in SUA pe care aici n-ar avea-o, i-a bagat in cap ca te fura, te ia de langa mine samd. Si ne mai miram apoi de ce adoptiile merg greu… merg asa pentru ca sa castige cineva bani in plus.

  00
  • bag seama ca saitul ala pe care-l citesti tu atent si alegi ce-ti place nu e de cacat.

   00
  • daca citesti atent unde ? la vedemjust , asociatia lui Danilet de conservare a dreptului procurorilor de a face abuzuri si de a nu raspunde pentru ele ?

   “Decizia inițială, cea dată de Tribunalul Mehedinți:

   „Date fiind cererile de mai sus formulate de asistentul maternal și soțul său, în interiorul termenului de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a adopției interne nr…, urmează a se constata că, în temeiul art 60 alin 2 Lg 272/2004 republicată și art 87 din normele metodologice, autoritatea statului avea obligația să soluționeze cu prioritate aceste cerereri de adopție internă și de eliberare a atestatului de familie aptă să adopte și în cazul eliberării acestui atestat să respingă cererea de adopție internațională în conf. Cu dispozițiile art 60 alin 2 din legea 272/2004 republicată. Dimpotrivă, acestea au procedat în sens contrar, respectiv au amânat rezolvarea cererilor de eliberare a atestatului, pe motiv că minora se află în proces de potrivire cu adoptatori internațional, deși în termen de un an de la rămânerea definitivă a deschiderii procedurii de adopție nu puteau demara un astfel de proces de potrivire internațională”
   https://stiripentruviata.ro/cazul-sorina-tribunalul-mehedinti-a-respins-cererea-de-adoptie-internationala-dar-magistratii-de-la-curtea-de-apel-craiova-au-aprobat-o/

   00
  • @Bula: Nu ai si decizia Curtii de apel Craiova? Poate ca ar fi interesant de vazut de ce au considerat ca decizia Tribunalului este gresita.

   00
  • O explică Guran mai bine
   ” nu spun așadar că decizia Curții de Apel Craiova n-ar fi legală, nu spun nici că familia asistentului maternal ar fi perfectă, spun doar că cei care au dat aceste decizii n-au fost judecători. Le-a lipsit dimensiunea umană. Atât! Cine politizează acest caz, cine încearcă să îl folosească împotriva ideii de Justiție, sau invers, cine nu mai vede un copil schingiuit de un procuror pentru că noi am ieșit în stradă pentru independența procurorilor, acela nu e om. Justiția se face cu oameni și pentru oameni.”
   https://www.moise.ro/2019/06/22/ce-este-in-neregula-in-cazul-de-la-baia-de-arama/

   00
  • nu mai citi guran pls.

  • Pentru cei curiosi, pe Hotnews* e mentionat ca au refuzat de 2 ori sa adopte fata. Sunt si ei cu bula lor, dar totusi nu mint.

   *hotnews.ro/stiri-esential-23216817-doua-decizii-relevante-ale-instantelor-cazul-baia-arama-cum-ajuns-copil-opt-ani-fie-luat-mascatii-asistentii-maternali-pentru-incredintat-parintilor-adoptivi.htm

   00
  • E menționat de către cine, prietene ?

   Uite ce e menționat pe Mediafax :
   “Tot asistenta maternală spune că a fost obligată să semneze o declaraţie gata scrisă: „Da, m-a obligat să o semnez, v-am arătat, nu e scrisul meu. M-au băgat în comisia de disciplină şi au băgat acolo că ea m-a înştiinţat pe mine cu 30 de zile înainte că fata a fost scoasă spre adopţie internaţională. Acolo s-a depistat în prezenţa avocatului că nu sunt semnăturile mele. Sunt semnăturile lui Morjan Violeta”.
   https://www.mediafax.ro/social/asistenta-maternala-care-a-avut-grija-de-fetita-luata-din-casa-de-mascati-la-baia-de-arama-spune-ca-nu-a-refuzat-adoptia-18179395

   00
  • Acu’ poate sa zică și că avea un pistol la cap sau orice vrea ea. Nu mai are relevanță. Atunci de ce nu a declarat asta? Nu te duce mintea sa citește ce semnezi? Scrie destul de clar. Știind că e de etnie romă nu o sa o înfieze nimeni și ea o să primească în continuare salariul de asistent maternal. Doar că surpriza…

   00
  • foarte credibila sursa de informare acest site!
   la rubrica ”opinii”, invitat permanent este sile astarastoaie, miezul atemporal al coruptiei din sistemul medical din romania:
   https://stiripentruviata.ro/category/opinii/

   00
  • dacă semnăturile de pe refuzurile de adopție erau false, să facă plângere la poliție pt fals. o expertiză tehnică grafoscopică și se rezolvă.

   00
  • tu stii ce inseamna schingiuit?

   hint: nu inseamna deplasat cu forta.

   00
  • @bula@guran… ba exact ca justitia nu e despre oameni. e despre legi. 50 la ora? nu conteaza ca fata pisica, murea bunica sau unghia incarnata. 50! la 51 esti vinovat!

   00
 2. “Mana întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”. Logic că povestea asta cu organele a fost inventată ca sa pară toată scena și mai dramatică.
  Cu ce nu sunt de acord însă e cum au procedat. Nu poți trata astfel un copilaș. Nu e un animal totuși.

  00
  • Tehnic vorbind, este mamifer.

   00
  • Am citit o gramada de comentarii cum ca nu s-a procedat cum trebuie. Dar nimeni nu vine cu idee de cum ar fi trebuit procedat in conditiile in care familia asistentei maternale nu vroia sa dea copilul de buna voie, iar in jurul casei incepeau sa se adune rude si vecini care auzisera toate prostiile pomenite mai sus. Poti sa ne luminezi ce trebuia facut in conditiile astea?

   00
  • NOU
   #18

   @ elenas nu asa !

   00
  • dat fiind specificul ”multi-cultural” al pitorestii asezari, doar utilizarea fortei putea rezolva problema!

   00
  • @elenas: Eu aș fi folosit forța contra rudelor sau contra a oricărui adult care se împotrivea. Nu contra unui copil. Nu știu.. nu sunt în măsură să îmi dau cu părerea. Mă gândesc și la psihologi pentru copii care să știe cum să vorbească cu ei… Zic și eu. Dar nu așa cum s-a procedat. Forța o folosești împotriva adulților dacă se împotrivesc legilor.

   00
  • @daddy: Da, contra adulților care împiedicau aplicarea legii. Cu un copil poți sta de vorbă. Trebuie doar să știi cum sa discuți cu el și până la urmă va ceda și nu se va împotrivi.

   00
  • Si cam ce puteau vorbi cu un copilas, daca a fost nevoie de mascati pentru ca asistenta maternala sa lase copilul sa plece si aceasta i-a bagat in cap copilului zi de zi ca parintii adoptivi vor sa o foloseasca pentru organe?
   Copilul a fost sincer speriat si pe buna dreptate. Daca singurul surogat de parinte ce l-a avut pana atunci ii spune zi de zi ca vin mascatii sa o dea pentru organe la americani cam ce ar fi putut sa ii spuna procuroarea ca sa o linisteasca?
   “Stai linistit puisor, oamenii astia necunoscuti ce au venit cu forta la ma-ta in casa nu te fura pentru organe, te ducem la o viata mai buna la o familie normala intr-un stat civilizat.” Pentru ca ar fi crezut-o cu siguranta… Orice i-ar fi spus in conditiile alea.
   Si pe langa asta nici macar nu se stie ce a spus sau nu a spus procuroarea, avem doar reactia copilului, pe care o gramada de supermeni pe aici se lauda ca ar fi schimbat-o doar cu “tact”.

   00
  • ceea ce ignora comentatorii tip ”indignados/cutu-cutu” este realitatea!
   adica cum, domle, sa nu stea de vorba psihologii, consilierii, etc. cu un copil la care nu aveau acces pentru ca era sechestrat?!

   00
  • @Exeo: Nu stiu cum sunt legile, normal mi s-ar fi parut ca discutiile cu copilul sa le aiba fie cineva care se pricepe la asta (psiholog), fie cineva care era cunoscut copilului (persoana responsabila de la DGASPC sau parintii adoptivi). Dar nu stiu daca legea permite. Poate ca ar trebui modificate legile si specificat ce se face intr-un asemenea caz, cine ce rol are, astfel incit sa fie mai usor si pentru copil, si pentru cel care a avut grija de copil pina in acel moment.

   Interesul copilului este de a fi luat cit mai repede dintr-un mediu care nu ii este favorabil (in cazul nostru de la o fosta asistenta maternala care nu mai avea niciun drept de a-l tine in conditiile in care, legal, copilul are parinti). Este adevarat ca este traumatic, dar nu este chiar ceva care sa te marcheze pe viata.

   Ma gindesc ca, de fiecare data cind citim ca niste parinti au fost decazuti din drepturile parentale, copiii lor sunt luati in conditii relativ similare, doar ca nu a fost nimeni sa filmeze.

   Totusi, tin minte ca au fost cazuri cu romani din Norvegia si Finlanda carora li s-au luat copiii din diverse motive de catre cei de la serviciile sociale, iar scenele au fost similare, copii luati cu forta, indiferent de trauma de moment. Pina la urma, este vorba de interesul copilului pe termen lung, nu scurt.

   00
  • @Ionuț – Tehnic vorbind și tu ești catalogat ca o ființă potențial rațională.

   00
  • Citat luat din “Fapte” din articolul cu “Stirile zilei”:
   “Cum vad eu lucrurile:

   Un asistent maternal este prin natura meseriei parinte temporar. Daca a refuzat adoptia, trebuia sa pregateasca copilul sa fie preluat de alta familie.

   Cei care au pus azi in executare mandatul ar fi trebuit sa mearga acolo cu o armata de psihologi. Ar fi trebuit sa vorbeasca ore intregi cu copilul si sa i se explice ce urmeaza sa se intample.

   Toata scena terifianta cu copilul tarat pe asfalt ne arata cat de departe suntem in zona de protectie a copilului. Conteaza orice, mai putin ce simt pruncii parasiti ai Romaniei.

   Intr-un final, cum spune si in lege, primeaza interesul superior al copilului de care, sincer, v-ati cam batut joc cu totii.”

   Despre asta vorbeam si eu. Dar e mai greu pentru unii sa inteleaga ca un copil e un copil. Nu il poti trata cum a fost tratata fetita. Dar ramaneti voi la ideile voastre.

   00
  • @Nimeni: Așa e, și nimic din ce a scris nu generează vreo bănuială că n-ar fi așa. Nu la fel stau lucrurile în cazul dvs!

   00
  • @H. Plecând de la afirmația lui Ionuț suntem toți trei niște mamifere. Redus, niște animale inteligente. O evidență pe care nu o neg. Eu aspir să ating, din când în când, și stadiul de ființă rațională. Comentariul lui Ionuț la argumentele lui Exeo nu-l califică ca pe o ființă rațională, cel mult ca pe un animal inteligent. La fel și în cazul tău.

   00
 3. Probabil familia nu a adoptat copilul pt ca ar fi pierdut venitul lunar incasat ca asistent maternal. S-au gandit ca nu are cine sa mai adopte o fetita roma deja maricica la 8 ani. Teapa!

  00
 4. Prima idee constructiva pentru societate ce-am auzit-o in ultimile zile… Cazul asta m-a demoralizat complet.. Mi-a amintit exact de ce tara efectiv nu poate trece de o anumita treapta (cel putin pentru moment)

  00
  • Momentan. Se va trece cand piere generatia comunista si “vlastarii” lor. Generatia care vine sunt super destupati – thanks internet. Dar noi nu cred ca apucam 🙂

   00
 5. cand vindea Joianus copii nici nu apareau in presa de bukale smecheriile alesiilor neamului.

  00
  • Ce te face sa crezi ca iohannis nu si-a luat comisionul si in cazul asta?

   00
  • Tu știi din sursă sigură, ești unul din copiii vânduți pentru organe? La tine se pare că nu au luat “dăcât” lobul frontal 😉

   00
 6. Se mai dovedeste inca o data, daca mai era nevoie, ca avem multi concetateni prosti, ca altceva nu am cum sa le zic. Cazul m-a dat peste cap, in conditiile in care si noi suntem acum in potrivire practica cu un copil in vederea adoptiei. Chiar au fost depuse actele la tribunal pentru incredintare, adoptie interna. Avand legatura cu sistemul, stiu cum merge treaba. Asa ca din punctul meu de vedere, toti oamenii implicati in cazul asta au o parte de vinovatie si ar trebui sa plateasca. Asistenta maternala pentru ca si-a batut joc de viitorul fetitei, probabil pentru bani. Procuroarea aia pentru ca nu ai mers sa iei o masina de la niste oameni. Politistii aia care nu au intervenit. Si nu in ultimul rand, aia de la directia aia ar trebui sa isi dea toti demisia pentru ca sunt aproape convins ca asistentul de caz si psihologul nu au facut absolut nimic sa pregateasca fetita pentru adoptie. Pentru ca nicaieri nu se face nimic in sensul asta, trebuie sa stii tu, ca parinte adoptiv, psihologia copilului si sa ai mare noroc sa dai de asistent maternal de treaba. Statul nu face absolut nimic sa te ajute. Aaa, si nu in ultimul rand sa se verifice si daca nu cumva parintii adoptatori au lasat niste “atentii” pe undeva, ca suma aia vehiculata pare plauzibila. Bineinteles, ca nu pentru prelevarea organelor ci doar ca sa faciliteze adoptia… In rest, sunt absolut convins ca fetei ii va fi mult mai bine in noua familie!

  00
  • neaa, de fapt vor niste extraterestrii sa-i fure orgnele…

   Ce zici tu e prea simplu, mai insemna si ca suntem un pic cu totii de vina (cultura, educatia bleah, same old shit) si clar creierul nostru imbibat cucultura romana nu poate accepta asta, e mai usor sa accepte o prostie decat realitatea.

   00
 7. Si e incredibil cat de multi sunt aia care injura pe Facebook, cum ca baai familia aia are un copil bolnaaav si ca de aia o iau pe fata asta, ca de ce i s-au facut analize inainte de adoptie, ca daca vroiau sa o adopte o luau si daca ar fi avut cinspe boli… De cate ori vad comentarii de genul ala, ma sperii de cati oameni prosti pot exista. Si aici ma refer la prostie din aia…pura, nu cum le spui unora ca sunt prosti doar asa, ca te enerveaza. As fi preferat sa nu stiu de ei…

  00
  • daca cautai mai mult, te enervai si mai tare si aflai si ca fetita ar avea grupul de sange Bombay prezent la doar 4 persoane la un milion. Si de aia o vor pe fetita pentru ca organele ei valoreaza mai mult. Eu nici nu stiu cum sa mai reactionez…

   00
  • @damian: îți zic eu cum să reacționezi. Iac-așa:
   Fraților, ia uite ce prostie am găsit eu pe saitul X (adresa saitului în cauză e, firește, obligatirie! – altminteri e ca și cum ți-aș spune eu ție că o farmacie ce din Ro vinde mătrăgună în loc de orice medicament).
   De e prostie? Păi, fie și că pentru că NIMENI nu și-ar bate capul 6 fucking ani ca să obțină o chestie atît de rar cerută!! Orice ”investitor” cît de căt deștept s-ar gîndi că în acest timp se va putea produce sintetic orice grupă de sînge (ca ex, astăzi aceasta se poate face, doar că este ÎNCĂ prea scump!).

   00
  • @damian:
   Și iote că mă luai cu vorba și uitai:
   Îți cam place Antena3, așa-i?
   Că m-aș mira să vină din altă parte asta cu ”Bombay”?
   Poate doar Sputnik…

   00
 8. In plm, ala care debiteaza acele cuvinte e prost facut gramada, Roche nu are ca domeniu de activitate ‘transplantul de organe’. Numa’ conspirații vad astia care nu vad nicio carte prin fata lor

  00
 9. Dacă era un urs ( https://zoso.ro/ataca-ursul-vecine/ ) sau orice alt animal, toți ursofilii/cuțofilii și toate asociațiile naționale, internaționale & galactice privind protecția animalelor săreau i-m-e-d-i-a-t cu curu’ de pământ. Așa… ne facem că nu vedem, nu auzim, nu vorbim… mafia style…

  Daaaaar, fiindcă românii (nu mulți, evident, dar îndeajunși cât să fie o îngrijorare rația) sunt niște mizantropi cronici, nu mai e nimic de spus

  https://zoso.ro/ataca-ursul-vecine/#comment-1352059

  Îmi vine să-l contactez pe Țiriac și să-l întreb dacă pot să particip la următoarea vânătoare în țară, ‘tâta vreme cât vânăm urși…

  00
  • da ba, asa e. beleaua insa e ca in cazul asta agresorii(oare de la ce pucnt in colo puteau fi considerati rapitori?) erau asistentii maternali si ar fi trebuit calcati pe cap repede si simplu. cand nu mai miscau luai copilul de mana si il duceai la parinti.

   00
  • @thebblack: mvai, dar tu n-ai vazut c-a plans copilul si i-a zis “mami”..!? om fara suflet ce esti..

   P.S. Sigur, majoritatea astora daca vedeau copila cu o zi inainte pe strada o numeau tigancusa si ii spunea mars… da’ aia-i alta ipocrizie..

   00
  • nu am văzut pe nimeni în toate mințile care să susțină că modul în care a fost luat copilul este ok.
   discuția este despre restul inepțiilor.

   00
  • pe de o parte avem justitia si pe de alta parte avem “justitia pe care o aparam”. partea proasta e ca amandoua sunt exact acelasi lucru. nu putem respecta doar deciziile care ne convin.

   00
 10. Mie mi se pare de o cruzime fara margini ce se intampla: mama ei nu a vrut-o, rudele nu au vrut-o, asistenta maternala nu a vrut-o, 120 de alte familii nu au vrut-o si pana la urma dupa 8 ani se gaseste cineva care sa ii ofere dragoste si bang niste cretini crestinopati sar in sus ca vezi doamne o vor pentru organe.Efectiv imi este greata.

  00
  • Am dat like pentru prima parte.
   Dar nu cretinii cred acest lucru, ci asta i s-a spus fetiței, de către ăia care o țin.
   Media a preluat informația și a prezentat-o în știri; vina publicului e doar aceea de a nu fi citit cu atenție sursa. Dar mulți au auzit ce le-au spus alții. Care alții, doar ăia “cretini” pentru ca nu au înțeles bine știrea.

   00
  • suntem în țara “ambulanței negre”, nu uitați.

   00
  • Un troll adevărat ar fi venit cu o dubă neagră, “tip ambulanță”.
   Și să fi pus pe unul să strige: “Au și ambulanță neagră!!!!!”
   Ar fi fost extrem de interesant de urmărit reacțiile. Câtă audiență făceau televiziunile, vă dați seama?

   00
 11. Nu inteleg de ce procuroarea apare cu o declaratie preluata de situri precum cel al realitatii, in care spune ca n-a strans-o de mana si n-a bruscat fetita. Asta dupa ce au aparut o gramada de filmari in care se vede cum s-a procedat.

  00
 12. sa-l adopte pe Arsinel, ca are rinichii sanatosi.

  00
 13. tipica strategie nationala, sa ne fie mai bine dar sa nu se schimbe nimic… daca statul nu mai da bani pentru ea, chiar si o viata ca donator de organe este mai buna, daca ajunge in strada urmeaza doar prostitutia pentru ea

  00
 14. Cea mai mare problema a fost ca nu a existat consiliere psihologica a fetitei si a asistentei maternale. Lucrurile ar fi fost diferite. Conform declaratiilor avocatului familiei maternale, procurorul nu avea ce cauta la fata locului. Ar fi trebuit sa fie un executor judecatoresc, un psiholog si un angajat al DGASPC. Insa s-a dus un procuror de la Sectia Urmarire Penala!!!??? Si tot avocatul a declarat ca procurorul s-a dus cu un mandat de perchezitie!!! Adica, despre ce vorbim aici.
  Acel procuror declara „Nu am tras de copil, l-am atins uşor, nu am apăsat-o pe mînă, i-am vorbit calm.” Insa toate imaginile aparute in mass-media arata cum a bruscat copilul.

  00
  • Hei, daca venea un executor judecatoresc era mai nasol pentru copil. Abuzul in cazul acesta a fost facut de catre familia la care era copilul: refuzul de a lasa copilul, nerespectarea unei decizii judecatoresti definitive, spalarea pe creier, incitarea, etc. Repet, abuzul este facut de catre fosta asistenta maternala care nu vroia sa lasa copilul pe care-l “detinea” ilegal. Daca ar fi fost intelegatoare si binevoitoare, i-ar pregatit bocceluta si i-ar fi spus Sorinei uite draga astia sunt noii tai parinti si gata. Ar mai fi fost scandal, cu procurior, jandarmi si alea? Sau cu executor judecatoresc daca vrei tu? Hm? Zi, ar mai fi fost?

   00
  • Crezi ca executorul avea mana mai ușoară?

   00
  • @george, bah, baiete, citeste art. 902 si 912 Cod Civil. Si dupa aceea poti sa comentezi. Putea sa mearga procurorul procurorilor, jamdarmul de la Saint Tropez, politistul lu’ peste, minorul nu trebuia agresat/ bruscat/ abuzat. Nici macar de cele mai “justitiare” profesii. Eu nu am discutat corectitudinea deciziilor Tribunalului Mehedinti si Curtii de Apel Craiova. Am spus ca trebuia consiliere psihologica si prezenta executorului. Cu atat mai mult cu cat se stia ca exista din partea familiei maternale “raspuns negativ”. Din cate am inteles, noua familie adoptiva s-a dus si la politie (inainte de acest eveniment) pentru a recupera copilul. Pai, te duci la politie ca si cand ai merge sa reclami un furt? Basca, s-ar fi dus la scoala ca sa o ia pe fata direct de la ore, fara prezenta unui reprezentant al statului.
   Si daca e sa privim obiectiv situatia, fata asta va avea de castigat mult mai mult in state (vorbim financiar, material, poate si profesional).

   00
  • @Alex_ Nu dar executorul avea mana mai legala, si nu mai existau asa multe discutii inutile.

   00
  • @Marin, dacă părinții adoptivi s-au dus la poliție, nu s-au dus să reclame un furt, s-au dus să reclame o răpire. copila aia era a lor conform unor hotărâri judecătorești și o altă tanti o ținea.
   unde reclami o răpire, o sechestrare de persoană?! la batman, la guvern? unde dacă nu tot la poliție, acolo unde reclami și furtul.

   00
  • @A, parintii adoptivi aveau o decizie a Curtii de Apel Craiova care le era favorabila, adica le dadea dreptul de parinti adoptivi. Buuun! Insa, asemenea decizii nu se pun in aplicare prin “alertarea”/instiintarea politiei. Aici vorbim de o adoptie. De aceea legea spune ca decizia se pune in aplicare prin executor, cu conditia prezentei unui psiholog si angajat al DGASPC. Nu te duci cu avocatul/alte persoane la politie si nici in alta parte (de ex. la scoala) ca sa iti iei copilul adoptat.

   00
 15. poate procurorul s-a dus pt arestarea ”asistentului maternal”, care, potrivit unor declarații, nu mai avea niciun drept să țină copilul de vreo lună și practic intra la sechestrare și/sau răpire, care sunt infracțiuni prevăzute de codul penal.

  00
  • Pai, de ce nu a arestat-o si pe asistenta maternala?

   00
  • Poate pentru ca nu cu acest scop a mers acolo? Poate ca pentru nu avea niciun mandat de arestare? Ce zici?

   00
  • apropos, știți că în cazuri nasoale, în care executatul refuză/se împotrivește executării executorul judecătoresc poate solicita aplicarea ”forței coercitive a statului” (ca să folosesc termeni specifici), adică poliția, mascații, ce-a mai venit acolo?!

   00
  • Deci, fetita se opune (in mod real sau prin “insuflare”- nu discutam acum acest aspect) si tu, procuror, incepi sa folosesti “forta coercitiva a statului”. Tragi de copil ca si cand ai participa la jocul ala cu trasul sforii de 2 echipe. Eventual, ii pui si pe politisti/mascati sa impinga/traga de parca omuletul ala ar fi un adult de 20 -30 ani.

   00
  • Neputand sa intervina intro cauza civila, procurareasa si-a scris un mandat de perchezitie cu o motivare aiurea si acolo s-a comportat ca un executor judecaresc privat , platit de familia americana
   Ai inteles ? Un executor privat

   00
  • @Bula: bai, daca venea un executor judecatoresc, ala era mai horarat, nu statea la povesti, i-ar fi pus pe jendari sa o ia si gata. Cu forta, cu neforta, ala nu statea la povesti. Procuroarea vroia sa o scoata pe copila din casa in care era abuzata si spalata pe creier. De obicei urasc un argument de genul asta, ca putea fi mai rau, dar in acest caz, executorul judecatoresc ar fi fost o solutie mai proasta. Procuroarea s-o fi bazat ca e femeie, mama si ca poate ajunge la o intelegere cu femeia aia nebuna. Din pacate nu.

   00
 16. Trist e ca sunt mai multi cei care cred asta in comparatie cu ceilalti. Nu e problema ca e unu’ prost, dar cand din 10 sase-s creduli, atunci e problema. Ni s-a trezit constinta civica de-odata, dar nu stim deloc cum sa o canalizam.

  00
 17. Cazul asta imi confirma inca odata , daca mai era nevoie, ca suntem un popor de tzaranoi grosieri, necivilizati,superstitiosi si ipocriti. Mai toate popoarele au tare de genul asta dar parca noi suntem campioni.
  Degeaba o sa minusati parerea mea,lucrurile tot asa or sa ramana !

  00
 18. Pe mine ma enerveaza cei care spun ca ”cine sa o vrea pentru altceva decat ceva iloegal – organe – ca este roma, are pielea inchisa la culoare, este deja cam mare”. In loc sa se uite in ochii ei mari si frumosi, sa ii vada gingasia. Sorina este o fetita foarte frumoasa, posibil foarte sensibila si iubitoare, posibil sa aiba nevoie sa dea si sa primeasca multa afectiune, asta nu mai vad oamenii acestia, doar ca este de etnie roma?

  00
 19. protejat de flama mov, va voi spune adevarul. de ce o vrea asa mult americanul pe asta mica. E pescar. Asta mica are viermi. QED. Ma puteti cita in media

  00
 20. Bai, mai terminati in PLM cu abuzul. Procuroarea a incercat sa o scoata pe copila din casa in care era abuzata psihic si fizic de catre fosta asistenta maternala. DACA venea un executor judecatoresc, ala era si mai rau, nu statea la povesti, i-ar fi pus pe jandarmi sa ia copila, pa si pu la revedere. Probabil ca ar fi fost si alte metode, dar procuroarea s-o fi bazat ca ea e femeie, probabil mama, si o poate convinge pe copila. Dar daca venea executorul judecatoresc, ala era mult mai ferm, de la inceput!

  00
  • bah, baiete, citeste art. 902 si 912 Cod Civil. Si dupa aceea poti sa comentezi. Putea sa mearga procurorul procurorilor, jandarmul de la Saint Tropez, politistul lu’ peste, minorul nu trebuia agresat/ bruscat/ abuzat. Trebuia consiliere psihologica si prezenta executorului. Cu atat mai mult cu cat se stia ca exista din partea familiei maternale “raspuns negativ”.

   00
  • Pai legal vorbind, trebuia sa vina executorul. Nu ajungem nicaieri daca nu aplicam strict legea macar vreo 10 ani.

   00
  • Da, minorul nu trebuia abuzat! Dar spuen asta lu’ asistenta maternala care tinea copilul ilegal si abuziv in custodia ei pentru simplul fapt ca si-a pierdut avantajele materiale. Ca a luat-o cu forta este discutabil. Ca s-a tavalit pe jos copilul, sigur ca ar fi fost o chestie de evitat. Este o trauma, dar nu exagerati, cei care aveti copii stiti foarte bine ca alea 30 de secunde cat s-a tras pe cur la propriu nu reprezinta nimic in viata copilului. Dar cosmarul la care a fost supusa de catre asistenta maternala, cu donarea de organe si restul, ala e adevaratul abuz. Nu zic ca trebuie sa scuzam un rau cu alt rau (sau pe care-l consideram mai mic), dar in cazul asta trebuia sa scoata copilul din aceasta familie toxica.

   00
 21. Venind dintr-o țară care adora să își bată copiii, aproape că e motiv de mândrie asta – parca e putina ipocrizie revolta fata de scena respectiva.

  00
 22. De ce sa te duci la medici dubioși din America Latină cand poti sa mergi la Lucan.

  00
 23. Fata are aprobare de la Împărat / Rege sa paraseasca tara?

  00
 24. Poate inainte de a ne da cu parerea pe “net” ar trebui sa citim putin legile care ar fi trebuit sa se aplice in speta… zic.
  99% din comentarii sunt facute de indivizi care au pareri despre orice, dar carora le e prea lene sa citeasca o lege…

  00
 25. incep sa apara informatii ca asistenta maternala reprezinta o adevarata industrie in baia de arama!
  protestul celor din baia de arama este de tip sindical! daca incep sa vina tot mai multi ”americani” din astia sa adopte copii, se distruge principala sursa de subzistenta a prorestatarilor!
  daca cei care conduc protectia copilului s-ar ocupa cu ce au in atributiuni, ar desfiinta aceasta cloaca.

  00
 26. Ultima oara cand am verificat aveau in America Latina de toate, suni la ei, dai numarul de la sasiu si aia e, verifica pe stoc sa vada, mai o ureche, mai un ficat, mai un rinichi, merge treaba bine. Productie mare la hectar.
  In Romania e tot pe pile, pe marsavii dástea, cica trebuie sa astepti dupa organe, ca se fabrica greu, se poate intampla sa si mori ca vine unu pilos si se baga peste rand, ba chiar se mai si fura la poarta fabricii…
  Aia cu transplantu de organe, aveti cumva impresia ca schimbi rinichiu intr-un om asa pe marginea santului? Are cineva idee cate teste si analize se fac inainte de un transplant? si chiar daca alea ies bine exista sansa ca organismul care primeste organul donat sa il respinga, etc etc.

  00
 27. ce partid romanesc tocmai a avut o campanie orientata impotriva strainilor la europarlamentare?
  ce tara straina are un site de propaganda in romana orientat anti straini?

  00
 28. si ce se mai aude despre dosarul Tandarei boss? acolo este vorba de sute de puradei asemenea copilei asteia… nu plange nimeni si dupa ei?
  dar ca sectia pentru anchetat procurori este inca in picioare si este validata politic nimic, nimic?
  a picat Dragnea, asta a devenit un nonsubiect

  00
 29. Sunt probleme cu traficul de organe prelevate de la minori (a se vedea Mexic si Somalia)
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26612382
  https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/10390183/Girl-smuggled-into-Britain-to-have-her-organs-harvested.html

  Dar nu e nimeni atat de cretin sa infieze un copil din UE, CU ACTE IN REGULA, fiecare pas al drumului documentat, ca sa il bage sub cutit odata ajuns in SUA.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube