Ecommerce: tu ai folosit filtrele de pe magazinul tău?

Caut un produs. Nu vă spun ce, că o să vă concentrați pe el și o să pierdeți esențialul, că toți avem ADD. Produsul ăsta se găsește în patru mari categorii: 1-20, 20-30, 30-50 și 50+.

50% din magazinele care au genul ăsta de produse au filtrele pas cu pas. 1,2,3,4,5…până la 100. Serios. Sunt magazine care au cele 4 categorii de mai sus și sunt magazine care au toate numerele. Sigur, sunt și magazine care au 1-50 și apoi 51, 52, 53, 54…până la 100!!!

Singura explicație pe care o am e că oamenii care fac asta nu au folosit niciodată aceste filtre. Dar sunt oameni care vor să vândă. Antreprenori. Businessmani.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

69 comentarii

  1. Pe mine mă seacă de mult clasificarea de prețuri de la Booking. 0-50, 50-100. Asta în condițiile în care, în sărăcia mea, un preț corect pentru 2a+1c e pe la 65-75 euro, adică, oricum ai ordona, fix pe la mijloc. Şi nu e ca şi cum tehnic e complicat să bagi măcar la un interval de 25 euro.

    00
    • Disinterested advice: acolo e problema, la tine, ai enuntat o chiar tu
      „In saracia ta”
      Cauta sa o rezolvi pe aia, nu aștepta de la altii sa iti aseze tie totul la virgula…
      Poti sa ma injuri doar daca iti aloci 2 min sa te gandesti la ce ti am spus

      00
    • Welcome to Liviu’s Ted Talk

      00
    • Shit dude, dacă nu bagi și un sfat de investiții în bitcoi ceva, ți-ai rupt degeaba din timpu-ți prețios…

      00
    • Liviu , ai spart vreodata nuci de cocos cu capul ?

      00
    • @ Liviu, daca spun ca Amazon au cel mai de cacat sistem de cautare din lume, ca te pui ca prostu’ sa cauti, nu stiu, Adidas Superstar genuine leather (ca sa nu apara aia de vinilin) si-ti da tot felul de chinezisme, plus crocsi si alte chestii irelevante, zici ca-s prea saraca pentru a cumpara de pe Amazon?

      In mod normal cacaturile astea se fac cu niste testeri (chiar si niste prieteni la inceput), pe care ii pui sa se distreze un pic cu interfata, sa vezi ce zic. Apoi studiezi niste heatmaps, analytics etc. si faci modificari.

      La un site din asta mic facut de un diletant, e de inteles ca-s filtrele ampulea puse, ca nu toti is usability genius, dar un site cu ceva putere financiara in dos, te-ai astepta sa faca treaba mai bine. Acu’ in alta ordine de idei, daca baietii destepti au descoperit ca e mai OK asa (probabil si Amazonii stiu ca e cautarea de cacat, dar poate asa vand mai mult, dracu’ ii stie), atunci ii doare la baston ca nu ti-e usor tie, clientului, sa gasesti chestii.

    • La cate minusuri am luat, e clar ca ma pis impotriva vantului, dar fiindca ai scris ditamai carnatul de msg, poate ar fi politicos sa raspund…
      Da, la amazon e de kkt, multe lucruri pot fi imbunatatite masiv dar nu cred ca se vrea. Eu m-am referit strict la exprimarea initiala, daca vrei filtru exact pe 67.25Eur cat ai tu buget, poate nu filtrul e problema.

      Si ca sa nu raman dator…la BTC e simplu, cumperi ieftin si vinzi scump, bagi niste linii de suport si rezistenta, aplici niste ma-uri si rsi si un fibonacci si aia e…simplu, nu?

      Iar pe baiatul cu nucile de cocos, il salut calduros, poti mai mult.

      00
    • Mă simt neglijat

      00
    • :)))
      tchuss nico

      00
    • @Liviu, n-ai înțeles (și ai răspuns superior, dar nu-i bai, doar nu căuta minusul meu, că nu obișnuiesc). Nu vreau chestii gen 67.25, ci dacă ar fi fost din 25 în 25 euro, aș fi putut să dau între 50-75, ordonat descrescător. Așa, dau 50-100 dar ce caut eu e la mijloc, deci pierdere de timp. Efortul lor ar fi minim bănuiesc. Așa, bine că am limită 0, ca site de booking mie mi-ar fi jenă să accept chestii sub 20E/noapte, și o noapte la un camping decent e mai mult.

      00
    • @Liviu, @Lex v-as da follow la cat am ras

      00
    • @adyzah, comentariul tau este exact opusul articolului scris de Vali.
      El se plange ca filtrele sunt prea specifice, cu intervale prea mici, tu te plangi ca filtrele au intervale prea mari.

      00
  2. Vazi la combine frigorifice pe Emag, lățimea:
    31-50 – 1 model
    51-70 – 555 modele
    71-90 – 23 modele
    91-110 – 6 modele
    110-130 h 1 model
    Ce vreau eu sa filtrez – cele de maxim 60. Nu se poate.

    00
    • asta mi se pare noaptea mintii, pt ca aici e de fapt standarul in bucatarie, de 60 de cm. si fie ai mai mult, fie nu ai. dar fix dimensiunea asta nu o poti filtra si de multe ori trebuie sa treci prin toate produsele. macar daca ar fi editabil filtru, pui cat stii ca ai nevoie.

      00
    • Da, plm, customizabil in 2021? Ce-i aia noi suntem webmasteri interni cu 3 luni experienta si traim in anul 2000🤣

      00
    • la eMAG lipsește un filtru extrem de important (imho) pe care l-am văzut în alte locuri: DURATA DE GARANȚIE STANDARD
      – garanția standard, nu aia „promo” pe care o oferă doar până la data de X… nu aia „doar cu înregistrare online”..etc.

      Degeaba aplic eu tot felul de filtre sau sortez eu lista aia a lor după preț dacă nu pot filtra după durata de garanție și pe primele locuri îmi afișează doar porcării chinezești cu garanțe de doar 15 zile de la primirea coletului.

      00
    • @alunelu, nu cred ca ai ales cel mai bun exemplu.
      Pe emag la combine frigorifice peste 90% din cele intre 51-70 cm au mai putin de 60 cm.

      00
  3. Cauti pampersi si te deranjeaza filtrul de varsta? :P

    00
  4. Sau magazine la care trebuie sa alegi marca inainte sa poți face orice filtrare, cautare etc.
    Vreau bare transversale.
    Thule sau Nustiuce.
    De Ford, boss.
    Thule sau …
    Ok, Thule.
    N-avem.

    00
  5. NOU
    #21

    Asta se intampla pentru ca probabil sub 1% folosesc filtrele si atunci nu merita sa iti bati capul

    00
    • Corect, pe cele mai multe site-uri mici ajung direct din google pe pagina de produs.
      Ba chiar am patit sa caut produsul cu casuta de cautare din site-ul respectiv si sa intoarca zero rezultate…

      00
  6. o filtrare buna costa mult
    1. set de date bine aranjate (eventual produs cu produs)
    2. implementarea unui filtru nou (de obicei cele standard sunt varza)

    00
    • Ba, tu esti serios cand vorbesti? Ce costa mult? Sa angajezi un programator capabil? Da, altfel poti oricand angaja interni cu minimul pe economie si sa ai site de 2000 si peste 10 ani, ai luat in calcul si clientii pe care ii servesti cu un serviciu mai bun sa vezi daca chiar costa mult?😵🤣

      00
    • Costă mult să angajezi un programator, unul capabil deja e loterie…

      00
  7. de exemplu eu caut un ceas de barbati. Pentru mana mea dimensiunea ideala a carcasei ar trebui sa fie 39, 40 sau maxim 41mm fara coronita.
    Pe cel cunoscut site din Romania ce se ocupa cu ceasuri, la carui nume nu il dau, pot selecta intre 30-40mm si 40-50 mm.
    Pentru 30-40mm sunt 75 Pagini*12 modele=900 rezultate
    Pentru 40-50mm sunt 456 pagini *12 modele = 5472
    Total 6372

    Partea nasoala cu sortatul asta e ca 80% din ceasurile barbatesti au intre 36 si 42 mm. Ei nu s-au gandit ca sa faca filtrarea sincronizata dupa o curba a lui gauss, adica 50

    Dar,hei, cerul e albastru, marea e albastra, ce frumoasa-i viata noastra.

    00
    • *Ei nu s-au gandit ca sa faca filtrarea sincronizata dupa o curba a lui gauss, adica 50

      00
    • am vrut sa scriu o insiruire de numere si nu ma lasa site-ul. Idea mea era ca nu ai nevoie de filtru de la 1 la 100 daca e greu , e ok sa pui intervale mari la extremitati si tot mai mici pana la unu cate unu cand te apropii de mijloc.

      00
  8. Eu am si scris explicit magazinelor, nu am atat spirit civic incat sa verific daca au reparat.
    Altex parca avea un filtru dubios la HDD-uri – peste 6tb era ultima optiune
    Emag sau PCGarage un filtru dubios la diagonala de la monitoare si televizoare.
    Magazinele mai obscure se intampla sa nici nu populeze toate detaliile si filtrele doar scot produsele din lista.
    Cora intr-o vreme aplica filtrul doar pe produsele incarcate in pagina, iar mai multe produse apareau cand faceai scroll. Cea mai mare tampenie – nu gaseam nimic si nici nu puteam accesa footer-ul paginii.

    00
  9. categorisirea pe filtre e una din cele mai complexe chestii de facut cand faci pe un magazin online si nu ma refer la chestii simple gen brand, e foarte greu sa acoperi toate cazurile fara sa ajunga filtrarea un puzzle

    ex: un pantof sport care poate avea si 3-4 culori odata , pui culoarea dominanta, il pui in toate cele 3 culori, il pui la ‘multicolor’?
    dimensiunea: le pui separat pe toate mai ales ca acum exista si 40, 40.5 sau intervale?
    mie personal imi place sistemul de la pcgarage, ai filtrarea simpla si cea avansata unde poti sa le combini cum vrei dar as mai adauga pentru fiecare filtru care contine mai mult de 10 optiuni si posibilitatea de a alege un interval(acolo unde are logica) custom + un mini search in filtre cum e la emag

    00
    • Sincer, la încălțări mi se pare aiurea filtrarea după culoare; mi se pare mai logică filtrarea după preț, producător, brand, model, scopul lor, solul sau sportul pt care sunt făcuți,
      mărime, eventual tip de calapod (dacă există diferite) sau altă caracteristici, culoarea fiind ultima cerință.
      Mă îndoiesc că-s prea mulți oameni a căror principală solicitare este culoarea, fără nimic altceva. Gen „vreau pantofi sport roșii, în rest mă doare la 4 m de brand, model, marime, dacă sunt de alergare sau cu crampoane pt fotbal sau mai știu eu ce altecaracteristici”.

      Recunosc că eu sunt atât de dusă că a un moment dat am vrut atât de tare pantofi roșii că mi-am luat o mărime mai mare, dar nici în cazul ăla nu mi-aș fi luat orice model, orice fel de toc, la orice preț, chiar orice mărime doar pt culoare, fiecare are limite. :)

      Sau am citit razant, ca piatra când o arunci „broască” în lac, n-am priceput ce vrei să zici și m-am băgat ca musca-n lapte. :)

      00
    • @ab

      Ai explicat in 18 randuri ca e retardat sa alegi dupa culoare ,dupa care in paragraful urmator ai spus ca ai cumpadat pantofi msi mai petru ca erau rosii?

      00
    • Nu chiar, eu port 36 la picior și voiam balerini. mi-am luat unii roșii, cu baretă peste picior nr 37.
      Chiar dacă ar fi fost singurii roșii, nu i-aș fi cumpărat dacă:
      – erau cu toc
      – erau 35 sau 34, sau numere de la 38 în sus
      – nu aș fi luat un model fără baretă, pt că nu mi-ar fi stat în picioare
      – nu aș fi luat dacă erau mai scumpi. Au fost foarte ieftini și n-ar fi fost o tragedie dacă aș fie constatat că nu pot sa-i port.
      – plus numărul meu aveau la momentul ăla numai culori foarte nasoale (negru, maro) de care chiar nu aveam chef.
      -plus că eram încă foarte tânără și cu mintea vraiște.

      Da, culoarea a contat, dar nu ar fi contat atât de tare dacă nu erau îndeplinite o serie de alte condiții.

      00
    • Confirm cu complexitatea filtrelor, dar stai să vezi când ai produse din zeci de categorii care au filtre total neînrudite și vrei să faci filtrele relevante și în search.
      Pentru că e complex să faci niște filtre logice pe categorii, ceva mai complex să și aduci datele, dar când vrei să faci și un search relevant ecuația se complică mai ales când iei în calcul și resursele tehnice și umane disponibile :)

      00
    • @AB, filtrele sunt acolo ca sa te ajute sa gasesti modelele care se potrivesc unui anumit criteriu. In cazul tau acel criteriu a fost ca pantofii sa fie rosii.
      Decu cu toate ca nu ai nevoie de filtru pe culoare, criteriul tau principal de selectie a fost culoarea.

      00
  10. poti tu sa ai cel mai dumnezeiesc set de filtre, cat timp produsele sunt aruncate cu lopata in baza de date, e degeaba.

    un exemplu simplu e la televizoare. unele au diagonala in inch, altele in centimetri.
    sau alea la care toate caracteristicile sunt aruncate la descriere.

    00
    • E relaitv ușor să transformi inchi în cm. 106-7 cm, sunt 43 inch, 125-127 sunt 50 inch și tot așa.

      00
    • Ti-e usor tie, dar tu nu te angajezi la emag…

      00
    • Da, sigur, că pe lângă toate informațiile cu care sunt bombardată zilnic mai trebuie să tin minte sau să deschid pagină separată cu transformarea inch-cm când cumpăr un tembelizor.
      Am 40 de ani, am citit tone de cărți de aventură și încă nu știu precis transformarea km-mile. Știu ca cca 1,5 km (un strop mai puțin)= 1 milă terestră, dar fix și exact nu, și m-am întâlnit cu asta mult mai des decât inch-cm.

      00
    • mai precis 2.56 cm = 1 inch respectiv 1609m = o mila terestra. 1852m = o mila marina. 1 mila marina pe ora = 1 nod. asta ca sa te ajute la romanele tale de aventura pe care le vei citi de acum incolo :).

      vlad, problema nu e transformarea, ci faptul ca tu bifezi inchi si ratezi jumate din produse, cele cu cm. si daca le bifezi pe amandoua cel mai probabil nu iti afisaza nici unul, ca nu exista nici un produs cu ambele caracteristici.

      revenindla oile noastre, alt exemplu simplu de introducere aiurea in baza de date.
      la telefoane, slotul pentru card de memorie… unele au ‘da’, altele au 256gb, 128gb, etc., altele au ‘microSD’, altele au SIM2. in ultimul caz e posibil sa fie ‘null’ dar sa fie trecut la rubrica dual-sim. asa ca spor lagasit un telefon care sa aiba si slot SD pe langa ce mai vrei tu.

      00
    • @Thebblack, îți dai seama că aceste informații mi-au picat sub ochi de vreo 3643543258 ori, pur și simplu memoria mea le-a dat reject.
      Știam că mila marină e un pic peste 1,8 km, dar exact cât nu.
      În cel mai bun caz o să-mi amintesc că mila terestră are un pic peste 1,5 km, poate chiar voi reține 1,6 km, dar e maximul pe care îl pot atinge. :)
      Nu rețin cifre/numere. Am avut noroc de profi de istorie care nu insistau prea mult cu anii.

      Ah, chiar dacă știu cât de cât niște parități (jur, sistemul englezesc e tembel, inch, picioare, mile, pounds-cred că am întâlnit tradus pfunți, farenheight, etc, mori cu ele de gât ;) ) nu mă opresc niciodată din citit pt a face efectiv calculul.

      00
    • pe mine m-a disperat in copilarie jules verne cu milele, safe-urile si misterele lui. asta ultima poate e mai greu de inteles :)). la fiecare 2 3 linii de dialog era cate unul care o dadea cu mister x… eu la aia 6 ani ai mei am intrebat ce inseamna ‘mister’, si mi-a explicat tata. nu am mai inteles nimic din cartile alea pana nu i-am dat cu ele in cap…. ce mister e ba aici? a ras mult si bine.

      dupa aia m-am facut inginer geodez. le-am invatat fara sa vreau.

      bine, daca vrei sa-ti pui mintea pe bigudiuri, mila marina era initial un minut de latitudine (aia de la nord la sud). dupa aia au rotunjit-o ca minutul ala nu e la fel peste tot.

      si o erata, inch-ul e 2.54, m-a luat repede pasiunea pentru puterile lui 2 de am zis 256.

      00
    • ab, si daca vrei sa inebunesti de tot incearca sistemul englezesc de monede. ala vechi. ala cu guineas, farthings si sovereigns. ca deja nu mai e mintea pe bigudiuri ci direct caz de targa si la veselie cu tine. babetica ti-o procura familia.

      00
    • Mintea mea e deja pe bigudiuri. Nu-i trebuie unele mai mici.
      Stai că nu pricep, „mister”= necunoscut (nu găsesc acum printre bigudiuri un sinonim mai bun :) ) sau mister=domn (bărbat cu stare)?

      Am învățat să citesc între 7 și 8 ani în clasa I și apoi am avut o evoluție mediocră. Nu citeam Tolstoi la 9 ani și nici Kant la 11. :) o perioadă de Jules Verne și Karl May pe la 11-13 (totuși una din preferatele mele este „căpitani curajoși” de Kipling, are savoare chiar și acum), apoi o perioadă de Dumas, apoi Sven Hassel :). Nimic filozofic, nimic exagerat de complicat.

      Mi-a luat o grămadă de vreme să înțeleg că o guinee înseamnă 1liră+ 1 șiling, dar nici acum nu știu/nu sunt sigură de puritatea liră/șiling (oare 12 șilingi=liră)/peny/pence.
      Si pt că sunt o loază nici n-am căutat pe interneți. Nu m-a interesat atât de tare.
      Cât despre restul monedelor menționate de tine, cui îi pasă?! :)

      00
    • eu sunt unul din aia mai destepti decat prevede legea. citeam un pic inainte de clasa 1. jules verne. pe kirkegaard si coelho i-am lasat lui eftimie si fluture.

      in colectia cartonata a lui jules verne pastrasera (sau tradusesera in engleza, nu cunosc originalul in franceza) termenul de „domnule”. si cum pe vremea aia se domneau toti cu toti, toate cartile alea sunt pline de „mister”. de unde si confuzia mea.

      dupa jules verne a urmat wells, van vogt si gerard klein. dupa aia a venit revolutia, a aparut nautilus si nici macar cerul nu a mai fost limita. asimov, herbert, card, lem… si una dintre cartile mele preferate, 29 de zile pana la sfarsitul lumii, gerald messadie.

      iar la monedele alea eu am cautat. am ucis neuroni aiurea. zici imperial si tragi apa.

      00
    • Nu știu de ce, dar n-am avut probleme cu „mister”, poate pt că am ajuns acolo mai târziu, mai văzusem un film, mai aflasem la școală despre omonime (astea alea care se scriu identic, dar se pronunță diferit în funcție de accent și au sensuri diferite?)

      La lecția cu pricina de la școală am încercat să dau ca exemplu masa-mobilă și massa- varianta stâlcită/pidgin pt „mister” (domn). Fie nu am reușit eu să explic cum trebuie, fie profesoara chiar nu intâlnise varianta a doua pt că s-a uitat la mine de parcă îmi mai crescuse un cap și ambele vorbeau chineză.
      La lecția despre gradele de comparație ale adjectivele am întrebat despre construcția „mai gravidă” în propoziția „x nu era mai gravidă decât mine” (tocmai o citisem în „Moll Flanders”), profa s-a uitat urât, mi-a zis că nu există așa ceva și m-a trimis la plimbare. Am încetat „să-mi aduc la școală” lecturile suplimentare. :(
      Aveam pe undeva o „pastilă” foarte funny cu sistemul de măsură englezesc, dar nu reușesc să folosesc imgur pe telefon. Poate mâine.

      00
    • AB, „x nu era mai gravida decât mine” este o constructie valabila si corecta. Exprima doar ca nici unul si nici celalalt personaj nu erau gravide. E o forma literara de exprimare, nu-i vad nicio greseala.

    • @Fluture, sunt de acord cu tine. Fix în sensul ăsta era propoziția în textul original.
      Dar e posibil să fi folosit alt cuvânt (am fost un copil pudic și scoala nu încuraja foarte mult altceva) sau să nu fi explicat coerent ce vreau să zic, sau pur și simplu profesoara era setată pe exemplele ei și nu reușea să proceseze altceva.

      00
  11. Eu astept ca magazinele de haine sa salveze marimea mea la anumite produse. Ca is aceleasi pentru 99% din cautari! Sau trebuie intai sa aiba Dacia autopilot si dupa?

    Fashiondays, emag, aboutu, cereti datele cardului, ceri adrese, metode de recuperare si alte trasnai, pune boss un camp marime pantofi + marimi tricouri si afiseaza produsele in functie de asta. Am pus 44?? Ok, da-mi mereu pantofi intre 43-45. Daca vreau eu sa cumpar altceva schimb din filtre. Ce se invata la cursurile alea de UX? Cum sa pui logo pe stanga?

    00
    • Emag vrea să îți bage sub nas tot felul de produse pe ideea că dacă nu găsești fix ceea ce cauți (și nu te ajuta deloc în sensul ăsta), poate poate mai găsești ceva pe acolo care îți face cu ochiul sau i-ar trebui soacrei. İar dacă produsele alea sunt din marketplace, cu atât mai bine. Nu își mai bat ei capul cu returul.

      00
    • Plus că oamenii mai slăbesc, se mai îngrașă, mai shopinguiesc pt alții. :)

      00
  12. sunt singurul care cauta produsul cu google „nume produs site:magazin.ro”?

    00
  13. Ca tot e vorba de lipsa de gândire a ăstora care se ocupa cu asa ceva.

    Site-ul unei firme care se ocupa cu recoltarea analizelor de sânge, nu te lasă sa salvezi rezultatele în format pdf sa îl poți trimite și tu civilizat mai departe.

    Nu am imprimanta mereu sa le printez direct ca ulterior sa le scanez și sunt nevoit sa fac print screen-uri si sa decupez.

    00
    • Vlad, ia și noteaza: print to pdf (pdf printer)

      00
    • Pine ca nu i-ai zis sa-si puna un scrapper

      00
    • Chrome printeaza direct in pdf

      00
    • Daca ai iOS, faci o captura de ecran, dai clic pe ea cand apare in stanga jos, apoi cauti optiunea “full page” in dreapta sus, dupa care tot in dreapta sus dai pe patratul ala cu sageata, si apoi “save to…” unde vrei tu. Cu placere.

      00
    • „Export to” nu merge?

      Uneori butonul de „print/save pdf” e bine ascuns, dar în general, pe unde am avut treabă a existat.

      00
    • varucu, sau cum sa te scobesti in nas cu mana pe dupa ceafa. ah, stai, ai zis, iOS. it’s not a bug, it’s a feature.

      00
    • @Vlad: dupa ce urmezi una din recomandarile primite aici, fa-ti oleaca de timp si scrie-le un email pe adresa de contact:
      ” Dragi primitivi,
      Pe pagine de rezultate nu aveti functie pentru a salva ca si PDF analizele.
      Va rog sa nu mai fiti retarzi indolenti si sa implementati functionalitatea pe viitor.
      Pup. Vlad

      00
    • @Vlad , ia și notează PDF to DOC Convert = ce rezultate vrei tu , chiar și la analize pe care nu le-ai făcut

      00
    • Multumesc pentru recomandari.
      Le-am scris despre situatia constatata si nu prea a interesat pe nimeni sa faca serviciul mai eficient.
      Pe viitor instalez analizele la o alta clinica din domeniu, care am aflat ca au optiunea asta.

      00
  14. In afara de marime, chestia care ma intereseaza la o geaca de puf este CUIN, ca sa stiu cat de mult tine la caldura.
    Niciun site din Romania care vinde asa ceva nu are filtrare dupa aceasta cantitate, iar altele nici macar nu pun valoarea in descrierea produsului.
    Trebuie sa stai mereu cu site-ul producatorului deschis ca sa cauti modelul vandut si sa intelegi cea mai importanta caracteristica.

    00
  15. Sunt multe produse ce au parametrii filtrelor inghetate in urma cu 3-4 ani. Spre exemplu, cardurile de memorie, indiferent de capacitate si format, au filtrul limitat la 256GB, nu exista categorie 512GB, 1TB sau peste, iar acum exista carduri de 1TB. Trebuie sa filtrezi dupa pret descrescator, ca sa cauti ce vrei tu, card de peste 256GB. Nu mai zic ca multe produse sunt introduse cu parametri gresiti.

    00
    • sau cum ziceam mai sus, in cazul telefoanelor, si probabil al camerelor foto, iti precizeaza ‘maxim x gb’. pe mine ma enerveaza si ma face sa rad. ca imi aduc aminte de conversatia cu un consultant de vanzari care se dorea baiat bun si incerca sa maconvinga sa nu iau cardul de 256gb pentru un galaxy s4, ca ‘nu suporta’ si dau banii degeaba. argumentul meu ca am avut deja si a mers a fost ignorat cu gratie, probabil nu stiam eu ce am avut. am mai pierdut 2 minute si am formatat cardul cu telefonul… 256…. priceless.

      sau altfel spus daca nu e bomba proiectata de absolventi de scoala profesionala de contabili, orice device cu cpu 64 de bit va suporta bine mersi sute de tb si mai sus.

      evident treaba e mult mai complexa, dar ca regula generala, limitele prezentate sunt bullshit.

      00
  16. Le folosesc intruna pe unde sunt si pe cat se poate. Unele sunt bune, altele sunt aiurea, ma rog, dar si producatorii sunt smecheri si ascund multe si te baga in ceata, uneori trebuie sa stii fix ce vrei si sa cauti daca produsul are ce vrei tu sau nu. Cauti laptop de 13”-14 ” dar nu toate is 16/9, sunt si de 3/2 si nu vrei si nici nu spun peste tot formatul si trebuie sa cauti cu grija, ca altfel nervi, retur si tot asa (un exemplu doar, ca chestiile is mult mai multe).

    00
  17. Ca tot vad in comentarii…cautarea la un site gen emag e foarte complicata si necesita solutii dedicate, nu poti face in house asa ceva decat cu mult efort. Pentru asta exista algolia, attraqt etc, nu e vreo fita a unora care n-au ce face cu banii. Nu e doar un query in sql si gata filtarea, ce simplu a fost. Dar daca nu lucrezi la nivelul asta ai impresia ca toate solutille aplicabile la site-uri mici se aplica si la alea mari. Am lucrat cativa ani cu solutii de search (ecommerce) habar n-aveti ce complexitate exista. Sigur asta nu scuza labele de site-uri cu cateva categorii, pentru alea faci filtrele in doua zile.Dar nu puneti ina ceeasi oala site-urile mari cu cele mici, e mare diferenta de abordare.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)