Două metode eficiente de a economisi bani

De-a lungul anilor am câştiga sume considerabile de bani foarte uşor. Bloggingul e o meserie bună, dacă ştii ce şi cum să faci, iar banii veneau cu zecile de milioane pe lună. Când banii vin uşor, uşor se şi pierd, dacă nu avem grijă de ei. In ultimii trei ani am pus deoparte câteva zeci de mii de euro, graţie unei voinţe de fier şi unei organizări simple

Lista

Am început cu o listă de cheltuieli. Întâi cu ajutorul unor programe de internet, apoi pe hârtie. Am scris pe foaie toate cheltuielile, de la benzină la pâine. La final de lună am tras linie şi am văzut unde am cheltuit prea mult şi am redus acolo unde se putea reduce. Pentru că soluţia a avut un succes limitat, am apelat la…

Contul de economii

Am creat un cont bancar în care vărsat la începutul lunii suma pe care voiam să o economisesc (mi-am fixat o sumă lunară) şi apoi mă descurcam în restul lunii cu banii rămaşi. Asta m-a forţat să fiu mai grijuliu cu banii, ştiind că până luna viitoare nu voi mai avea alţii.

Spor la economisit!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

6 comentarii

  1. Si comparand o luna cu alta ai spus : uite in luna X am cheltuit mai putin la categoria Y. Oare de ce? Ah, pai am facut asta si asta, ex: am mers cu transportul acolo unde trebuia sa ajung cu masina, deci benzina mai putina….

    00
  2. Dude, +1 pentru „Contul de economii”, functioneaza bine si pentru mine. Odata luat angajamentul prin depunerea in contul de economii cu siguranta ma incadrez in target in luna respectiva.

    00
  3. +1 pentru lista de cumparaturi. O singura precizare: lista trebuie sa fie completa inainte de a pleca la cumparaturi :)

    00
  4. Mda, contul de economii il am demult in vedere, ramane sa mai gasesc un job sa am ce depune in cont :D

    00
  5. Îmi zicea un amic, funcționar la ING, când mi-am deschis un cont de economii și în același timp am renunțat la overdraft că m-am maturizat. Nu cred, doar am ajuns să câștig o idee mai mult decât pot consuma fără să sparg banii degeaba.

    Problema ar fi că prea puțini își pun problema că la un moment dat nu vor mai câștiga la fel de bine și că ar fi bine să aibă o rezervă acolo, pentru zile negre sau urgențe neprevăzute. Sunt genul acela de oameni care pleacă cu toți banii din casă în concediu, care-și iau iPhone cu ultimii bani de pe card când mai au 2 săptămâni până la salariu.

    00
  6. @Eugen – daca te gandesti ca o sa vina zile negre in viata ta oare nu asa se intampla… sti exista o lege a atractiei si functioneaza pentru toata lumea… nu spun ca nu e bine sa economisesti dar trebuie sa gandesti in mod pozitiv cand economisesti… cei care isi cumpara iPhone cu ultimii bani de pe card nu isi fac probleme ca o sa vina zile negre ci pur si simplu stiu ca o sa se descurce si culmea nu isi pun intrebarea oare cum o sa ma descurc ci stiu ei ca o sa se descurce si atat… daca economisesti bani pentru ca in 10 -15 ani sa iti produca alti bani si sa iti asiguri un venit care sa fie mai mare decat poti tu cheltui lunar inseamna un gand pozitiv si o sa atragi dupa tine doar lucruri pozitive ca sa se intample ceea ce ti-ai propus

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube