Două măsuri simple, care ar afecta pozitiv societatea noastră

Aș vrea să fiu un amuzant de politician care să propună și să urmărească adoptarea următoarelor două măsuri:

1. Interzicerea înmatriculării de mașini cu motoare mai mari de 2 litri pe numele persoanelor cu certificat de handicap.

2. Obligativitatea afișării permanente în geam a semnului corespunzător, dacă mașina este înmatriculată pe numele unei persoane de gen.

Știți bine de ce, sunt mii de asemenea mașini, înmatriculate pe tataie de la țară, care bietul de el are 90 de ani și abia se mai ține pe picioare, dar sunt conduse de tot felul de bombardieri. Și ei sunt mândri de schema lor. Măsurile astea două le-ar da peste nas și le-ar mai frâna avântul.

Și, dacă le-ar păstra, restul cetățenilor ar avea explicația deținerii unor asemenea vehicule de unii cetățeni. Unora li se pare mult impozitul la 2.5 și nu înțeleg cum alții își permit doar impozitul și asigurarea la 3.2.

parcare-specialaImage by Grégory ROOSE from Pixabay

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

115 comentarii

 1. Cred că ar fi discriminare sa le interzici persoanelor cu handicap sa înmatriculeze mașini cu motoare mai mari de 2L. Cred că ai vrut sa zici că nu poți beneficia de scutiri de taxe și impozite daca ar inmatricula mașini cu motoare mai mari de 2L.

  Comentariu apreciat.31510
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 482
  • @whistler – din acelasi motiv pt care o persoana fara handicap are nevoie de motor peste 2.0 – nu e vorba de nevoie, e ca asa vrea ea. Simplu, cred.

   Comentariu apreciat.511
  • dacă așa vrea, poate vrea să și plătească pentru ea. simplu.

  • Multe dintre mașinile pentru persoanele cu nevoi speciale necesită modificări ale caroseriei pentru a facilita accesul cu scaunul rulant, iar astfel de sisteme adaugă kilograme în plus la masa mașinii, poate de aici și nevoia unui motor mai mare pe mașină. Dar cum a spus și Vali problema este că beneficiază alții de beneficiile pentru persoanele care chiar au nevoie de ele.

   163
 2. NOU
  #6

  Neconstitutional. Urmatorul!

  Comentariu apreciat.16910
 3. *Să nu poată beneficia… 1-0 pentru limba română in dimineața asta.

  Indecis. Tu ce zici?3217
 4. Ăia cu handicap ușor o au toți în geam. Ceva cu IPA și nu mai știu ce.

  Comentariu apreciat.2114
 5. Un vecin era tare revoltat ca, dupa ce a avut un accident, o sa creasca asigurarea pe toate cele 5 masini pe numele tatalui(tatal avea o masina, restul copii). Ca nu-i corect, ca diverse. Am zambit 😀

  Comentariu apreciat.1218
  • In Romania? Din cate stiu eu bonus-malus se calculeaza pentru combinatia CNP+serie sasiu, deci accidentul facut cu o masina, tu fii d vinovatul, iti afecteaza BM doar pentru acea masina.

   Indecis. Tu ce zici?269
  • @mpet da, in Romania. Nu te contrazic, nu stiu cum se calculeaza asigurarea in astfel de cazuri. Doream sa punctez situatia in sine. Este asemanatoare cu ce se scrie in acest articol.

   410
  • Trebuia sa-l injuri si sa nu il bagi in seama de acum inainte.

   54
  • @mpet, de cativa ani se contorizeaza doar pe cnp, deci daca ai facut o dauna cu una, creste la toate. La fel daca iei una noua sau sh, iti aplica BM de pe CNP.

   143
 6. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 24186
 7. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 16128
  • Sa presupunem ca noi doi angajam o firma de constructii sa ne ridice cate o casa identica. Firma asta are 10 angajati si trimite jumatate la mine si jumatate la tine.
   Se fac niste calcle si materialele costa cate 10.000 de euro pentru fiecare casa.
   Acum, cand stabilim cat platim muncitorii, tie ti se spune ca este vorba de 10.000 euro, fiindca asta este pretul minim. A doua zi afli ca pentru mine lucrarea este gratis, deoarece am un certificat de handicap (certificat care este fals).

   Lucrul asta nu te face sa te gandesti ca poate cei 10.000 euro platiti de tine pentru manopera acopera si salariile muncitorilor care lucreaza la mine?

   Asa este si cu masinile. Pentru locurile alea de parcare pentru persoane cu handicap se cheltuie niste bani in plus, costuri care sunt acoperite din buzunarul tau (din taxa de parcare platita).
   Nu te deranjeaza sa vezi ca tu platesti 5 lei in loc de 4 lei, doar pentru ca un smecher sa nu plateasca nimic.

   Comentariu apreciat.13618
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 33168
  • @wtf mai bine organizai un recital de flatulențe în Cadetrala Neamului la oră de maximă audiență, dacăt să spui ce ai spus de IT-iști. Ptiu, ptiu drace.

   Indecis. Tu ce zici?3625
  • @Andrei G calculele se fac inainte sa semnezi contractul. Daca ma deranjeaza ca platesc 5 lei inseamna ca nu imi permit sa platesc 5 lei si probabil nici 4 lei.

   713
  • Wtf esti bivol. Cati ani ai? Chiar crezi ca exista chestii gratis pe lumea asta? Chiar crezi ca pomenile date smecherilor nu afecteaza calitatea serviciului?

   Comentariu apreciat.4215
  • Uite o poveste reală dintr-un bloc din Brăila. La ședința asociației de proprietari, un lider de grup de la etajul 1, un veteran cu jumătate de secol de viață, a cerut să nu mai plătească taxa de lift, pentru că ei oricum nu folosesc liftul până la etajul 1. A mers chiar și mai departe, a sudat ușa liftului, ca să dovedească celorlați oameni din democrație că nu se folosește liftul și n-ar trebui să dea ăia 4 lei pe lună.

   Șase luni mai târziu a fost implicat într-un accident rutier și a trecut pe cărucior cu rotile. Din el a tăiat cu flexul sudura în privirile admirative ale celorlalți locatari.

  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2163
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1272
  • Wtf daca tu nu cunosti personal nu inseamna ca nu exista.

   245
  • Wtf, iar ai rostogolit-o pe-asta cu it-istii. Ei si cu billgheitz sunt oculta mondiala

   Comentariu apreciat.3212
  • @vlad

   eu am zis ca eu nu cunosc si nici nu am date.
   daca tu cunosti, baga date la inaintere.
   facem o socoteala

   asa vorbim povesti nemuritoare…

   Indecis. Tu ce zici?725
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1548
  • unsirb

   ok, extrapoland
   10% din romani au certificat de handicapat – asta inseamna ca suntem un popor de handicapati sau ca sistemul e corupt.

   acum pentru ca sistemul e corupt si da pe banda rulanta certificate de handicapat
   tu esti de acord sa eliminam beneficiile pentru handicapati?

   seems legit

   179
  • in conditiile in care ITistii au furat privilegiile handicapatilor,
   acum tot in handicapati dam pentru ca au prea multe privilegii

   nu poti inventa un cacat mai mare ca asta, doar in romania e posibil.

   917
  • wtf – te opreste cineva sa iti schimbi domeniul? stii..poti sa incepi de acum, sa pierzi 18 ore pe zi invatand… vreo cativa ani…sa-ti mai freci creierii unpic si … o sa ajungi it-ist scutit. e simplu man, ce dracu. scoli pe toate drumurile…ba iti recomand sa te duci la dascalu /wellcode, dupa 3 ani te pot ajuta sa castigi 5000 euro pe luna.

   616
  • Noname

   la fel de bine ma pot face si bombardier …
   nu asta e problema.

   79
  • @wtf

   1. man, cine te opreste?
   2. ce muncesti?
   3. cand a fost ultima oara cand ai incercat sa faci 10% mai mult la lucru/in viata personala pentru aceeasi mamaliga?

   tu si inca unu pe aici constant aduceti in discutie treaba aia cu 10% si scutitul vietii. get over it.

   38
  • @wtf – Stimate dobitoc, NU toți IT-iștii sunt scutiți de plata impozitului, prostule. NU toți IT-știi beneficiază de alte privilegii care trec prin capul tău, prostule. M-am săturat de proști ca tine care mănâncă rahat cu lingurița servită de pe la Antene. Iar ăia 200 de milioane scutiți au dus la câștiguri mult mai mari pentru România, prostule. Pricepi, boule? 🙂

   Indecis. Tu ce zici?1911
  • BogDan

   tu probabil ai vrea sa bagi si femeia de servici pe post de ITist numai sa nu platesti impozitul pe venit.

   stiu, viata e grea cand trebuie sa mai si platesti taxe.

   dar e mai simplu sa SJW-iesti lumea cu tot felul de idei crete

   617
  • @wtf, eu am fost convins de la inceput ca nu ai inteles nimic. Nu a zis nimeni sa fie scoase beneficiile persoanelor cu handicap. Discutia a fost ca ar trebui adaugate niste criterii, astfel incat sa nu mai fie atat de multi care profita de asta.

   Ti-a dat @unsirb exemplu cu numarul de persoane cu certificat de handicap din Mehedinti. Dar tu, in nainvitatea ta, nu vezi o problema aici. Tu ai impresia ca locurile alea de parcare se fac gratuit (nu costa).

   Sa presupunem ca 50 de cetateni din Mehedinti au masina si ar trebui sa plateasca impozit si taxe de parcare. Dar in acelasi timp 10 dintre si-au facut certificat fals de handicat. De aici rezulta ca raman numai 40 de persoane care platesc taxe.
   Crezi ca diferenta aia de venituri nu se simte nicaieri? Daca ai incasari cu 20% mai mici, poti sa intretii la fel de bine drumurile sau sa faci acelasi numar de locuri de parcare?

   53
  • @dc, haide sa nu vorbim de 5 lei. Haide sa vorbim de 10.000 de euro.
   Cum te-ai simti sa iti spuna constructorul ca de fapt costurile sunt de 5.000 de euro, dar trebuie sa ia de la tine 10.000 euro ca sa acopere si salariile celeilalte echipe fiindca il obliga statul ca acolo sa faca lucrarea gratis.
   Si tu sa stii sigur ca vecinul nu are niciun handicap, doar fenteaza legea.

   33
  • “1. Interzicerea înmatriculării de mașini cu motoare mai mari de 2 litri pe numele persoanelor cu certificat de handicap.”

   Andrei, cu tot respectul dar parcă aș discuta cu o femeie. Tu simți ca ai dreptate în exemplul rău ultra specific, și chiar ai dreptate. Doar ca discuția asta e despre altceva.

   29
  • @wtf, intredevar, discutia generala din articol este despre altceva.
   Doar ca eu aici iti raspund la ideea pe care ai lansat-o tu in “dezbatere publica”.

   00
 8. Persoanele cu handicap nu au au doar autoturisme ci unii au și nevoie de dube cu platformă de încărcare/descărcare pentru scaunul cu rotile. Majoritatea dubelor de oraș cred că au motoare de maxim 2L dar poate unele au și mai mult gen 2.2L sau 2.5L.

  Comentariu apreciat.574
  • Introduci verificari anuale la RAR. Daca masina nu este prevazuta cu platforma de incarcare/descarcare pentru scaunul cu rotile, este clar ca nu va fi folosita petru o persoana cu handicat.

   Indecis. Tu ce zici?3030
  • Handicap presupune și probleme cu vederea, un picior mai scurt, afecțiuni ale corzilor vocale, afecțiuni cardiovasculare. În aceste cazuri nu văd unde e necesară platforma și evident, scaunul cu rotile,

   Comentariu apreciat.4412
  • In acelasi timp nici eu nu vad de ce ar fi neceara reducere la taxe si impozite pentru cineva care are un handicap al corzilor vocale, dar isi permite totusi o masina cu motor mare.

   Indecis. Tu ce zici?3319
  • Păi dacă nu poate să vorbească tare, măcar să facă zgomot cu mașina.

   Comentariu apreciat.539
  • @Paco, Vali zice că să se interzică persoanelor cu handicap mașini cu motoare mai mari de x.
   Vali nu stă la șuetă cum și ce fel de handicap. Zice de toți, la grămadă.
   Auras vine și zice “persoanele cu handicapul y chiar au nevoie de mașini mai mari de x, le este necesar prin “structura” handicapului, e aiurea să interzicem pentru persoane cu handicap mașini mai mari de x”.
   Vii tu și zici “ce le trebuie celor cu alte handicapuri în afară de y mașini mari?!”

   Poate nu le trebuie, poate nu vor, poate nu au, Auras doar sublinia faptul că nu e ok să bagi în interzicere pe toată lumea la grămadă.

   Și vin eu și zic că nu e ok să interzici pur și simplu.
   Verifică actele, verifică faptul că are certificat de handicap, nu te apuca să interzici ceva pt ăia care au o problemă doar pt că unii pretind fals că au problema aia sau, eventual, unii care au abuzează extrem de tare de folosirea ei.

   Comentariu apreciat.263
  • @AB, ce zic io ?Vii tu și zici “ce le trebuie celor cu alte handicapuri în afară de y mașini mari?!” Unde am scris eu asta ?
   1. Ai handicap ? Abțibildul lipit, în geam. Conduci doar tu. Nu poți, însoțitor. Sunt curios căți gherțoi o să își care după ei unchiul bolnav sau verișorul cu autism.
   2. Nu toate mașinile au nevoie de rampă sau adaptări speciale. Aici deja mulți dintre voi nu aveți habar, că e greu google, ce înseamnă o persoană cu handicap. Handicap nu e direct scaun cu rotile. Am pe cineva operat pe inimă, cu certificat de handicap primit legal, nu obținut cu plic sau necuvenite. Asta îl obligă la adaptarea mașinii ? Conduce rar și atenție, plătește impozitul fără nici un fel avantaje sau reduceri. Nici nu vrut să audă de scutiri sau alte șopărle.
   3. Motor mare are și ARO și un Audi din 92 de 500 de euro, nu e nevoie de luxul de pe lume. Poate omul nu are bani de altă mașină. Nu are legătură motorul cu luxul. Tind să cred că @Vali se referea la altceva. La a descuraja sugacii care au bani de X5 4.8 i, dar nu au bani de benzină, impozit și asigurări.

   225
  • @Paco, ai scris “Handicap presupune și probleme cu vederea, un picior mai scurt, afecțiuni ale corzilor vocale, afecțiuni cardiovasculare. În aceste cazuri nu văd unde e necesară platforma și evident, scaunul cu rotile,”
   asta era ca răspuns pt @Auras care a zis că persoanele cu handicap- cele în scaun cu rotile au nevoie de mașini cu motor mai mare decât cel menționat de Vali și e aiurea să interzici pt toate persoanele cu handicap, la grămadă, mașini cu motor mai mare de x.

   prin corelarea informației inițiale și a textului tău ca răspuns la informația inițială, eu am dedus că ”ce le trebuie….”.

   sunt absolut conștientă că handicap nu înseamnă automat scaun cu rotile. am avut certificat de handicap, obținut pe bune, nu eram în scaun cu rotile.

   nu sunt sigură, dar e posibil ca textul legii să oblige la adaptarea mașinii doar acolo unde handicapul face necesar acest lucru.
   nu știu, nu cred că legea obligă la adaptarea mașinii doar pt că există un handicap, așa, la modul foarte general.

   tu zici ”Conduce rar și atenție, plătește impozitul fără nici un fel avantaje sau reduceri. Nici nu vrut să audă de scutiri sau alte șopărle.”
   eu văd un om care are un drept, dar nu dorește să-l folosească. e treaba lui.
   dar de ce să tăiem drepturile altora în aceeași situație ca el, doar pt că ăla nu vrea să-și folosească dreptul?!

   rămân la dilema mea, de ce să tăiem niște drepturi pentru anumite persoane aflate în situații speciale, doar pentru că alții își falsifică situația pentru a părea că sunt în acea situație specială și a se bucura de acele drepturi?!
   nu crezi că e mai bine să-i identificăm și sancționam pe cei din urmă?!

   ca chestie, am învățat cândva că există un principiu de drept care spune că ”mai bine scapă nesacționați 100 de vinovați, decât să fie sancționat un singur nevinovat”.

   123
  • @AB,,nu crezi că e mai bine să-i identificăm și sancționam pe cei din urmă?!,,
   Nu știu tu, dar eu pe câțiva sigur îi pot cocoșa cu bătaia. Tu poți ? Noi trebuie să îi sancționăm ? S-au întâlnit Captain Planet cu Wonder Women pe un blog și mâine la 7 AM sunt pe Dealul Negru la verificat mașinile cu șoferi fake paraplegici. Eu spre exemplu, aș propune să le băgăm un cartof pe țeava de eșapament celor care sunt bănuiți că umblă cu chestii din astea. Și scris cu ojă pe parbriz HANDIKAPAT-ULE.

   45
  • pzm, vorbesc de lege, nu de mine și de tine, pe persoană fizică.
   că nici Vali nu poate interzice el personal, pe persoană fizică, înmatricularea unor mașini mai mari de nu știu cât sau ce mai zice el acolo.

   63
  • @AB – ”mai bine scapă nesacționați 100 de vinovați, decât să fie sancționat un singur nevinovat”.

   La un caz de viol in grup in care unul nu a facut absolut nimic mai esti de aceeasi parere??

   24
  • @Adib, geeez, nu era vorba de cazuri unde există probe și dovezi clare, ci se situațiile unde nu există probe concludente, unde sunt dubii.

   Ideea era că dacă există dubii, mai bine lași un vinovat nepedepsit, decât să constați peste o vreme că ai pedepsit un nevinovat.

   20
 9. In Italia persoanele cu dizabilități sunt scutite de la plata impozitului auto, dar. 1. Indiferent cate mașini deține persoana in cauză, scutirea impozitului se aplică doar unui automobil (la alegere). 2. Capacitate motorului nu trebuie să depășească 2.000cm pentru motoarele pe benzină, 2.800cm cele diesel și 150Kmw cele electrice. Odată ce-ai aplicat și ți-au acceptat nu trebuie să afișezi nimic în geam.

  Comentariu apreciat.502
  • Asa este cel mai corect: scutire pentru o singura masina. Daca deja ai posibilitatea sa iti cumperi 3-4 masini, inseamna ca handicapul nu te-a afectat atat de tare si te poti descurca in societate, nu ai nevoie de mai multe gratuitati.

   100
 10. Unii au facut un business din inmatriculat masini pentru bombardieri – pentru o suma modica de cateva sute de euro . Un fost coleg a avut un incident in trafic cu un astfel de specimen- un icscinci a tras dreapta de volan si a busit o fabia. Domnu’cu icscinci nu stia cum sa se scoata nevinovat si sa il faca pe cel cu fabia sa ii plateasca cash si pe loc despagubirea (Boss da-mi 500 de euro sa repar masina si te iert ). Cel cu fabia credea ca amandoi au aigurari si nu este nicio problema iar cand au ajuns la politie(cu mare scandal) a aflat ca icscinciu nu avea nici Casco si nici RCA iar masina era inscrisa pe numele la un domn din ilfov scutit de impozite

  Comentariu apreciat.893
  • Motiv pentru care e de preferat rezolvarea la politie unei înțelegeri amiabile. Acolo trebuie sa suflii în drager și e posibil sa îți șoptească Andreea Marin “surprize, surprize”. Plus casco

   142
 11. Asta-i din ciclul sa moara si capra vecinului. Cu ce mama naibii ar deranja pe cineva daca un invalid are, de exemplu, un mercedes w124 cu motor 2.5 diesel de 90 de cai ? Specific tarii asteia unde invalizii sunt jigniti si dati la o parte peste tot. Iar la final inca un pumn in ceafa, sa nu uite. Bai, nu ne mai facem bine….

  Indecis. Tu ce zici?3547
  • Nu ai inteles nimic. Nu deranjeaza pe nimeni ca un invalid are o masina cu motor mare.
   Problema este ca sunt foarte multi smecheri care isi inmatriculeaza masinile pe numele unor persoane cu invaliditate, profitand de aceasta situatie ca sa nu plateasca taxe la fel ca restul fraierilor.

   Comentariu apreciat.4712
  • Ba am inteles perfect, stimabile. Problema e ca din cauza unor bombardieri cad victime colaterale si niste oameni cinstiti.

   Indecis. Tu ce zici?2524
  • Oameni cinstiți care isi iau masini de zeci de mii de euro si se bucura la o scutire de taxa. Hai fugi d-aici

   Comentariu apreciat.4012
  • Daca nu esti ceva geniu la care apeleaza pana si NASA, unde dar unde in Ro ai vazut handicapati reali care-si permit masini foarte scumpe? Ce lucreaza de castiga atat? Nu, nu vreau sa fiu rautacios, dar in genere in Ro oamenii care au un betesug, de orice fel lucreaza juma’ de norma (cu salariul aferent). Asadar sa-si permita o masina de lux e doar un vis pt ei. Astfel ca DA, daca s-ar vota ideea asta as iesi la vot cu mai mult tupeu decat Sosoaca la mitinguri.

   1710
  • @Andrei G, atunci să se facă verificări și să se pedepsească vinovații.
   Nu să-i pedepsim pe cei cu probleme pt că niște unii pretind fals au problema aia.

   115
  • @AB, si cum faci verificarile respective? Nu trebuie sa schimbi legea pentru asta si sa pui anumite restrictii?
   In acest moment orice persoana cu handicap isi poate inmatricula oricate masini doreste (si orice model) indiferent daca are permis sau nu, indiferent daca o conduce sau se deplaseaza cu ea vreodata.

   10
 12. La câți ( you see what I did here?) comentatori care pun accentul pe invidie sunt pe topicul ăsta, am putut afla care sunt cei cu înmatriculări ilegale.

  Comentariu apreciat.294
  • sunt două categorii: ăia care are și ăia care dorește să are. de aia sunt agresivi un pic, că le-a ghicit cineva schema.

 13. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 636
 14. Dar de ce nu singura persoană care poate conduce mobilul terestru să fie doar titularu certificatului ? Au, pardon am uitat că un certificatul pentru dizabilități și handicap e ușor de scos contra unui plic zornăitor.
  Presupunem majoritatea dintre noi, că beneficiile și facilitățile sunt acordate prin prisma faptului că respectiva persoană nu poate presta o activitate cu 100% randament, nu vede bine, șchioapătă, mut, surd, scaun cu rotile, operat pe inimă și care mai sunt. Suntem un popor darnic, cu o democrație puternică și consolidată(30 de ani în plm) deci e frumos să îi ajutăm pe cei mai defavorizați, plus că avem de unde, banii nu sunt o problemă.
  Vrei Mustang 5.0? Se rezolvă boss, dar îl conduci doar tu. Altul nu, că e mașină destinată persoanelor cu handicap. Sunteți handicapat? Nu în acte. Amendă și permis suspendat 1 an.

  98
  • Aici mai intervine problema cealalta. Am un handicap care nu imi permite sa conduc, dar am un insotitor care ma ajuta sa ma deplasez. El se ocupa sa conduca masina pentru mine.

   30
 15. Si totusi, poate e mai usor sa modificam impozitele astea aberante pe cilindree.
  Peste 3l zici ca f*uti cu 10 ple, asa de rau te taxeaza.
  Masinile ieftine si cu cilindree mica sunu mult mai multe, merg mult mai mult si platesc impozit 4 pachete de tigari!

  Indecis. Tu ce zici?1825
  • Ar fi bine ca impozitul sa fie bazat pe noxele emise de fiecare masina. Dar nu noxele din fabrica, pentru o masina noua. Sa fie verificate in fiecare an la RAR si in functie de noxele care se inregistreaza pe aparate, sa fie stabilita suma de plata pentru urmatoarele 12 luni.
   Daca ai o masina de 3000 cmc, dar care polueaza mai putin decat Loganul de 1400 cmc al vecinului, norocul tau.

   32
 16. Nu mai bine scoti impozitele astea dampulea si fara logica ?

  Indecis. Tu ce zici?2111
 17. Habar nu aveți ca legea spune ca o persoana cu handicap are drept de scutire de impozit doar pentru un singur vehicul și ca nu poate sa aibă pe numele sau mai multe vehicule înregistrate.
  De unde va vin ideile aste geniale!? Soția are o masina automata, cu motor de 3.5 litri fabricata 2002, vreo 67000 km, handicap real – întâi a fost hipertensiune pulmonara, acum este transplant pulmonar. Amândouă sunt afecțiuni care incapaciteaza o persoana fără sa se vadă ceva la exterior. Hai ca regulile care sunt în funcțiune acum nu sunt nici foarte multe nici foarte greu de aplicat ca nu sunt milioane de persoane cu handicap în tara asta.

  Indecis. Tu ce zici?2415
  • Ca să te scutesc de nervi inutili, eu te întreb,, dar ce i-a trebuit soției tale mașină de 3.5 litri, o Corsa de 1,2 nu era bună?,, și tu îmi răspunzi așa cum crezi tu că aș răspunde eu daca m-ar întreba cineva chestia de mai sus. Ce zici?

   Indecis. Tu ce zici?2212
  • Sa vedem dacă te nimeresc, pentru ca este o bijuterie de mașină cu care merge extrem de puțin și care mai are 11 ani și va deveni de epoca, sigur v-a rămâne moștenire în familie pentru ca și fii-mea e înnebunită după ea🤪

   Indecis. Tu ce zici?1716
  • Paco,

   esti fanatic eco sau cum?
   chiar nu inteleg paranoia asta sa te futa grija altuia in ce priveste masina cu care merge.

   daca esti fanatic eco, inteleg, ai o problema cu asta.

   Indecis. Tu ce zici?1528
  • @wtf, ai servit tărie pe stomacul gol, este ?

   1311
  • Ce masina este?

   42
  • Scutirea de taxe și impozite pentru mașinile celor cu handicap ar trebui să vina ca o măsură de sprijin, pentru că ei au cheltuieli suplimentare și nu pot munci la capacitate maximă. Nu e pentru a ne trage viitoare mașini de epocă cu motoare de 3.5L.

   Indecis. Tu ce zici?2112
  • @eu trebuia sa apara cineva sa înțeleagă fix nimic : când am cumpărat mașina era noua – orice mașina ajunge ori la groapa de gunoi ori, după 30 de ani, devine mașina de epoca – asta este regula. Trebuie sa îți mai explic ca o masina care în 19 ani are aproape 67000 de km și este îngrijită corect nu are rost sa o arunc? Trebuie? Sau înțelegi pur și simplu?
   Cu ce dracu’ deranjează pe oricine ca mașina este o marca sau alta sau ca are motor de 1.0 sau de 3.5l sau sau sau. Este o masina folosita de o persoana cu handicap grav, doar de ea.
   Ce ar fi sa te oblige cineva pe tine sa îți iei doar un anume tip de mașină, sa zicem în funcție de veniturile declarate și de ce taxe plătești?
   Uite asta ar fi o măsură mai utila – plătești impozit pe salariu minim? Vrei sa înmatriculezi mașina pe numele tău? Ok val maxima de achiziție 3000 de euro sau maxim 0.9 litri capacitate cilindrica. Aaaaa o pui pe numele lui tata – același principiu, ce venituri are moșu’? Aaaaa pensionar, pai același criteriu. Vrei a doua mașina? ia poftim și demonstreaza veniturile și sa vedem ce taxe ai plătit.
   După logica ta ar trebui ca toate persoanele cu handicap sa umble cu mașini cu motoare mici nu? Eventual sa nu mai umble deloc, ia mai da’i dracu’ de handicapați! Nu?
   Mai pune stavila la gândurile semi-comuniste ca nu ai nici cea mai mica idee ce înseamnă să ai un handicap permanent grav și ce bucurii sau câte bucurii poate sa aibe un asemenea om.

   Comentariu apreciat.316
  • Și încă ceva pentru toți pe care ii f_te grija de ce avantaje au persoanele cu handicap : invidioșilor, ca despre asta este vorba, nu vreți și voi avantajele astea la pachet cu handicapul? Cu afecțiunea grava care te face sa conduci 67000 de km în 19 ani?
   Bai corecțiilor dar pe asistații social care se duc cu Mercesu’ sa încaseze ajutorul social, șomajul sau alocația copiilor ( aia 7 bucăți care nici nu calcă pe la școală) nu ii vedeți nu? De aia cu salariul minim în acte și cu mașina de 15-20000 de euro la ușa am zis mai sus.
   Sau 2 mașini la ușa ca de, e și soția și trebuie sa ducă pruncu’ la gradinita.
   Bai ce oameni, sa îți stea în gat ce mașina are unul care are unul cu handicap?

   Comentariu apreciat.298
  • *Bai ce oameni, sa îți stea în gat ce mașina are unul cu handicap ?
   Lipsa ochelarilor……

   86
  • @Teddy, așa-i că era mai simplu să te pui în locul meu și să răspunzi cu un elegant,, da ce plm te fwte grija ce mașină conduce soția mea ?,,Eu am vrut să mă sacrific, să fiu Fairlady dar nu a fost să fie. Fairlady, sau ?

   211
  • Eu am vrut sa fiu mai elegant și sa rămân relaxat, din păcate nu am avut cu cine, analfabeți funcționali, cavaleri au dreptății și justiției sociale.
   Prostia maxima este ca mai sunt și invidioși pe oamenii cu handicap. Ca au o mica scutire de taxe…… Și au luat o masina cu motor de 3.5 l. Dar handicapul, pe ala cui îl lăsați?

   176
  • Cum am zis deja. Această măsură vine in sprijinul persoanelor cu handicap. Ținând cont că ele au cheltuieli crescute și nu pot munci la 100% din capacitate, sau nu pot munci chiar deloc, pentru a le veni în ajutor, astfel încât să se descurce mai ușor în viața de zi cu zi, există aceasta scutire. Nu este o măsură de consolare. Cred că 2-2.5L sunt suficienti pentru un autoturism. Cei peste nu mai reprezintă o necesitate. Daca îți permiți întreținerea și combustibilul la o mașină cu motor de 3.5L, probabil nu mai ai nevoie de scutiri de taxe și impozite.

   416
  • @Eu Cum am mai spus, analfabetismul functional, ai citit tot și nu ai înțeles nimic. Și ții sa ne mai arăți asta încă odata.
   Asa apar indivizi ca Hitler care considera pentru alții diverse lucruri punitive. Este suficient un motor de x.x litri? Tot ce este suficient pentru o persoana cu handicap este suficient și pentru tine deșteptule, pentru ca toți avem aceleași drepturi pe care nu le poți limita în mod arbitrar. Persoanele cu handicap au o derogare de la obligații tocmai pentru ca le este mai greu. Asa poate apare Hitler v.2.0 și hotărăște ca tu ai trăit suficient. Suficientule!

   153
  • @Teddy

   nu te consuma cu SJW-istii
   e ca si cand te-ai consuma cu niste copii răzgâiați

   94
  • Bă dudă. Nu îți interzice nimeni sa ai ce vrei tu. Doar că dacă mașina are peste o anumită capacitate cilindrică, nu o sa mai beneficiezi de niste scutiri de taxe. Că nu îți cumperi mașină de lux și apoi vrei să te scuteasca statul de la plata impozitului. Mai puneți 3 perechi de ochelari și citește ce am scris. E o măsură care vine sa sprijine persoanele cu handicap sa își cumpere o mașină. Înțelegi? Vrei să îți desenez? Nu e o măsură să te ajute pe tine să îți cumperi X5 sau s-klasse cu motor de 3.5.

   917
  • Ca sa păstrăm registrul ;
   Bai prostea, de unde știi tu ca vorbim de o mașină de lux? După capacitatea motorului? Ha ha ha, vezi de ce ești prost?
   Vezi ca persoanele cu handicap nu plătesc nici impozit pe locuință și nici pe salariu/venit.
   Lămurește-ne tu, atotsuficientule, câți mp ar trebui scutiți și care ar fi venitul maxim scutit de impozit.
   Dacă asta e o problema pentru tine, ce mașina are o persoana cu handicap, spune ceva despre tine. Hai sictir!

   227
 18. Și aia cu interzicerea motorului pornit când staționăm ar afecta pozitiv, dar plm, țara arde și baba se piaptănă.

  Nu mai bine rezolvăm întâi cu toate ITP-urile luate la șto? În felul ăsta rezolvi bonus și 50% din ăia de care zici tu.

  147
 19. intrebare nepopulara…

  da’ handicapatu’ care e de acord sa faca magaria sa inscrie tancul unui bombardier pe numele lui chiar nu ar trebui penalizat in nici un fel?

  Comentariu apreciat.342
 20. În principiu e bine, doar că ai omis un lucru și anume ca statului îl cam doare la plua de handicapații lui. Lăsându-le unele portițe, pentru a avea impresia că au profitat de el

  10
 21. Intrun judet din Romania s-au luat la puricat crtificatele de handicap emise . Vorbesc de ancheta in toata regula.
  Normal ca s-au suspendat banii aia pentru insotitori si s-au trimis la reexaminat toti cei ce incasau sumele respective
  Treaba dureaza de trei luni deja, bani canci, nu se stie cat mai tine ancheta iar cineva de pe la CJ de la asistenta sociala a inceput sa anunte ca nu o sa se dea nici un ban din urma, chiar daca ancheta va tine ani de zile si ei sunt cu dosarele in regula
  Oamenii au nevoie de banii astia, dupa ce ca sunt vai de capul lor hai si noi ca autoritati sa-i ajutam sa intre in groapa mai repede

  Vorbind de autoturisme e aceeasi speta. Cu masina respectiva nu-l cari doar pe bolnav, trebuie sa incapa si carutul pliat
  Nu toata lumea are bani sa aiba o masina speciala cu rampa si isi foloseste masina de zi cu zi. Trebuie sa iei persoana cu handicap in masina daca mergi la cumparaturi pentru el? Dar daca aduci acasa un doctor sau o asistenta , ca e nedeplasabil, sau pur si simplu te duci sa-i iei medicamentele? Vorbesc de cineva cu mana si piciorul stang paralizate .
  Cu astia bolnavi pe bune cum facem? Pentru ca niste cretini faceau petreceri in pandemie si cotizau unde trebuie hai sa inchidem toate magazinele la ora 18.

  163
  • Nu vad pe ce baza legala este suspendat dreptul la ajutorul de handicap si cum sa nu se dea “din urma” indiferent de cat timp dureaza ancheta. E ca si cand toti ar fi considerati vinovati si lis e demonstreaza nevinovatia cand, de fapt, procesul ar trebui sa fie invers.
   Cred ca cineva de la cj asistenta sociala vb prostii!

   130
  • @Tourette – ” Trebuie sa iei persoana cu handicap in masina daca mergi la cumparaturi pentru el? Dar daca aduci acasa un doctor sau o asistenta , ca e nedeplasabil, sau pur si simplu te duci sa-i iei medicamentele? Vorbesc de cineva cu mana si piciorul stang paralizate .”

   Ai dreptate, foloseti tu masina dar asta nu inseamna ca poti parca pe locurile destinate persoanelor cu handcap…

   43
  • De ce nu?
   Când lași acasă singură o persoană cu handicap ai nevoie să te miști mai repede când îi rezolvi problemele, ca să ajungi acasă mai repede pt că de multe ori o persoană cu handicap nu se poate descurca singură în aceeași măsură ca o persoană validă.

   70
 22. Inteleg ideea si sunt partial de acord cu ea. Nu e normal sa ai scutiri de impozite la automobile de lux pe motiv de handicap. Insa “Obligativitatea afișării permanente în geam a semnului corespunzător” e o masura extrema. Nu cred ca problema pe care vrei sa o rezolvi e atat de grava incat sa necesite o masura atat de extrema. Duce la stigmatizare peste tot (pentru persoanele care chiar au un handicap): in trafic, in fata blocului, e o eticheta pe care persoana aia trebuie sa o poarte tot timpul.

  Verificarea numarului de inmatriculare ar trebui sa arate daca masina este detinuta de o persoana cu handicap, nu o eticheta vizibila de toti civilii.

  911
 23. Socru meu are mașină cu adaptări, motorizare 1.6. Un Logan, din 2005, 60k pe bord (58 si ceva)
  Ok, primește rovinietă, primește scutire la impozit și din câte aud de anul ăsta o să primească și ceva bănuți sau bonuri de benzină. Certificatul pentru auto obligatoriu afișat, altfel mumu, nu poate băga mașina pe loc rezervat. Nu contează stickerele, certificatul cu viză valabilă musai vizibil. E lege.
  Drăguț, nu?
  Mno, adaptarea omologată, 9000 de lei. Scutirea la impozit nu acoperă, în 16 ani, corect? (Stă la țară, cât poate fi impozitul la o adică?) Hai, să băgăm și rovinieta. În 16 ani încă 1600 de lei.
  Oricum fac calculul, la motor de 1

  162
 24. *de 1.6, poți să te piși pe ele scutiri de impozit și trilulilu. Bagi bani în mașină, bagi bani în adaptări și umbli cu mașina până la Lidl, odată pe lună.

  123
 25. Puta mică se considera handicap? Întreb pentru un prieten …

  125
  • nu. am încercat eu de două ori să le explic că e nasol și că râde lumea de mi…pardon, de prieten, dar nimic. 🙁

 26. Conduc masina cu motor de 3.5l, v6 benzinar.
  Imi plac masinile.
  Am handicap permanent, si nu din vina mea.
  Platesc la stat impozite la greu si muncesc pe branci, mai mult decat angajatii mei.
  Mi-as permite fara probleme sa platesc impozitul de 1000 eur pe an sau cat e si chiar l-am platit pana sa apara legea asta.
  Rovigneta o platesc din buzunar ca e prea multa bataie de cap cu scutirea: pentru 100 de lei nu-mi renteaza timpul pierdut.

  handi out

  182
 27. Astea nu-s nimic decât măsuri de un stat impotent.

  Dau niște șmecheri chefuri în weekend fără să respecte regulile? Închidem toată țara la 6 în weekend.

  Au niște șmecheri mașină înmatriculată pe tata bunicul, etc, cu handicap? Tăiem de la toți și de la cei corecți.

  Sunt șmecheri care obțin certificat de handicap degeaba, sau pensie de boală? Tăiem la tot județul până am eu chef să verific, între timp cei corecți n-au decât să moară.

  Cred că în românia dacă se adună 10000 de oameni hotărâți cred că desființează și guvern și parlament și tot, atâta sunt de impotente autoritățile în realitate.

  Bune la vânat de babe cu pătrunjel și pus la
  pământ bețivi care abia stau pe picioare și așa.

  171
  • @Manu144x, citește mai sus ce ar face cetățenii aia hotărâți.

   Dacă așa reacționează de câte ori li se pare că li se ia lor ceva, că altul primește mai mult, când nu sunt de acord cu o chestie, când nu pot să înțeleagă că sunt diferiți și avem nevoie diferite, eu n-aș lăsa țara pe mâna acestor cetățeni hotărâți.

   62
  • @AB nici eu n-aș lăsa-o, clar. Nu despre asta e vorba.

   E vorba de impotența de a face niște chestii de bază:

   1. Prins pe ăia cu handicap false.
   2. Prins pe ăia cu ITP la mișto.
   3. Rezolvat problema RCA pentru a fi pe bază de CNP + Vehicul. Nu e totuna șofer 18 ani pe logan 1.4 cu șofer 18 ani pe X6 340 cp.
   4. Oprit pe ăia ce blochează intersecțiile depășind coloana la semafor
   5. Stat cu radarul și la manevre periculoase nu doar la pândă pe secțiuni drepte cu vizibilitate.

   De-asta ziceam că dacă s-ar trezi niște nebuni puși pe treabă, s-ar paraliza totul.

   30
  • Înțeleg ce zici, dar între un stat incompetent și cetățenii de mai sus zău că aș fi intr-o mare dilemă.

   00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube