Nu mai pot dormi de grija vecinului…

Vreau să vă arăt ceva. Ieri, Cetin a publicat un trollaj cum că se întoarce în țară pentru că în Germania e nasol. Printre cele 1.063 comentarii sunt multe ale unor oameni care se bucură. Nu doar atât: de unde de obicei avea în weekend ~10.000 unici pe zi, la faza asta a avut 26.000. Oamenii și-au adus și prietenii ca să comenteze și să se bucure împreună de eșecul lui.

Înțeleg să urăști sau să ai o problemă cu cineva când lui îi merge bine în detrimentul tău, cu condiția ca el să facă mizerii. Poți spune atunci că da, e de rahat că pe tine te controlează ANAF la 3 luni și el face evaziune fiscală. Sau că importă telefoane marfă noaptea cu duba, pe șestache, și le vinde la preț bun, că nu are taxe. Sau alte minuni de genul ăsta.

Dar e aiurea să te apuci să stalkerești oameni pentru că ai impresia că din cauza lor nu îți merge ție bine. Și în loc să îți vezi de ale tale, ești călare pe tot ce face omul ăla. Eu sunt uimit cât de mulți oameni sunt convinși că, dacă lui Cetin îi va merge rău, lor le va merge bine, mai ales că lucrează în domenii complet diferite. La fel, sunt uimit cât de mulți oameni sunt atenți la toate vedetele de carton din țara noastră în loc să își vadă de sănătatea lor, de corpul lor, de casa lor și așa mai departe.

Într-o vreme, mă urmărea un tip care era convins, în urma unei glume proastă, că i-am pârlit gagica înainte de a fi el împreună cu ea. Și tipul își făcuse un scop în viață să mă porcăie pe unde apuca, și a ținut-o așa vreo 3 ani, deși tipa îi dăduse papucii la un moment dat. Era sinistru și amuzant în același timp, el nu mai era cu tipa, dar mă înjura pentru că…nimic.

De aici și proverbul cu capra vecinului.

 

fun-life

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

98 comentarii

  1. te pricepi la hateri, nimic de zis ;)

    00
  2. Da’ ce-l futea p-ăla grija cu cine a fost tipa înainte să fie cu el?! El era virgin când s-a combinat cu ea sau cum?!

    00
  3. Unde ai vazut ca oamenii „sunt convinși că, dacă lui Cetin îi va merge rău, lor le va merge bine”?
    Cred ca in cel mai bun caz se gandesc ca le merge lor mai bine prin comparatie doar, dar nu in mod absolut. Iar o mare parte sunt doar oameni care se bucura de esecul altuia pentru a-si justifica decizia de a nu incerca.

    00
  4. Adevaru e ca eu ma bucur pentru el si pentru toti care o duc bine acolo unde sunt.
    Dar pe fondul faptului ca in ultima vreme sunt ff ocupat dar probabil si pe un fond subconstient a faptului ca nu il mai simt ca facand parte din realitatea „mea” vizitele mele la el s-au redus aproape total. Ma intreb daca blogul cu targetul vechi mai e o solutie sau trebuie sa gaseasca un alt target. Cum s-ar spune a schimbat casa si acum urmeaza sa schimbe oarecum si jobul.

    00
  5. Deci printre motivele pentru care „nu ne merge bine” nu se numara si plecatul romanilor din tara?

    00
  6. Te doare mintea cum arata clasamentul la bloguri pe t5….in afara de voi, radu si cucu n-am auzit de nimeni de acolo.

    00
  7. cum o urmaresti tu pe Geanina? :)

    00
  8. Oamenii ăia de care zici nu cred că din cauza ta le merge lor rău. Nici că dacă îți va merge ție rău le va merge lor bine. Nu. Ei pur și simplu văd că-ți merge bine și ar vrea să nu-ți mai meargă așa bine, fără ca ei să aibă vreun câștig, direct sau indirect, din asta.

    Mai clar: ei nu câștigă bani, dar văd că tu câștigi. Nu vor să facă ceva să câștige și ei. Ei vor doar să nu mai câștigi tu.

    00
    • Nu e chiar asa. Arhi indeamna la evaziune fiscala si emigrare pentru a eluda statul roman. Stat care ma hraneste pe mine. Deci ma afecteaza in mod direct si de aceea imi doresc sa dea cu fail

      In orice ecosistem unii pierd si altii castiga, nu exista ca toti sa fie pe plus

      00
    • Evaziune fiscala? What?

      00
    • Dacă tu consideri că statul român te hrănește, ești parte din problemă. Eu consider că hrănesc statul român.

      Cât despre eludarea statului român, tu practic spui că victima este de vină dacă reușește să evite hoțul. Cred că discuția nu mai are sens.

      00
    • Trecand peste partea cu evaziunea fiscala (nu stiu unde a vazut ca Cetin indeamna la asa ceva), pot sa ii inteleg punctul de vedere. E nasol sa trebuiasca sa muncesti.
      In plus trebuie sa admir curajul unuia care admite clar ca nu e contribuitor net la societate.

      00
  9. PLM – duma de anul asta a fost prea evidenta, in alti ani era mai subtil… puneam botul macare vreo 10 secunde… De unde pana unde se aduna 26.000 de unici sa comenteze la articolul asta destul de slabutz as zice ( no offence boss :) ) si cusut cu ata alba ?!?! Cum plm sa exista atatia oameni care sa creada in primul rand duma asta si apoi sa se bucure c-a dat-o cetin in bara. Nu ne mai facem bine coaie… Prea multi prosti…

    00
    • „De unde pana unde se aduna 26.000 de unici”

      păi asta era gluma de intai aprilie, ca i-a crescut numărul de unici

      00
  10. cine a halit-o trebuie sa si puna intrebari mari despre ei …iar ce laturi de vorbe sunt la comentarii …..

    00
  11. Trist. Am observat o chestie, cum ca mizeria si esecurile atrag. Putin zic, „bai ce bine ii merge aluia, hai sa vad cum fac si eu sa fiu ca el”. Multi zic, „bai si tu ai problema aia, si tu tragi targa, bai ce misto, nu sunt singuru”… Trist nene.

    00
  12. Am fost deprimat pana m-am prins ca e pacaleala. Orice esec al unui roman de a se stabili afara reprezinta pentru mine un % in plus sanse sa dau rateu si eu, in eventualitatea in care voi pleca din tara.

    00
    • Ai „grije” pt ca mentalitatea e definitorie in tot ce intreprinzi. Daca 1000 au dat chix undeva, nu inseamna ca tu vei da. Decat daca te astepti la asta

      00
    • @Sab – am o gandire matematica. Ti-as explica in termeni specifici metodologiei Six Sigma, dar nu stiu daca m-ai intelege.

      00
    • In continuare dai dovada de gandire limitativa, presupunand ca n-as intelege niste chestii care oricum nu ma intereseaza. Teoretizarea excesiva contravine practicii care e cheia succesului. Oricum, do you! Si stai linistit, cunosc multi parliti/ratati cunoscatori de Six Sigma, cu tine inca unul

      00
    • @Sab – e vina mea ca imi pierd vremea cu neghiobi ca tine, care nu merita nici sa-mi stearga pantofii, si a lui zoso ca va lasa sa comentati pe aici.

      00
    • Bo$$, te compatimesc sincer. Si pe mine ca mi-am pierdut vremea incercand sa fiu nice cu un descurajat. Eeh, you live, you learn

      00
  13. Se intampla un weekend sa nu intru pe la el, si poooof.

    00
  14. Într-o vreme, mă urmărea un tip care era convins, în urma unei glume proastă, că i-am pârlit gagica înainte de a fi el împreună cu ea. Și tipul își făcuse un scop în viață să mă porcăie pe unde apuca, și a ținut-o așa vreo 3 ani, deși tipa îi dăduse papucii la un moment dat. Era sinistru și amuzant în același timp, el nu mai era cu tipa, dar mă înjura pentru că…nimic.

    Cred că știi bancul dar îl readuc aminte.

    –––––––––––––––––––––––––––

    Un om traversa deșertul cu mașina. La un moment dat, are pană. Verifică și are altă roată de rezervă dar, colac peste pupăză, nu are cric. Trecea timpul, începea să se întunece, se tot gândea ce să facă. Se uită împrejur și vede, departe-departe, o casă. Se pune pe mers, să-i ceară gospodarului un cric să poată să-și schimbe roata.
    În timp ce mergea, omul începea să se gândească: „Ce mă fac dacă nu are cric? Cum o să-mi schimb roata? Sper să nu se supere dacă le cer să stau noaptea în casă.
    Mergea ce mergea, începea să-și facă și mai multe probleme: „…Dar dacă țintesc tocmai într-un moment neplăcut și-l prind nervos? Dacă se va enerva și mai rău pe mine, dacă se va răsti, dacă mă bate?
    Continuă ce continuă, se întuneca pe măsură, iar gândurile tot îl deranjau: „Aoleu, păi până ajung acolo, se va face beznă. Dacă o să creadă că sunt un hoț? Dacă mă va omorî de frică? Ce mă fac?? Eu vreau să-mi schimb roata, atât!
    Într-un sfârșit, ajunge în fața casei, obosit. Se uită după o piatră, găsește una și o aruncă să spargă fereastra casei. Omul nostru urlă: „’Te dreacului cu cricul tău nenorocit cu tot, băga-ți-l-ai în cur!”

    00
  15. Eu m-am deprimat ca se-ntoarce, pentru mine asta insemna ca integrarea e mai grea decat mi-as fi imaginat, ca si eu vreau sa plec in toamna, dupa ce am citit de 3 ori textul m-am calmat, cand am vazut ca nu modereaza nici laturile la adresa nevesti-sii m-am relaxat, amar, e-adevarat – nu ca nu stim cu totii din viata de zi cu zi cum suntem cu adevarat, dar trebuie da fii extrem de defect mintal sa te iei de numele cuiva, nu mai zic ca cinevaul ala n-are nici o treaba cu tine, nici macar nu-l cunosti

    00
    • Cred ca cel mai important factor pentru integrare e sa te potrivesti cu tara respectiva. Nu neaparat limba, aia se invata. Dar stilul de viata, modul de a gandi al oamenilor etc. Spre exemplu, eu nu stiu daca as putea trai in Spania/Italia/Grecia. Prea mult haos pentru mine, oameni prea galagiosi, legile luate la misto etc. Dar nici in Suedia, unde statul parca controleaza prea mult viata oamenilor. Sau in US, unde…nici nu stiu de unde sa incep.
      Pot sa presupun doar ca oamenii care pleaca si se intorc (nu din motive financiare) ori nu voiau sa plece de la inceput, ori nu au nimerit tara cu care sa rezoneze.

      00
    • e cu dus și intors. eu am rezonat cu germania, dar când am auzit că trebuie să plătesc 900€ pe lună asigurarea de sănătate pentru nevastă și copil și încă vreo 500€ pentru mine, dacă nu am serviciu, nu știam cum să plec mai repede. și era și vara lui 2008, venise criza, pula joburi.

    • Inteleg, de-aia presupuneam ca partea financiara e ok si motivele de intoarcere sunt altele. Desi mi se pare cam mult asigurarea de sananate, 1400eur pentru o familie.

      00
    • de aia e bine să ai un angajator :)

    • Aici presupun ca ai putea trai fara angajator, atata timp cat te inregistrezi ca ZZP (PFA) sau firma. Si ai plati taxele normale (mai mari decat in Ro, evident) plus ~200 eur pe luna asigurarea medicala.

      00
    • @zoso sa vezi ce bine e cand cooperativa zice ca plateste asigurare, te duci medic si… stai la coada cu copchilu-n brate pana se elibereaza/apare o fereastra pentru ca… nu esti localnic.

      00
    • Confirm ca e mai bine cu angajator. Pt 7% din salariu e asigurata toata familia, chiar daca doar unul dintre soti are job.

      00
    • ca programator e mai bine aici dpdv strict financiar, dacă ești femeie singură și vrei să nu se mai uite lumea la tine ca la urs când mănânci o ciorbă singură la restaurant sau când te plimbi prin parc pur și simplu, dacă vrei să-ți faci o mică afacere fără să te aperi din toate părțile de „binevoitori”, dacă îți place ca mie să nu îți auzi vecinii decât la ore normale, cred eu că e mai bine să îți trăiești restul din jumătatea de viață care ți-a mai rămas departe de aici, copilul meu face și el programare, e mare și eu nu mai am nimic de pierdut, nimic să mă rețină, n-o să-mi ducă nimeni lipsa :) ( singurul meu hâc e că nu știu germană la nivel B2, sunt pe la B1 acum ) și unul dintre avantaje acolo (indiferent că e olanda, belgia, uk sau germania) e că până la pensie ești bun de muncă, deci surse de venit vei avea fiindcă ești angajabil chiar și la 55 de ani, chiar dacă speli veceuri

      00
    • @zidanne: eu as pleca imediat din tara in care se intampla chestia asta

      00
    • @Zoso ce zici tu aici cu asigurarea pare interesant, poți sa detaliezi puțin? Ca am început și eu sa ma plimb in lumea freelancigului german și orice informație e utila.

      Suma maxima pentru care se plătește asigurarea e 4350 euro, deci iese ca de fapt asigurarea de sănătate maxima e la vreo 700 euro. Cea publica, care acoperă toata familia.

      Când treci spre freelancer (ceea ce probabil tu ai fost aici), circula un zvon cum ca ar TREBUI sa îți faci asigurarea privată, dar nu e chiar așa. Asigurarea privată își fac freelancerii pentru ca, fiind la început de drum, pot plăti in loc de 700 maxim vreo 300. Deci freelancerii trec spre privat ca sa plătească mai puțin (exista și alte avantaje, bineînțeles).

      Teapa e ca oamenii fac asta când sunt tineri și sunt apoi afectați de doi factori: unu, pe măsura ce îmbătrânesc, asigurarea privată creste la preț și doi, atunci când se căsătoresc se trezesc ca trebuie sa plateasca independent pentru soție si copil.

      Acum sumele pe care le-am zis eu sunt maxime. Asigurarea se învârte undeva la 15 la suta din brut, cu un minim de vreo 170 de euro și un maxim de vreo 700. Ideea e ca un blogger sărac, dacă face miscarile bine, își asigura familia cu vreo 200 de euro (sau 15 la suta din ce câștiga).

      Poate in cazul tău trebuia sa plătești din urma pentru ca nu avusese nicio asigurare ca rezident? Sau te-a convins cineva sa intri in sistemul privat?

      00
    • nu știu detalii exacte, am mers cu soția la ginecolog, că era gravidă, ne-au recomandat să ne facem asigurare (nașterea era 3-4.000€, o puteam suporta fără asigurare), am pus un prieten să se informeze, alea sunt sumele pe care le-a găsit pentru persoane fără istorie fiscală în țara respectivă. în situația în care venise criza (vară-toamnă 2008) și locurile de muncă dispăruseră (mă rog, în zona de salarii în care puteam întreține 3 oameni, că barmani pe 900€ se găseau), am renunțat să ne mai stabilim reședința și ne-am cărat.

    • Cred ca a fost o incurcatura pe undeva, mai ales ca doar cu un an inainte (prin 2007) s-au schimbat legile. Inainte de 2007 nu era chiar obligatorie, si deci probabil din cauza asta te-ai gandit sa platesti totul singur nasterea.

      Practic, ca rezident in Germania, odata ce te inregistrai, ar fi trebuit sa iti faci asigurare de sanatate, la o valoarea minima de ~170 de euro (atat e azi, nu stiu cat o fi fost atunci), si ulterior, cand reglai veniturile, plateai diferenta dintre 170 euro si 15% din cat ai castigat (dar nu mai mult de 700 euro pe luna).

      Angajatii au impresia ca platesc 7% pentru ca atat apare ca si valoare dedusa din brut pe fluturas. Dar de fapt angajatorul mai plateste inca vreo 7% (iar cam 1% il mai plateste angajatul).

      Secretul e sa nu faci greseala sa intri in sistemul privat, care nu acopera toata familia (e bun si ala, dar trebuie sa stii clar ce faci).

      https://www.toytowngermany.com/wiki/Health_insurance & https://www.expatica.com/de/healthcare/healthcare-basics/a-guide-to-german-health-insurance-693463/

      00
    • e posibil, cum ziceam, nu mai știu exact toate detaliile.
      se schimbaseră multe legi in perioada aia, inclusiv aia cu „dacă se naște copilul aici, nu mai primește auotmat cetățenie”.

    • @Dan Radu, @Vali
      Cum adică sa platesti tot tu pentru sotie si copil ?
      Dar sotia nu poate să-si plătească pentru ea, ca doar nu trebuie s-o tii tu in spate ca pe un parazit ? Iar pentru copil nu plătesc amândoi ca doar nu l-a facut doar unul singur ?
      Intreb ca am mai auzit o lege tampita printr-un stat american cum ca daca te desparti trebuie să-i platesti tu un fel de pensie sotiei până se va recasatori, asta daca va vrea, chiar daca nu ai nici un copil cu ea.

      00
    • @Crimsonware Nu platesti tu, ei sunt acoperiti gratuit, ca urmare a modului in care functioneaza sistemul. E foarte util pentru cei care se muta nou aici sau cei care petrec cativa ani acasa alaturi de copii. Exista inclusiv beneficii fiscale (categorii de taxare diferite), in functie de cum iti configurezi anii din viata. Mai exact, daca sotia sta 1-2 ani acasa, poti sa treci la o categorie de taxare in care iti raman cateva sute de euro in plus la sfarsit de luna. Dar daca ea si-ar lua job in perioada asta, ar fi taxata la sange.

      Ca sa-ti dau totusi motiv sa te enervezi: daca esti single sau necasatorit, platesti aceeasi suma la asigurare ca unul casatorit pentru care e acoperita toata familia. De asta exista optiunea sa treci pe privat, pentru ca tie pare sa ti se potriveasca. Exista iarba pentru toti.

      00
    • @Zelda Nu te speria, din punct de vedere cultural acomodarea e mai simplă decât pare. De o lună m-am mutat în Germania, total nepregătită în ceea ce privește limba germană pentru că scopul meu era să plec în Olanda (unde era suficient că vorbesc engleză). Poți lucra într-o echipă internațională care are ca limbaj comun engleza, mergi la supermarket unde dai cu cardul, și dacă zâmbești, saluți și mulțumești, totul va fi ok.

      Sau dacă te ții de treabă și înveți pentru B2, poți lucra direct cu nemți care nu știu sau nu vor să vorbească engleza, că mulți sunt complexați pe tema asta și dacă îi întrebi zic „a little”, deși eu i-aș încadra la B1/B2.

      Ca idee, amicii care lucrează în IT spun că salariile din Cluj sunt mai bune ca în Germania, dar dacă pentru tine contează mai mult anturajul care nu se holbează când vede ceva diferit, nu ezita. Mie îmi pare rău că n-am plecat acum 10-15 ani.

      00
    • alina, știi că te iubesc, dar eu n-aveam serviciu…

    • @zoso Ai dreptate, nu știu de ce am rămas cu impresia că linkul e pentru toate formele de muncă și n-am verificat înainte să postez.

      00
    • @Alina – mulțumesc ptr încurajare, ca să mă laud un pic, dacă am învățat singură programare și chineză, sigur o să ajung și la B2 germană și la cum mă știu asta nu o să-mi ia 20 de ani

      00
  16. Parca un blog e chestia unde unu’ balareste si altii il urmaresc.
    Nu d’aia sint facute blogurile, adica sa fie stalkerite?
    Ca sa nu mai fie urmarit si dusmanit, prietenul asta al tau, Cetin, ar trebui sa inceteze sa mai scrie pe blog…nu stiu, zic si eu.

    00
    • Cred ca una e sa citesti un blog fara sa te bagi in conversatie (din diferite motive, cum fac eu din cand in cand cu blogul lui Cetin) iar alta e sa citesti un blog pentru a vedea ce rahat mai zice omul ala pe care nu il suporti si sa il injuri cu prima ocazie (cum faceam eu cu CriticAtac pana mi-am dat seama ca sunt idiot)

      00
  17. Plm…m-ai făcut să intru și eu.
    De când a plecat nu prea am mai intrat la el pe blog. Nu mai e de interes.
    E greu sa emiți judecăți de valoare despre țară cat timp tu nu trăiești în acea țară.
    Anyway, a mai luat un unic datorită ție.
    Macar să-ți dea o 🍺.

    00
  18. Nush cine e cetin, nu prea pierd vremea pe bloguri, asta e singurul blog pe care mai stau dar cred ca renunt in viitor si la el, consider statul pe net si comentatul de-aiurea un semn ca iti lipseste viata personala. Stau doar pentru trolling aici pe care il mai fac ocazional pe 4chan, whisper sau fb (cont fals). Probabil renunt complet la stat pe net anul asta. Nu aduc nici un beneficiu financiar, adica nu dau click pe reclame si adblocku’ e parte din viata mea, decat doar ca statistica. Nu cred ca parerea mea conteaza :)

    00
  19. Si asta cum ca cineva ar fi crezut ca i.ai parlit prietena mi se pare de 1 aprilie .. zic si eu ..

    00
  20. Au mai zis si altii mai sus: de cand a plecat m-a pierdut de cititor, pur si simplu nu mai poate fi „influencer” din Germania. Asta un motiv. Al doilea e ca, poate din acelasi motiv de Germania, calitatea articolelor a scazut constant in ultimele 2 luni (mai nou pune in nestire meme-uri si alte de astea). Nu o sa saraceasca el ca nu mai mai citesc eu asa ca nu-i bai. On topic, m-am prins in secunda 1 ca e bluff dar nu mi-a publicat comentariul. Sa fie sanatos si fericit acolo, noi ne descurcam aici cum om putea :)

    00
  21. Arhi ar trebui sa invete un nou cuvant, daca nu il stie deja: schadenfreude.

    00
  22. Asta cu: Sa moara si capra vecinului e clasica. Dar in alta ordine de idei Cetin ce a vrut? Sa-si cunoasca adevaratii prieteni or what?

    00
  23. Mda, confirm si eu ce spuneau altii inaintea mea. M-a cam pierdut de cititor. Intru deja rar spre foarte rar, comentez rar fata de alta perioada.Sa nu fiu inteles gresit, ma bucur pentru el ca a putut sa plece si sigur ii va fi bine in Germania dar temele abordate de el incep sa nu mai fie de interes pentru mine care am ramas in Romania.Blogul devine interesant pentru cei care chiar au de gand sa emigreze in Germania , eventual chiar in regiunea unde este el acuma, pentru romanii stabiliti deja acolo , pentru turisti, deci devine un blog de nisa..de emigrare/turism , aspect care nu este rau deloc. Asadar nu este invidie sau alt sentiment negativ la adresa lui ci pur si simplu nu mai simt atractie pentru blogul lui. Pe undeva este bine ca a facut pacaleala aia de 1 aprilie ca asa s-a mai revigorat blogul dar nu o sa mearga la nesfarsit cu chifle de astea !

    00
    • Nici pentru cei care locuiesc în Germania nu e prea interesant ce scrie. Abia așteptam să-i citesc noile impresii, dar în afară că toată lumea e drăguță și că nu se găsește leuștean, nu pare să aibă mare lucru de spus după 2 luni.
      La naiba, în Germania și o simplă plimbare în parc se transformă într-o experiență despre care poți scrie :)
      Despre excursia la Salzburg n-a scris decât 2 fraze și a pus câteva poze.
      Fie i s-a luat de scris, fie n-avea inspirație decât când era vorba de porcăieli despre ce nu mergea în România.

      00
  24. la romani e ca daca mie imi merge prost, si merge si vecinului prost, in subconstient te face sa te simti mai bine

    00
  25. Atunci sa nu uitam de Doru care tocmai a lansat ceva astazi – https://www.facebook.com/kiwiagency.ro/videos/903281386521434/

    00
  26. Chiar am și comentat pe tema asta la el pe blog. Posibilitatea ca el să facă asta de 1 aprilie, era cam mică. Oricum ar fi, el știe mai bine ce are de făcut, nu noi.

    Și înainte să comentez am citit peste 100 de comentarii. Câți oameni vor rău altora… Gratuit. Am citit undeva în studiu undeva că ne place când ceilalți o pățesc de rău. Ceva legat de stima de sine sau nu mai știu. Oricum, ciudat. :)

    00
  27. in scocietatea romanesca sunt persoane printre cei care sunt in Romania care spun despre cei care au plecat ca sunt capsunari, sterg batrani la fund, o duc foarte prost acolo dar le este rusine sa vina inapoi, dar sa nu generalizam. Apoi sunt unii care dupa cateva luni pe meleaguri straine nu mai stiu romana si o ard aiurea cu aere de superiotate la o vacanta prin Romania.

    00
  28. Cea mai raspandita reactie care o primesc cand lumea aude ca sunt plecat de ceva ani din tara si pe deasupra ca imi merge si bine este „tu ai avut noroc ca ai reusit sa pleci” spus cu ura viscerala.
    Chiar nu pricep de unde atata ura. chiar este greu de priceput ca decizia de plecare nu are nimic de a face cu norocul si ca aceasta decizie inseamna ca renunti la tot ce ai cladit si iti incepi viata de la 0 in locuri straine printre oameni straini?

    00
    • păi cum să plec eu din casa mea? unde am bătut 4 cuie? unde am mașina de spălat? unde am cumpărat niște becuri eco scumpe?!

    • sau cum am indraznit sa plec fara sa-l iau si pe cutarescu de la banca unde imi aveam contul? ce conteaza ca l-am vazut prima data in viata cu 5 minute mai devreme?
      sau de ce imi vand apartamentul la oricine ar vrea sa-l cumpere? ca asa se strica vecinatatea, vecinatate care mi-a scos peri albi cu statul la baut beri si scuipat seminte pe jos, sau sa-mi interzica sa-mi parchez masina pe strada ca doar e locul mostenit de la ma-sa.

      00
  29. Nu înțeleg de unde stalk-uirea când Cetin scrie cu mâna lui detalii despre viața personala, de fapt el te invită să-i invadezi intimitatea.
    Legat de plecarea din țară, totuși este 2018, este mai simplu de făcut decât credeți, singura problema este ce faci în continuare. Site-ul monster este plin de firme de recrutare pentru electricieni, asistenți medicali sau programatori, cine are suficienta motivație sa plece o poate face în 2-3 luni cu job asigurat.

    Eu unul am lucrat 2 ani în afara dar m-am întors pentru ca am realizat ca pentru a avea standardul de viață din România trebuia sa trag de mine încă 2-3 ani buni. Măcar Cetin poate spune ca se sacrifică pentru copii dar este destul de greu dacă te duci singur printre străini, parca tot in țara ta este mai bine.

    Sa recunoaștem, in România s-au mai schimbat lucrurile, avem 2 partide de opoziție care se poziționează bine, sunt câțiva politicieni dedicați care vor sa schimbe mersul lucrurilor, s-a dezmorțit si sectorul public, se rezolva mai repede reclamațiile la primărie.

    00
  30. Toate bune si frumoase, dar omiti un lucru. Tipul ala, de cand a plecat, si a asasinat cititorii cu articole despre cat de smecher si bogat e el si cat de prosti si saraci sunt romanii din tara.

    Pai in conditiile astea cred si eu ca nu il suporta nimeni si ca s au bucurat cititorii, asta i natura umana.

    00
    • Exact. Natura umana, nu natura „romana”. Cliseele astea cu „in Romania”, „la romani” arata doar cat sunt cei mai multi de incuiati.

      00
    • + 1. Cel mai mișto a fost când a povestit cum n-a avut el mărunt să alimenteze în Ungaria pentru că n-avea decât hârtii de 500 de euro la el, nimic pe card și, normal, nu voia să primească restul în forinți, așa că a mers ”la consum” până în Austria.

      Adică, zic. Pleci la asemenea drum fără nimic mărunt, un 5-10-20 de euro acolo măcar? Și fără nimic pe card?

      00
    • damn, ingrid, aia cu hârtiile de 500 a fost trolling, chiar așa ușor pici?

    • Mai nou, dupa doar cateva luni acolo, deja se simte bavarez. Ma lesi? Cred ca nu stie un cuvant in bavareza dar el poarta Lederhosen!

      00
    • Atunci a fost un trolling prost, spre deosebire de cel potrivit căruia e ”publisher”….

      00
  31. Man nu stiu daca se intoarce sau ba, nu l-am mai urmarit in ultima vreme (si nu il urmaream de loc pana spre finalul anului trecut).

    Am redescoperit blogul lui dupa o serie foarte faina de articole despre emigrare in diverse tari si l-am citit pana acum 2-3 saptamani. Ceea ce m-a deranjat au fost comentariile la adresa Romaniei si romanilor (in viziunea lui noi toti cei care am ramas aici suntem de kkt, eventual cu 2-3 exceptii notabile). Comentariile respective m-au jignit si am incercat sa postez 2-3 comentarii (cred eu ca de bun simt) la articolele respective, comentarii care evident ca nu au fost aprobate (probabil pentru ca stricau fengshui-ul laudelor pe care le primea „marele” blogger).

    Din punctul meu de vedere sa fie sanatos/fericit si sa aiba succes in Germania (sau oriunde altundeva). Dar poate ca uneori in viata „trollingul” asta se mai intoarce si impotriva ta. Si poate ca „flame-urile” (ca sa nu zic altfel) nu sunt intotdeauna nemeritate.

    00
  32. Vali , ca il cunosti.Cat timp ii dai tatarului pana se intoarce(luni sau ani?) eu am o banuiala ca se va intoarce , nu de neadaptare neaparat cat de scaderea traficului pe care o sa il aiba in viitor.

    00
    • cred ca sunt 50% șanse să se întoarcă, dacă un se obișnuiește cu împrejurimile. e greu să vrei să fii agitat și mereu să faci ceva și să stai in germania, unde lucrurile sunt calme și molcome.

    • Daca ai copii si pleci dupa ce i-ai trecut putin prin sistemele romanesti (invatamant, sanatate etc) faci tot ce poti sa nu te mai intorci. Traficul (de blog) e o problema minora.

      00
    • no traffic , no money!

      00
    • No money from the blog. Nu e ca si cand nu exista alte moduri de a castiga bani.
      M-am gandit ce as face daca nu as putea sa imi practic meseria aici. Concluzia e ca mai bine m-as reprofila decat sa ma intorc.
      Apropo, aproape 100 de comentarii si nimeni nu a facut pe nimeni xenofil? Sunt putin dezamagit.

      00
  33. Eu nu pot sa zic ca nu’l mai citesc pe Cetin dupa ce a plecat din Romania, dar recunosc ca articolele lui nu imi mai par la fel de savuroase! Eu cred doar ca din cauza tuturor schimbarilor, are doar nevoie de ceva timp sa isi revina, face asta de prea multa vreme sa nu realizeze chestiile. E perfect posibil ca si eu sa ma insel in aceasta privinta.Daca e sa zic de pacaleala de 1 aprilie, am observat, in ziua respectiva acel articol, vazusem ca sunt vreo 140 si de postari, am citit cele mai multe, unele amuzante altele doar bolnave. Citind comentariile, am realizat foarte repede ca nu e niciunul care sa zica ca ceva de 1 aprilie, din cauza ca erau moderate. Mai spre seara am intrat din nou, erau peste 1000 de comentarii, cele mai multe erau cele care ziceau de ziua de 1 aprilie, sau care combateau chestiile scrise in perioada cand se moderse totul. In concluzie:
    1. probabil si aia de la facebook procedeaza asemanator ca sa isi realizeze targetul, prin manipulare.
    2. nu vad nici o onoare in a rade sau a face misto de handicapati, ca altfel nu am cum sa ii consider pe aia de au reactionat mizerabil, singura scuza acceptabila ramane si aici doar manipularea.
    3. Imi vine greu sa o zic, dar in capul meu asa a prins forma, de dragul biznisului, Cetin a publicat pe blogul lui, texte prin care sotia lui este terfelita iar el nu a reactionat, adica a reactionat, le’a publicat.
    Eu nu ma pricep la blogerit, nu stiu unde si care sunt acele red line peste care nu se mai poate cobori, nu vreau sa caut scuza nici in common sense, eu zic doar de mine si ce am vazut/simtit eu, poate doar din cauza unor astfel de reactii, lumea se imparte in invidiosi si in invidiati, in bogati si saraci.
    Nu ma pricep nici la scris, nici cu limba romana nu le am! De fapt nu ma pricep la foarte multe chestii, nici macar la fotbal sau politica.
    Poate Cetin are un plan si toate acestea fac parte din el. Eu nu stiu, dar m’as bucura sa fie macar asa.

    00
    • Eu propun sa ne vedem noi de planurile noastre, de viata noastra si sa il lasam pe Cetin cu blogul lui, planurile si trollingul lui ( mai nou orice scrie este trolling..) pentru ca totul pare un reality show la care noi punem botu, el castiga bani din asta, iar noi parca am fi niste copii de gradinita care se cearta in fata educatoarei .Pun pariu ca citeste comentariile noastre si se tavaleste de ras….

      00
  34. si-a dat foc la valiza

    00
  35. Auzi, dar cum ii poate merge bine sau rau unuia care nu face nimic? Asta nu inteleg.. cum poate avea succes sau cum poate esua?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube