Cei mai doriți angajatori din România?

Catalyst au făcut un studiu pe 14.000 oameni și a rezultat următorul top:

Hai să vedem:

  • Oracle? unde angajații au făcut spume și varice când le-a dat Ellison mail de pe insula lui privată că la toți le e greu?
  • LIDL? probabil nu au mers prin magazine, că starea lor reflectă scârba angajaților.
  • Banca Transilvania, unde recent a murit un om. cinstit.
  • Deloitte? come on, jobul de audit e printre cele mai nasoale, toți sunt acolo pentru bani, nu pentru că sunt pasionați de contabilitate.
  • Kaufland? ca la Lidl, angajații rup pe fericire.
  • HP, IBM, toate companiile care au contracte cu statul și scot muncă substandard sunt pline de ITiști cu creierii praf.
  • Dedeman, bucuria de a avea cât mai puțini angajați la raft.
  • poveștile horror din Ubisoft s-au mai rărit în ultima vreme, probabil și-au dat și ei seama că e greu să angajezi oameni când toată piața te știe ca pe un cal breaz.
  • EY România, și aici avem un om decedat.
  • angajații Huawei sunt foarte încântați să lucreze pentru o firmă cu renume de spionaj. în public. în privat, cam tuturor le e jenă, de aia cer spor de rușine.

Altex. fucking Altex în topul angajatorilor. cam asta e valoarea topului, cam atât de sinceri sunt românii care au răspuns la sondajul ăsta.

Dai un pic scroll mai jos și sunt curios ce zic doamnele de la HR despre angajații care nu vor overtime neplătit, că aia înseamnă “echilibru între viața privată și muncă”.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

102 comentarii

  1. Huawei: angajatii dorm la birou, iar ca roman esti cetatean de categoria doi.

    Honeywell: am lucrat o perioada scurta si foarte multi angajati plecau.

    00
    • La ce te referi prin faptul ca dorm la birou si sunt de mana a 2a?

      Imi spunea un cunoscut care a lucrat acolo ca inginer telecom ca e plin de chinezi…

      Sunt “acoperiti” sau care e e logica de au adus asa multi?!

      00
    • @AlinP Chinezi dorm la birou in pauza de masa. Stau peste program oricand e nevoie. Da in Huawei este plin de chinezi, iar la nivel de management, orice manager local are si umbra lui din China.

      Nu sunt acoperiti, pur si simplu nu au incredere. Am lucrat 1 an de zile la ei, nu in Romaniam, si eram doar o interfata intre clientul local si China. Efectiv traduceam informatia intre ei.

      Also Huawei are peste 80k oameni in China in R&D care sunt disponibili oricand (poate cu exceptia anului nou Chinezesc) sa iti rezolve o problema. Cum ar putea celelalte companii sa concureze cinstit cu asa ceva.

      00
    • La Huawei depinde foarte mult ce faci. Instalezi device-uri la clienti? Firmware? Hardware? Web? Mobile? Altfel, da, e plin de chinezi si presiunea e cam ca la BT, overworked, lucrezi 12 ore pe zi, fara work-life balance, la limita legislatiei daca esti in Europa.

      Nimanui nu-i pasa de acuzatiile de spionaj, care oricum sunt la nivel de „chiar crezi ca nu fac spionaj”. Apropo, la CISCO cum e, ca aia chiar au fost prinsi cu spyware in firmware. Dar e ok, ca-s de-ai nostri.

      00
    • huawei: datorita inexistentei legilor de ‘cyber security’ in china, este interzis sa trimiti orice fel de date de la clienti la R&D in china. asa ca trimit ei R&D unde au nevoie, d-aia e plin de chinezi. am lucrat la huawei uk si nu dormea nimeni la birou noaptea (doar la pranz). intr-adevar daca nu esti chinez, esti doar o interfata intre ei si clientii locali, ca un postas care schimba loguri si traduce din chinglish.

      00
    • @AlinP
      Erau situatii in care se lucra pana noaptea, incat unii preferau sa ramana sa doarma la birou in loc sa se duca acasa si sa se intoarca imediat.
      Si se lucra frecvent in weekend.

      Managerii erau doar chinezi sau majoritatea chinezi. Un fel de stapani pentru romanii sclavi.
      Mi s-a parut ciudat ca fata de orice alta multinationala straina, la Huawei erau foarte multi chinezi in firma din Romania, dar asta era motivul, nu aveau incredere in romani.

      00
    • @Allison

      „Nimanui nu-i pasa de acuzatiile de spionaj, care oricum sunt la nivel de „chiar crezi ca nu fac spionaj”. Apropo, la CISCO cum e, ca aia chiar au fost prinsi cu spyware in firmware. Dar e ok, ca-s de-ai nostri.”

      Atata timp cat o sa traim va trebui sa alegem o tabara, cu atat mai mult in timpul unui razboi. Atata timp cat nu deranjezi si iti vezi de patratica ta ai mai multe permisiuni supravegheat de US decat de China. Inca putem sa scriem oriunde pe internet de bine despre oricine. Incearca sa zici ceva de Xi in China. Eu personal nu imi doresc sa ajunga China o super putere. Si exact asta face prin spionaj.

      Uite aici ceva dragut daca ti-a scapat: https://www.youtube.com/watch?v=NXyzpMDtpSE

      00
  2. Sunt socat sa vad big 4 pe lista aia…

    00
    • nu ești singurul. dar probabil banii rezolvă multe probleme. până la deces.

    • Banii, cum a zis și zoso. Și renumele pentru pizdulici inapte. Uită-te câte gagicute ce altfel se descurcau numai cu onlyfans sunt pe acolo. Nu mă întreba ce fac.

      00
    • Been there, done that! Never again….

      00
    • 1. Ajuta pentru joburi viitoaresa fi lucrat acolo. Poate fi si asta un criteriu pentru unii. Pentru mine nu.

      2. Nu stiu sigur despre topul asta, dar am lucrat la o firma unde urmaream in detaliu costurile si gaseam des facturi de la diverse ziare/publicatii. Diverse articole erau platite. Si nu ma refer la reclame mascate sau nemascate la produsele firmei, ci la articole de genul uite cat de misto e firma X. Ma face sa cred ca si astfel de topuri sunt platite.

      00
    • @raiiar: pizdulici inapte? tu in ce big4 ai fost? ca in acela in care am fost eu, cu maxim 5 exceptii nu te descurcai doar cu p*da, oricat de buna era. se muncea pe rupte si oamenii nu erau prosti, de ambele sexe.

      00
  3. La Huuauei primele anuale sunt babane. That’s about it. Asta e cam tot ce am auzit de la ei. (Lucram in aceeasi cladire cu ei).

    00
    • Ce inseamna babane? Da-ne un hint!

      00
    • Niste mii de euro. Acum depinde ce intelegi si tu prin babane. Pt mine 4000 de euro e o prima „banana”. Pt tine poate sunt bani de seminte si pt altul eu stiu ce.

      11
    • Mai la vest bonusul anual in vremurile bune a fost cat inca un salariu brut anual.

      00
    • Exista bonusuri similare si la alte firme unde poti sa ai si o viata.

      00
    • @Stefan, in general am vazut ca bonusurile anuale sunt inca un salariu brut LUNAR, nu ANUAL. Nu am auzit alte companii din telecom care sa dea bonus un salariu brut ANUAL. Oricum pentru mine banii nu au fost o motivatie suficienta sa stau mai mult de 1 an.

      00
    • Da sa stiti ca desi bonusul anual era mare, lumea cam fugea de la ei.

      00
    • Se schimba bonusarea si se va ajunge la salariul brut lunar . Au fost ani banosi, depinde in ce faza a vietii te prinde.

      Cand esti la inceput si rezisti la atat overtime, inghiti galusca si overall ai ce manca si mai mult de atat.

      Insa dupa ceva ani experienta la altii sa ajungi la ei..pfff..nu cred ca mai e motivant.

      00
  4. Sunt curios cum au ales cei 14.000 de oameni? In mod echilibrat? Adica acelasi numar de oameni / companie?

    In firmele mici de 20-30 de oameni daca spun 75% ca e o firma cool ajungi la 6-7 raspunsuri. Daca intrebi la Oracle, Endava etc si spun ca e cool doar 1% din oameni avem 20 de raspunsuri. Deci aia cu 1% coolness castiga :))

    00
    • Matematica te-a tradat :)) Iti pui niste intrebari inutile, topul e mizerie care nici nu merita atentie.

      00
    • Hahaha Ceva imi zice ca e topul companiilor in functie de cat au cotizat sa apara in top sau nu. Sunt pe acolo firme unde s-a kkrisit treaba bine de tot in ultimii 2 ani si tot apar in lista, nici nu bate la ochi, ca e masluiala cat casa :))) Scheme de felul asta cred ca mai prind doar la studenti, ii angajeaza, ei vad daca e bataie de joc sau nu in firma respectiva. Daca da, pleaca in alte parti, apoi auzi firmele astea ca nu gasesc oameni buni

      00
    • probabil sondaj ca ala facut in spitale, cu medicul langa tine.

      00
  5. statul român, cel mai dorit angajator

    00
  6. Mie-mi place ca vad ANAF pe list :-D

    00
  7. Catalyst și-a cerut scuze oficial, au spus că erau rapsunsurile la întrebarea „De la ce companie urmează să achiziționați produse în următoarea perioadă”!

    00
  8. De Lidl si Kaufland am auzit si eu ca sunt angajatori doriti. Kaufland parca a dat o mărire de 24% sa compenseze inflatia. Doar ca in magazine e dezordine nu înseamnă ca oamenii nu sunt fericiti.

    Despre Oracle si Ibm lumea stie ca sunt firme pentru pensionare. Proiecte cu deadline-uri relaxate si mult timp liber. Daca negociezi bine la angajare nu prea mai merita sa te gandesti la mariri, iar daca vrei mai multi bani ai timp berechet sa inveti sa pleci.

    00
    • Oamenii de la corporate sau Lidl Digital nu sunt deranjati de dezordinea magazinelor.

      00
    • In orasul de bastina si orasele din jur Lidl e vazut ca tata angajatorilor. Adica pentru nivelul de pregatire dorit se castiga f bine. La kaufland e asa si asa. Cel mai rau e vazut penny. Daca faci calculul pentru capitala s-ar putea sa dea rau, dar in provincie se bat pe locurile de genul.

      00
    • Eu mă duc destul de des la Lidl. Sunt din provincie, un orăşel de aproximativ 50k de suflete. Avem 2 bucăţi magazine Lidl. Din ce am văzut eu, angajaţii sunt destul de scârbiţi, iar când se aglomerează şi mai întreabă câte un isteţ: „nu mai deschideţi o casă?” deja oamenii par a intra pe modul „nightmare” ;) În concluzie, Lidl nu pare a fi ceva de dorit.
      La Kaufland se mai schimbă kalimera, cel puţin la noi în oraş. Au salarii bunicele din ce am auzit (pentru provincie şi dacă nu eşti IT-ist) şi bonuri, diverse bonusuri.

      Peace!

      00
  9. Eu sunt curios daca mai exista Nokia Romania. Unde este si cu ce se ocupa pentru ca de cand au inchis fabrica de la Jucu eu nu am mai auzit/citit nimic despre ea la noi.

    00
    • Exista in Timisoara, au 1-2k angajati.

      00
    • Nokia fac echipamente telecom, nu doar telefoane.

    • Nokia in TM face suport plus development pe retele de telekom in tarile din vest pentru ca mana de lucru ieftina. Anagajeaza in draci pentru suport studenti, le dau 2.5k lei incadrare dar lucra 4 zile 12h pe zi apoi 4 zile pauza apoi 4 zile 12h pe zi dar noaptea apoi 4 zile libere. Pentru orele in afara orarului standard primesc 200% sau 300% si astfel castiga peste 5k fara sa trebuiasca sa stii nimic. Vine ticket-ul, ai niste workflow-uri, rezolvi si aia e.

      00
    • Nokia si Ericsson nu au disparut doar pentru ca nu mai fac telefoane, din contra, s-au concentrat pe domenii mult mai banoase.

      00
  10. Ce povesti horror circulau cu Ubisoft ? Eu nu stiu …

    00
    • #sclavageală

    • Confirm ca fost angajat, foarte surprins să-i văd atât de sus. Acuma nah, au trecut ceva ani de atunci dar tot nu m-aș întoarce.

      00
    • La Ubisoft e horror probabil pentru ca jocurile sunt reciclate de vreo 10 ani, cu aceleasi motoare grafice si animatii resapate.
      Adica, uitati-va la Far Cry 6, Assassins Creed Valhalla, Watch Dogs Legion….sunt interesante in primele 3-5 ore, dar dupa aia se instaleaza o plictiseala din aia si nu le mai vrei sa le joci. Pentru ca gameplay-ul se reduce la quest-uri repetitive.
      Acum ganditi-va la QA Testerii care trebuie sa testeze aceeasi portiune dintr-o harta, timp de 8 ore pe zi, vreme de 2-3 ani cata vreme e jocul in dezvoltare.

      00
  11. Apple și Tesla au sedii în România?

    00
  12. Ai o fixatie cu EY dar sa stii ca s-a schimbat treaba la ei de foarte mult timp, cam imediat dupa ce s-a intamplat ce s-a intamplat.
    Oracle angajeaza in draci, nu stiu sa spun si cati le pleaca lunar.
    Ma mir sa vad erdeesh in prima jumatate a topului. Or fi inceput sa plateasca mai bine, sa trateze angajatii mai omeneste, sa nu le mai refuze drepturi legale?

    01
    • Oracle nu dau mariri. Sunt foarte stingi la mariri. Daca promovezi pe o pozitie mai sus din alt departament. Iti dau 10% din cat aveai initial in loc sa te incadreze la grila de salarizare de pe noua pozitie.

      00
  13. Esantionul din articol: ” …14 691 de respondenți cu profil business, știinte sociale, inginerie și IT&C.” In contextul asta – ce nume te asteptai sa apara in lista? Aste sunt numele mari de pe piata – doar nu te asteptai ca oamenii sa zica „visez sa lucrez la Gogu Impex SRL”.

    In alta ordine idei si apropo de „povestile horror” perceptia din exterior despre unele joburi este diferita de realitatile jobului propriu-zis. In principiu se vad doar avantajele sau in anumite cazuri doar partile negative care ne valideaza anumite prejudecati. Inclusiv articolul asta e plin de clisee : „IT-isti cu creierii praf”, „scarba angajatilor din LIDL” etc. Uite apropo de LIDL – crezi ca e mai bine acolo sau la un butic satesc?

    00
    • Chiar sărisem partea cu „…respondenți cu profil business, știinte sociale…”; asta înseamnă că ăia care au bifat opțiunea cu magazine de retail vor să fie șefi pe acolo nu lucrătorul obișnuit care pune marfa pe raft.

      00
    • Lidl sunt în topul ăsta pentru că plătesc (mai) bine, ăsta e adevărul.

      Da, se și folosesc de ei la greu, nu există că stai degeaba, dar lumea preferă să meargă acasă după 8 ore cu salariul mai mare decât să stea jumate din program degeaba pe salariul minim. Măcar știi o treabă.

      00
  14. NOU
    #60

    Și wow… marele Digi nu e în top. Poate totuși există o fărâmă de adevăr în răspunsurile alea.

    00
  15. NOU
    #61

    Nu a zis nimeni ca nu ii place sa lucreze!?

    00
  16. Trebuie sa îmi iau popcorn pentru comentariile la acest articol. Și pe mine ma mira unele incluziuni

    00
  17. Where studio20???

    00
  18. Nu ai cum sa-ti doresti sa lucrezi in Lidl sau Kaufland sau Auchan etx.

    Eu am lucrat cam 1 an in Carrefour pe la 20 de ani si never ever nu o sa mai lucrez in domeniu.
    Munca tata nu sti ce e aia Sambata/Duminica, Craciun, Paste sau orice alta sarbatoare.
    Da da, e fain sa te duci la munca dimineata pe 26 decembrie.

    00
    • În situația asta sper doar că acum eviți magazinele duminica sau pe 26 decembrie &similar. Sunt de acord cu tine, lucrătorii din retail nu sunt sclavi, prostia asta cu acoperit toate zilele din săptămână (și magazine deschise până la miezul nopții) trebuie să se termine mai devreme sau mai târziu.

      00
    • Nu m-ar deranja sa lucrez la Lidl pe IT.

      00
  19. O mizerie de top. Prefer oricând un srl cu oameni putini care fac treaba cu pasiune dar au și viață personală.

    00
    • Și câte d-astea sunt? Fii serios, majoritatea „patronilor” sunt niște buticari care-ți vor spune orice vrei tu să auzi cât au nevoie de tine, după care se vor pișa cu boltă pe tine cu prima ocazie. :)

      10
    • Cu cat compania e mai mica, cu atat munca mananca mai mult din viata personala.

      00
  20. Exista vreun loc unde e doar lapte si miere, curs taskuri extraordinare pentru toata lumea, colegii sunt prieteni la catarama iar salariul e baban?
    In afara de parlament/senat si primarii :)

    00
    • NOU
      #71

      Dap. Mai puțin partea cu colegii că lucrăm remote :).
      Nu apare în listă, sunt prea puțini angajați în România.

      00
    • @RaduN pai da nume, sa-i facem de rusine ca strica piata 😀

      00
    • Da. 30 de angajati, acum se fac angajari din nou, salariu ceva mai mult decat decent, program flexibil, investitii constante in pregatirea oamenilor pe parte de comunicare si aprofundare a skillurilor necesare in tech si vanzari. 100% afacere romaneasca, dar cu focusul pe strainataturi. De cand cu pandemia s-a renuntat la birou si se lucreaza exclusiv remote, dar prieteniile sunt in continuare inchegate. In ultimii 4 ani doar doua persoane au plecat la alte companii, dar inca colaboreaza cu noi cand este necesar.
      Nu, nu voi da nume, ca dau peste cap procesul de recrutare la care s-a muncit atat de mult in ultimii doi ani. Ce vreau sa punctez este ca exista companii foarte ok si in Romania.

      10
  21. Practic toti isi doresc sa ajunga pe acolo ca sa plece peste 2-3 luni… sau chiar in perioada de proba.

    00
  22. Regina Maria unde dacă vrei să mergi la un control ulterior după câteva luni de la primul, ai șanse mari să nimerești alt medic pentru că primul nu mai lucrează acolo. Am pățit de câteva ori chestia asta.

    00
  23. Sa va dau din inside de la cateva:

    Deloitte – nu la audit se inghesuie lumea ci la diviza de tech si consultanta. Salarii mari si mult bla bla la consultanta. La tech printre salariile cele mai mari din industrie pt juniori. Luau oameni pe workday fara experienta fara nimic pe 6500 de lei si bagau training in ei si certificari acreditate cu care ramai (de 10k+). E ok, e de dorit, nici un angajator mic nu ar face asa ceva. Sunt mari hoti de oameni din celelalte companii.

    IBM – n-are contracte cu statul dar ar vrea. Nu stiu de unde e perceptia asta. Chiar nu are cine stie ce, niste contracte de mentenanta antice pe care oricum nu le vrea nimeni altcineva. E practic cel mai in urma dintre cei mari din IT in relatia cu statul.
    Legat de pensionare la IBM, pot sa zic ca se munceste mult, mult prea mult. Stiu niste situatii de te doare capul. Se duce inspre EY culture.

    Oracle – dolce far niente. Am auzit ca e super lejer. Am niste fosti colegi in mid managmeent acolo. toata lumea o freaca in zona de tech, rau de tot. Mari probleme la mariri de salariu. O cunostinta nu a primit marire de 4 ani. Nu inteleg de ce ramane inca acolo.

    BT – din nou, doar de partea de tech/it pot sa vb, dar se inghesuie lumea. Tehnologii noi, proiecte multe, e interesant tare pt cativa. Stiu cativa contractori care au renuntat la joburi in big 4 sa se mute la ei doar pentru ca voiau sa lucreze pe anumite proiecte.

    00
    • Probabil te referi la Deloitte Digital care nu prea are mare legatura cu Deloitte din big4

      00
    • Salariile ca developer la Deloitte sunt mult sub piata.

      Am avut de doua ori interviu la ei, am cerut sume maricele, dar care mi se ofereau pe la mai toate firmele ce platesc decent. La Deloitte mi-au spus direct ca suma ceruta e un blocker si n-are rost sa continuam procesul.

      00
    • NOU
      #80

      Da e lejer daca ajungi manager la Oracle, ca nu faci nimic doar dai cu biciul, dar pana ajungi manager cam tragi. Daca rezisti si pleaca ala de deasupra cam in 4 ani ajungi. Aveam unu care venea vreo 2 ore pe la birou dadea vreo 2-3 mailuri, urechea niste oameni si apoi se ducea acasa sa se culce. mai intra pe mailuri pe la sfarsitul programului si isi baga ore suplimentare maximul permis de lege ca tot el le aproba. La oameni le dadea mumu chiar daca stateau peste program. Prin departamentele prin care am fost toti si-o dadeau la gioale romani, indieni, americani era foarte important sa i-o tragi celuilalt nu exista colaborare sau ceva de genul. Haideti la Oracle cel mai dorit angajator :)))

      00
  24. hello
    lucrez la microsoft de ceva timp, pe partea de inginerie.. si ce pot spune este ca odata negociat salariul de angajare, ramai majoritar cu acela.
    inflatie? nu se mareste. merite? doar daca bagi extra munca un an doi, poate iti mareste cu <5%. exista colegi care au avansat pe pozitii (mutate de pe US pe RO) si care au primit maxim cateva sute de lei marire, cu toate ca responsabilitati in plus garla, iar salariu de pe state era de ordinul zecilor de mii de dolari. cauta mana de lucru ieftina in tara si asta gasesc. da, pentru tara noastra, inclusiv un salariu mizer de la ei este mult peste medie (10k lei, de ex). teoretic, ti se zice ca nu-i nevoie sa muncesti peste program. practic, ca sa iti poti termina treaba si sa eviti futerea la icre cu task-uri neterminate/inchise la timp, esti deseori nevoit sa muncesti in plus. neplatit, bineinteles, fiindca nu ti-au cerut ei direct sa faci asta. am colegi care lucreaza si pana la miezul noptii, sa ajunga la zi cu munca.
    ca si avantajare, ai in plus zile de odihna (ceea ce, mai ales in state.. inseamna o gramada).
    overall, voi presupune ca interviurile pentru note s-au luat majoritar persoanelor acelea care viseaza ca vor ajunge pe revista forbes muncind la microsoft, care considera ca viata le-a oferit o sansa unica fiindca au reusit sa se angajeze aici si ca maine poimaine vor fi si ele un bill gates mioritic.
    not to throw shit at them necesarilly, dar nu merita locul 1 niciodata.
    bineinteles, variaza de la un departament la altul.. dar daca-l cititi si pe tudor (nu las link ca n-o sa fie zoso ok)… o sa vedeti ca si la upper management e o ciorba de rahat in firma.
    oMg luCreZ la mICroSofT dah fatha e awesome nu pot sa cred ca am ocazia asta

    00
    • pai de ce nu te muti ma?

      00
    • NOU
      #83

      @Anoneem – Ai zis cam ce mi-au zis si prietenii care au lucrat la ei. Am avut si eu vreo 2 interviuri la ei ca sa aflu ca pozitia pe care eram chemat era in aprobare si tot eram amanat. Mi se pare de caca sa chemi oameni la interviuri pe o pozitie care inca nu e deschisa. Macar la Oracle HR-ul e mai profi.

      00
  25. Parca a mai fost un sondaj fix la fel acu vreo 6 luni, si gen aia de erau pe primul loc atunci, acum nu apar nicaieri in top. Oricum, sondajul asta mi se pare o prostie maxima fara context/procedura. Adica cum compari lidl cu microsoft, ca banuiesc ca un casier are alte asteptari de la un angajator vs. nush ce autist inutil.

    00
  26. Topul companiilor in care ar vrea sa lucreze cei care in-au mai lucrat niciodata nicaieri deci nu stiu nimic despre nicio companie.

    00
  27. Mă mir că apare PORR, nu și UMB.

    00
  28. Și cum, aparatul bugetar nu e in top ??

    00
  29. Deja la cata lipsa de personal au multe firme au devenit tot mai crreativi in reclame. De IT devs e o lipsa de milioane la nivel mondial. Sunt multe proiecte ce nu are cine sa le faca. Discutia e mai ampla, nu e chiar asa de varza dar oricum cerea in bransa tot creste.

    00
  30. Topul e dat exclusiv de volum de angajări și mediul în care s-a făcut sondajul. De asta sunt foarte puține companii pe listă care nu au un număr consistent de poziții care să se întâmple în fața unui calculator. Sunt foarte multe companii medii și mici care au condiții de muncă incomparabil mai bune, dar de care nu au auzit ăștia de votează.

    00
  31. Ca un om ce intra zilnic in zona Bucuresti in minim 2 fabrici…alte 2 fabrici in fiecare zi am ajuns la concluzia ca marea masa a populatiei nu crede ca exista firme in Romania decat cele care au magazine sau produse cu reclama la TV. De asta ai lista aia, pt ca firmele cu advarat misto sunt necunoscute publicului larg

    00
  32. Lidl e ce trebuie pentru angajații fără vreo pregătire în hightech.
    Decât să lucrezi în vreo fabrică automotive (sunt multe în zonă) mai bine bagi la lidl.. au salarii super ok pentru provincie

    00
  33. Nu e de mirare ca toate marile companii spalatoare pe creier sunt acolo. Ce-i drept e ca cifra de afaceri per angajat e foarte mare, drept urmare presiunea pe oameni e mica, de unde si gradul de fericire. Dar genul asta de companii care opereaza pe creierul angajatilor nu sunt pentru oricine. Trebuie sa fii putin tampitel ca sa fii fericit acolo.

    00
  34. >> banii rezolvă multe probleme. până la deces.
    Te-ai interesat? A murit de diabet necontrolat, nedepistat etc, nu de oboseala cronica, asa cum se vehicula.

    00
  35. Modus operandi in corporatiile din Romania e cam asta – te duci acolo, te bucuri ca la negociere iti dau 300-500 in plus la salar, apoi bagi ca MIGu, munca a 2-3 oameni de iti iese pe nas acel salar, si il ai timp de 5 ani garantat, indiferent de inflatie si restul cresterior de preturi, daca nu-ti gasesti sa pleci in alta parte. Iar daca pleci in alta parte acolo e cam la fel.. oameni putini, munca multa, canti la toate viorile si pleci acasa cu 4000 lei.. mare branza.

    00
  36. Cum de nu este în top și Cavaleria lui Buhnici?:)))

    00
  37. Seamana perfect cu un top Biz Ceva Slbz Mărtuța, cu diplome frumoase. Cine a platit, e in top, cine nu, ne pare, rau, poate data viitoare.

  38. Nu ROMATSA trebuia sa fie cap de lista?!?

    00
  39. IBM pe locul 6? Inside info: probabil au intrebat printre executives din Romania, platiti la salarii exagerate pentru a sta si a raspunde ca „ne pare rau nu avem ce sa facem, acesta este procesul IBM”, pentru orice bullying si fapte de coruptie identificate intern. Se iese la pensie de aici doar daca esti in stare sa calci pe cadavre, iar pentru acest top nu au fost intrebati angajati, ci cel mai probabil studenti, avand in vedere ca in ultimul an IBM in Romania este reprezentata din jumatate studenti jumatate Project Managers incredibil de agresivi toxici si care te ameninta zi de zi, pe proiecte cu CLIENTI de „renume”. ANAF si ITM sa nu doarma si sa dea o vizita pe la IBM Timisoara, IBM Brasov si IBM Bucuresti! Aveti nevoie de bani la buget? Impozitarea progresiva nu va ajuta nici cu 1 la suta din ce veti obtine din niste vizite pe aici. Catalyst, intrebati si angajatii din IBM Timisoara daca acesta merita locul 6

    00
  40. NOU
    #102

    Mama mama firma la care lucrez e aproape de locul 100, dezamagire maxima :)))
    Imi aduc aminte topurile de prin anii 2000 cand Petromul rupea locul 1. Dupa 20 de ani e pe 15 chiar ma mir cum de a cazut doar 15 locuri la cum s-a stricat treaba pe acolo.
    Cea mai buna experienta am avut-o cu o companie de consultanta dar nu din big4 ci una mai mica care facea consultanta IT pentru companii automotive. Munca putina bani foarte buni, ore suplimentare si calatorii la client din cand in cand daca aveai munca la zi nu avea nimeni nimic cu tine. Era nasol cand se termina proiectul ca dura ceva pina prindeai altul si nu mereu ce iti doreai.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube