Aș dori să susțin acest demers al SRI…

FJSC, care este, în opinia mea, o facultate deosebită, este în centrul unui scandal pentru că a angajat un fost cadru SRI. Demersul la care aș dori să mă anturez este ilustrat de demisia profesorului Marian Popescu.

Știți care a fost primul meu impuls când am citit știrea asta? Să caut vârsta ilustrului profesor. Nu e ușor de găsit, omul are vreo 2 site-uri unde evită să spună asta, dar are CVul pe site-ul FJSC, e născut în 1952. Are 71 de ani. Trebuia să lase locul unora mai tineri și mai proaspeți acum 7 ani.

Deci da, susțin demersul SRI de a scârbi profesori care trebuiau să se pensioneze acum 5-10 ani să plece din sistem. Lumea s-a schimbat, oricât de deschis la nou și la curent cu ce se întâmplă ai fi, tot ești depășit. De aia s-a și pus limita aia la 65, să dai și altora șansa de a munci.

Poate cu ocazia asta mai pleacă și alții de vârsta lui. E iulie, e timp de angajat cadre didactice noi. Tinere. Competente. Care pot vorbi limba modernă a predatului și pot veni cu exemple din deceniul ăsta.

Nu știu cum e acum la FJSC, dar când am făcut eu facultatea de jurnalism acum 20 de ani se preda după manuale din anii 70 de către profesori care profesaseră în anii 80. Pe acolo s-au perindat Brăduț Ulmanu, plecat în SUA cu soția, Horea Bădău, care e în concediu fără plată și se plânge pe la prieteni că o duce rău cu banii, și George Hari Popescu, lăsat să plece pe tăcute, care m-a sunat să mă întrebe ce am cu el, că el a fost la psiholog și s-a vindecat din a mai trimite mesaje studentelor. Toți trei doreau ca FJSC să producă un blogger de top și parte din această strategie era să mă denigreze pe mine pe la cursuri și prin maculatura scrisă de ei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

 1. Sa consideri varsta un criteriu de competenta in educatie dovedeste lipsa de competenta in domeniu. A se vedea lista premiilor nobel/ lista profesorilor la universitati de top.. etc.. varsta chiar nu conteaza. Si e stupid sa fortezi iesirea la.pensie a unui profesor competent. Capacitatea e altceva.

  Comentariu apreciat.9954
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 3362
  • N-ai dat de prea mulți competenți din ăștia bag de seamă.
   Că ai fi înțeles rapid de ce nu au ce căuta în învățământ.

   Indecis. Tu ce zici?1421
  • hai su confundam inteligenta si cunostiintele in domeniu cu capacitatea de a fi un bun pedagog.

   aia de care zici 3areori ii vezi la catedra si atunci doar asa, demonstrativ, sa vada studentii de la cine isi iau lumina.

   213
  • Ăia competenți de care vorbești sunt 1/1000. Și competența lor se vede prin faptul că toți vor să facă împreună cu ei cercetare nu contracte de achiziții.
   Ce ai spus tu sună ca: „elevii români sunt niște genii pentru că ne-am clasat pe primele locuri la olimpiada internațională.

   73
  • Joe Biden: hold my beer

   00
 2. „Știm…”

  10
 3. Nu contează cât de lung am părul
  Important e cât si cum gândesc

  Comentariu apreciat.291
 4. Știrea: „Fost” cadru SRI(de la HR) e detașat la o unitate unde au fost semnalate raporturi neautorizate între cadre pentru a rezolva cu celeritate o situație ce poate degenera și aduce prejudicii serviciului.
  După cum știm SRI este cu 10-20 de ani înaintea societății,

  Comentariu apreciat.272
 5. referitor la domnul profesor am doua comentarii:
  1. Profesorul Marian Popescu reacționează astfel, alături de alte două cadre didactice din aceeași facultate – Emilia Șercan și Raluca Radu – hai, coane, aceeasi indignare progresista.
  2. din CV înțeleg că omul nu a fost jurnalist nici măcar o zi, a profesat toate pișcotărelile bugetare posibile, mai ales pe parte de universități și teatru.

  Clar pierdem o valoare! Abia aștept să pierdem și alte valori care de 30 de ani au făcut din Fane Gheorghiu… ăăăă… FJSC o cloacă

  Indecis. Tu ce zici?1818
  • NOU
   #12

   Lasa ca ce pierzi prin piscotarul asta, castigi prin valorosul ala de la SRI.

   Comentariu apreciat.381
  • Progresistă, neprogresistă, ce dracu’ caută un om al serviciilor la FJSC? Aia e problema, de fapt.

   Și 2. e irelevant că Popescu n-a fost ziarist, omul preda un curs de etică și are un CV solid care-i permite să facă asta. E ca și cum ai spune că un matematician n-ar trebui să predea statistică la ASE, că nu e economist. Bașca, FJSC are departament de comunicare, pentru ăia care vor să lucreze în publicitate sau PR, nu scoate numai ziariști pe poartă.

  • O buna bucata de vreme a fost la UNITER, mana dreapta a raposatului Caramitru. Nu as putea sa precizez cu ce s-a remarcat acolo – a scris niste piese de teatru nejucate si a gestionat bani publici. Oricum, e un talent sa sari din sinecura in sinecura.

   31
 6. „Trebuia să lase locul unora mai tineri și mai proaspeți acum 7 ani. ”
  Iarasi faza asta boss ?

  Cui sa lase locul daca abia se trece cu note de 5-6 la concursuri in educatie ?
  Si oricum nu vine nimeni ?

  Comentariu apreciat.4614
  • nu fi idiot.

  • În mediul universitar competiția e mai mare, candidații mult mai pregătiți. Salariile sunt mai mari dacă ajungi să fii implicat în cercetări (unele pe bune, altele doar pentru fonduri care produc doar maculatură de slabă calitate).
   Una e să fii dispus să ai de-a face cu mucoși de 14-17 ani, alta e să vrei să vorbești cu oameni care chiar doresc să urmeze o carieră în acel domeniu.

   În mediul universitar ar încerca mulți care activează prin mediul privat printre picături, oameni cu experiență la firul ierbii, nu teorie expirată de 40 ani.
   Am cunoscuți care au vrut să rămână în mediul privat. S-au lovit de nepotism, corupție, posturi blocate că trebuie să se întoarcă cineva. Dacă ar fi depășit barierele astea, locul de muncă ar fi fost oricum neplăcut că l-ar fi făcut așa dinozaurii supărați că n-a venit cine trebuie.

   112
  • @Vali
   Daca te referi la faptul ca fondul articolului este mai amplu, ok, mea culpa.

   11
 7. Si eu vreau sa sustin acest demers SRI. Te rog sa ma scuzi, Vali, dar in opinia Adevarata stire e ca fiica-sa lu dom profesor e la a doua casatorie in interval de cinci ani. Cu un tată care trebuia sa iasa de mult la pensie, nu ma mai mira nimic.

  Indecis. Tu ce zici?1120
 8. Băi cât de mișto sunt comentariile la postul ăsta!
  FB/Twitter manual!
  Primul e un fumat care crede că dacă japonezul a luat Nobel la 80 de ani scrisese tema acu’ 2 săptămâni.
  Dar crează scandal.

  Vali vorbește de terminați mental și fără energie care aleg să predea. Că sunt și turnători și protejați…

  Dar nu contează… primul comentariu e complet aiurea și are 85 thumbs up.

  E ușor fascinant!

  52

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube