O discuție bună despre muncă și aspirații

De ce sa aspiri să ai job de birou, dacă nu prea te duce capul, când ai înclinații către mecanică sau faianță și ai putea fi un meseriaș talentat? Mai jos o discuție de o oră pe tema asta. Nu e fezabil ca toți să aspirăm spre joburi de birou la fel cum nu nu toți putem să scriem cântece sau poezii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

70 comentarii

  1. Ceea ce numești muncă de birou poate fi făcută de omul mediu (mediocru, mai corect spus), nu trebuie să te ducă capul la prea multe. Uneori poate fi făcută onorabil de oricine

    00
    • Îți trebuie mai multe skil-uri sa pui faianță decât sa stai la birou și sa dai copy/paste. Plus ca pe șantier se fac bani frumoși nowadays.

      00
    • Cu toate astea, prin birourile corporațiilor există cam mulți incompetenți.

      00
    • Proporțiile de competență, incompetență, ce atribute vrei tu, sunt aproximativ aceleași in toate mediile.

      00
    • Blog ul asta nu e tinut tot de un om din spatele unui birou? Sau chiar mai multi?
      Nu sunt asa de convins ca oricine poate face acest lucru,

      00
    • @dny E vorba de muncile de birou repetitive, fix ceea ce face uipath să valoreze cât valorează.

      Până și eu prin automatizare intr-o firmă mică am redus vreo 5 oameni care toată ziua făceau exceluri și mutau date dintr-un loc în altul.

      Muncă relativ banală. Oameni care dacă se schimba denumirea fișierului erau pierduți, sau dacă tab-urile nu erau in aceeași ordine.

      Sunt de acord cu restul, am ajuns la concluzia că a pune gresie și faianță drept și bine e un skill mai greu de dobândit.

      00
    • Eu ii numesc email forwarders pentru ca asta fac. Pe deasupra mai si fac greseli. Plm, daca si la copy/paste gresesti….

      00
  2. Acum dupa atatia ani de birou, de online, de firme imi doresc o activitate fizica in care sa stau in soare si sa ma misc. M am gandit ca intr o viata paralela as fi putut fi un dulgher de exceptie din pura pasiune. Nu e tarziu sa ma apuc de dulgherie. Vreau sa ii vad pe toti astia care dispretuiesc meseriile care implica munca fizica la aer cand sar de 50 de ani. Ne am miscat milioane de ani zilnic, in aer liber si o ora de efort fizic pe zi cu acre ne amagim acum, nu poate compensa. De aceea suntem tot mai bolnavi.

    Deci hold on cu blamatul. S ar putea ca pe viitor un dulgher bun sa castige mai bine ca un IT ist si sa fie si mai sanatos. Mai vorbim

    00
    • Ma indoiesc ca se va renunta la tehnologie in viitor, orice meserias va manipula diverse device uri conectate in cloud. Astept decaderea informaticianului, cand va putea fi inlocuit usor de diversi fara cunostinte avansate in matematica, info. Cam acolo se indreapta automatizarea, din pacate. Inca se infuzeaza bani seriosi in dezvoltare, deci mai dureaza.

      00
    • „Astept decaderea informaticianului”

      Si ma rog de ce ai asa mare ura pe informaticieni? Ce ti-au facut raii aia? Ti-au furat mancarea la gradinita? Nu te-au lasat sa te joci cu jucariile lor? Au facut misto de tine ca esti grasa?

      Jesus, frustrarile unora sunt incredibile…

      00
    • Si tool urile alea trebuie create si optimizate de nistr “informaticieni” din aia pe care ii doresti pe cale de disparitie.
      Adopta unul, macar pe post de companion temporar, sunt baieti buni, le trebuie doar un calculator, o conexiune la net si din cand in cand cate o ciorba

      00
    • @Jesus

      Dulgher? Meserie din tata in fiu …

      00
    • „aștept decăderea informaticianului” pentru ca d-na nu are cunoștințe în domeniu și are o invidie prea mare pentru ce salarii au cei din IT. 😂

      00
    • come on, poti daca vrei 🤣

      00
    • @Jesus, si cine te impiedica sa treci la o activitate fizica?
      Desigur, nu ai nicio garantie ca vei putea lucra in soare, la aer, fiindcamulte dintre muncile fizice implica sa stai in interior, eventual in semiumbra si in umezeala (sau in frig).

      00
    • NOU
      #16

      @Gogu: shhhht…. Ca-l treziti pe Eftimie…

      00
  3. a lucrat vreun zugrav de la distanta?
    a bagat el la spalat o masina de rufe intre doua intalniri pe skype?
    poate el sa munceasca mai pe seara o juma de ora ca sa recupereze ca si-a dus copilul la gradinita sau o avut la stomatolog ora?

    dar a stat in praf, ajunge rupt de oboseala zi de zi, mananca pe genunchi uneori, naveta, bautura, riscuri dar stai, are salariul de 5x mai mare domle decat unul la birou si atunci na! doar ca nu.

    in alta ordine de idei, multi cica isi dau demisia daca nu mai pot lucra de la distanta iar firmele isi gasesc din ce in ce mai greu oameni. se dau bani pentru a te prezenta la interviu pomeneau unii, ha, ce vremuri.

    00
    • Stai sa ajungă la maturitate RPA-urile…

      00
    • Măcar zugravul nu primește task-uri urgente de făcut pe la miezul nopții sau când e plecat în vacanță.

      00
    • @mbl: și informaticianul nu își accesează și mai ales răspunde la mail-urile de serviciu în afara programului.

      00
    • @J, nu vad care este problema aici. Fiecare are meseria lui si poate cere anumite conditii de munca, in functie de activitate.
      Tu te planci ca zugravul nu poate sa lucreze de acasa, dar in acelasi timp si 50% dintre cei care lucreaza la birou se pot plange ca nu au cum sa ajunga la veniturile unui zugrav. Sau ca nu au cum sa gaseasca atat de usor lucrari in afara programului sau in weekend astfel incat sa-si rotunjeasca veniturile daca are o nevoie urgenta de bani.

      00
  4. NOU
    #22

    mie imi place inca ceva ca e tare

    00
  5. NOU
    #23

    2nd: unde zbura un cuc

    00
  6. NOU
    #24

    fara diacritice

    00
  7. Eu sunt mare fana meserii. Daca as avea un baiat, l-as indruma spre ceva practic cu care nu va muri de foame niciodata. Stiu multi intelectuali inadaptati, nebuni de-a dreptul. Si parliti. Nu e o mandrie capacitatea de memorare :-)

    00
    • Nu există să moară de foame cineva, dacă are dorința de a munci sau să dacă înțelege că nimic nu e permanent, că oricând se poate recalifica, schimba domeniul, etc.

      00
    • Și dacă ai avea o fată? Ai îndruma-o spre onlyfans sau… ?

      00
    • Cred totuși ca e destul de complicat pt o fata pe șantier. Vrei ca fita sa care saci de mortar sau sa dea cu un picamer de 50kg toată ziua?

      00
    • @Dan, o să fiu sexistă, dar niște prăjituri de casă, făcute artizanal sunt scumpe de-ți pică părul din nas.

      Și nici croitoria pe comandă nu e foarte ieftină.

      00
    • @Dan: Să presupunem că pentru tine „meserie” înseamnă doar cărat saci de ciment pe șantier?

      Te-ai tuns vreodată? Ai fost vreodată la vreun restaurant? Ai cumpărat vreodată pâine? Te-ai dus vreodată la croitorie? Sau poate vrei ceva mai „high level”: avocați, juriști, judecători, medici, profesori?

      00
    • Și taică-meu vroia sa mă pună sa învăț vioară … că să nu fie liniște la metrou.

      De-aia tai facturi de $20-25k pe luna acum, că nu mi-a plăcut vioara. ::sadface::

      00
    • Femeile is ok pe santier. Culmea, nu toate muncile de șantier presupun sa cari saci de ciment

      00
  8. NOU
    #33

    dumbest shit ever. and the new normal. streamable.com/b0ten8
    Cine fute așa ceva are bistoș înclinații zoofilice.
    Dar ce mișto săpun ar ieși din ea, nu-i așa? :D :D :D

    00
    • De ce dracu’ i-ati dat thumbs down lui @John Temple aici?
      Este vreunul care considera ca femeia aia este normala?

      Pe langa atitudinea de copil de gradinita si de zecile de kg in plus, problema ei este ca nu intelege anumite lucruri:
      – sa ai un handicat sau sa fii negru, asiatic, alb, etc. nu este o alegere si nu ai cum sa schimbi asta;
      – in schimb este alegerea ta sa fii gras, obez sau chiar slabanog; in cazurile astea poti oricand sa iei masuri sa sa te schimbi, este nevoie doar de putin vointa.

      00
    • si legatura cu subiectul care este?

      00
  9. Ma mira ca inca nu gasesti meseriasi usor si ma intreb daca sigur ii platesti bine sau te comporti bine cu ei si nu esti pe vreo lista neagra de-a lor sau ceva de genul. Oamenii aspira la munci de birou din cauza statului social si ca inca este o meserie bine platita si usoara comparativ cu un culegator de capsuni. Cand un culegator de capsuni ca avea munca mai usoara si mai bine platita decat unul de la birou atunci va fi inghesuiala pe acele locuri de munca, cum e acum pentru posturile de livrator sau sofer Uber, de iti trebuie pile sa gasesti un loc.

    00
    • Oamenii aspiră la munci de birou, pentru că la meseriile de teren trag targa pe uscat.
      Ceea ce conduce este puterea exemplului.
      Îl vede pe tasu meseriaș, care muncește pe un salariu de mizerie, ce-i drept probabil că este și un meseriaș slab, îl vede cocoșat de muncă și că a realizat nimic, iar dacă e la birou banii sunt ceva mai mulți, lucrează curat, nu îl plouă, nu îl bate vântul, nu îngheață de frig, nu stă cățărat, nu înghite mizerie. Avantajele sunt toate către birou. Își vede prietenii, își vede rudele, vede oamenii pe stradă în salopete obosiți, cocoșați, dezamăgiți, văd că nu o duc prea bine. Și tânărul ajunge la concluzia că e mai bine sa se orienteze spre munca de birou.
      Și e legitimă alegerea. Înțeleg foarte bine ambele părți ale baricadei, pentru că am fost și pe banda, am fost și pe teren, am zis experiența muncitului la birou.
      Și pentru muncitul la birou sunt avantaje reale, pe care oamenii nu le-ar lăsa, să se facă instalatori, mecanici, electricieni.
      Sunt oameni care fac meseria asta, de care avem nevoie, care cer un preț pe munca prestată: vin, rezolva o problemă, îi plătim și aia e.

      00
    • de multe ori, nu vede că ta-su nu-și respectă deloc munca, o face în silă și prost, normal că nu vrea să ajungă așa.

      iar în meseriile „murdare”, cel mai nasol lucru e că igiena la locul de muncă e jalnică. service-urile de marcă versus service-urile civile. diferență ca de la cer la pământ.

    • @ Vali
      Deap, așa-i când vine de muncă. Am zis in comentariu mai sus „ce-i drept probabil că este și un meseriaș slab”.
      Am fost și prin service-uri de marcă și așa-i cum spui, când vine vorba de condiții de muncă.

      00
    • @xxx, hai să mai tăiem din bășinile astea elitiste cu,, statut social,,.O mizerie tipică țărilor sărace, unde doar ăia cu multă școală au acces la Kent și mașină străină. Rostogoliți rahatul ăsta comunist și apoi vă amuzați că la Mec e plin de casieri cu facultate.,,Du-te mamă și fă o facultate, să te faci doctor, avocat, profesor, să te faci om mare să nu mai
      râdă lumea de noi,,.
      Dacă ești bețiv și nespălat ești și în fața calculatorului și pe scară cu trafaletul în mână.

      00
    • Rostogoliți rahatul ăsta comunist

      Amuzant e ca multi din cei care’l rostogolesc sunt si cei mai inraiti anticomunisti

      00
    • @Xxx. Asta deja o știm. Pieptul bombat sub tricoul cu Mickey Mouse și cv-ul plin de flexibility, teamwork, organization and problem solving. Schimbă,, statut social, cu ,,condiție socială,, și mergem mai departe cu discuția despre cum toți vrem /nu toți putem.

      00
  10. Mihai Cash, acest experimentat al muncii grele, cu mainile. Celalalt cine e, manelistul ala pe cal?
    Baga-mi-as piciorul, cine au ajuns sa aiba opinii despre munca fizica…

    00
    • cine ar trebui să aibă păreri?

    • Cum spunea Ionut mai sus „Înțeleg foarte bine ambele părți ale baricadei, pentru că am fost și pe banda, am fost și pe teren.”
      OK, sa zicem ca nu trebuie sa sapi transee pentru a intelege munca fizica, dar macar sa te fi invartit printre muncitori, sa ai experienta vorbitului macar cu oameni care fac munca fizica.
      Mihai Cash asta e ca Selly care vorbeste despre scoala care nu educa financiar elevii, in timp ce el canta manele, asa pare.

      00
  11. Trebuie sa aspirăm cu toții la o societate automatizată, fără corvoada numită muncă.
    Munca fizică, șoferia, prelucrări excel, toate astea pot fi înlocuite de roboți. Oamenii trebuie sa se bucure de viață, nu sa muncească

    00
  12. Chiar zilele trecute vazusem un anunt al unui tip de aproximativ 35 de ani care intreba daca ” stim un electrician bun sa ii schimbe o priza”. Aici au ajuns barbatii, la „cine imi prinde 2 fire in 2 suruburi”.
    Ati vazut cam ce preturi au instalatorii, zugravii, electricienii si alti oameni care presteaza „munca de jos”? Oare pentru ca nu prea mai gasesti oameni in domeniu? Oare pentru ca toti parintii isi vad plodul lucrand la calculator?
    E greu sa accepti ca parinte faptul ca al tau copil ar putea presta o meserie „de jos”, desi s-ar putea sa faca de 10 ori mai multi bani din asta decat din jobul mediocru.
    Concluzia mea este ca nu trebuie sa te orientezi ca tanar in a alege o „meserie de viitor in IT” ca s-ar putea ca viitorul sa fie despre „montat tevi”.

    00
    • Sunt pline cimitirele de do-it-yourselferi care au murit electrocutati sau și-au tăiat membre cu flexul, mentalitatea asta de cârpaci trebuie sa dispară. Ai o problemă, chemi un specialist.

      00
    • dar

      1. trebuie să faci destui bani ca să-l plătești.
      2. trebuie ca timpul tău să fie mai valoros, că faci bani în loc să repari o chestie.

    • In timp ce face banii aia multi, vecinul codac o sa-i pompeze nevasta pentru ca e odihnit si lucreaza de acasa.

      00
    • Ca orice chestie in viață, sunt lucruri DIY pe care poți să le faci tu, știu că e pleonasm, sunt lucruri unde nu e cazul să te bagi, dacă nu știi cu ce se mâncă, pentru că prețul este mult mai mare, decât dacă ai plăti un specialist din prima: trebuie plătit să indepărteze buba făcută, trebuie plătit să facă ce trebuia de la început. E vorbă: dacă vrei ieftin, să vezi apoi cât de scump este să repari.
      DIY nu înseamnă cârpaci. Sunt destui care-și fac singuri chestiile prin casă, fără să aibă calificare in domeniu. Nu cred că trebuie să fii doctor in rachete să faci un raft, să pui o lustră, să schimbi o priză, un racord la chiuvetă, o baterie la cadă, să inlocuiești o clanță. Acuma că-s și idioți, care nu înțeleg până unde ar trebui să meargă, se schimbă ecuația.
      Legat de ăia care taie cu flexul și isi retează membrele sunt 2 chestii: fie n-aveau apărători, fie n-au fixat cum trebuie obiectul. Dacă fixezi fieru cu piciorul, incălțat in slapi și bermude, atunci da, premiile Darwin sunt sponsorizate de Bosch.
      Și când tai iarba pe lângă gard există riscu să te biciuie trimmeru peste picioare, dacă-i dai jos apărătoarea. Isteți din ăștia am văzut și poate o să am ocazia, să vă povestesc cum l-am făcut pe unu să-i fie frică de flex, după ce era să-i taie ochiu.

      00
    • Bai nene, eu sunt genul de mester amator care are mai multe scule decat o echipa de costructori si un service auto combinate. Si totusi sunt 2 chestii la care trag linie: instalatii electrice si gaze. La astea nu ma bag orice ar fi.

      00
    • Legat de ăia care taie cu flexul și isi retează membrele sunt 2 chestii: fie n-aveau apărători, fie n-au fixat cum trebuie obiectul.

      @Ionut M: aș zice că n-ai văzut accidente de muncă fără vinovați.

      Eu am văzut două memorabile (și fără victime, din fericire):

      – piatra de la polizorul fix s-a spart în timpul funcționării în gol. A apăsat pe buton, a pornit polizorul, după cinci secunde a sărit o bucată din piatră.
      – Mașina ridicată pe cric hidraulic, capră pentru asigurare. Au cedat ambele. Omul se pregătea să se bage sub mașină. După incidentul ăsta, a avut nevoie de câteva luni să aibă curaj să se bage sub o altă mașină.

      Accidentele se pot întâmpla indiferent de pregătirea victimelor.

      00
    • Mesajul meu nu este pro sau contra „DO IT YOURSELF” ci voiam sa subliniez faptul ca toti copiii sunt intdreptati catre munca pe calculator si ca munca fizica se plateste din ce in ce mai bine din lipsa de oameni care o presteaza bine.

      00
    • @Robert3, este normal ca tarifele meseriasilor sa creasca daca exista cerere si nu mai exista prea multi care sa faca aceste lucrari. Si asta este un lucru bun. Tinerii vor incepe sa vada ca parintele care lucreaza 10 ore pe zi la birou isi permite maxim 1 vacanta pe an la Eforie Sud, iar vecinul care este electrician pleaca in vacanta de 4-5 ori pe an, dinre care 2-3 deplasari sunt in afara tarii. Astfel o sa fie motivati sa opteze pentru o scoala de meserii sau pur si simplu sa se apuce de lucrari pe cont propriu.

      00
    • @Ionut M – nu sunt in stare sa fac nimic din ce ai enumerat acolo.

      00
    • @Andrei G: sau poate o sa-l vada pe Selly ca are lamborghini si o sa vrea sa se faca youtuber manelist… sau poate o sa-l vada pe gigi becali ca are maybach si o sa vrea sa se faca oier analfabet… sau pe vecinul bombardier care aduce masini busite „da pa jarmania”, le scoate la polish si le da inapoi 100.000 km pe ceas – ca si ala probabil face bani mai multi decat taica-su care munceste cinstit

      00
    • Eu sincer nu inteleg ceva.

      1. Cei care lucrati la birou: cum puteti sa criticati tinerii care viseaza la un job de birou in conditiile in care si voi ati facut tot asta? De ce nu v-ati apucat voi de munca fizica sau de ce nu va reprofilati acum?

      2. Cei care lucrati pe teren: este in dezavanatjul vostru sa „apara” mai multi meseriasi. Cu cat concurenta este mai mica pe piata, cu atat puteti cere mai multi bani pentru aceeasi munca. Desigur, daca aveti un copil, un nepot, este normal sa il incurajati sa faca asta. Dar cu restul, nu este cazul.

      00
    • „Accidentele se pot întâmpla indiferent de pregătirea victimelor.”

      Pregătirea îți spune când un obiect este uzat și pe cale să crape.

      00
  13. Am lucra la banda in fabrica, am descarcat tiruri cu carca, am dat cu barosu’ in beton am vopsit mii de metri patrati, am inghit cacat si mizerie si praf de la toti, am realizat ca munca asta nu e de mine si nu imi aduce mari satisfactii, cand altii balotau bere si umblau la femei, am stat acasa si am invatat… Am si lucrat ca ai mei nu aveau bani de figurile mele si de facultate, le multumesc mult oamenilor din munca de jos pentru ca datorita lor am prins curaj sa vreau mai mult in loc sa am 32 si mintea si dezvoltarea emotionala a unui pusti de 16… Daca aveam noroc de mesteri adevarati nu de „toporisti” da, ramaneam la carca, sau plecam de mult…

    00
  14. esenta e urmatoarea. orice ai face, fa-o bine. parca a zis-o si vali acum cateva articole.

    cat timp faci bine ceea ce faci, e imposibil sa nu o duci bine. poate nu o sa fii milionar, nu o sa schimbi ferrariul cu un lamborghini, dar nu vei fi sarac.

    ca exemplu personal. ca angajat al firmei am inceput sa fac niste chestii. pentru firma si pentru cativa subcontractori. dupa ceva vreme au inceut sa ma sune subcontractorii ca ar vrea sa le fac si lor acelasi lucru separat, pe lucrarile lor. dupa inca ceva vreme au inceput sa ma sune prietenii subcontractorilor. dupa inca ceva vreme au inceput sa ma sune prietenii dirigintilor de santier. la un moment dat m-au sunat sefii dirigintilor ca au nevoie de ajutor pentru niste chestii in care nu au increde in angajatii lor.

    primele d-astea le-am considerat „spagute”. de o bere, un plin la motor, am schimbat o placa video. da, faceam evaziune. in final mi-am facut o firma, sunt singurul angajat si nu o sa aflati de ea decat daca sunteti in lumea aia. desi ma gasiti pe site-ul autoritatii nationale in domeniu. cu care n-am nicio treaba si daca imi vreti ajutorul exact in domeniul ala va voi spune elegant nu. nu ma pricep.

    in rest, pe feliuta mea, fac intre 1 si 3 salarii muncind sambata si cateva ore in timpul saptamanii cand nu am nimic de facut pentru firma. si feliuta mea implica si teren, noroi, santuri, ploaie, frig, si birou, calculator, un pic de programare, cateva acte. the worst of both worlds. dar aparent o fac bine. cel putin asa zic bancile.

    00
  15. eu m-am ghidat in viata dupa alte principii. In niciun caz munca de birou/munca fizica. fiecare la ce se pricepe…

    Pentru mine e mult mai important sa nu pot fi depasit de un pusti ambitios de 25 de ani doar pentru ca e mai repede sau foloseste mai repede decat mine google sau altceva(stackoverflow)

    asa ca eu m-am orientat sa fiu pe crestere multa vreme… la 33 de ani in medicina sunt echivalentul unuia de 25 de ani in IT dar orizontul mult mai mare: specialist la nivel european, expert la nivel national. mai am niste studii si niste calificari care nu se fac usor si nu repede… facute cand altii au sarit ca niste curci la bani si salarii. Pe calea astea apogeul carierei mele va fi pe la 50-55 de ani…

    cu diferenta greu ma va putea inlocui cineva pentru ca aceste calificari dureaza mult, nu se pot arde etape… si concurenta e mare. plus ca nu-ti vine sa rupi de la gura familiei ca sa faci cursuri prin toata europa. si daca te apuci la 30-35 de ani cand te trezesti ca iti trebuie, o sa fii la 50 de ani cand termini si poti zice ca stii ce faci.

    chiar daca au zis multi de mine ca mi-am tocat tineretea si ca sunt fraier ca nu am adunat bani cand ei si-au facut case si apartamente… la cum arata societatea nu e bine sa fii la maximul carierei tale la 35 de ani… ca mai ai minim 30 de ani de munca cand fizicul te lasa, responsabilitatile se inmultesc si intotdeauna va fi un tanar de 25 de ani ambitios care va fi mai rapid, va dormi mai putin decat tine si mult mai dispus sa-si sacrifice timpul liber si viata.

    Eu tot ce am castigat am bagat in pregatirea mea profesionala pana de curand. si lucrez de la 18 ani oficial(da, am lucrat toata facultatea de medicina).

    00
    • Nu știu dacă vreau să ajung pacientul unui medic care toată facultatea a lucrat.. Nush ce să zic.

      00
    • @Giumbix, adica vrei sa spui ca in cadrul facultatii de medicina examenele sunt degeaba sau cum? Daca omul a fost capabil sa lucreze si sa treaca si examenele nu vad ce este gresit. Teoria ta este ca
      Tocmai ti-a spus ca a facut zeci de specializari si problema ta este ca si-a permis sa lucreze in timpul facultatii?
      Si culmea, sunt si alti cititori care ti-au dat like.

      00
    • @Andrei G, da, în unele părți sunt degeaba, depinde unde a făcut facultatea, nu putem compara Galațiul, Sibiul, Aradul cu Clujul, Iașiul sau Bucureștiul.

      00
    • @Damian, si atunci daca examenele sunt degeaba, ce garantie ai tu ca ala care nu a muncit in timpul facultatii a stat si a invatat? Poate ca a frecat menta chiar mai mult.
      Nu mai bine spunem asa: „nu stiu daca vreau sa ajung pacientul unui medic care a terminat facultatea in Galati, Sibiu sau Arad” ?

      00
    • @andrei g, nu ai nicio garantie, dar eu nu mă bazez in viață pe niște excepții. Logodnica e rezidenta, locul 5 la rezidențiat in 2018 pe țară, șefă de promotie la final, șefă de promotie din anul 1 până în anul 6, sunt cu ea din anul 2, am văzut ce cerințe sunt și cât trebuie să stii ca să îți stăpânești meseria, cât a învățat si iti garantez, nu ai cum sa duci o facultate de medicina pe bune lucrând în timpul facultății, nici măcar in week-end-uri pe termen lung, deci, scuza-ma, nu am cum să cred aburelile astea.

      00
    • Depinde si de specialitate. Depinde si de munca, ambitie, si bineteles de ce iti da Dumnezeu ca material cenusiu.
      Sa fii medic sa tratezi pacientul, e important, e bine dar e foarte jos. e primul nivel :P mai sunt multe nivele deasupra.

      Am terminat la UMF TGM la buget. toti 6 ani.

      Ca tu crezi ca se poate… in mediocritatea ta stiu ca ai impresia ca limitele sunt acolo unde poti tu intelege. Dar sunt oameni 10 ori mai harnici, de 10 ori mai destepti, de 10 ori mai ambitiosi decat orice iti poti imagina tu. nu ca as fi eu… dar sunt. Toti medicii buni pe care-i cunosc au lucrat in facultate. Evident nu ospatarie.

      @Giumbix depinde si ce a lucrat :P Cei mai buni medici pe care-i cunosc au fost asistenti medicali in facultate, infirmieri, altii au scris doctorate/licente/dizertatii-ghost writers – au lucrat in firme de echipamente medicale etc. Bineteles cei mai destepti au facut studii clinice si s-au pisat pe noi toti…. dar na… nu toti suntem ce acelasi nivel.

      Trust me… un medic care are 15 ani asistent medical la urgenta sau la ATI dupa care isi ia specialitatea e ceea ce iti doresti cand ai probleme.

      @damian o sa-ti spuna ca nu se poate. binenteles ca daca el nu poate, clar nu se poate.

      00
  16. NOU
    #70

    ca sa fii mecanic trebuie sa te duca capul
    ca sa fii schimbator de piese, mai putin :D

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube