Discuția asta despre trafic e aur curat (2024)

Nu neapărat pentru că Striblea aduce vorba de mine fără să mă menționeze, dar e adorabil cum oamenii care au făcut toate greșelile pe care le puteau face pentru a îngreuna și mai mult traficul vor soluții. Mi-a pocnit o venă la ăla din Sibiu, e top omul, când vă întrebați de ce toți șoferii care trec pe autostradă pe lângă Sibiu au un zâmbet larg pe buze e din cauza asta, că aveau de-a face cu șoferi ca ăla din apel. Deci ne mutăm în afara orașului și găsim o școală copilului nu la intrarea în oraș, nu, în partea cealaltă, și cum să traverseze bietul copil două bulevarde centrale aglomerate?

Oamenii ăștia oare se aud?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

60 comentarii

  1. Nu stau sa ascult o ora si sa ma enervez, dar am citit recent acest comentariu fantastic pe Facebook

    „și eu am trotineta, bicicleta , dar și 3 copii pe care îi aduc în fiecare dimineață la școală în București (acolo lucram și nu avem alta varianta, pentru cei care zic că trebuie să-i ducem la școală lângă domiciliu) dar nu avem varianta transportului in comun. Nici mie nu-mi convine sa stau aproape 4 ore in mașină zilnic cu 3 copii in mașină, (dar cat mai avem tati, de ce e așa aglomerat, de ce nu au luat-o pe alta parte etc)”

    Comentariu apreciat.894
  2. Dar nenea ăsta, Aristotel mioritic, cui se adresează ? Eu am crezut că are ceva interlocutor. Mereu cu privirea în stânga. Am tot așteptat să apară ceva looser din politică, dar nimic.

    Indecis. Tu ce zici?2947
  3. Atata timp cat „in Bucuresti orice loc e de parcare” problema persista. Nu avem Politie Rutiera in Bucuresti, parchezi unde vrei, nu prea iti da nimeni amenda.

    Am adrese de la Politia Rutiera care ma indeamna sa sun la Politia Locala, sun la Locala mi se spune sa sun la Rutiera.

    Dar HEY, sa votam in continuare PNL si PSD poate problema se rezolva! Nu ?

    Comentariu apreciat.8624
    • „sa votam in continuare PNL si PSD” Ar trebui sa recunoastem o data pt totdeauna ca romanii ramasi in tara in majoritate sunt de kkt in general, dar mai ales cand vine vorba de dreptul lor de a avea masina.
      Te invit in S2 unde avem primar de la USR si unde se parcheaza pe unde vrea muschiul tau. Literalmente, sunt atat de multe masini ca daca nu ai locul tau de parcare de la primarie, ar fi bine sa nu iti mai misti masina dupa ora 19 ca altfel te invarti cu masina de iti vine rau.
      Daca Mihaiu ar misca ceva in sensul asta, nu ca nu l-ar mai vota nici dracu, la cate masini sunt, fac pariu ca bastinasii ar da foc la primarie.
      Sunt curios are idee cineva cum arata seara parcarea subterana de la Obor?

      Indecis. Tu ce zici?3324
    • Legi există,problema e că ori nu vrea nimeni să le aplice,ori nu pot deoarece nu au competențe.

      ANAF-ul nu poate strânge nimic pentru că aproape toți de acolo s-au angajat la ANAF tocmai pentru că NU trebuie să muncească prea mult. Poliția locală/rutieră te tot mută de la unul la altul pentru că aproape toți sunt acolo pentru sincuri. De altfel foarte puțini polițiști știu să bată sau sau să folosească un pistol-de aia și preferă să se ia de persoane mai slabe ca ei,gen protestatari,babe care vând urzici sau persoane cu handicap fizic.

      Comentariu apreciat.261
    • Care Politie locala ? Eu mi-am luat un „da-te in mortii ma-tii” mot-a-mot de la un sofer de politie locala , stationat in masina de politie locala pe trecerea de pietoni din fata sectiei 7, Bucuresti, azi la 15:50.

      Comentariu apreciat.711
    • @N: stai linistit, ca asta cu masinile si plecatul dupa ora 19 nu e chestie noua in sectorul 2. Am stat la Doamna Ghica (chiar acolo la rondul cu Colentina) din 2007 pana in 2017. Cand plecam cu masina, faceam undeva la 20 de minute de la birou si pana acasa (plus minus 10 minute). Cand ajungeam acasa, ma mai invarteam 30 – 45 de minute in jurul blocului sa gasesc un loc de parcare. Norocul e ca zona e bine conectata din punct de vedere al mijloacelor de transpport in comun. Asa ca la un moment dat am lasat masina in parcare si am luat-o la picior si cu tramvaiul/autobuzul. Distanta de acasa si pana la birou nu era foarte mare. Comparat cu unde stau acum, era singurul avantaj.

      23
    • stai ca vine nicushordan acuma si face parcari peasfalt cu systeme inteligente masini ce iti citesc numaru si iti dau amenda instant… ano domini 2024 nu se exist animic decat dungi pe asfalt si nici o amenda

      06
  4. Am ezitat dar e oarecum amuzant sa vezi cat de ipocriti sunt romanii care intra in direct. Si cat de fierti sunt sa isi cauze scuze pt a folosi masina.
    Intra o femeie pe la minutul 22 si se plange de aglomeratie si de lipsa orarului fix (pt cei ce nu stiu lipsa de punctualitate a STB e fix in intervalul ala de dimineata si seara datorat tot masinilor, aplicatia InfoSTB chiar e super ok) plus mitul cu mizerie in STB (aici inchideam callul) de unde ne dam seama ca ea nu a calcat intr-un autobuz cel putin de cand era Oprescu primar, apoi termina apoteotic dand exemplu Olanda si ce brici merge treaba pe acolo.
    Sunt curios ce impozite au olandezi pe masina si limitarile de circulatie intraurban.

    Comentariu apreciat.1029
    • Renault Clio din 2007 impozitul in Olanda e 600 de euro anual.Megane din 2016 e 675 de euro anual.Impozitul e in principal in functie de greutate nu ca la noi pe cm3.Adica masinile de mai sus au ambele motor de 1.2.Benzina e spre 2 euro si viteza maxima pe autostrada e 100 de km pe timp de zi.
      In orase e plin de limitari de 30.

      Comentariu apreciat.564
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 2683
    • lia, vrei ban și pe userul ăsta?

    • Si dupa ce zice de mizerie se plange de cat face cu troleibuzul 282. Autobuzul asta exista de vreo 40 de ani, nu a fost niciodata troleibuz.

      Sta pe Titulescu, dar trimite copilul la scoala pe 1 mai, ca scolile de pe langa Titulescu nu sunt ok. „nu suntem pe arondajul scolii respective”…

      Comentariu apreciat.444
    • Boschetarul era imputit, nu STBul. Da exista riscul sa mai vezi un boschetar in STB, iti strica feng-shuiul este ?! Cand mai calatoresti cu STBul, esti mai ancorat in realitate si nu o mai arzi zen izolat in propria bula, apoi plangi ca de ce iese AUR.

      Comentariu apreciat.5010
    • Nu am mai multe users si nici nu știu ce-a fost in neregulă cu comentariul meu, dar ok, dacă nu-s binevenită dispar de aici.

      Indecis. Tu ce zici?3119
    • Aplicația STB (și restul care au legătură cu mersul STB-ului) funcționează din părți. Nu-ți poți face program după aplicațiile alea, n-au nici o treabă.
      Dar sunt de acord că aia cu mizeria din STB e un mit. Merg destul de mult cu mijloace de trasport în comun pe diverse trasee, și nu văd ce mare mizerie e. Dimpotrivă, e destul de curat. Aaaa….că a găsit @Lia un homeless în 381…. Eu am găsit câțiva în ditamai orașele gen Haga, Madrid, Budapesta… Asta nu înseamnă că e o regulă. În general transportul în comun e decent din punct de vedere al curățeniei și aglomerației. Dacă n-ar mai fi orarul atât de haotic și de la ghici, în așa fel încât să te umple zilnic de nervi, mai că aș zice că e civilizat. Mai ales dacă ținem cont de gradul mic de călători care achită costul călătoriei.

      Indecis. Tu ce zici?258
    • Lia, evident ca sunt oameni ai strazii. Asta este alta problema, dar nu e subiectul. Dar intrebare de logica: daca masinile ar veni toate la timp (daca ar avea banda unica sau nu ar fi blocate de masini personale), ti-ai permite sa cobori din autobuzul ala si sa il iei pe urmatorul? Semnat: navetist zilnic, inclusiv in pandemie, fara a lua covid sau alte boli, poate doar o imunitate de grup. Sanatate!

      Indecis. Tu ce zici?219
    • Lia a descoperit ca exista oamenii săraci simte nevoia sa își exprime dezgustul față de ei.

      Indecis. Tu ce zici?2418
    • @Ioan
      Sărac nu înseamnă împuțit. Chiar dacă săracul o avea pe el haine ponosite, eventual și peticite, măcar are bunul simț să le/se spele, nu să umble plin de pișat și tăvălit prin noroi.

      181
    • @caposu pune si parcarea de 7.5 EUR/ora prin cateva zone ;)

      42
    • @Marinel – te-ai gandit macar pentru o clipa ca omul ala e intr-o situatie si ce vezi tu este efectul acelei conditii? Sau doar ai vazut cum arata si ai presupus ca asa alege el sa existe?

      35
    • @Marinel, bunul simt cred ca este ultimul lucru la care s-ar gandi un om al strazii. Sa-i reprosezi asta, mi se pare peste puterea mea de intelegere. Imagineaza-te sau fa chiar un experiment: stai pe strazi 1 an. Cum crezi ca vei fi la finalul acestei perioade? Si fa abstractie ca poate ai o scoala. Esti al nimanui, nimeni nu te vrea. Succes si Sanatate!

      54
    • @alexnicolae: doar 7,5? Eu stiam ca prin centrul A’dam era si 12 euro pe ora. E drept de la cineva care sta in Belgia.

      11
  5. La ce minut aduce Striblea vorba despre tine?

    240
    • Pe la 15:00, cu ala care vrea sa ii trimita primaria din Sibiu autobuz la porumbul unde sta.

      121
    • ok multzam fain… am salvat 15 minute de ascultat kkt marca Striblea. După ce Guran a făcut greșeala vieții lui anunțând că intră în troacă(politică) EUFM a rămas descoperită (în curu gol) pentru un segment orar extraordinar de bun ca audiență. A venit acest dinozaur care știe să nu se pișe contra vântului și a ocupat spațiu de emisie. Dacă boul spunea zoso.ro lumea avea doar de câștigat.

      Indecis. Tu ce zici?2023
    • nu putea să spună, că sunt hater :)

    • Eu asta nu am inteles la ce zice el. Zice de un blogger rautacios dar apoi zice ca si eu am facut greseala asta. Daca recunosti greseala, de ce mai e bloggerul rautacios? Ca s-a gandit inainte de tine la treaba asta?

      74
  6. Si dupa ce zice de mizerie se plange de cat face cu troleibuzul 282. Autobuzul asta exista de vreo 40 de ani, nu a fost niciodata troleibuz.

    Sta pe Titulescu, dar trimite copilul la scoala pe 1 mai, ca scolile de pe langa Titulescu nu sunt ok. „nu suntem pe arondajul scolii respective”…

    206
    • Aia nu cred că e o problemă. Dacă e vorba de 1 Mai ăla vechi, atunci ăla e azi Mihalache. Între Titulescu și Mihalache cred că sunt 5, poate 7 minute distanță :)

      123
    • Sa realizam totusi ca Titulescu este in buricul targului. Iar ei ii putea scoala de acolo…
      Bucuresteanul tipic oparit din orice motiv.

      35
    • @Bogdan, dar dacă școala cu pricina e pe Mihalache de la Domenii încolo, spre Chibrit sunt mai mult de 7 minute pe jos.

      31
    • Si daca scolile din zona nu sunt ok, care e problema. A propos de astia mutati la porumb (marturisesc ca si eu stau langa Bucuresti), mi se pare interesant cum se opareste lumea (inclusiv Vali, de fata) ca vin cu masina in oras, dar aceiasi oameni, care nu sunt ipocriti deloc, dar deloc, nu au nicio problema cu construirea de cartiere de blocuri de 10-12 etaje cu strazi de 6 m sau mai putin, la intrarea in oras. Ca, se stie, locatarii respectivi nu au nevoie de masini. Pentru conformitate: de cate ori pot, las masina in parcare la IKEA si iau metroul/transportul in comun. Si as merge si eu si ai mei mai mult cu transportul in comun daca ar avea un traseu rezonabil (fac 40-50min pana la prima statie de metrou, cu autobuzul si doar 8-10 minute pana la metrou, cu masina proprie). Iar a propos de STB si orar: incepe sa se mearga mai bine cu autobuzul, dar cred ca s-ar merge si mai bine daca soferii ar fi constransi sa nu mai foloseasca benzile de transport in comun.

      25
    • @bipbip: este absolut imposibil sa stai la titulescu si sa spui ca in zona aia nu este nicio scoala ok. ESTE CENTRUL ORASULUI.
      Uite eu stau de 30 de ani in berceni, nu in centru, si am facut scoala si gradinita vis-a-vis de bloc pentru ca asta era. Am carnet de sofer si nu am avut niciodata masina – nu conduc niciodata. Si cu toate astea transportul public mi’a satisfacut mereu toate nevoile de transport de aici pana oriunde am avut treaba in orasul asta.
      Cum pot eu sa traiesc de 30 de ani in vestitul cartier berceni fara masina, iar altii nu pot fara ea locuind IN CENTRU la 5-10 min de mers pe jos de metrou?
      EXPLICA-MI CUM!

      51
  7. NOU
    #35

    stau în Iași (administrativ com Ciurea), zona Mănăstirii Cetățuia, iar pe stradă e accesul interzis cu excepția riveranilor; la margine de oraș (Lunca Cetățuii, aceeași comună Ciurea -veți vedea cum are legătură cu votul) domnul Tolea a construit niște monstruozități de blocuri, aș zice undeva spre 400 de apartamente; iar oamenii ăia, dimineața, ar trebui să intre în oraș pe o bandă/sens cca. 1-2 km, după care afluează în oceanul de căruțe preexistent; ei, unii dintre ei au găsit că strada noastră e o scurtătură (nu e, da’ dacă se-nvîrte roata ai impredia că ajungi) așa că ignoră cu grație indicatorul iar strada seamănă cu nurburgring între 7,30 și 8,30;
    niște vecini au făcut petiție, s-a trimis rutiera la verificat buletine, azi au pus radarul; faza mișto îi că azi la primărie, mai pe șest, s-a găsit soluția la problemă: „să scoatem interzisu’!?”
    mai românește de atît…?

    Comentariu apreciat.444
    • Exact, orice doar sa nu ridice masini si sa ii arda pe votanti. In Bucuresti masura standard e sa faca sens unic sa aiba loc riveranii sa parcheze pe ambele trotuare.

      Comentariu apreciat.271
    • adica au ales solutia corecta? e o performanță totusi.

      daca drumul ala e privat, luati-vi-l in proprietate si ingrijire, platiti iluminatul, curatenia, reparatiile, retelele edilitare de pe si sub drum, apa, canal, curent, gaze, ce o mai fi, puneti-i bariere in capete si gata.

      daca totusi evdrum public, oamenii aia, indiferent cat de tampiti sunt, platesc viniete, accize, impozite (putem discuta ca sunt mici sau mari) si in consecinta, cu limita respectarii codului rutier si a oricarei alte legi mai guvernează zona, au dreptul sa circule pe acolo.

      nu sunteti casta privilegiata sa folositi in interes personal si in mod exclusiv un bun facut si intretinut din bani publici.

      Comentariu apreciat.405
    • E aceeași stradă (Manastirii) pe care nu incap două mașini odata și unii dintre cei care locuiesc acolo s-au dus cu gardul cat au putut apoi își parchează mașinile în stradă?
      Parca era vorba că o să puneți bariere, ce s-a întâmplat?

      102
    • NOU
      #39

      e o românească clasică; drumul nu e 100% privat deoarece vreo 4-6 parcele de la jumătate au refuzat să-și doneze cota indiviză, rezultînd 100m de drum privat;
      doar că oamenii primăriei, după planuri de ei știute (eu am casa la 25 de metri de drum și aleea pe care intru spre proprietate -mai sunt 5 după mine- nu figura pe planurile lor, prin urmare cînd au turnat asfalt mi-au făcut o diferență de nivel de nici cu humvee nu intram; rezolvat cu urlete și venit primaru’ să zică „da, faceți 2m lateral, acolo e casă”), oamenii primăriei ziceam, au asfaltat cap-coadă; prin urmare rezultă o speță juridică de toată frumusețea: tulburare de posesie (după mine) a celor care au primit asfalt pe indivizele lor, proiect făcut pe genunchi etc.; semnul cu interzis pentru neriverani l-a pus primăria pentru că au făcut altă românească: un asfalt lat de 3,7-4m, deci 2 mașini cu greu trec simultan în sensuri opuse…
      vecinii de la principală zic că pe planuri ar fi 9m lățime, da’ io nu văd mai mult de 5,5-6 (asfalt și pietriș)…
      aia cu proprietatea o susțin 100%, de aia iernile îmi curăț ad lopatam, singur, cei 100-150mp, dacă vreau să urc din curte la strada principală…

      25
    • Nu, nu stai in Iasi.
      Stai intr-un sat de langa Iasi.

      51
    • NOU
      #41

      după gardul meu e pădure, care este Iași; dincolo de pădure, 100-150m, iar e comuna Ciurea, da’ așa e, stau într-un sat; doesn’t hurt my feelings

      00
  8. Hai ca nu e rau, esti un domn totusi, domn rautacios, dar tot domn.

    95
  9. Nici traficul CFR nu sta mai bine
    14 trenuri anulate în weekenduri pe raza regionalei CFR Brașov, din cauza crizei de mecanici de locomotivă Bizbrasov

    102
  10. Off topic: Aurul tocmai a ajuns la 71.780euro/kg. Anul trecut isi punea lumea intrebari in ce sa investeasca banii.Unii imi dadeau cu flit,ca mai rentabil este sa investesti in locuinte,ca e cresterea unitara.De la 56000euro cat era atunci,la un randament de aproape 27%…

    414
  11. asta cu traficul necesita solutii punitive serioase. E ca la slabit: daca vrei sa slabesti atunci nu mananci (sau mananci ca un iepure); orice alta metoda e abureala. Apropo de cei care suna: cea mai mare parte vor ca ceilalti sa isi lase masina acasa, nu ei. Daca te plangi de trafic atunci traficul esti tu

    205
  12. Cunosc un om rautacios care ar spune ca de ce v-ati mutat acolo :))

    172
  13. Dacă tot citește Striblea pe aici poate se uita și în partea de sus a site-ului unde zice bine de altfel, nu este hater dacă ai dreptate.

    16
  14. Cea mai tare a fost aia care statea in Bucuresti pe Nicolae Titulescu (aproape piata victoriei) si care isi ducea copilul la scoala la 1 Mai cu masina, pentru ca scoala din cartier ii putea desi Titulescu e zona centrala practic.
    Supararea ei era ca transportul public nu o ia pe ruta pe care ar vrea ea pentru copilul ei.
    Si o supara foarte tare traficul pe ea…
    Era chintesenta bucuresteanului comod si oparit pe orice.

    206
  15. Mi-au puscat mai multe vene (nu una) de la acest video .. vai si amar. Plin de oameni neasumati. Nu si asuma unde se muta!!! Nu se gandesc daca au infrastructură, parc, scoli si transport in comun in proximitate INAINTE de a se muta. Si daca au scoli aproape ei neaparat vor la alta scoala (departe) ca aia cred ei ca e mai buna si nu isi asuma ca s-au mutat fix in directia opusa.
    Adica vreau si la casa, vreau si casa ieftina , vreau si curte, vreau si la scoala in centru, vreau si cu masina personala peste tot chiar daca stau departe de tot ce am nevoie in viata!

    Solutii sunt destule, dar nu prinde primarul al doilea mandat carre sa le puna in aplicare:
    – investitii masive in transport in comun cu banda dedicata pt autobuze ( fara taxi si separata banda de stalpisori ca sa nu intre bizonii ( mai ales la Bucuresti!)
    – scoli, gradinite, crese construite in fiecare cartier sau comuna limitrofa – daca aloci 6% din PIB iti permiti, daca nu … ai situatia curenta din Romania
    – reintrodusa regula „mergi la cea mai apropiata scoala” nu unde ai chef. Verificat pe bune cu politia locala ( ca in vest) unde ai domiciliul real. Amenda usturatoare pentru cine incearca faze cu flotant si domiciliu fals la prieteni.
    – autobuze scolare care duc copilul din fata casei pana la scoala (e fezabil cand toti stau in zona scolii nu in tot judetul)
    – crescut taxa pe parcari in centru ( sa te gandesti daca chiar trebuie sa mergi cu masina)
    – abonamente crescute pentru toate parcarile din oras (cele in proprietate publica)
    – impozit mai mare pe a doua masina si mai mare pe a treia masina si tot asa
    – verificat la sange la ITP
    – interzis in oras masini care nu respecta norma de poluare X
    – ridicat toate rablele din oras pe cheltuiala proprietarului
    – amenzi crescute pentru fiecare masina care nu e parcata pe loc de parcare legal pana cand omul ori isi cumpara loc ori vinde masina
    – Autorizatii de construire DOAR pt blocuri cu parcare subterana care au atatea locuri de parcare cate apartamente construite + inca cateva locuri afara pentru vizitatori
    – Apartamentele (in blocurile mentionate mai sus) se cumpara si se vand obligatoriu cu parcare subterana si daca nu ai masina si nu vrei sa ai niciodata (n-au decat sa parcheze biciclete, carucioare, si muraturi daca chiar nu au masina) Da, alea pe care le pun toti pe casa scarii zici ca e spatiul lor de depozitare
    – autorizatiile de construire se dau doar daca exista spatiu suficient pentru trotuare, banda de biciclete delimitata de un rand de pomi si 2 benzi pe sens.
    – Nu exista? tu si vecinii tai cedati din parcele atata cat e nevoie sa ramana spatiu pentru cele mentionate. Nu de alta, dar parintii cu carucior, biciclistii, masinile, autobuzul scolar, pompierii si ambulantele trebuie sa aiba loc daca vreti viata de calitate.
    – unde nu este loc ca e cartier vechi expropriaza primaria si face parc, scoala si ce mai trebuie. Mai scoatem benzinariile de pe terenul public ca toate sunt concesionate pe nimic si prea multe pe metru patrat si vezi cum se mai face loc.

    Civilizatia costa!

    183
  16. Dar stai ma nene asa.. in Selimbar, fiind localitate de sine statatoare, nu au scoli? adica nenea ala s-a mutat in Selimbar doar pentru beneficiul curtii, aerului curat, stelelor mai sclipitoare…??..iar pentru copil vrea sa se reorganizeze universul in jurul lui ca sa ajunga cat mai repede la cea mai buna scoala din Sibiu? bai frate..

    93
    • bucureștenii care stau în SAI nu sunt la fel?

    • @Vali: vezi… pe urma te superi ca te face lumea „blogger rautagios”… Care SAI, boss??? Ca e judetul Ilfov de 34 de ani deja! Si depinde de unde stai in judetul Ilfov. Ca din Mogosoaia si Chitila (orasul nu cartierul) ai facut un pas peste centura/odaii si pac, esti in Bucuresti! Si nu oriunde, in sectorul 1! Bine, poate nu chiar cea mai highlife zona din sectorul 1, dar chiar si asa… Din Buftea da, cred ca e comparabil cu Selimbar…

      43
  17. A avut Striblea ceva podcast cu ceva comentator sportiv, avea Striblea zero argumente in discutie, era ca un lache de nu stia ce vrea… zero argumente.
    La un moment dat explica el cum orasele au nevoie de stadioane mari, chiar daca n-au spitale… ca oamenii sa aiba ce face. Era literally ca un papagal pe repeat, argumente zero… la nivel de „circ si paine sa aiba oamenii” macar atat…

    137

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.