Direcția pentru Cultură Brașov și-a făcut datoria!

Azi am fost să îmi schimb anvelopele și, lângă Pneu Expert, e un mobil cu o bogata istorie. Pe scurt, acolo s-a construit un imobil P+3 prea aproape de Biserica Bartolomeu. Au fost reportaje, au fost investigații, nu s-a întâmplat nimic. Imobilul avea autorizațiile în regulă. Cineva, nu se știe cine, aprobase construirea acelui imobil.

Care azi e dat în folosință, deci totul era în regulă.

Ce vreau să vedeți este interviul cu Ruxandra Ștefan, șefa interimară de la Direcția pentru Cultură Brașov. Pare că e sigură pe ea și pe autorizația dată, nu?

Da, e aceeași tanti care îmi recomanda să renovez cu var și care voia să îmi dea o amendă pentru că voiam să schimb acoperișul. Eu nu voiam, dar ea voia.
Și da, insist să cred că legea e făcută pentru ca oamenii de genul ăsta să facă niște bani. E mai simplu decât să gândești o politică decentă și să o aplici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

20 comentarii

 1. Nimeni niciodata nu a demolat nici o constructie daca exista avize. Si atunci cand se construiesc sute de case blocuri in oras cum sa nu iei spaga pentru un aviz?! Practic nu exista nici un risc ´(inafara faptului ca spaga poate fi cam mica)

  00
  • dacă nu lucrezi pentru microsoft ca să iti disjungă băietii dosarul pe o linie moartă, nu merită să te risti la nimic ilegal, de ex șpagă

   00
  • @Alex: Dap, Romania e dovada vie la cat de mare e riscul cand iei spaga.. Risti sa lupte astia din parlament si pentru tine..

   00
 2. tu ai lista cu oamenii „rai” pe care ii urmaresti? sheldon e mic copil 🙂

  00
 3. Chestia asta se petrece la scara larga in București. Din păcate cei care au atras atenția (gen Nicușor Dan) sunt o minoritate.
  Un client din străinătate când a văzut pe BD Catargiu clădire din 1890 lângă una din 1935 și lângă una de ani 2000 ( politia secția 1) fiecare cu stilul propriu mi-a zis că orașul pare a fi făcut din resturi. De fapt de pare că toată țara e așa, inclusiv oamenii.

  00
  • Si de unde era clientul tau de nu mai vazuse niciodata cladiri vechi amestecate cu cladiri noi?

   00
  • Inteleg ce zici, da poate clientul ar mai trebui sa iasa in lume. Problema nu e alaturarea ci cum este facuta aceasta.

   00
  • @vlad:
   Din Paris. Și umblat foarte mult prin Europa. Și nu avea păreri preconcepute despre români sau est europeni.
   Discuția a fost mai lunga, am vorbit și despre cum a remodelat baronul haussman orașul Paris, și despre faptul că urat cum este, totuși centrul civic ceaușist are macar o unitate stilistica.
   În ultima parte a discuției a zis chestia cu resturile.
   Comentariul l-a făcut în 2010.

   00
  • Revin cu un comentariu generat de un articol de azi 4 mai din ziarul financiar https://www.zf.ro/romania100/dorin-stefan-arhitect-deblocarea-bucurestiului-depinde-de-constructia-parcarilor-publice-inelelor-periferice-centurilor-si-de-regandirea-retelei-de-gari-17180364
   Nu sunt arhitect și nici nu contest autoritatea domnului Ștefan in domeniu, chiar daca realizările sale nu sunt pe gustul meu. Ceea ce mi de pare jalnic este că un profesor de arhitectura nu vede că arhitecții au și ei o mare parte de vină că Bucureștiul arata așa. 90 la sută din „proiectele” care se ridica in București nici măcar nu ar integrează în peisaj, ce sa mai vorbim de circulație, utilități, etc. Un articol in care se rezuma pe scurt toate astea e aici http://arhitectura-1906.ro/2013/05/bucuresti-in-cautarea-identitatii-vizuale/.
   Acum doar de construiește in draci și prost și după aia ne mirăm că se circula prost și începem să urcam la autorități sa facă ” străpungeri”, „penetrări” și alte minunății.
   Chestia asta se întâmplă în toata Romania.

   00
 4. Aia e om, trăiește?!

  00
 5. Cred ca ai halit un ” i „… sau ai facut o gluma pe care n-o inteleg 😀

  00
 6. Slabe sanse ca acea cladire sa fie demolata. Cate cladiri construite ilegal au fost demolate pana acum? Zero…

  00
 7. Daca faci in porumb, de ce faci in porumb…. Daca faci linga Pneu Expert, de ce faci acolo… Incepi sa te plingi aiurea ca hipiotii. Sa se aplice legea, dar cind imi convine. Cum adica sa respect rezolutia Directiei de Cultura si sa renovez cum zic ei, eu renovez cu polistiren ca de aia, ca banii sint la mine si restul sint prosti.

  00
 8. Cum e la pneu expert? Am cauciucurile în maşină şi nu ştiu unde să mă duc să le monteze, sunt sătul de vulcanizările de cartier…

  00
  • foarte profi, dar e cu programare.

  • Pentru ca e ok un depozit de cauciuce in zona istorica a Brasovului. Daca iau foc cauciucile pe unde, oare, intra pompierii. Nemaivorbind de riscurile de poluare din accidente. Dar ei sint ok. Dezvoltatorul care a bagat betoane si in mansarda, da, este mansarda, ca sa fie structura si mai sigura, e bad boy. Ca de aia. Casa este P+2E+M, nu e etaj mascat cum proasta incerca sa induca.

   00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.