De ce urăsc să ies din casă #95611111

Mă duc la spălătoria cu fise. Minim 50% sunt ofuscați că ăia din față nu se mișcă mai repede, iar când le vine rândul se mișcă în reluare. E la fel ca la coadă la semafor, când vezi că nu îl prinzi ești grăbit și nervos, când vezi că da conduci încet și relaxat. Prima regulă la spălătoria cu fise: te dai jos și îți iei fise. Nu aștepți să intri și după aia te duci după fise. Nu fi muist.

Un cocoșel cu un A5 dădea SMS_uri din stație. Terminase de spălat, se băgase în mașină și dădea SMS-uri. Uitase unde e.

Cocoșel 30+ cu prima lui mașina la spălătorie. Avea doar una de 100 și căuta să schimbe. N-are nimeni. E ok, tati, cât ai acolo? 5 lei mărunt? Îți dau eu una de 10 lei, nu e problemă, oameni suntem. Ah, nu vrei? Păi și atunci ce faci? A stat un pic, s-a gândit și a plecat.

Mă duc să cumpăr chestii de donat. La Kflnd, 3 suedeji adulți și un copil, trec produsele prin casă după care se uită că nu au în ce să pună. Ah, nu, sacoșă de 4 lei, mulți bani, nu, ceva mai ieftin nu aveți? Mă rog, până la urmă le iau în brațe. S-au suit într-un A4 alb nouț. Neah, nu sunteți lepre, voi de fapt vreți să vă integrați, dar nu prea.

Mă duc cu donațiile. Nu avem în ce să le punem. OK, hai să mergem să luăm cutii și saci. Vin cu cutiile și cu sacii. Am auzit o discuție despre cum nu vrea nimeni să se ofere să le sorteze, că e weekend și toți au treabă.

Iar era radar aici. A doua oară anul ăsta. Câte accidente au avut loc în zonă? Zero. De câte ori sunt seara acolo, să îi vadă pe bețivii sau drogații care fac curse? Zero. Opriseră un Megane și o Fabia, vitezomani nenorociți. I-am arătat obrazul și mi-a făcut nervos semn să trec mai repede.

Jeg cu Laguna de CJ. Mergea pe banda a doua la aspirație, că nu știa orașul. După ce l-au devansat doi pe banda1, i-am dat un claxon și s-a mutat. În sinea lui știa că e jegos, avea nevoie de cineva să îi confirme.

Jeg cu Octavia de B. Era la telefon, pe toate benzile,sărea de pe 1 pe 3, după aia pe doi, tăiat fața altora, nema semnalizare. Ajung în paralel cu el și dau din cap a muism. Lasă telefonul jos și se mută pe banda 1. În sinea lui știa că e jegos, avea nevoie de cineva să îi confirme.

De aia urăsc să ies din casă. De aia nu avem arme.

 

film-ray-donovan-41

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

68 comentarii

  1. Pana la „Cocoșel 30+ cu prima lui mașina la spălătorie. ” am crezut ca nu ai masina de spalat acasa si nu stiam unde tre sa cobori sa iei fise :)

    00
    • fost si eu la spalatoria cu fise de mia sus, nema plata cu cardu, in buc mai toate au, urcat in masina si tait. aia e…. nu vreti banii mei asa putini cum sunt , nu spalam masina.

      00
  2. Eu nu inteleg spalatoria cu fise… adica o inteleg partial.
    Daca te duci cu masina prin noroaie si vrei apoi sa dai repede jos, da, bagi o fisa de spuma, una de apa si aia e. Scapi cu 7-10 lei in functie de spalatorie.
    Daca vrei spalat serios interior/exterior, tot la cea clasica mergi, pentru ca orice ai face nu iese ca acolo iar banii sunt aceiasi.
    Doar parerea mea.
    A, si vezi tot felul de masini bengoase care opresc la self service. Bobita, ai atatia bani… Nu ai nimic mai bun de facut cu timpul tau?
    Eu am spalatoria peste drum. Ma duc, las cheile, nr. de telefon, ma suna cand e gata.

    00
    • trebe sa straluca cand iesi cu gagica pe floastar …

      00
    • un exterior de suv a ajuns la 30-35 lei + 20 lei interiorul, deci cam 50-55 lei spalatul si stai 30 min. pe cand la fisa eu am reusit, ce-i drept nu era decat prafuita si 2 gainati, cu 5 lei s-o fac exterior in 5 minute si am plecat. ce ma termina pe mine la spalatoriile astea self e ca ma doare mana dupa ce strang de pistolul ala 5 minute :)

      00
    • Noaptea se pune roua pe masina, ziua praf cat cuprinde. In doua-trei zile masina arata ca dracu. Spalatoria cu fise e perfecta pentru asta.

      00
    • Uite un exemplu, mie imi place foarte mult sa imi spal masina, ma relaxeaza. De cand au aparut spalatoriile astea self service peste tot nu mai calc la cele normale. Sa nu mai zic ca si meseriasii de la spalatoriile normale spala foarte rar bine, unde nu se vede la o prima privire nu mai spala. Cand ma duceam la spalatoriile normale stateam si ma plictiseam pana spalau astia, acum imi place ca pot sa fac asta singur. Nu are legatura cu valoarea masinii.

      00
    • La spalatoriile de bogati nu mai calc de cand un meserias cu „carpa de piela de capriaoara” mi-a futut parbrizu cu zgarieturi. La jet-on cu 3-4 jetoane (5 ron unu) iese lux masina si nu necesita stergere.

      00
    • Faza cu masina de lux e asa: ori iti trimiti un aghiotant sa astepte la o spalatorie clasica 2 ore, ori te duci si ti-o speli singur la self in 20 min.

      Prefer sa bag si de 20 lei fise la self, dar sa stiu ca am terminat in juma de ora interior/exterior si nu stau la spalatoriile clasice sa astept 2 ore ca e coada si pe deasupra sa mi-o mai si zgarie din cauza carpelor clatite pe jos cu furtunul.

      00
    • ĂIA E PROȘTI! EU ȘTIU MAI BINE SĂ SPĂL MAȘINA MEA!!!!

      asta e tot.

    • Pornesti de la premiza ca toti au spalatoria peste drum, dar ghici ce.

      In primul rand, rezultatul e acelasi chit ca mi-o spala oake chit ca mi-o spal eu.
      In al doilea rand, eu o fac cu 10-15 lei, fata de 30-40 + spaga lui oake sau cat mai este acum un exterior.
      In al treilea rand, nu pierd niciodata mai mult de 15-20 minute, fata de aproape 1 ora la spalatoria clasica.

      00
    • Chiar e prosti, boss! Poti da 100 lei la o spalatorie, ca tot maimute lucreaza. Cand vopseaua + lacul de pe masina valoreaza 2k Euro lejer, parca nu vrei sa o vezi „panza de paiangani” dupa ce Gogu de la spalatorie ti-o sterge cu carpa cu care a sters jantele. Plus cum s-a zis mai sus, geamuri/parbriz. O spalatorie cu fise unde au ceara buna + osmoza de calitate nu mai necesita stergere. Picaturile de apa pleaca din mers, de la curentii de aer. Sa nu mai amintesc economia de timp + ca nu ti-o manevreaza maimuta de la spalatoria de bogatani.

      00
    • Exteriorul, o data pe saptamana, mereu la self pentru ca imi place sa spal masina seara in liniste. Interior o data pe luna la clasic ca e frig. Daca e cald fac si interiorul la self.
      Imi place sa bibilesc la masina, am carpe, servetele, sprayuri. Imi ajung un an+.
      Sunt satul de ghertoii de la clasice si de nenumarate ori am plecat cu masina murdara in locuri evidente. Mersi, o fac eu ca am 30 min pe luna. Nu sunt elon musk.

      Atitudinea ta e fix „eu fac ceva”, toti is prosti ca nu fac la fel…-

      00
    • Nu vad o mare economie la spalatoriile astea cu fise, dar avantajul principal este timpul. Daca ma duc la o spalatorie normala, foarte rar gasesc liber si trebuie sa astept minim 30 de minute pana termina cu masina dinaintea mea si apoi 30 de minute pentru masina mea. Asa, la spalatoriile rapide, in 15-20 de minute am terminat cu totul.

      00
    • Pentru că am plecat de la spălătorie cu mașina murdară, asta după ce am cotizat cu o șpagă generoasă și m-am dus la o spălătorie considerată ok, care dă bon.
      Pentru că folosesc aceeași cârpă de jante și pe capotă, pe parbriz, eventual se șterge și angajatul la c*r cu ea
      Pentru că de cele mai multe ori timpul mediu de așteptare depășește 1h
      Pentru că așteptările mele de la cineva din domeniu sunt să știe să șteargă corect o mașină, în niciun caz să frece pragurile și după plafonul.

      00
    • Shees… ok, am inteles mesajul. Acum inteleg de ce sunt mereu spalatoriile astea aglomerate.

      00
    • Da, spalatorie clasica unde cu aceeasi carpa sterg si pragurile de noroi si parbrizul si bordul…sa ma astepte mult si bine. Plus vesnica miorlaiala cu „trebuie degresata” chiar daca masina are doar putin praf.

      00
    • Dupa ani intregi de cautari si pierdut timpu aiurea m-au binecuvantat zeii si am gasit o spalatorie CU PROGRAMARE, bonus e si la 5 minute de unde locuiesc.
      Ii sun, da, sambata la ora 14.
      Au garaj inchis in care spala deci angajatii nu ingheata de frig iarna. 65 de lei interior exterior. In 30-40 de minute o fac luna si bec, au si camera de asteptare unde e cald si bine.

      00
    • @zarax
      Bre, eu bag de seaman ca matale n-ai avut niciodata amanta cu alta culoare de par decat nevasta…
      Apai cureti masina aia ca-n Dexter, nu lasi casnicia pe seama unui guster platit din bacsis, ca naparlesc blondele mai ceva ca malamutii, asa, dintr-adins:))

      00
    • amanta cheală, cea mai bună investiție :)

    • @Habarnam, și altă culoare de vopsea de păr. Și altă lungime. :)

      00
    • „Nu ai nimic mai bun de facut cu timpul tau?”

      Ba da, tocmai aia e ideea de multe ori, la spalatorie dureaza o ora, la self service dureaza 5 minute, nu arata ca in revista, dar macar am dat noroiul si mustele jos.

      00
  3. #StaiAcasa :p

    00
  4. Eu cu 5 lei mi-am facut treaba la fise in exterior. E aproape la fel de curata ca la spalatoria clasica sau aici cu 4 fise, si oricum in 2 zile e la fel de murdara ca inainte sa fie spalata.

    00
  5. Vedeti ca s-a schimbat de curand codul rutier si e mult mai subiectiva treaba: politistul poate sa aleaga daca iti da mai multe zile pe bara sau mai multa amenda etc. Plus, ca nu mai poti sa-ti reduci zilele de suspendare, aveti grija :)

    00
    • adica nu mai e doar organ constatator? eu acum 15 ani am patit-o ca politistul sa scrie in PV ca suspendat permisul 30 zile si cand m-am dus sa-l ridic sa aflu ca e suspendat 90 zile si ca defapt politistul in intersectie face doar o recomandare dar ca in spate un inspector sau asa ceva decide. nu mai e asa?

      00
  6. Vorbesc din perspectiva unui bun prieten care a fost urmarit 20 de minute pe celebrul DN6 de politisti in masina neinscriptionata (Passat alb – fara numere MAI). Si-a luat un cumul frumos de 120 de zile, dar doar 200 de lei amenda :)))

    00
  7. Cum adica „mergea pe banda a doua la aspirație, că nu știa orașul”? Eu stiam ca la aspiratie merg astia la cursele de masini, cand se apropie la cativa centimetri de cel din fata si apoi depasesc.

    00
    • Poate nu numai la curse, dar daca mergi la aspiratie se presupune ca esti aproape lipit de masina din fata. Si atunci, ar cam fi vina celui din fata daca nu elibereaza banda 2 ca sa permita depasirea.

      00
  8. De aia nici nu o sa ne invadeze rusii…ne-am umplut de suedeji, ne-am tiganizat, cocalarizat total…resursele sunt deja date…hai sa vedem ce oferte sunt la greci pt la vară…chicalacha ci chi cea… Tzanca Uraganu ce dracu face de nu a scos deja o manea pe subiect
    ‘ Sa vina rusii sa imi vada valoarea,
    Sa le dau peste bot cu nucleara’….

    00
    • este melodie. fix de la tzanca :))

      00
    • Și fix pe tema asta, dacă intră el în Ucraina i se recunoaște valoarea și face el numai bine și pace pe-acolo. Nu ratează ăștia subiectul, sunt bani de scos :))

      00
    • Nu am crezut, am cautat pe youtube…hai ca nu mai are rost sa discutam despre orice ….tiganii europei , in mortii masii…

      00
    • Eu mă gîndeam la povestea aia cu motorina de la Kogalniceanu, poate că ar trebui americanii să facă niște inventare mai serioase pe la ce au pe acolo și pe la Deveselu. Ar fi păcat să aflăm după lansare că lucrurile alea au oarece lipsuri.

      00
  9. Prima regulă la spălătoria cu fise: te dai jos și îți iei fise. Nu aștepți să intri și după aia te duci după fise. Nu fi muist.

    Sunt o multi care fac asa.

    un caz: parchez in parcarea benzinariei, ma duc iau fise, cand ma intorc, era unu’ pus la coada care ma si blocare. L-am porcait pana cand de rusine (probabil) a dat inapoi sa-i iau locul la coada

    alt caz: OMV, spalatorie (semi)automata. Iei bon de la casa, il dai la gigelul de acolo, el apasa pe niste butoane. Bag benzina, ma duc la casa, platesc benzina si bonul si ma duc la coada. Intre timp la coada se asezase un muist de vo’ 50 de ani, a lasat masina acolo si s-a dus sa-si ia tichetul. N-am apucat sa-i spun atunci de bine, ca eu manevram masina, el mergea agale spre casa. Cand s-a intors l-am porcait si pe asta cu nerusinare, am scapat si niste *zda ma-tii. N-a prins rusinea de el, s-a inchis in masina si statea acolo. Dar macar le-am facut ziua oamenilor din benzinarie.

    Se intampla si prin alte parti – Cehia. Mai rar, dar se intampla. Am patit-o o data in Praga (nu ai nevoie sa speli masina la fel de des), l-am porcait pe ala si-n engleza si-n romana, dar nu cred ca a inteles mare lucru, parea ucrainian.

    Dar ce am observat e ca cei mai multi care fac asta sunt pe la 40-50 de ani, imbracati bine, masina nouta. Dinaia care vor civilizatie ca-n vest, ca ei sunt civilizati si nu se mai poate in romania cu toti cocalarii. N-am vazut (pe bune, nu-mi vine sa cred) cocleti cu BMW de 20 de ani (BMW-ul, nu ei) cu manele duduind in boxe care sa faca asta.

    00
    • Cazul 1: ce ar fi trebuit sa faca ala care a venit la spalatorie? Sa intre in benzinarie si sa intrebe in gura mare care este ultima persoana/masina?

      10
    • Să nu vină, domle, să nu mai vină deloc

      10
    • @AndreiG
      Sa lase masina in parcarea benzinariei cata vreme isi cumpara fise, ca un om civilizat. Dar vad ca subtilitatile astea cu civilizatie & shit nu prind la rumani.

      00
    • Civilizatie & shit, dar eu daca as pati faza asta ca mi se baga altul in fata cat eu cumpar fise, si inca de mai multe ori, as parca la coada data viitoare si apoi as lua fise.

      Daca crapi in alea doua minute cat iau fisele, cred ca urli cand termin de spalat masina si scutur cele 4 presuri si le asez la locul lor in masina.

      10
    • Sabotor esti gipsan? Doar aia zic “rumani”.

      00
    • @Sabotor

      Razi de aia ca sunt cocalari si vor o tara ca pe dincolo si 3 randuri mai sus povestesti cum ai urlat ca o primată injuraturi in benzinarie.

      10
    • Razi de aia ca sunt cocalari si vor o tara ca pe dincolo si 3 randuri mai sus povestesti cum ai urlat ca o primată injuraturi in benzinarie.

      1. explica tu exact unde am zis ca am urlat ca o primata. l-am porcait, i-am bagat un zda ma-tii, n-am urlat ca o primata.
      2. cu animalele te porti ca si cu niste animale. Cum am comentat intr-un alt articol, prea ne-am purtat ca si cu niste domni cu toate animalele necivilizate.

      Sabotor esti gipsan? Doar aia zic “rumani”.

      Rumani sunt animalele alea necivilizate. Romani sunt aia civilizati. E simplu.

      01
    • Data viitoare pune și tu măcar un borcan de iaurt cu numărul mașinii la coadă, să știe următorul că mai e cineva în față… Sau stai la rînd, pur și simplu.

      10
    • Civilizatie & shit, dar eu daca as pati faza asta ca mi se baga altul in fata cat eu cumpar fise, si inca de mai multe ori, as parca la coada data viitoare si apoi as lua fise.

      Daca crapi in alea doua minute cat iau fisele, cred ca urli cand termin de spalat masina si scutur cele 4 presuri si le asez la locul lor in masina.

      Asta merita raspuns separat.

      Nu e vorba ca crap in alea 2 minute cat ia altul fisele. E vorba de bun simt. Bun, pot sa fiu si eu jegos sa las masina la coada si APOI sa iau fisele, ce daca poate dureaza un pic pana iau fisele (daca sunt si alti clienti la casa) si ii incurc pe altii? Doar nu mor daca asteapta un pic. Si apoi, dupa ce am spalat masina, la prima intersectie unde e obligatoriu inainte si dreapta, sa fac totusi stanga, ca vreau sa merg la KFC si n-am chef sa fac 50 de m in plus pana la sensul giratoriu; oricum, ce, mor ailalti daca asteapta 2 minute? Si la coada la KFC sa ma bag in fata, imediat in spatele cocletului care s-a bagat si el in fata, n-o fi mare bai, ce, mor aia daca asteapta 2 minute in plus? Si apoi, dupa ce mananc sa las tava aia acolo pe masa, ca si altii fac asa si doar nu-i ia mai mult de 2 minute aleia care strange de pe acolo. Si tot asa.

      00
  10. offtopic, scuze. dar daca ma poate ajuta cineva. stiti pe ce firma face angajari revolut in romania? sarna sa traiti

    00
  11. Până și războiul din Ucraina pălește în fața problemelor tale. Ești o prințesă sensibilă care scrie din ce în ce mai mult pentru cățelușii care aprobă tot ceea ce publici.

    00
    • Faptul că este război nu înseamnă că trebuie să închidem ochii la comportamente stupide/nesimțite/ghiolbănești.
      Pretindem civilizație, dar noi ne comportăm că niște babuini abia dați jos din copac..

      N-am mașină, așa că cele mai multe supărari, din articol mă lasă rece, dar per ansamblu putem condamna și războiul și nesimțirea în același timp. Putem lupta (cum putem) și împotriva războiului și împotriva nesimțirii.
      O luptă nu ar trebui s-o excludă pe alta.

      Te porți ca aia de pe interneți: de ce donați pt animale, sunt copii care mor de foame, de ce donați pt copii, sunt bătrâni pe care nu-i ajută nimeni, de ce donați pt ucrainieni, sunt români care mor de foame?!

      00
    • Plus că niciunul dintre noi nu-l poate influența pe Putin, dar fiecare dintre noi își poate controla și corecta propriul comportament. Și, într-o oarecare măsură poate corecta comportamentul a 1-2-x persoane apropiate.

      00
    • Incearca ca faptul ca e razboi sa nu iti disrupa viata. Daca stai si discuti toata ziua despre razboi:
      – pierzi timpul;
      – te uzezi nervos;
      – iti creste nelinistea/tensiunea;
      – propaganda moscovei este o arma si ii faci jocul.

      O sa urmeze vremuri mai grele: keep calm and carry on.

      Lasa-ne sa discutam despre maruntisuri ca sa ne calmam.

      00
    • 😱unii mai si cotizam la Patreon sa scrie in continuare.
      Daca ai ajuns sa comentezi inseamna ca si tu-l citesti. Ca sa vezi🙄

      00
    • Ceea ce face se numeste educatie.
      Te recunosti cumva in vreun tipar prezentat mai sus de esti asa de vehement ?
      Si da, aici in balta asta ne tutuim, doar sefului i se adeseaza lumea cu Domnu’ Vali.

      00
    • Patron*, typo…

      00
    • george e un muist cu 31 comentarii aici. asta e contribuția lui.

  12. Eu nu am treabă de ce spală ăia mașina cu fise, am spalat-o și eu de două ori în 5 ani. In rest o spal odată la 2 luni.

    Dar ce nu înțeleg, de ce ai sta la o coadă de 15 mașini ca să o speli? Chiar așa urgent e?
    Mai ales duminica dimineața. Nu-ți place să-ți petreci duminica cu nevasta?

    00
  13. La fel simt si eu. Nevasta-mea spune ca sunt semne de batranete :)

    00
  14. @Andrei G la cat de multe comentarii ai aici nu mai da sfaturi despre munca in timpul saptamanii ca nu te crede nici dracu :))

    00
    • Am trei bloguri pe care le citesc si unde mai raspund. Si fac asta in loc de pauzele pentru tigara pe care si le iau restul colegilor mei.

      00
  15. „Iar era radar aici. A doua oară anul ăsta. Câte accidente au avut loc în zonă? Zero.”
    Deci functioneaza preventia :)

    00
  16. „Mă duc să cumpăr chestii de donat. La Kflnd, 3 suedeji adulți și un copil, trec produsele prin casă după care se uită că nu au în ce să pună. Ah, nu, sacoșă de 4 lei, mulți bani, nu, ceva mai ieftin nu aveți? Mă rog, până la urmă le iau în brațe. S-au suit într-un A4 alb nouț. Neah, nu sunteți lepre, voi de fapt vreți să vă integrați, dar nu prea.”

    poate voiau să fie eco-friendly, au uitat sacoșele acasă și n-au vrut să consume plastic inutil :))

    00
  17. „Am auzit o discuție despre cum nu vrea nimeni să se ofere să le sorteze, că e weekend și toți au treabă.”

    Pai sa aduna niste refugiati dinastia la Kaufland/Careffour magazine mari sa se organizeze ei. Ca au si grupuri pe Telegram unde pot face liste cine are nevoie de chestii

    00
  18. Nivelul de serotonina influenteaza masiv, extremele sunt:

    – cei cu nivel mare par adesea “adormiti”, similar cu cei “fumati”… au o relaxare care usor poate sa para “nesimtire”

    – cei cu nivel mic, astia adesea sunt agitati si irascibili, de multe ori “iau foc” cand se intersecteaza cu “adormitii”

    Cel mai bun “indicator” e sa ii vezi la masa cum mananca. Nu spun ca un burger trebuie “savurat” 30 de minute, dar cand vezi un gagiu care in 2-3 minute a terminat…

    00
  19. Daca nu-ti place situatia actuala mai asteapta oleaca ca o sa vezi asta la iesirea din casa:
    https://youtu.be/ftReDO1-4xU :)))))

    00
  20. Eu am imbatranit si pur si simplu evit spalatoriile cu fise. Nici nu as stii ce sa fac acolo. Am vrut o data sa intru dar era omor si am zis pas. Fix cum zici: pt ca sunt noob o sa ma injure toata turma din spate. :D

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.