Sunt curios cum se simt agenții imobiliari…

Silviu Faiar, un streamer destul de celebru pe la noi, are o serie în care râde de mizeriile de prezentări de la Case Bune și de doamna agent imobiliar care se strofoacă să prezinte căzăturile de apartamente ca fiind normale și la preturi decente și casele de la porumb ca fiind ceva de cumpărat rapid.

Sunt curios cum se simt agenții imobiliari când văd clipurile astea. Au oare o urmă de jenă că profesia lor e așa de sinistră încât nu pot spune adevărul și trebuie să-l înflorească în halul ăsta?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

88 comentarii

  1. Favorita mea e casa aia in fundul curtii altuia, fara geamuri la etaj, undeva in centrul bucurestiului. Doamna o prezinta ca pe palatul peles, draguta de ea.

    https://youtu.be/IPTRie7Q0Fg

    00
  2. Nimic. Practic „samsarii” de mașini au găsit o nișă mai profitabilă.

    00
  3. NOU
    #9

    E vintage nu stie asta!

    00
  4. Pfoai, ce in urma am ramas. A ajuns Bufnici si clovnii si in imobiliare. Tot imi suna cunoscut ‘casebune’ si nu mai stiam de unde.

    00
  5. Mi-am adus aminte de bomboanele cubaneze

    00
  6. Poate nu au dat jos tapetul ca ala inca mai tine cladirea sa nu cada

    00
  7. Pai aia este meseria, sa incerce sa vanda un produs, nu vad exact de ce ar trebui sa le fie jena. In exact acelasi mod influencerii fac reclama la orice prostie pentru bani, exact la fel nenea Faiar asta e pe youtube ca sa castige si el un ban in plus si tot asa.
    Exact stilul lui de clip (poate altele sunt mai bune) cu luat fiecare cadru si facut un misto ieftin mi se pare jenant, sincer, la un loc cu amestecul de expresii in engleza, de parca e un american care s-a mutat in Romania de 5 ani si inca foloseste expresii uzuale pentru el. Presupun ca lucreaza in nisa de 14-20 de ani, unde oamenii stiu ca totul este greu si imposibil si toti comploteaza impotriva lor ca sa nu aiba succes.

    00
    • Trebuie sa vinzi, dar in limitele bunului simt si conform cu realitatea. Vanzari fac agentii de la dealership, nu samsarii din targ.

      00
    • Sunt de acord cu tine,atata timp cat tu iti comisionul doar de la vanzator si atunci da,il reprezinti si incerci sa ii vinzi produsul,
      Dar agentii iau comision si de la mine,cumparator,deci eu ii dau banii degeaba si ii fac si munca.
      Ca eu,cumparator,sa ii dau banii unui agent inseamna ca lucreaza pt mine si in favoarea mea,adic eu ma duc la el si ii spun lista mea cu prioritati,iar el cauta in locul meu,adica imi salveaza timp,ca atare ii platesc timpul si munca.Dar aici la romania agentul doar posteaza anuntul,de multe ori si ala furat,ii spune proprietarului ca are o comoara si ca merita mai mult(iarasi in defavoarea mea),minte de la tel(deci imi iroseste timpul,pt ca oricum vad ca nu e 10 min de metrou)si ia bani din ambele parti.

      00
  8. Dar de când se spune adevărul în vânzări?

    00
  9. Baiatu’ asta e Hassan de pe wish dot com

    00
  10. Sigur nu-i pamflet ?? Vad ca-i un proiect dezvoltat de Comedia Interactive SRL. Îmi suna puțin a Arșinel !!

    00
  11. Am urmărit o mare parte din clip și nu prea înțeleg care este faza, in afară de faptul că apartamentul nu valorează atâția bani.

    Din vizionarea clipului rezultă foarte clar starea apartamentului, adică potențialul cumpărător poate vedea și starea tapetului, și cum arată baia, și faptul că nu este zugrăvit recent etc. – iar agentul imobiliar normal că încearcă să prezinte părțile bune că doar nu o sa spună – Uite ce nasoala este baia !

    Este de apreciat că prezintă clar locația apartamentului, vezi inclusiv cum este pozitionat in exterior, apoi filmează în amănunt interiorul și dau și informații privind anul construcției, faptul că blocul are centrala proprie etc., astfel că un potențial cumpărător poate sa vadă foarte clar dacă este sau nu interesat de apartament – spre deosebire de alti agenți imobiliari care pun niste poze de la jumătatea peretelui, dau locația aiurea (evident că greșeala in general consta in faptul că prezintă ca și cum apartamentul ar fi într-o zonă mai bună) etc.

    Referitor la faptul că prezintă o căzătură de apartament – pai asta este meseria lor, să încerce să vândă apartamentele oamenilor, dacă ar vinde doar apartamente bune ar trebui sa se lase de meserie că 80-90 % dintre apartamente au probleme privind spațiul interior/poziție și/sau preț.

    00
    • N-am mai văzut de multă vreme un videoclip montat și realizat atât de prost. Cel cu „Peleșul” menționat în comentariul #1 e absolut oribil, parcă ar fi două cucoane care chicotesc la periferia Bucureștiului că centrul nu le mai place.

      00
    • Pe lângă asta, eu aș vrea să mă leg de partea cu cada. La un moment dat face mișto de cada aia de fontă emailată.

      Bă, băieți, dacă aveți un apartament de vânzare, lăsați cada aia de fontă, nu punteți o mizerie de plastic în locul ei. Chiar dacă a fost spălat bunicul mort în cada aia, e emailată, se spală, nu e problemă. Încearcă să cumperi azi o cadă din fontă, să vezi cât costă.

      00
    • Da, se vede cum arata și ca te va costa minim 25 de euro o renovare de calitate medie. Problema este disonanta gigantica între ce se vede și ce spune madam.

      00
    • Apartament nou, cumparat anul asta. 96 mp utili. Varuit in culoarea dorita de mine (dezvoltatorii le dau albe), motat un dus in loc de cada, mobilat complet si cu toate electrocasnicele si corpuri de iluminat – 32.000 euro, incluzand aici si canapea de 11.000 lei si un pat de 6500 lei cu tot cu saltea, covoare, perdele, draperii si doua tablouri.

      00
  12. Mama. 200k, not bad. :))) Pana la partea cu prețul ma uitam la el destul de indulgent, mi se păreau comentariile cam prea pornite, am mai văzut multe căzături cu potențial. Dar când a zis 200k… încă 150 sa-l faci tipla probabil, ajunge lejer la preț de casa, dar ești intr-un bloc din 72. Sublim, București. Cu 200k chiar găsești 3 camere decente în zone ok și cu parcare subterana în banii ăștia. Uau.

    00
    • Cu 200k te muti cu totul intr-o tara din vest, e drept nu-s bani de capitala dar sincer nici nu stiu daca iti trebuie neaparat capitala

      00
    • https://legislatiamuncii.manager.ro/a/26873/contractul-de-telemunca-in-2020-model-contract-si-prevederi-telemunca-sau-munca-de-acasa.html

      asta e model de contract de telemunca, decat 200k 3 camere mai bine accepti salariu mai mic si fugi unde vezi cu ochii.

      00
    • True. Dar dacă ai prins rădăcini aici și aici câștigi, mai greu s-o tulești.

      00
    • cu 200K cumperi un hotel mai mic în Bali sau o insulă în Tonga :))

      00
    • Laurra, imi pare rau dar am un prieten carevare sotie, copil de gradi si si a bagat picioarele si a plecat, acum in pandemie. Da-le drek de radacini cacun copac mai e smuls si de furtuna, mai se usca, mai il muta astia cu totul…cu atat mai mult un om!

      00
    • Am cumpărat anul ăsta și pus la punct un apartament (cu 2 camere ce-i drept) dar îmi poate explica cineva, ce poți să bagi în acel apartament de 150k ?

      E totuși apartament nu casă, nu trebuie să-i faci gard, curte, amenajări peisagistice. Aș zice un 50-60k intră lejer, dar până la 150k este 100k, mai cumperi un apartament totuși…

      Sau în așa hal au explodat prețurile din aprilie? Sau e ceva specific de capitală?

      00
    • @manu144
      Nu ai cum sa coste renovarea 150.000 euro, doar că oamenii aruncă așa niste sume aiurea.
      Si au cred că renovarea costa maxim 50-60.000 euro și la banii aia ți-l faci exact cum vrei.

      00
    • Manu, o mobila pe comanda intr-un apartament de 3 camere cu spatii de depozitare și bucătărie, doua bai, dulapuri în dormitoare, paturi etc, te duce undeva spre 20 de mii. Vrei sa schimbi sanitare și electrice în apartamentul ala. Vrei sa dai jos de pe pereți tapetul lu’ mamaie, precum și faianța. Inlocuieste gresie și faianță. Reconditioneaza balconul sa nu îți cada tencuiala în cap cand bei cafeaua. Îndreaptă pereți și zugrăvește, cere o oferta pentru mp și o sa înțelegi. Vrei electrocasnice și sanitare bune în bai (o coloana de duș ok costa 1000 de lei, un wc cam tot asa, orice baie trece în total de 2000 de EURO). Corpuri de iluminat, pardoseala cu accesoriile aferente (e 12 lei doar bucata o imbinare de plinta din MDF ffs).
      Preturile au crescut f mult. Dacă calculezi de la parchet pana la lenjeriile de pat pe care le cumperi, chiar dacă aceste cheltuieli le faci treptat, ajungi sa bagi suta de mii intr-un apartament din asta. Am băgat 70k vara asta intr-un apartament din bloc din 2014, nici pe departe atat de degradat ca cel din video. Și nu am prins scumpirile care au venit imediat în vara-toamna.

      00
    • 20 k mobila? de euro sau de lei?

      00
    • @Laurra, cand se vorbeste de renovarea unei locuinte cumparate recent, nu includem in costuri banii dati pe electrocasnice, mobilier, vesela, perdele etc. Chiar daca ti-ai cumpara un apartament intr-un bloc nou, cheltuielile astea oricum le ai.
      Pentru renovare ne rezumam strict la schimbare instalatii electrice, sanitare, faianta, gresie, parchet, usi. Si costurile astea nu pot sa depaseasca 60 – 70k euro.

      00
    • Marin, per total, bagi și banii de mobila. Costurile cu totul se ridica spre 100k, chit ca mobila și electrocasnicele sunt bunuri teoretic mobile, nu pleci cu ele nici dacă te muti după un an, ca le-ai făcut pe comanda pentru casa respectiva, asa ca ori le predai altui proprietar ori le arunci la gunoi, tot bani băgați sunt. În total stai intr-un apt care a costat pana la final minim 300k, oricum ai da-o.

      00
    • @punkreas, in euro. O bucătărie mica, cu un total de 5 metri liniari se duce spre 5000 de euro manopera + materiale. Asta dacă te duci la unul care și face ce trebuie și nu îți aduce mobila peste 1 an, cum sunt meșterii zilele astea. Un dulap făcut pe comanda la fel, sub 8000 de lei greu îl scoți.

      00
    • Si costurile astea nu pot sa depaseasca 60 – 70k euro -> bah tata. Lasati-o dracu ca macane. Nu costa atat in Suedia, unde costa mana de lucru de iti vine sa futi, costa in Romania?
      In Romania cu 40k iti faci un apartament cap coada. Mobila si tot.

      00
    • pe mine m-a costat 35 renovarea la 150mp, de la cărămidă, cu factură. și nu m-am zgârcit la materiale. ce plm faci cu 40K in maxim 100mp?

    • Credeam ca-i blog de bricolaj aici si vad atata lume care nu prea stie preturi la materiale de constructii si manopera… trist…
      Chiar cred ca poti baga 150k in renovat casa strabunicii.

      00
    • @vali ești mai bricoleur și poate ai mai pus mana sa faci lucruri și tu. :)) Mi se pare ieftin rău. Și nu e Brașovul vreo ieftineala de oraș.
      Pe de alta parte difera multe preturi din București de cele din alte orașe. Metru liniar de balustrada de sticla 220EUR în București, primit oferta de 150 la Tecuci.

      00
    • O renovare nu depășeste 50 de mii de coco, dar poate ajunge acolo, în funcție de ce faci. Sub 25 nu scapi decât dacă faci o mizerie de compromisuri.

      Insa sa spui ca nu contează restul (finisaje, mobilier, instalație sanitara, corpuri luminat, electrocasnice, aer condiționat, lenjerie, vase, tacâmuri, perdele, jaluzele, whatever) probabil glumești.

      Nu cred ca vrei sa stai într-o casa goala. Și este absolut normal sa iei în calcul astfel de costuri, pt ca nu o sa stai sa te cari cu toate vechiturile pe care le mai ai într-o casa în care ai băgat o tona de bani sa o cumperi și sa o renovezi.

      00
    • Oare la cate downvoteuri realizezi cat bati campii?

      00
    • Dacă m-aș lua după voturile de pe bloguri as sta intr-o peșteră. :) Nush ce câmpii bat eu sau alții, vorbesc din renovarea a doua apartamente prin care am trecut asta-vara concomitent. Dacă pt voi renovat înseamnă o mana de lavabila „sa se schimbe mirosul” si schimbatul televizorului sa fie mai mare, da, ajungi la preturi mult mai mici. Sa faci o casa acasă și safe, costă bani.

      00
  13. Nu comentez stilul agentei, dupa o propozitie am dat-o pe mute DAR e poate singurul bloc bine pastrat si fara risc seismic din zona Cismigiu-Elisabeta – fostul bloc al Uniunii Artistilor Plastici construit prin ’78, conform cu standardele de arhitectura din vremea aceea (https://zoso.ro/prostiile-cristici-4-bucurestiul-parisului/). Apartamentul e spatios, luminos si cum se zice acolo – doar ca mai trebuie 50k „bagati” in el. Pentru amatori de centru (nu, Aviatiei/Barbu Vacarescu nu e centru), 200k e un pret normal – zona aceea e in plina gentrificare de cativa ani.

    00
  14. e caterinca recenta cu tj miles in care cocalarul tatuat cu vulcanizare explica la taranetii romani cum e cu mud room, camera de serviciu, plinta da nu plinta (crown molding), HVAC. Chestii de bun simt.

    00
    • Partea amuzantă ca Faier a ras de căzătură de casa unde locuiește tj miles si acum comentează la alte case facute doar pt profit.

      00
  15. Nu, nu au nicio jena pentru ca…99% dintre ei sunt la fel.
    Niste lipitori si niste paraziti care traiesc de pe urma cumparatorilor, ocazional si de pe urma vanzatorilor naivi, carora le pretind 2-3% pentru ca au sunat la un interfon si au deschis o usa, multi dintre ei nestiind ce vand sau ce parte reprezinta intr-o tranzactie.
    Din pacate, sunt multi vanzatori care au impresia ca „se protejeaza” daca vand prin agentie, lucru total neavarat, leprele alea neintreprinzand nicio activitate de verificare a actelor – pentru ca e in afara ariei lor de competente, ei facand doar activitati de „promovare imobiliara” aka copiat/furat de anunturi si postat fara acordul proprietarului.
    PS: imi vine sa vomit cand o aud pe duduia aia vorbind intr-un alt clip („bucataria are o iesire interesanta catre balcon” – aratand catre o usa de termopan. Ce kkt e asa interesant acolo ???)

    00
    • Da, cel putin cucoana e de toata jena. Vorbeste de parca prezinta sine de tren. Se imbraca de parca merge la Apaca, in schimbul de noapte. Doua guse, ochii mici numai buni de alba-neagra. O fi nevasta-cocalareasa a proprietarului casebune? Puteau sa puna o fatuca de asta tanara, zambitoare – ca doar sant in R., slava Domnului. Dar asta inseamna sa dai bani, nene. Mai bine ne facem de tot kktul, oricum nu-i bai, prosti care dau banul exista.

      00
    • @DanC – nu știam că pentru a fi profesionist trebuie sa fii tânără și atrăgătoare, am învățat ceva nou azi de la tine, mulțumesc.
      Altfel, daca voiai să fii ironic ai grăit subiectul – tipa aia e un agent foarte cunoscut și face o groaza de business. Însă ai dreptate, nu vrem realitatea și fapte concrete, vrem sa putem arunca venin.

      00
    • @Bigbear: Wow, aia e ‘agenta’ + profesionista?!? :) Daca astea-s standardele de excelenta in Bucuresti atunci e jale. Si n-ai inteles, aia care vorbeste pe YT nu trebuie sa fie ‘profesionista’ cu 16 patalamale, e suficient sa angajeze o fetita care a facut marketing. Nu trebuie sa vii cu Mirabela Dauer sa-ti cante Fotoliul din odaie.

      00
  16. Nuș ce să zic… Nu cred că cineva cumpără o casă fără să o vadă. Și atunci nu înțeleg care e problem prezentărilor. Poți constata că e pe sau pe lângă realitate. Banii sunt la tine în cont, nu ți-i ia nimeni doar că te uiți la o prezentare a unor imobiliari care vor să-ți vândă o garsonieră la preț de castel.

    00
  17. „Case” supra-evaluate la pret am mai vazut.. dar exprimare de genul „Casă / Vilă de vânzare” in anunt pentru o bodega ce pica la primul vant tras.. Serios amu, cum poti numi asa ceva „vila” ???
    https://www.storia.ro/ro/oferta/cas-vil-de-vnzare-n-podgoria-str-teleki-mihaly-nr-33-IDpLe6.html

    00
  18. Eu sunt curios daca chiar exista prosti care platesc preturile cerute?!

    00
  19. In clip doamna ne spune ca majoritatea vecinilor sunt batrani. Sansele ca 2-3 dintre ei sa fie senili si sa-ti viata grea sunt mari de tot si n-as neglija asta.

    00
  20. Nu știu cine sunt băieții, dar am râs cu poftă

    00
  21. Acum vreo 15 ani ma barea gindul sa-mi cumpar o casa in Filipine.In anunt,casa e prezentata ca “ villas” ,cu gazon ingrijit,flori,private driveway,situata in zona “ safe”,chiar si jacuzzi.La intilnirea cu agentul imobiliar,mi s-a prezentat un fel de magazie din bambus,acoperita de liane putrezite,un palmier rupt in doua in fata usii,driveway-ul privat fiind o cararuie mocirloasa.” Luxul” consta in faptul ca avea o fosila de aparat de aer conditionat care abia sufla,dar marea majoritate a “ vecinilor” nu avea asa ceva.Zona “ safe”,am aflat atunci,insemna ca e o zona fara invazii de maimute si serpi,deci puteam dormi linistit.Si totusi,dupa aia,am aflat ca ,intr-adevar,pentru ei,casa aceea chiar era ceva deosebit,un etalon al bunastarii.Altfel n-as fi inteles de ce agentul imobiliar era atit de insufletit si entuziasmat in prezentare-initial am crezut ca e o bataie de joc.Deci asta e,fiecare tinut isi are propriile “ etaloane” de “ comfort si decenta”,in functie de saracia tarii respective.Probabil ca pentru filipinezul ala,casa prezentata aici ar fi reprezentat un mic castel Windsor.Asta au,asta prezinta.Oricum,ce nu intelg eu sint preturile aberante cerute in Romania.Adica,la pretentii mici si preturile ar trebui sa fie asijderea.Dar asta tine,probabil,de scara valorilor,una rasturnata,din Romania. PS-poate vrei sa stiti cit costa acea “ villas” de poveste din Filipine-9k USD,astea-s preturile acolo.Cit un Logan cu aer conditionat.Adica isi stiu lungul nasului.

    00
    • articol cu imobiliare, normal sa apara si romanasul vanator de chilipiruri… in drum spre vizionare isi si facea business planul cum da el in chirie la 1k timp de 11 luni pe an, isi recupereaza investitia in decurs de 1 an, iar in decembrie merge sa se traga in poze pe terasa cu vedere la ocean, sa vada si saraciile de acasa ce inseamna sa te ajungi

      dupa care se plange ca agentii „e rai”, isi bat joc de timpul lui

      00
    • @ howard beale. nu era nimic de dat in chirie,acolo locuiam la timpul ala,in Filipine.N-ai ce sa dai in chirie acolo,un conac cu piscina,gradinar si menajera incluse costa 3-4 sute usd pe luna chiria.Cit puteam lua chirie pe luna la “ magazia” aia ca sa-mi recuperez “ investitia”.In Filipine sau Indonezia nu cauti “ chilipiruri”,intreaga tara e un chilipir urias,poti trai ca un imparat intr-o zona decenta chiar si cu pensia din Romania.Cine are bani mai multicei se muta in Thailand ,nu in Filipine care-i un shithole al SE Asia.

      00
  22. Cel mai tare mi se pare însă următorul fapt – acum vreo 2 zile tot aici pe blog a fost un articol cu magazinul Supermercato și cum unii se iau de ei că vând prea scump iar parerea generală a fost că nu are rost sa te certi cu cei care îți spun că produsul tau e prea scump, deoarece acei oameni NICIODATĂ nu vor fi clienții tăi – cel mai bine te concentrezi pe clienții pe care ii ai, care accepta pretul și carora le place produsul tau.

    Acum este vorba despre o agenție imobiliară care prezintă un apartament – care este prea scump după părerea celor care au comentat și agenția este criticată la maxim, probabil de aceeași oameni care au spus la articolul cu Supermercato că e ok sa vinzi la prețul care este bun pentru tine.

    Până la urmă este bine sa vinzi la prețul care îți convine tie ca vânzător sau nu ?

    Ori depinde de câți bani are fiecare :
    -am bani sa cumpăr de la Supermercato atunci preturile sunt bune, asta e treabă, așa e in capitalism etc. – adică nu mă interesează de cei cărora li se pare prea scump;
    -nu am bani sa dau 200.000 de euro pe un apartament și încă 60.000 pe renovare – deja nu mai suntem in capitalism, prețul este mult prea mare, cum poți să ceri acest preț pe o căzătură de apartament, este ok sa râdem de agenție, apartament etc.

    00
  23. Confortul termic este asigurat de o centrala pe gaz cu gazul la limita proprietatii si soba pe lemne. :))) Sunt in cautarea unui apartament si ma sperie cand vad din ce in ce mai multe anunturi de la agentii care teoretic ar trebui sa fie un lucru bun pentru ca ai economisi timp. Dar acesti agenti imobiliari sunt niste lacuste care incearca sa iti castige increderea ca rezolva ei tot. Un coleg cu putin timp liber si-a cumparat o locuinta prin intermediul unui agent care l-a ajutat si cu un pret bun la notar de 6500 ron . Sotia colegului suna dimineata notarul pentru a se asigura ca totul este ok si intreaba de pret …… bang bang 4200 ron . Cand i-au confruntat au zis ca a gresit notarul si da pretul a ramas de 6500. Un alt exemplu de lacomie la agenti este acela ca pentru o proprietate pun mai multe anunturi cu poze relativ diferite si preturi diferite si cand ii suni te intreaba ei de pret .

    00
    • Părerea mea este că aici este ca la orice alt lucru, cum ar fi de exemplu mâncarea – daca ai timp sa cumperi ingrediente și să gatesti evident că o să coste mai puțin decât dacă iei o mâncare gata gătită și eventual adusă acasă.
      Dintre mâncărurile gata gătite unele vor fi mai bune iar altele mai rele.

      La fel și la apartamente – daca ai timp cauți pe site-uri doar anunturi de la proprietari, suni, mergi sa le vezi etc.
      Dacă nu ai timp accepți că trebuie să plătești un om ca să facă treabă asta – adică agentul imobiliar, iar unii agenți sunt mai serioși iar alții nu.

      Referitor la faptul că apartamentele sunt rele – trebuie să înțelegi că în general apartamentele sunt rele, că nu sta nimeni sa bage 10-15.000 de euro în apartament sa îl renoveze înainte de vânzare.

      Problema este că oamenii nu înțeleg că în general apartamentele sunt rele și vor apartamente ieftine care să fie amenajate exact după gustul lor în care pur și simplu sa se mute și să locuiască 10-15 ani fara nicio reparație – doar că asta nu prea există sau daca exista sunt mai scumpe decât media pieței ori oamenii nu vor sa dea foarte mult și aici apare un blocaj.

      Asta nu este o scuza pentru că agenții imobiliari sa mintă, insa în materialul de mai sus eu cred că puteai sa vezi extrem de clar plusurile și minusurile apartamentului.

      00
  24. Silviu ala pare chintesenta poporului roman: prost si cocalar.
    Nu ca bombele alea din 1950 la 200.000E sau agenta sunt miezul din dodoasca.

    Rade ciob de oala sparta.

    00
  25. Marpha ca l-a descoperit si Vali pe Faiar. Imi place ca dezbaterea din comentarii s-a mutat la pretul imobilului, subiectul fiind, cat de jenanti sunt teparii astia numiti agenti imobiliari.

    00
  26. au copiat de la show-urile alea de real estate de la americani? „mica diferenta” e ca US are zeci de ani de capitalism, real estate si vanzari inaintea noastra. la noi sunt casele mai batrane decat insasi piata imobiliara lol.

    00
  27. Când îşi face lupşica canal?

    00
  28. Cu ce te ștergi după ce îți faci nevoile? Nu se mai folosește hârtia igienică? Ce folosești acum modern?
    Întreb fiindcă am văzut un alt video tot de al lui Silviu încă cu unul în care se oripilau că aveau ăia (suport de) hârtie igienică la toaletă și ar fi zis cum că e foarte demodat.

    00
  29. Fratilor, parca e intrunirea panselutelor aici. Eu lucrez in vanzari de 23 de ani. Am vandut de la cuie si tigari la consumabile pentru industria automotive.
    Inca nu am vazut un om bun de vanzari sa nu minta de sa inghete apele.
    Toti suntem curvele comisionului. Nu are legatura cu imobiliarele 😆

    00
  30. Am intrat pe Google Street View și am găsit blocul unde se vinde apartamentul: Strada Ion Brezoianu, numarul 10.

    Blocul are S+P+8E, e construit in 1972, evaluat seismic in 1995 (nu stiu in ce clasa a fost incadrat atunci, dar acum figureaza ca riscul nu e incadrat in clasa corespunzatore, fara alte detalii).

    Vis-a-vis de el sunt blocurile de la numarul 9 (S+P+6E, construit in 1932, evaluat seismic in 1995 – nu stiu in ce clasa a fost incadrat atunci, dar acum figureaza ca riscul nu e incadrat in clasa corespunzatore) si numarul 11 (S+P+5E, construit in 1935, evaluat seismic in 1997 si incadrat in clasa a 2-a de risc seismic).

    Sursa informatiilor:
    http://amccrs-pmb.ro/files/download/assets/Lista_imobilelor_expertizate.pdf

    Cine vrea apartamentul ăla trebuie să ia în considerare nu numai riscul blocului propriu, ci și riscul ca un bloc vecin să cadă peste blocul lui și să-l tragă după el.

    Dacă mai așteaptă mult vânzătorul după cei 200.000 de Euro, s-ar putea să nu mai aibă ce să vândă.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile