Cumpănașu ne face un mare serviciu. Două, de fapt.

Probabil ați auzit că falitul moral și-a făcut cont de tiktok și acolo discută cu copiii, și toți isteții de prin media și-au găsit un nou subiect de discuție, că AUR nu prea mai face afișări și alte subiecte nu sunt de găsit momentan, până vin zăpezile alea mari.

Primul serviciu pe care ni-l face e că atrage atenția că copiii sunt nebăgați în seamă. Toată lumea discută despre educație și copii, dar toți îi dau la o parte cu delicatețe pe copiii de fiecare dată. Că ei sunt mici, iar astea sunt lucruri de oameni mari. Ei sunt cei mai afectați, dar nu cumva să aibă o părere. Adorabilă discuția despre reforma din educație, cu personaje precum CTP, un domn de o vârstă respectabilă, cu un fiu picat la BAC, Cati Andronescu și alte fosile ale învățământului. Copiii dă-i dracu, nu e treaba lor ce se discută!

Cumpănașu face asta pentru voturi. Se adresează unui public căruia nu i se mai adresează nimeni până acum. Am râs când Tăriceanu își făcea campanie pe hi5 acum 10 ani, nu? Surpriză!

Altfel, toți ne lăudăm pe feisbuc cu o întâmplare senzațională cu copilul nostru, postare care strânge like-uri și admirație, în timp ce noi ne masturbăm bucuroși cu like-urile alea, iar copilul e în lumea lui, cu profu.

Al doilea este că atrage atenția asupra stării jalnice a școlii românești și a rezultatelor sale. Astea sunt valorile morale însușite de copiii noștri. Au la dispoziție toată informația din lume, dar nu dau o căutare pe google să afle cine e personajul. Și nici nu le pasă, că omul e amuzant, vorbește pe limba lor, dansează, se dă cu Titan Gel și alte minuni.

Yep. Nu-i ajutați să gândească și îi puneți să învețe mecanic comentarii literare? Iată rezultatul. Cam neplăcut.

Altfel, Colo ce-o mai face? Ah, s-a fumat subiectul, nu ne mai interesează. Dorian Popa? E ok, ne place de el, ce dacă merge cu 170 la oră fără centură, e un exemplu pozitiv.

O să treacă și asta, cum au trecut și restul. Săptămâna viitoare o să ne găsim un subiect nou, mai un vaccin, mai o glumiță, mai un drum la Ikea și aia e, vine sfârșitul de lună și vine rata…

 

politica-politicieni-clovn

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. Care din ei are „emisiune”? Colo sau Seli? Nu m-aș mira să-l vad pe Cumpănașu într-o zi pe acolo cum debitează prostii.
    Cat despre clipul ala de pe tiktok ce l-ai sharauit pe Twitter… Am un sentiment ca pe hddurile lu Cumpănașu am găsi ceva Child pr0n.

    00
    • @Alex Eu unul de cand lucrez acasa am timp mai putin. La birou te mai ridici, te duci cu colegii in bucatarie sa mancati si tot asa. Acasa daca ma ridic jumate de ora sa mananc ma suna 10 colegi si ma intreaba de chestii. Cea mai grea chestie cu lucrul de acasa e ca trebuie sa fii prezent la laptop sa raspunzi cerintelor colegilor si sa fii atent la ce se discuta. Ar fi super sa am taskul clar de dimineata si sa il fac cand vreau eu pana la ora 5 jumatate. Eu unul sunt curios ce job-uri aveti voi, si tu si @IonutOa de aveti timp de plimbat cainele de 4 ori pe zi, de citit povesti si tot asa. No hate, doar ca daca se fac angajari la voi vreau si eu :))

      00
    • @Miahela: inteleg partea cu scazutul salariului; stiu firme din Buc de IT unde s-a scazut salariul cu 10%
      inteleg partea cu mai mult de munca, idiotii care pana in martie plimbau aerul prin birou doar sa-i vada sefii s-au trezit brusc ca trebuie sa dea mailuri ca sa-si poata justifica salariul in continuare.

      dar cred ca astea sunt cam scuze, parerea mea. scuze pentru marea problema: eu stateam plecat cam 12 ore (drum+munca+o gluma cu colegii+”task-ul de la ora 5″) si probabil ca multi sunt asa. copiii erau la scoala+after+bona…plm…am multi prieteni care-si vedeau copiii 1, maxim 2 ore pe zi in timpul saptamanii iar in we erau ba prin mall,mare, munte etc

      si dintr-odata, te trezesti cu bestiile pe cap tot timpul asta si bestiile chiar sunt asa…sug energia din tine mai rau ca o tarfa de pe centura. si toate astea in aceleasi 2-3 camere mici (dl. Fluture, se aude?!?! aveai ceva dreptate aici)
      si-ti vine sa le futi una peste ceafa ;)

      si asta e chestia pe care trebuie s-o accepti: plm, sunt in sedinta si apare fii-mea in cadru?!?! asta e, se intampla si la case mai mari. sunt in sedinta si vrea fii-miu sa-i leg sireturile?!? asta e, sa-mi sugeti ciorapii…ei or sa va plateasca voua pensia asa ca ciocu mic

      00
  2. vine sfârșitul de lună și vine rata…

    Parcă s-a amânat iară plata ratelor

    00
  3. Eu am doi copii de gradinita care stau in izolare de la 1 nov. Incep sa se vada inrautatiri ale starii lor de spirit: aproape numai tv, iar joaca se transforma in facut prostioare prin casa (joaca cu apa, cu mancare), care in situatii normale nu se intampla.
    Dilema este daca sa incep sa ii duc totusi la gradinita, riscand mult cu acest virus.
    Noi lucram amandoi de acasa full -time, deci timpul de calitate petrecut cu ei este limitat, chiar daca fizic suntem continuu langa ei.

    00
    • Presupun ca v ati păstrat pauza de masa, de ce nu o luați pe rand și iesiti cu ei la plimbare? Ar însemna cel puțin 1h de stat pe afara, dat o tura de bloc, mai o trotineta etc..plus ca lucrând de acasă nu poți spune e ca ‘timpul de calitate petrecut cu ei este limitat, chiar daca fizic suntem continuu langa ei’, salvezi timpul petrecut pe drum. Ori sunteti in situația în care va subjugati singuri și munciți mai mult pentru ca voi știți….

      00
    • Multumesc de sfat. Stam la casa, curte foarte mare, iesim zilnic la 11-12, inainte de masa de pranz, la plimbare prin curte, pe strada. Ultima parte a comentariului este in antiteza cu subiectul postului lui Vali: Hai sa incercam sa ne gandim la copii, la nevoile lor, nu cat salvam pe drum, cat de mult sau putin muncim. Fetita cea mare a avut pana in 20 dec cursuri de gradinita online (de acum incolo nu vor mai fi nici alea), ce au tinut-o ocupata jumatate de zi, am mai avut seara cursuri de balet de 1-2 ori pe saptamana. In weekend am fost la patinoar si in parc. Dar tot vad o degradare a starii lor de spirit…

      00
    • Exceptând cazul în care amândoi lucrați pentru nişte tâmpiți obtuzi, nu ai cum să ai mai puțin „timp de calitate” cu copiii stând acasă. Btw, ce căcat e ăla, „timp de calitate”? V-o faceți cu mâna voastră. Copiii ăia stau la tv toată ziua de capul lor?

      Văd o groază de comentarii despre cum, după ce trece pandemia, copiii vor trebui duşi la psiholog. S-a interzis ieşitul afară? S-a interzis interacțiunea (făcută cu cap) între copii? S-au ars toate cărțile şi cutiile cu jocuri? Da, e mai greu să faci „chestii” şi toți suntem mai frustrați, dar cu ceva ajutor şi interes, copiii se adaptează cel mai uşor.

      Dacă nu i-ați scos până acum, ce faceți următoarele luni, când o să se răspândească tulpina nouă care se lipeşte şi de copii?

      00
    • Ce naiba ma fratilor, lucrati ca turbatii? Eu o pun pe fii/mea langa mine si ii dau un puzzle ceva lego whatever. Cat face ea la puzzle basculez la munca, termin taskul deschid o carte ii citesc copilului o poveste💪, dupa ii scoate sotia fara o ora eu trag tare la munca sa termin majoritatea taskurilor. Vin copii de la joaca le dam de mancare si somn. Dupa ce s-au trezit ii iau eu in primire, scot mingea ma joc eu cu ei o ora. Dupa ma intorc la taskurile de seara, aici ii las juma de ora la tv (atat!) si le mai da sotia sa manance ceva, o gustarica o chestie o maslina. Tocmai s-a facut 4 si a trecut ziua bine. Mai avem 2 ore in care sotia baga activitati cu ei, in parte si eu ca vin sa ma ia la joaca dar trebuie sa-i mai spitez. De la 6 iar joaca, carti, poate mai exersam numaratul, ca alfabetul il stie deja la perfectie fata. Dansam, mingea, cantam. La 8 jumate sunt gata spalati si in pat. Copii dorm la 9, sotia la 10 de obicei, eu bag Battlefield pana la 11 jumate. Intre 9 si 10 se mai simte bine si tati cu mami daca nu e rupta mami.

      00
    • Anca, să nu te miri că vei primi multe minusuri și vei fi certata de oameni care au păreri că ale lui @Robert și @adyzah care cred că la un copil îl plimbi sau te joci cu el vreo 1-2 ore pe zi, apoi el rămâne așa ca un dulap până la următoarea ta pauza.
      Adevărul este că e foarte greu să crești un copil, mai ales în perioada asta când copiii efectiv nu au ce face toată ziua – nu ai cum sa îți abandonezi serviciul ca să le dai lor o ocupație,
      Chiar sunt și eu curios cei care au dat minus, cum vad ei situația ??? Adică probabil știți că trebuie să muncești ca să ai niste bani, trebuie sa faci mâncare, cumpărături, să faci curat, deci timpul pe care îl petreci efectiv cu copii este mic – ce fac 2 copii de 5-6 ani in restul de 10-12 ore pe zi ????

      00
    • @Mirel tu muncesti 8 ore din 8 fara incetare?

      00
    • eu am dat minus doar pentru „timp de calitate”, daca ne impiedicam de expresiile vestice „quality time” si il traducem asa atunci e clara faza. as fi curios de postarile lui anca ca la 11-12 iese afara cu copii gata pe fb „quality walk with kids”, un leagan, o acadea inca 3 postari si gata „quality time”

      ps. si eu fac urat cand am treaba si ma sacaie cineva si probabil ca daca as avea copil si as fi ocupat cu ceva care nu iese m-as enerva si probabil n-as vrea sa se plimbe pe langa mine si sa ma intrebe diverse, deci oarecum inteleg problema doar exprimarea ma zgarie pe creier

      00
    • Ionut, te astepti sa primesti salariu pentru 8 ore pe zi si sa muncesti cand iei o pauza de la activitatile cu familia ?

      00
    • @rv cand lucram de la birou era terasa plina de oameni iesiti la cafele si tigari. Eh, timpul ala de cafele si tigari il transformi in “quality time” cu copii ;). Si daca tragi forja la munca, o sa vezi ca castigi niste timp. Uite ma dau pe mine exemplu, eu si sotia am renuntat la facebook, instagram si alte cacaturi. Singurul meu loc de frecat este site-ul asta si what’s app (grupurile de baieti). Timpul castigat il investim la copii/noi.

      00
    • S-au luat multi de expresia „timp de calitate”, pe care nu o folosesc de obicei, dar mi s-a parut potrivita in situatia actuala. Daca timpul petrecut cu copiii ne uitam la ponei sau ne uitam pe telefon, nu e tocmai un timp petrecut „cu cap”. Aseara s-a prelungit o sedinta ce trebuia sa se termine la 4.30, pana pe la 6. Timp de 2 ore fetita a stat langa mine si m-a intrebat periodic cand termin de vorbit. La un moment dat au auzit-o si colegii, ca nu pot sta tot timpul pe mut, trebuie sa mai si vorbesc. In timpul acesta si sotul avea sedinta lui, si incerca sa aiba grija si de cel mic. Iar @Mirel are dreptate, la 6 cand termin lucrul, trebuie intai sa strang dezastrul din casa , apoi sa gatesc rapid o cina. Iar , ciu-ciu timp petrecut „cu cap”. Iar postarile mele pe Facebook sunt odata la 4 luni cred.

      00
    • Ca sa se inteleaga, nu zic ca nu este greu. E greu. Dar se poate. Asa e, la 7-8 seara sunt rupt de oboseala, imi vine sa o iau pe camp, ma doare capul de ma cac pe mine. Dar dupa ce se culca copii ne relaxam. Dupa ce se culca si sotia imi mai descretesc mintea cu un hobby. Mai fac ceva si pt mine. O ora. Aia e. Trebuie sa renuntati la ceva ca sa castigati in alta parte. Renuntati la social media si castigati timp la copil, sau la un hobby. Iesiti mult mai castigati.

      00
    • Nu exista sa lucrezi de acasa si sa nu ai timp. Si eu lucrez de acasa si, de cand a, inceput, scot cainele de patru ori pe zi afara. Da-o incolo de treaba, sa nu ai timp sa te joci cu copilul macar cateva ore pe zi? Lucrul de acasa ar trebui sa creasca timpul petrecut cu copii, nu sa il scada. Chiar si numai daca pui la socoteala timpul pe care nu il mai pierzi cu transportul la/de la birou. Eu pierdeam 3 ore pe zi cu transportul inainte de pandemie.

      00
    • @Alex Eu unul de cand lucrez acasa am timp mai putin. La birou te mai ridici, te duci cu colegii in bucatarie sa mancati si tot asa. Acasa daca ma ridic jumate de ora sa mananc ma suna 10 colegi si ma intreaba de chestii. Cea mai grea chestie cu lucrul de acasa e ca trebuie sa fii prezent la laptop sa raspunzi cerintelor colegilor si sa fii atent la ce se discuta. Ar fi super sa am taskul clar de dimineata si sa il fac cand vreau eu pana la ora 5 jumatate. Eu unul sunt curios ce job-uri aveti voi, si tu si @IonutOa de aveti timp de plimbat cainele de 4 ori pe zi, de citit povesti si tot asa. No hate, doar ca daca se fac angajari la voi vreau si eu :))

      00
    • @Marcel Aceeași problema o are și soțul meu, de când lucrează de acasă muncește mult mai mult și nu poate sa își ia decât rareori pauzele legale, fiindca prin natura activităților depinde de alti colegi și reciproca, iar dacă la birou colegii vedeau ca ești ocupat cu cineva sa rezolvi o chestie te lăsau în pace și așteptau sa te eliberezi, în schimb acasa ii scriu mai mulți odată, toata lumea vrea cat mai repede si normal ca se pierd atât timp cat si nervi cu prioritizatul.

      Și da, nu ii pasa nimănui dacă ai copii sau nu, sefi, colegi etc., fiecare se descurca cum poate.

      00
    • mai invatati sa ziceti si „NU”.
      mi se falfaie ca nu vad ceilalti ca sunt ocupat daca sunt. coane, un task pe rand. sunt mai multe?! le prioritizam..si tot pe rand la rezolvam.
      plm, am pauza mea de tigara si cafea, am pauza mea de masa si daca le aveam si la birou, le am si acasa. de ce nu le-as avea?
      de cand lucrez de acasa economisesc timp cu drumul (2h pe zi) economisesc cu masa (plm..mananc langa laptop cu o mana pe „scula”), de ce as ceda timpul asta angajatorului pe gratis?

      da, daca zic copiii sa iesim afara o ora…ies afara o ora si fac ce trebuia sa fac o ora mai tarziu. nu sunt doctor sa-mi moara pacientul pe masa daca-mi iau o pauza

      ok, cand arde la munca…atunci arde si oprim restul pana se stinge focul..dar cand nu arde, ce conteaza ora aia de intarziere?
      si daca arde chiar tot timpul, atunci problema e la „locul incendiului”

      00
    • @Attilla Evident ca problema este de ambele părți, angajator si salariat. Inteleg ce vrei sa spui, doar ca teoria și cu practica pot fi in cazul de fata doua chestii diferite. Eu, din afara, e ușor sa ii zic „hai gata, mai termina cu overtime-ul si ocupa-te de copii când eu sunt la servici” sau „da-ti demisia și iti găsești tu in alta parte mai bine”, dar lucrurile nu funcționează asa, asta e, nu toți suntem perfecti, ne descurcam si noi cum putem si cu ce avem. Iar printre cunoscuți, făcând un sondaj referitor la wfh, toti s-au plâns de : scădere venituri sau/si munca mai multa, cu excepția cuiva care este manager gen M3-M4 care nu a fost afectat în nici un fel.

      00
    • @Mihaela, ce aplicatie foloseste pt chat sotul tau? Nu cumva are si o varianta de mobil? O tii frumos pe telefon si cand te pinguieste cineva raspunzi pe telefon. Daca nu arde „padurea” celalalt coleg poate astepta. Ii spun: „Serifule” mananc, te caut dupa ce revin de la masa.

      Eu asa fac. Si va mai recomand. Masina de spalat vase, si robotel care aspira singur. Masina de spalat vase mi-a castigat 40 de minute pe zi si robotelul cam 30. 7 milioane si cu 10-15 daca le calculezi in timpul castigat o sa vezi ca iesi bine.

      Daca nu ai unde sa pui masina de spalat vase desfinteaza un dulap. Daca nu ai ce dulap sa desfintezi eeeee desfinteaza-l pe ala cu pahare de bere si pahare de inghetata si farfurii de prajituri. N-ai nevoie. Cand vine cineva la tine poate sa bea si dintr-un pahar simplu si poti sa folosesti farfurii de carton pt tort. (se arunca apoi si sunt reciclabile).

      00
    • Are aplicație și pe mobil, îl si suna inafara orelor de program dacă e cazul, îl găsește șeful (francez) si in gaura de sarpe :)))…

      Apropos de copii, asta este situația, grădinițele sunt închise, eu cel puțin nu am curaj sa ii dau la creșă si la after, recunosc ca nu sunt cel mai nefericit caz, fiindca am norocul sa lucrez flexibil cumva si nu de acasa, iar când nu sunt eu acasa ma ajuta unul dintre părinți. Nu ar fi fost un avantaj neapărat sa stam la casa, fiindca unul dintre copii fiind prea mic (3 ani) nu poți sa îl lași afara, chiar și în propria curte, nesupravegheat. Dacă ar fi fost mai mari, da,era ok zic eu.

      00
    • @Mihaela: pe timp de iarna e mai complicat, pe timp de vara insa:

      asiguri curtea: nu fiare, nu sticle, nu plante otravitoare, nu curent, nu gropi

      educi copilul: nu manaci chestii colorate sau ma intrebi de fiecare chestie ce ti se pare comestibila

      muti laptopul in curte

      si poti sa-i lasi fara probleme de la 3 ani, riscurile sunt doar julituri ;)

      00
    • Eu am scris în ideea ca oamenii sa nu mai vina cu generalizări de genul: dacă eu, noi, familia noastră, eu și cățelul putem, voi ceilalți de ce nu puteți?, fiindca lucrurile nu sunt asa de simple. Iar la faza cu overtime-ul soțului eu nu ma gândesc neaparat la copii (noi având un ajutor) ci la el, fiindca vad cum mereu trebuie sa negocieze deadline-urile la sânge, sa mănânce în fata calculatorului etc, lucruri pe care le aud de la majoritatea cunoscuților noștri.

      00
    • Attilla, nu știu ce copii ai tu, dar fiica mea la 3 ani, care e de 1000 de ori mai cuminte decât cel mic la aceeași varsta, cu toată educația data și de noi și de bunici, in cateva minute de neatentie a mea, mi-a facut vreo doua nefăcute, de nu m-as fi gândit nici intr-o mie de ani. Stii, fiecare părinte își cunoaște materialul și e direct responsabil de integritatea fizica și psihica a propriilor copii, prin urmare eu ma feresc sa dau sfaturi..

      00
    • Parerea mea e ca”timpul de calitate” în vremuri normale pt un copil e si cel petrecut cu altii de vârsta lor. La gradinita sau scoala sunt ore multe pe zi, greu de înlocuit doar de parinti cu toate alea 42.5 minute “salvate” (de la ce?) prin nemersul la birou.

      OP te înteleg f bine.

      00
    • @Nicolae, exact: fiind la copilul la gradinta, cand il iei seara la 5 e deja satisfacut cu nevoia de interactiune si joaca pe ziua aia, e obosit, acasa doar sta linistit 1 ora, mancare si somn. Dar daca a stat acasa toata ziua, la 5 cand e plin de energie si vrea sa se joci continuu cu el.
      @Mihaela: Copii mei au 5 si 3 ani, nu ii pot lasa singura in curte, oricat de putine pericole ar fi. Nici macar pe cea mare. Ma bucur ca macar acum pot iesi si sta pe terasa, beau o cafea, chiar particip la o scurta sedinta ceva, si nu mai trebuie sa alerg in spatele celui mic pe unde se duce, doar arunc o privire.

      00
  4. Discuția cu valorile e aceeași de acum 20 de ani or so când Gigi Becali era marele idol al adolescenților și toți se dădeau de ceasul morții că pică cerul pe noi. Și iată că nu a fost așa.

    O să fie mereu un segment al populației indiferent de vârstă ce cade în plasa populismului. Nu toți o să-l aibă model pe Pleșu :)

    Comparat cu generația mea ce a crescut cu „nu vorbi neintrebat”, generațiile actuale cresc într-un mediu mult mai liber și independent și au mai multă încredere în ei.

    Când îți răspund la întrebări de genul care e culoarea lor preferată nu se uită apoi în jur să vadă dacă au răspuns corect. :)

    00
    • NOU
      #34

      Nici macar fi-su lu’ Plesu nu-l are ca model pe ta-su.

      00
    • Au încredere în ei, de multe ori total nefondata, pana când dau de o situație din viata reală. De exemplu au venit pe la niște emisiuni TV, copii sau adolescenți care între cunoscuți sau în online sunt tari în gura și lăudați prin like-uri seci, iar când s-au lovit de refuzuri și opinii obiective, au avut niște reacții complet dubioase și necontrolate. Mulți vad pe net o anume atitudine pe care o copiază, dar de fapt în interior se simt nesiguri, insa trebuie sa para smecheri ca selly, dorian popa și alte asemenea mizerii, deci își suprima total sentimentele reale.
      Si nepoata-mii când ii spuneam ca roz e roz, ea ma contrazicea nonșalant ca nu, roz e de fapt verde, ca ea știe mai bine. Din ce am observat și cred ca ma repet, de multe ori e o încredere stupida, chit ca sunt total pe lângă subiect și nu e nimic de lăudat în asta. Dar cum e la moda sa fie ridicați în slavi ca vai ce tari și avansați sunt ei și ce fraieri suntem noi…

      00
    • @Ioana, se lamuresc toti cum e cu increderea aia nefondata cand e vb sa se angajeaza si brusc se dezumfla ca pestii balon.

      00
  5. Pai și asta e o problemă, părinții nu mai acordă timp copiilor, la fel că in orice alta generație, eu am cam fost ultima cu cheia de gât… Am crescut la televizor, nu erau atâtea surse de „conținut” care mai de care. Mama lucra în schimburi, taica-miu zi lumină, că sa nu avem lipsuri, nu că sa trăim modest.

    Din fericire a ieșit ceva din mine, am avut șansa să-mi văd de treabă să învăț, nu mă controla nimeni la teme, etc.

    Dar acum cu atâtea șanse de pierdere a timpului, pe vremea aia aveam doar TV-ul, nici terminator nu ama avut până prin clasa a 6-a. :) Știu trist, nici acum nu am consolă de jocuri…ca ultimul om!

    Dar copii acum, dacă nu le acorzi timp și mai ales timp de calitatea. Dar de unde timp? Că robești la muncă și ore suplimentare, dacă se poate că să poți merge cu familia într-un concediu sau să mai acoperi niște neajunsuri ( că nu mai vorbim de lipsuri). Atât mamele cat a țării vor carieră, nu și-ar sacrifica niciunul drumul in cariera pentru copil, acum uneori nu se poate că nu poți trăi altele,alții din orgolii prostești.

    Acum e relativa și treaba cu timpul, fiindcă atunci când crește mai mare deja cauta autonomie, e de porc să faci pe securitatea și totuși trebuie sa găsești un compromis sa știi ce face copilul și să-i acorzi intimitatea de care simte că are nevoie.
    Tu ai copil, bănuiesc că pe la 8-10 ani, cum reușești? Totul e Roz?

    00
  6. e aur cumpanasu asta …

    00
  7. Mare parte din adolescenti de azi care au parinti cu venituri medii si peste sunt ce americanii numesc „entitled and spoiled brats” . Nu e nici o surpriza ca se uita la alde gen Cumpanasu sau Dani Mocanu. Mic drop!

    00
  8. Exact, pentru voturi. Toti copiii aia care il asculta o sa aiba drept de vot peste 4 ani, iar numarul followerilor de acum e foarte mare, apropiat de voturile adunate de AUR la parlamentare. Mult de tot. Si un sfert daca se transforma in voturi e mult.

    00
    • Esti sigur ca ne uitam la aceleasi clipuri? Eu peste 3000 de oameni nu am vazut pe live la el ,iar asta o singura data ca de obicei sunt 1.2-1-8k

      00
  9. Eu nu mai sunt copil de vreo 25 de ani, dar pe vremea mea cand aparea un mos (in conceptia mea de atunci) din asta cum e Cumpanasu sau Chirila acum, nu prea il bagam in seama ca ii credeam batran si depasit. ii bagam in seama pe aia un pic mai mari decat mine (nu mai tin minte, Chirila probabil, Adi Despot si altceva nu mai tin minte). Eu nu ii inteleg pe copiii de azi care baga in seama niste oameni de varsta parintilor lor sau mai batrani chiar.

    00
    • mi-am mai adus aminte vreo 2 influenceri de cand eram mic: George Vintila si Andrei Gheorghe, cred ca la el se tragea linia ca deja avea 30 de ani sau ceva de genul.

      mai erau vreo 2 mosi care incercau sa se dea cool si cu tineretul cand eram copil: George Mihaita si Mircea Toma, dar nu prea ii bagau tinerii in seama, decat poate un pic pe Mircea Toma ca era cu distractie si bautura, dar tot era nasol cand il vedeai cu coaiele lasate prin Vama facand nudism cand mai era Stufstock.

      00
    • Mai era si Razvan Exarhu, mai de nisa asa. Il ascultam mereu la radio in studentie.

      00
    • @Dan: Exarhu nu stiu daca era chiar pentru copii/adolescenti, dar il ascult si acum

      00
    • Da, Perkele, dar nu era Tik Tok pe atunci :))))
      Daca se apuca George Mihaita de stand up pe youtube si pe tik tok, iti zic eu ca ii dadeai atentie eventual, caci copiii se uita la ce se uita ceilalti, asa ca, eventual, tot ajungeai sa il urmaresti.

      00
  10. Pe toate canalele, toti influentarii, il critica pe Cumpanasu.
    De ce nu fac campanii de responsabilizare? Sa dea cu el de gard? Sa-l contrazica? Sa-i puna bete in roate?
    Aaaa, ar fi pe gratis? Fara bani? Nu fac decat pe bani? Atunci asteptati-va la mii de cumpanasi peste cativa ani.

    00
  11. si totusi, cat ar fi el de neam prost, Cumpanasu spune multe chestii corecte, iar atitudinea de respingere si stirile ca ar fi cercetat penal arata exact ca noi nu stim ce e democratia sau statul de drept
    Cum a scris autorul, sunt dubiosi infinit mai mari, precum industrialul Dorian Popa sau instagrameritele care nu ne deranjeaza, in schimb ne supara AC ca ii injura pe profesori (si eu sunt profesor, accept injuraturile si incerc sa fiu ai bun)

    00
  12. Eu la toata faza asta cu Cumpanasu am doua comentarii. Unu, ca pâna si o tuta de liceu care prin definitie e proasta duda tot se prinde dupa juma de ora de chat cu Cumpanasu ca e un papagal. Si doi, bai, autoritatilor li se pune problema de rezolvat “tipul asta e prea popular la scolari”. Si solutia lor? Sa-l dam în judecata ca înjura profii…. pai n-are asta efectul opus?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.