Cum se folosește Twitter

Pentru că inclusiv oamenii care ar trebui să se priceapă sunt confuzi, iată un ghid mititel despre cum și la ce se poate folosi platforma de comunicare și social media Twitter.

Pe cine urmărim?

Sunt două strategii:

  1. Urmărim pe toată lumea. Dăm follow la întâmplare tuturor, inclusiv roboților și magazinelor online. Să fie acolo mulți, să dea bine.
    Rezultatul » un flux foarte mare de informații de slabă calitate, care acoperă informațiile bune.
  2. Urmărim oameni care scriu puțin sau moderat și dau linkuri bune, de obicei din domeniile care ne interesează. De obicei ăștia sunt puțini. Maxim 100. Când treci de 100 de oameni urmăriți trebuie să …citești mai jos ca să afli ce e de făcut.

 

Cum administrăm fluxul de informații

Folosirea din browser nu e indicată. Cele două soluții rămase sunt client in browser sau client de Windows/Mac OS. TweetDeck, Echofon, SilverBird sunt printre cele mai bune soluții.

Bun, ce facem când avem un flux de informații alert pentru că am dat follow la peste 100 de oameni?

  1. Începem să mai triem din ei.
  2. Creăm liste în funcție de interes și urmărim acele liste în măsura timpului disponibil. E soluția cea mai bună și cea mai eficientă. Pe vremuri o foloseau cei care urmăreau zeci de mii de oameni: creau o listă cu câțiva care era importanți și o urmăreau doar pe aia, fără a leza sentimentele celorlalți, care se puteau bucura și lăuda că îi urmărește Florin Grozea sau Bobby Voicu.

De ce nu a prins Twitter la noi?

Asta e o întrebare simplă cu un răspuns la fel de simplu: pentru că n-ai pe cine urmări. Adică găștile de pe twitter sunt mici. Suntem noi, onlineul. Sunt ăia cu marketingul, ăia cu advertisingul și cu manele. Și atât.

Pe afară există gașca din cartierul X. Gașca din cartierul Y care lucrează în advertising. Ăia care beau cafeaua la 6.22 la Starbucks. Ăia care beau cafeaua la 6.45 la Costa. Și așa mai departe. La noi, o urmărești pe Anda Adam și te sperii când mai pune câte o poză cu buzele ei cele noi. Sau îl urmărești pe Chirilă și vomiți la platitudinile debitate. Sau râzi de cei 12 miliarde de urmăritori ai lui Moisescu.

Pe scurt, Twitter e o groapă de gunoi din care trebuie să alegi lucrurile bune și pe care trebuie să știi să o folosești în avantajul propriu.

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Nimic despre hashtag-uri ?

    00
  2. I hate this phrase: creare lista

    00
  3. Pro Tip:
    Cum sa te caci pe ei de followers: Foloseste-ti contul de Twitter pentru chat de cacat. Followerii adora cele 630985 de mesaje useless prin care trebuie scurme!

    00
  4. NOU
    #4

    Am si eu 1239 :))) Nu imi place tw de nici o culoare dar am sa-i acord de acum in colo putina atentie. O sa incep din noaptea asta sa fac putina ordine :D.

    00
  5. Va rog eu, nu mai folositi cuvantul hashtag. Putem spune frumos in romaneste tocatura de etichete. Mai avem o expresie destul de nefericita etichete hasis, dar prefer primul.

    00
  6. NOU
    #6

    Am si eu twitter.. promit sa resuscitez contul. Principalul avantaj al platformei asteia e ca nu sunt (prea) multi cocalari.

    00
  7. dojo, ti se pare ca ne intereseaza ce faci tu? aici e zoso nu e blogul tau.

    00
  8. Is destul de inactiva pe twitter, dar incerc sa mai scriu cate ceva din cand in cand. Folosesc dashboard-ul de la HootSuite, ca nu mai am chef sa instalez inca o chestie pe comp. E destul de OK. Acu’ sa las lenea eventual sa mai si postez.

  9. Eu am redus numarul celor pe care ii urmaresc la 7. Mai aveam 5 liste cu 20-30 de insi dar au disparut una cate una pana au mai ramas doar doua in momentul acesta, si alea destul de sarace.

    00
  10. Uite-aşa mă îndemni tu la fapte. Am citit articolul şi am revenit în tuitosferă. să vedem dacă mă potrivesc în peisaj. Am şi eu aceeaşi dorinţă cu waven: ne spui câte ceva şi despre hashtaguri?

    00
  11. NOU
    #11

    Gata, mai urmaresc decat 43. Parca e alta viata :)). Trebuie sa existe vreo aplicate sa dea unfollow ca mi-am nenorocit degetul si mouse-ul. Nu am cautat, dar acum e prea tarziu. Sper sa nu primeasca notificari cei pe care nu-i mai urmaresc, ca n-as vrea sa se supere pe mine Ponta, Traian Basesc, Inna, Puya si toate pensiunile din ro. Dupa vreo 25 de minute imi venise ideea sa-mi fac alt cont, dar m-am ambitionat mai tare si am reusit.

    Multumiri lui Zoso.. acum parca imi place si mie tw :D. Fara articolul asta, cred ca abandonam reteaua.

    00
  12. NOU
    #14

    Mi se pare mai ok sa urmaresti acolo 50-60-70 de persoane direct si altele prin liste… e mult mai usor astfel sa pui informatia pe categorii. Oricum, twitterul ramane o unealta tare buna pentru a primi informatie de calitate si bine filtrata, spre deosebire de facebook sau google+…

    00
  13. NOU
    #15

    Hai ca-i tare asta. N-am stiut ca exista asa ceva. Acum faptul e consumat, dar oricum e de pastrat adresa.

    Merci frumos.

    00
  14. Majoritatea celor urmariti de mine sunt bloggeri. Urmaresc o jucatoare si un jucator de tenis din afara.
    Offline: de ce nu mai pot conecta contul de twitter cu cel de fb? Ma poate ajuta cineva? Multumesc!
    @Vali: de ce nu ma mai pot loga la tine pe blog?

    00
  15. @Tibi, nu-ti vezi mai bine de treburile tale, decat sa mananci chestii moi si puturoase? Ce te fute pe tine grija ce scriu eu? Daca nu-i convenea lui Vali comentariul, il stergea, sau crezi ca nu stie sa faca asta?

  16. Eu ma chinui sa invat sa folosesc Twitter. Dar dupa ce am vazut videoclipul, prefer sa nu ma prea complic..

    00
  17. @ipo: nu inteleg, si?

    00
  18. NOU
    #21

    @zoso: mulțumesc!

    00
  19. si eu m-am activat de curand, dar nu gasesc romani pe care sa vreau sa ii urmaresc. cum ziceai si tu, majoritatea sunt din online, ori eu caut si altfel de informatie.

    00
  20. NOU
    #23

    Mi-am închipuit eu ca Twitter e o jucărica, dar n-am mers pina acolo incit sa presupun ca e o jucărica stricata….
    Stie cineva dacă asa a fost gindita cind a fost inventata?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube