Cum funcţionează justiţia în România: arestul

Fiul lui Sile Cămătaru, acuzat de infracţiuni cu violenţă, cămătărie, şantaj şi altele – judecat în libertate. Băiatul bancherului, care a omorât doi oameni cu gipanul lui – judecat în libertate. Profesorul de la Jean Monnet acuzat că ar fi făcut sex cu o minoră – la puşcărie, dă-l în puma noastră de infractor periculos! Asta poate influenţa martorii, se vede pe el ca asta ar încerca să facă!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

 1. Daca le da 4 la martori si ii lasa corijenti la educatie fizica?

  00
 2. @ovidiu: n-a fost dat afara fiindca si-a dat demisia :)

  00
 3. pai daca tot nu mai are de lucru si mama profesorului e doar vanzatoare, s-au gandit cei de la Tribunal ca macar in arest are mancare si cazare gratuite, oferite de Statul RRoman

  00
 4. Bloghita, poate le da 69. 4 n-are cum sa le dea, ca a fost dat afara din scoala/invatamant

  00
 5. Poate n-ati fost intr-o sala de judecata, eu am vazut cu ochii mei om batran (60-70 ani), bruftuluit, umilit de catre o judecatoare isterica (tipa efectiv la el). Omul avea un proces cu casa de pensii, care nu-i luase in calcul niste ani de vechime, sporuri, chestii d’astea. batranul statea umil, cu caciula in mana si capul plecat.

  00
 6. mai mult, i-au schimbat si incadrarea, de la viol, in sex cu o minora.De parca toate judecatoresele au stat nefutute, pana dupa majorat.

  00
 7. Confirm ce spune @Ovidiu. Judecătorii nostri sunt de cele mai multe ori agramati, cu dificultati de exprimare, isi permit orice tip de remarca asupra celor chestionati, sunt blanzi cu unii, pe altii nu-i lasa sa vorbeasca.
  Cunosc doua cazuri de grefier si arhivar care, la 40 de ani, au facut facultatea la privat si acum sunt judecatori.
  Justitia romana se cu o parte inculti, o parte corupti, o parte nepoti.

  00
 8. Pai ce sa faca profu’ in libertate? Baiatul lu’ Sile si celalalt junior au treaba, tre’ sa produca niste bani ca sa aiba de spagi. Din arest e mai complicat de facut bani rapid pentru „uns” judecatori….

  00
 9. Sa ne-o pupe inamovibilii pe care-i doare-n 14 de muritorii de rand. Uite asa e decizia unui judecator care stie ca nimeni nu-i poate face nimi. Orice hotaraste el/ea ii bine mersi, mai presus de orice explicatii. Nici macar motivarea deciziei nu trebuie sa fie coerenta. Sper sa treaca legea raspunderii magistratilor si sa mai vedem cativa din ei la parnaie impartind patul cu colegii lor.

  00
 10. Paradoxal, menţinerea fostului profesor în arest ar putea fi cel mai mic rău dintre cele… probabile.

  00
 11. Se pare că orgasmul e mai periculos decât moartea.

  00
 12. Ar trebui (re)introduse procesele cu jurati,la fel ca in SUA.

  00
 13. a fi judecator este o afacere nu o slujba. la fel ca multe alte functii din tara asta. cu numele sunt ceva (sau doar pe hartie) pentru a putea face bani. pana si legile sunt facute de asa natura incat doar unii sa faca bani.

  00
 14. Bine ca a trecut de Parlament legea raspunderii magistratilor. Acu mai incearca cei de la ICCJ si cei de la PSD sa o opreasca la CCR si dupa aia sa te tii de precese frate. Oricine se stie nedreptatit si a castigat procesul la o instanta superioara chiar si CEDO poate sa il dea pe judecator in judecata sa ii ceara daune morale sau chiar demisia.

  00
 15. poate s-au schimat lucrurile intre timp, dar din ce stiu eu profesorul este judecat pentru viol, care e o infractiune cu violenta deci foarte bine ca e inchis. Daca a fost sau nu, ramine de stabilit la proces. Asta nu inseamna ca ceilalti doi nu trebuia sa fie si ei inchisi.

  00
 16. In afara de primul, ceilalti nu erau o amenintare pt. ceilalti oameni. Ce sens crezi c-ar fi avut sa-i bage la bulau? Sa mai si cheltuiasca bani cu ei, sa-i tina acolo?

  00
 17. imi place ca sunteti total pe dinafara, dar la comentat va pricepeti ca tot romanul!

  00
 18. @eu – nu ne lasa pe dinafara. Spune-ne care-i treaba defapt.

  00
 19. Normal ca influenteaza martorii profesorul de la Jean Monnet…Ii seduce ca pe eleve si ii „violeaza” anal. Nu e logic?

  00
 20. Nu e judecat pentru viol, ci pentru act sexual cu un minor.

  00
 21. @eu: vrei sa fii capitanul nostru?

  00
 22. NOU
  #23

  Diferenţa este calitatea avocatului. Şi băiatul de la Jean Monet putea să fie judeca în libertate (aşa este şi normal, până la sentinţă, chiar şi cel mai mare criminal, să fie lăsat în libertate, cine ştie, poate chiar este nevinovat, tribunalul decide). Singurul avantaj al interlopilor este că ei ştiu că trebuie să aibă în apropiere un avocat bun iar avocatul ştie ce să invoce în faţa instanţei pentru a nu se dispune arestarea preventivă.
  Să ştiţi, niciun judecător nu îşi doreşte să dea arestări preventive ca o distracţie, în schimb, judecătorii analizează ceea ce li se prezintă de către procurori şi ceea ce li se prezintă de către avocaţii apărării.
  Se ştie că avem nişte procurori sovietici care cer cu orice ocazie arestarea. Dacă avocatul este un bleg şi tace şi dă din cap sau dacă nici nu cunoaşte mare lucru din lege, judecătorul este chiar obligat să dispună arestarea.

  00
 23. vrajitoarele si camatarii in libertate. pana cand zavoranca recunoaste ca e labila psihic. e corect?
  de ce nu se zice ca vrajitoarea s-a folosit de labila? de ce?

  e corect ca un judecator sa zica ca prostia se plateste? asta zicem noi la o bere. dar un judecator?

  00
 24. @DFX: fata aia mai avea o luna pana la majorat. se considera minora sau majora? o lunaaa????

  legea e lege, corect. dar un judecator de aia judeca. ca sa vada ca e o luna pana la majorat. nu 10 ani.

  parerea mea e ca batranu lu fata trage sfori mari.

  00
 25. @piticugras: Gresit! In romania avem drept civil, nu drept comun. Judecatorul nu judeca nimic, el actioneaza conform legii. Ca asta nu se intampla decat pentru fraieri, e cu totul altceva.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube