Fata aia de 28 de ani, cu studii juridice europene, numită în consiliul de administrație al unui spital din Cluj, e supărată în continuare. Știți cum e, dacă era bărbat, ăluia pe care îl șpăguise să obțină postul ăla dădea banii înapoi sau oferea o funcție echivalentă, dar am bănuiala că ce a oferit ea nu poate fi luat înapoi.
Așadar, tipa dă un interviu, din care doar bucata asta contează:
„Din păcate în România mai există aceste prejudecăţi, însă eu sunt de părere că frumuseţea nu trebuie să influenţeze, nici să împiedice parcursul profesional sau politic al tinerilor. Şi chiar încurajez toți tinerii să muncească pentru visele lor.“
OK. De acord. În loc de cursurile lui Lorand sau Dascălu sau porcării cu dropshipping, ar merge un curs al ei, “cum să fiți numiți în consilii de administrare la 28 de ani”. Să ne explice pas cu pas cum a muncit ea ca să ajungă acolo. Că e interesant. L-aș cumpăra. Și nu doar asta, ci ar și ajuta o serie de tineri capabili, ca ea, să intre în sistem și să îl vindece.
Ah, nu prea poate? Oare de ce? Că nu-mi dau seama…
Și mai e ceva. Oamenii capabili nu se agață de o numire. Merg mai departe. Își fac treaba bine în continuare și ocazii de a face bine țării apar în continuare în parcursul lor profesional.
ps: ce-o mai face Larisa Popa, altă valoare a națiunii, care din fotomodel ajunsese șefă de galerie de artă…
Boc pe boc scoate si baga
Cine n-are recomandari sa-si cumpere
Sau sa suga
Tânțarul măcar se oprește din supt când îi dai una.
păi asta după ce-i dai una nu vezi că începe să bâzâie?:))))))))))))))
Hai ca am fost rau. Eu cred ca a vrut sa zica ca indiferent cat de bine ar fi prestat sau nu, postul oricum era al ei pt avea pile clasice. Gen Hrebe, care luase note mari la ASE la testele grila si asta il recomanda clar pt diverse consilii pe la SIF, Biofarm.
>Sau sa suga
De asta are blogul putine cititoare
@VasileT pt ca sunt ocupate prin Consilii?
Patraulea, când se-îmbată, face sesizări…
… „încurajez toți tinerii să muncească pentru visele lor”.
PS: Visuri… alea sunt de urmat, restul sunt doar vise.
„Oamenii capabili nu se agață de o numire” adica cum facea VV cu postul de viceprimar al capitalei ?
Viorica Vasilica?
Eu, deoarece imi place matematica mult de tot, zic asa:
salariu = S
distanta de la gura angajatului fata de fundul sefului (sau alte parti ) = D
tipul de job = T
Si acum formula: S = T/D ;
@Concluzia:
Cu cat distanta D este mai mica cu atat S este mai mare
Numai bine !
Legea patratului invers: salariul este invers proportional cu patratul distantei de la sursa lui.
STD = sexually transmitted disease ?
Asta e romania…. nu inteleg de ce ne miram. In 2006 kovesi a fost numita procuror general al romaniei si avea 32 sau 33 de ani. Era un banal procuror de oras mic, medias. Nici nu avea gradul potrivit pt functia de procuror general…..
@Dan – asta e un comentariu perfect aiurea și să presupunem că e doar greșit, nu și intenționat malițios.
Exact așa s-au întâmplat (probabil) cu Kovesi însă până în ziua de azi a avut funcții și a lăsat ceva in urma ei, nu este la fel cu Ponta de exemplu care era unul din cei mai tineri șefi de corp control și apoi a fost mereu un parazit politic.
Hai sa nu punem semnul egal între un tânăr care se mișcă și are rezultate insa e foarte tânăr și un om care brusc sare de la secretară de școală sătească la secretar de stat și apoi ministru.
Kovesi a fost pusă acolo pentru că credeau că nu va fi capabilă de multe. A fost o surpriză și asta i-a enervat pe mulți, inclusiv pe Băsescu care azi o împroașcă cu noroi despre cum a îndrăznit ea să facă dosare celor (care deși erau complet vinovați) care sunt apropiați lui, când el e tătucul care a pus-o acolo și cumva în mintea politicianului stăpân pe feudă asta e trădare.
Nu mi se pare o frumusețe excepțională, au pus-o acolo probabil că se așteptau să fie docilă și să se facă că lucrează.
Bravo ei că a dovedit contrariul, sper să mai avem surprize din astea.
Bigbear, si ce te face sa crezi ca fata asta nu o sa lase ceva in urma ei ??!!
Eu am vrut sa spun doar ca asa se procedeaza in romania, se pun oameni in functii. Toti sunt pila cuiva, ruda cuiva, amanta/ul cuiva, etc. numirea asta nu mi arata decat ca psd=pdl=pnl=usr. Toti fac la fel, se pisa pe ele de reguli si principii.
Si repet, despre Kovesi,a venit in 2006 la putin peste 30 de ani de la medias sa fie procuror general al romaniei, cea mai mare functie posibila pentru un procuror. Ea, profesional vorbim la anul ala nu se califica nici pt functia asta. A mai si avut aviz negativ de la csm atunci… n a contat, asa a vrut basescu asa s a facut. Probabil vom afla peste ani cine i a suflat la ureche numele asta….
Sau au pus-o acolo pt ca avea semnate de mult actele alea importante.
@Bigbear gasesti aici cum povesteste Basescu care au fost criteriile. Faptul ca marinarul tot insista ca a vrut o femeie, ma face sa cred ca nu progresismul l-a determinat sa aleaga asa :)))) Ce s-a intamplat dupa, a fost „surprise m*therf*cker” https://www.youtube.com/watch?v=iR-uAfNVG64
Manu144x, pentru mine e irelevant ce a facut dupa. Important e cum ajung oameni care sunt la inceputul vietii profesionale sa fie sefi….. si mai important e ca modul asta de numire nu se schimba dupa 31 de ani de la revolutie……
Aia la apele romane au pus pe una pe functie de inginer pe una care nu stia cum se calculeaza aria triunghiului in plm !!!!
Sau mai era una de la pesede care o confunda lumea în nush ce filmulete si care a ajuns si minstru al justitiei parca … am uitat cum o cheama
Pai și kovesi o supt unde trebuia și la cum arată o trebuit să facă și ore suplimentare.
Birchall o chema , dar cica n-ar fi fost ea.
Eu inca astept casetele / filmuletele cu Udrea si cu Firea, se aude domnu’ Coldea?
Păi la ai noștri nu se aplică aceleași (pre)judecăți.
compari un post obscur (cel din articol) unde speri ca faci o romaneasca si nu afla nimeni cu un post high profile, unde cel numit este verificat si-n cur de catre presa.
Eu nu inteleg totusi cu ce e diferita fata asta de actualul Ministru al Sanatatii care are studii de economist? In decembrie 2015 Vlad Voiculescu dadea consultanta financiara in calitate de angajat la Erste Bank, in ianuarie 2016 era Ministru al Sanatatii.
Nici unul nici altul nu aveau experienta relevanta in domeniu inainte de functia politica in care au fost numiti.
esti unul dintre aiacare considera ca pentru a fi ministrul sănătății trebuiemusai sa fii medic si al justitiei, minim avocat?
ca sa fii ministrul turismului trebuie sa fii turist? cam de la ce varsta nu mai ai voie sa fii ministrul tineretului?
@thebblack: dupa tine, si la Apele Romane e suficient sa fi fost inainte la Master.
Gender
CV Vlad Voiculescu: http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2016/11/CV-Vlad-Voiculescu.pdf
Mai precis:
Octombrie 2010 – Decembrie 2015 – Responsabil pentru identificarea, structurarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de
finanțări de infrastructură în Europa Centrală și de Est, în special în sectoarele de sănătate şi
eficienţă energetică.
+ a fondat MagicCamp .
Acum stiu ce o sa zici, ca daca te iei dupa CV-uri pe Linkedin toata lumea e mare expert Insa, cel putin pe hartie, omul avea experienta in proiecte de finantare in sectorul de sanatate.. deci experienta relevanta pentru postul de Ministru al Sanatatii zic eu.
Claudia Ardelean: Nu am gasit link cu CV-ul ei, dar citind declaratiile din articolul de mai sus: „Conform CV-ului pe care l-am depus, eu am studiile superioare necesare care justifică numirea mea în acea funcţie”. Deci asta e „experienta” cea mai relevanta pe care o invoca domnisoara pentru a justifica faptul ca e persoana potrivita pentru post. Nu experienta in teren, nu proiecte similare cu cele pe care ar urma sa le demareze aici, doar faptul ca „am urmat cursurile acestea”. Macar putea face o paralela intre experienta de „director firma hostess” si cea a postului .. sincer cred ca avea mai multa relevanta.
E ca si cum un student care tocmai a terminat facultatea se duce la o mare firma si zice: am studiile necesare, uite CV-ul aici .. vreau postul de GM.
Pai Vlăduț e promovat la greu de băieții cu ochi albaștrii iar epoleții conduc tara de aia johanis face mare tărăboi oricând cineva îndrăznește să taie ceva de la securiști.
@cristi, incurci borcanele. aia de la apele romane era pusa pe un post unde i se cereau cunostinte tehnice in domeniul ala. si nu le avea.
@thebblack, din ce vad eu, vorbeste despre functii de conducere, pentru ca asta e un ministru. conduce un minister. ca sa conduci un minister trebuie sa stii sa delegi, sa organizezi, sa fii un bun administrator. ceea ce sustine si @thebblack dar in alte cuvinte.
nu, cristi. n-ai inteles nimic. si nici restul. functia de ministru al sanatatii n-are nimic de-a face cu medicina. si nici aia de ministru al invatamantului cu „profesoratul”.
aia trebuie sa fie manageri, ca de aia ii punem acolo, sa calculeze bugete, sa numeasca oameni, sa stabileasca si urmareasca criterii de performanta, sa aleaga si sa initieze si urmareasca pana la finalizarea cu succes proiecte in domeniul respectiv, care proiecte sa se si dovedeasca in final utile cetatenilor, sa isi controleze subalternii, si prin asta nu inteleg complexele securistice ale romanului de rand ci capacitatea lui ca om sa sa ii convinga cu argumente si prin personalitatea lui sa faca ce trebuie facut; nu sa opereze pe inima sau sa predea eminescu.
profesia lui conteaza prea putin. pentru detaliile tehnice isi poate angaja cati consilieri vrea. evident ca este preferabil un om cu scoli inalte, ca e mult mai probabil ca unul din asta sa aiba intelectul necesar sa faca asa ceva decat nea costica care raneste balega la ferma de vaci, dar in esenta NU este necesar sa aiba o pregatire de specialitate in domeniul al carui ministru este.
si da, ca sa fii fericit, o ospatarita la clubul Master chiar ar putea fi numita inginer la apele romane daca doveste ca stie tot ce intreba ala acolo si inca multe altele pe care nu le intreba. nu vad unde ar fi problema. ca ce zici tu e oul sau gaina. nu angajam tineri ca nu au experienta, iar tinerii nu au experienta ca nu ii angajeaza nimeni. altfel spus in cazul respectiv problema era ca aia era proasta facuta gramada, nu ca fusese ospatarita.
vezi si la articolul precdent. absolventa de hidrologie care nu si-a gasit un job in domeniu ca nu avea nimeni incredree in ea, asa ca afost ospatarita in clubul Master cativa ani. s-a inscris la concurs si l-a castigat. dar are totusi o problema, mare. vine cristi de pe internet si hotaratse irevocabil ca daca ai fost ospatarita in Master, nu mai poti fi angajat la apele romane.
despre vlad voiculescu n-am nici o parare. probabil e incompetent ca doar a pozat in chiloti in timp ce era student. in acelasi timp, eu i-as acorda un pic de incredere la cate umori inflameaza fara un motiv clar definit.
Păi e funcție politică, nu-i trebuie studii medicale.
E loc pentru toti
https://www.libertatea.ro/stiri/valeriu-nicolae-a-descoperit-lideri-usr-plus-in-ca-urile-unor-companii-de-stat-din-timpul-guvernului-ciolos-mi-s-a-facut-rau-vlad-voiculescu-ti-s-a-aplecat-degeaba-3365994/amp
A fost numita pe o functie NEREMUNERATA. In traducere pentru fanii Danei Budeanu, asta inseamna ca nu era platita pentru activitatea in acel CA. Mai mult, era si membru supleant. Prin urmare, ce spaga sa dea? Pentru ce? Uneori, hatereala asta chiar e gratuita. Si nu, cand esti membru intr-un CA nu e cum credeti voi. Nu e functie executiva, n-ai acces la contracte, la bani, n-ai nicio influenta in companie/institutie.
De ce minti ?
Hai sa vedem daca mint. https://lege5.ro/gratuit/g42tmnjsgi/art-187-conducerea-spitalelor-lege-95-2006?dp=hazdanbyhe2dq
Avea drept de vot in CA .
Adica si eu as vrea sa fiu pus in CA-ul Alphabet, sa zicem. Sunt dispus sa si platesc pentru a fi membru acolo. 1-2 ani maxim am nevoie sa fiu acolo. Promit ca nu ma uit la nici un document secret etc. , ca nu ma intereseaza chestiile complicate.
Pune aici atributiile CA, sa vada si fanii Danei Budeanu ce scrie in lege
Da – acelasi lucru as fi zis si eu… da teoria conspiratiei ce sa-i faci…
@Andrei – ai da bani sa fii tu membru supleant in CA la un spital? Crezi ca e vb de un consortiu cotat la bursa? Crezi ca se fac jmenuri ca membru supleant? Plm ne-am imbolnavit de scenarita si nu ne mai facem bine…
:))))) esti acelasi cristi de mai sus? adica ospatarita de la master n-are voie sa fie angajata la apele romane ca a fost ospatarita da’ modeala de la cluuuuj are voie in consiliul de administratie al spitalului ca doar e ecompetenta, uite ce firma de modeale are.
ne hotaram si noi?
daca amandoua au pregatirea si experienta necesara pentru postul respectiv, la mai mare fetele. daca nu, sa zboare amandoua. si nu e musai ori amandoua ori niciuna.
thebblack tu confunzi o functie executiva, cum e cea de ministru, unde trebuie sa cunosti foarte bine domeniul pe care il gestionezi (nu poti fi ministru justitiei fara sa ai macar studii juridice, pur si simplu nu se poate), cu cea de membru CA, acolo unde de regula sunt cateva persoane desemnate ca reprezentant al unei institutii, asa cum era si fata asta. persoanele alea nu iau de capul lor decizii. se intampla in felul urmator: se convoaca CA, se trimite ordinea de zi, pe care o dai mai departe institutiei pe care o reprezinti si eventual ti se spune la subiectele importante cum sa votezi. ai spatiu de actiune limitat. chiar si tu ai putea fi membru CA. CA-urile alea banoase sunt in companii, fie ele de stat sau private. acolo esti remunerat. nu e cazul aici.
Membru supleant = membru ales sau numit într-un comitet, într-o comisie, într-un organ (de partid sau de stat) etc., care putea înlocui pe titular și care avea drept de vot consultativ.
altfel spus trebuie sa cunoasca bine spre foarte bine domeniul in care „supleeaza” si sa aiba o oarecare idee (mai mult de elementara) despre domeniul pe care il administreaza, in cazul nostru medicina). si nu, like lu olvia steer nu conteaza ca experienta in medicina. asta pentru ca omul ala voteaza direct in niste chestiuni (consultativ, dar hei, pentru asta e acolo, pentru a oferi opinia celui/celor pe care ii reprezinta) si deci are un efect direct asupra deciziilor care se iau.
ministrul pe de alta parte nu face asa ceva. orice decizie ia el, in mod normal, mai trece prin cateva straturi decizionale, multe dintre ele presupunandu-se a fi compuse din oameni cu experienta directa in domeniul respectiv. zice ministrul sa se faca autostrada bucuresti-iasi, ca are niste bani de la ue. tu traiesti cu impresia ca aproba el exact bugetele si proiecteaza el si alege el furnizorii de materiale? nu prietene, implicarea lui se cam opreste la „sa se faca autostrada bucuresti-iasi”. de acolo preiau expertii (cum ar fii diverse comitete si comitii si consilii de administrare) si el cel mult ii mai intreaba de starea proiectului.
dar na, ne miram de ce e romania asa cum e. ca pe post de ministru al sanatatii vrem musai un medic iar in consiliile de administratie ne multumim cu foste modele care sa acopere deciziile luate din spatele usilor inchise de personaje necunoscute.
(10) Atribuțiile principale ale consiliului de administrație sunt următoarele:
a) avizează bugetul de venituri și cheltuieli al spitalului, precum și situațiile financiare trimestriale și anuale;
b) organizează concurs pentru ocuparea funcției de manager
c) aprobă măsurile pentru dezvoltarea activității spitalului în concordanță cu nevoile de servicii medicale ale populației
d) avizează programul anual al achizițiilor publice întocmit în condițiile legii
e) analizează modul de îndeplinire a obligațiilor de către membrii comitetului director și activitatea managerului și dispune măsuri pentru îmbunătățirea activității;
f) propune revocarea din funcție a managerului și a celorlalți membri ai comitetului director în cazul în care constată existența situațiilor prevăzute la art. 178 alin. (1) și la art. 184 alin. (1).
Avea o vorba, o doamna, fost ministrul al sanatatii:
„plata informala”.
Sincer eu aș vrea și un curs de la ăla din Iași cu apele române.
Cum ajungi de la împingător de pliante la șef de instituție. L-aș cumpăra și chiar recomanda la câțiva prieteni. Chiar dacă trebuie împinsă șpagă, să știm cât e, cui trebuie, facem să fie bine, noi luăm salariu degeaba 5 ani, dăm șpaga unde trebuie, nici o problemă.
Ar avea mult mai mult succes decât ăștia cu lecțiile de Amazon :))
Macar e o metoda garantata
Stai linistit ca se preda in fiecare judet. Important e sa alegi bine mentorul.
Asta este zero. Sa vezi surpriza cand va afla toata tara ca la Cluj coruptia si nepotismele sunt fix la fel ca in oricare alta parte. Ma uitam ca pe Boc il aplauda la postari mai mult doamne de varsta a 3-a din alte judete sau clujeni de pe la tara decat cei care traiesc in „orasul de 5 stele my ass”
Un clujean
Ai dreptate, zicea la un moment dat cineva ca la CTP sau cum se numeste … nu s-ar putea casatorii nimeni de prin biirouri ca toti sunt inruditi.
PS: Ce oras de 5 stele, ca de ploua 2-3 ore zici ca e cocina… iar daca nu ploua arde Pata Rat de zici ca e „Poarta iadului” din Turkmenistan
la buget de 300-400 de milioane de euro anual… ar trebui sa ai toate spitalele la standarde cu ISO-uri pe bune si cu tot ce tine de ele… sa nu mai zic de transport in comun, plin de hoti si cersetori… noroc acum cu Covid-ul ca nu mai e inghesuit sa te buzunareasca.
Daca am avea justiție care să-i ia la puricat pe nasu’-finu’ – boc-tise ar fi jale, nimic nu mișcă în județ fara ca mafia pedelista, acum penelista, sa nu-și încaseze mita.
Vând cursuri autorizate & acreditate .PDF
Care e problema cu dropshipping din punctul tau de vedere? Serios intreb.
Multumesc pentru minusuri, totusi o parere poate ofera cineva. Intreb chiar intr-un mod serios, n-am de gand sa introduc vreun curs cu asta.
intermediari inutili.
nu e nici o problemă cu dropshippingul. in articol se vorbește de cursuri de dropshipping, ceea ce e puțin diferit.
Multumesc pentru raspuns, intelesesem aiurea.
fara curve ne sinucideam de mult ca natie.
asa ca sa le aprindem o lumanare la vii 🎈
Asta cu prejudecatile românilor mi se pare asa … o scuza de fatada, cred ca fata s-a speriat sa nu scape unii mai multe detalii. Altele, precum elena, n-au avut nici o problema cu astfel de asa zise prejudecati.
Mai contează și faptul că intr-un text de lungimea unui ștomeleag în stare flască la -20 de grade C, este menționat de cinci ori cuvântul ,,antreprenor,,.
Are fata plan B: sa dea ce a dat pt acel post unui sef sau sefutz din mediul privat si BOOM! poate comenta lumea cat vrea ca nu-i spui tu la patron pe cine sa treaca sa angajeze.
cred ca intrebarea adevarata care se pune este: cat de utile sau de exclusiviste sunt aceste joburi (sefa de galerie de arta, consilier de administratie etc), cand, de fapt, ele pot fi facute cu succes modic de oameni care nu au nimic special?
But still….Pare mai dezghetată decat cea de la apele române…lucrurile se misca in directia cea buna 😂
@Pipos…:))))))))))
Io-s sigur ca ar stii sa explice cum si la ce trebuie muncit, dar concurenta e atat de acerba in domeniu incat nu poate pur si simplu sa-si avantajeze contracandidatele. aveti si voi putin mai multa ingaduinta cu fata.
Am studii juridice, chiar și un master în drept comunitar și-s la fel de aproape de numirea în orice fel de consiliu cum sunt de o excursie plătită de alții la polul sud.
Bine, de numirea în consiliul de conducere al asociației de proprietari sunt la fel de aproape ca de o excursie plătită tot de alții în Zanzibar.
Unii s-au nascut lideri si altii s-a nascut travelleri iar cei mai norocosi sunt ambele.
E deprimant cand vezi ca altii mult mai slab pregatiti ajung in pozitii inalte. Ca sa trec peste acest tip de depresie obisnuiesc sa ma inchid in baie. Ma bag in cada si dau drumu la apa ca sa nu se auda cum plang si ma uit la filmuletze cu ursuleti panda ca sa-mi mai dreg supararea. Cand ies din cada imi sterg lacrimile, ma uit in oglinda si-mi spun:”-Esti cel mai bun! Nu te lasa invins! Esti barbat!”. Cateodata functioneaza dar de cele mai multe ori nu si atunci izbucnesc in plans si ma bag inapoi in cada, repet procesul.
Aaa, scuze, cred ca m-am intins putin.
nu locuiesti unde trebuie. PS: e pozitie neremunerata, la fel ca in cazul fetei aleia.
https://www.g4media.ro/bucurestenii-din-sectorul-2-invitati-sa-se-inscrie-pentru-a-face-parte-din-consiliile-de-administratie-ale-scolilor.html
@Psionics, am fost în consiliul/comitetul asociației de proprietari acum 8-9 ani. Neremunerat. Nu-mi mai trebuie.
Sincer, am glumit. Pe un lejer miserupism de ce fac alții, combinat cu conștința propriei mediocrității, am altoit și o abordare filozofică „și ce câștig dacă mă supăr, tot mie îmi fac rău”, combinație care-mi permite să-mi văd de propășire fără supărări prea mari față de nedreptățile vieții.
Încearcă o baie în cadă și când nu ești supărat, eu o găsesc relaxantă.
De la firmă de events la CA e doar un pas.
That being said: accentul e pr0n, arată bine. 0 probleme la orizont :))))
Ce departe a ajuns Dascalu, sa fie inclus langa Lorand
PS: hai nu mai fiti saraci, faceti si voi business.