ContactsApp

Acum că v-ați apucat toți de construit casă după seria de articole de pe acest minunat blog, o să ajungeți și la foarte frustranta etapă a căutării meseriașilor. Sau poate aveți deja casa și vreți o bonă pentru copii și cineva să vă ajute la curățenie. Sau trebuie să dați și voi copilul la germană, pictură, dans și robotică, căci asta-i rețeta sigură a succesului de mai târziu, după cum spun insistent toate mămicile din parc. Multe probleme, puține soluții.

“Sunt de fapt avocat…”

În vara lui 2017, am petrecut 6 luni lucrând la un proiect în San Francisco. Am închiriat un apartament destul de departe de birou și mă duceam zilnic acolo cu Uber. Într-unul din aceste drumuri am avut o discuție cu Max, șoferul. Din curiozitate l-am întrebat cum îi place să conducă pentru Uber.

“E în regulă, sunt mulțumit că-mi pot plăti facturile… mai mult sau mai puțin… dar de fapt sunt avocat de profesie…”.

Îmi amintesc cum m-a lovit asta: un avocat, făcând aproape salariul minim conducând pentru Uber? L-am întrebat ce-l oprește să facă ceea ce a studiat, căci eu văzusem destule filme americane unde toți avocații merg cu limuzine, stau în case luxoase și se duc cu business class în concedii.

“Începutul este dificil,” mi-a răspuns el, “să faci rost de primii clienți, să găsești pe cineva care să-și asume riscul cu tine la începutul carierei…”.

Mi-am dat seama că acești oameni chiar sunt ocupați făcând lucruri care nu le plac, blocați de bariera “începutului”. Max nu este diferit de majoritatea specialiștilor pe care-i cunoști. În 9 din 10 cazuri specialiștii își găsesc contracte prin referințe de la clienți anteriori. Toți am cerut sau am dat recomandări.

Mulți specialiștii sau mici afaceri locale se bazează pe oamenii trimiși de alții la ei. Nu au nicio idee când sau de la cine vor primi un telefon, trăiesc într-o continuă așteptare.

“LinkedIn pentru specialiști”

Trebuie să recunosc că nu știu exact cum tehnologia va putea rezolva o problemă așa de complexă pentru specialiști, cea a referințelor “din gură-n gură”. Dar cum aproape 50% din produsul intern brut este datorat acestor mici afaceri, înseamnă că există oportunitatea de a ajuta piața locală să devină mai eficientă.

Știm că oamenilor le plac recomandările de la prieteni – prietenii oferă adevărul onest și specialiștii vor oferi servicii mai bune. Cu excepția cazului în care ne schimbăm ADN-ul, conceptul de recomandări va fi alături de noi pentru o lungă perioadă de timp.

Deoarece piața locală este o rețea de conexiuni între oameni și specialiști, alimentată de recomandări, am decis să încercăm să construim o rețea care să mapeze relațiile dintre oameni și specialiști. Această rețea vă va spune cu ce se ocupă cei din jurul tău, ce specialiști cunoști tu personal sau prietenii tăi și pe cine recomandă ei.

Dacă ar fi mai simplu să găsim specialiști de încredere, oamenii ar angaja mai mulți. Și astfel tot mai mulți specialiști își vor putea urma pasiunile, care sigur nu sunt a fi șofer Uber.

Te invit să încerci umilul nostru început și să ne oferi feedback la https://links.contactsapp.com/get

Pentru cei curioși, platforma e în continuă dezvoltare și în curând vor apărea noi opțiuni de socializare. Totul pentru a face cât mai facilă descoperirea de specialiști în care să ai încredere.

contactapp

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. Go big or go home. Multa bafta!

    00
  2. „Te invit să încerci umilul noastre început”
    Dev Team UMDr

    00
    • „l-am întrebat cum îi place să conducă pentru Uber” asta e la fel ca expresia „face sens”.

      din cate imi amintesc aici pe blog ne amuzam de traducatori prosti ca la PlayTech sau altii… WTF ?!?

      00
  3. „This app is currently not available in your country or region”.
    Va doresc mult succes iar aplicatia sa devina disponibila global cat mai curand!

    00
    • Mulțumim. Momentan aplicația este disponibilă doar în România, USA și Israel, unde este și integral localizată (asta înseamnă atât limbajul aplicației, cât și web-ul și, mai ales, datele despre companii).

      00
  4. E doar pe telefon ? Majoritatea lucram de la un PC sau ? Asta nu e o aplicatie de futai :) sau de cautat curve sa te ascunzi in buda de nevasta. Lasand gluma la o parte, fa te rog si o versiune normala. Legat de „avocati”, la noi crezi ca nu sunt „avocati” ce vand burgeri la Mac ? Sa termini o facultate e doar un mic pas, apoi incepe lupta cea adevarata. Trebuie sa fii bun si sa inveti bine, trebuie sa ajungi stagiar(si sa lucrezi moca) pe langa alti avocati, trebuie sa tragi cu dintii pana iti faci o clientela, trebuie etc. Prea multi isi distrug viitorul cu facultati facute pe genunchi cand ar iesi mult mai bine cu o profesionala buna. Ar trebui rase si limitate toate fabricile de diplome.

    00
    • Momentan doar pe telefon, da. Când am început să lucrăm la app nu era pandemie, deci lumea era mobile-only :) E în lucru un profil web mai evoluat și posibilitatea de search/browse direct din web. Puțintică răbdare, e foarte aproape. Merci.

      00
    • Foarte bine. Nu e vorba doar de pandemie, e vorba ca lumea isi rezolva multe lucruri de la birou si de la PC. E bine sa fie ambele. Asa acoperi si pe Geta ce sta in parc cu copilul si cauta un gigel pt schimbat chiuveta si pe Ionel ce e programator si cauta mesteri pt gard de la birou sau de acasa. Succes !

      00
    • Gata, am făcut public profilul web, care include și opțiuni de căutare. Când partajezi un profil din aplicație o să obții un link de unde poți continua drumul către alte profile, dacă e mai confortabil așa. Sau poți începe direct de la https://web.contactsapp.com/ :)

      00
  5. Ce ne rezerva viitorul? Cum vom putea sa iesim la o cafea cu o IA?

    00
  6. Scuze de trolling, dar na, ma mai apuca. Lunga vara a avut 2017, sa mor eu :D

    00
    • Stai sa vezi ca peste 2 luni intra in primavara lui 2020 ai va avea o surpriza.

      00
    • Cind scrii prima aplicatie dupa ce ai terminat Wellcode, dar ai lipsit la cursul de logica.

      00
    • OK, corect, cele 6 luni au început de fapt prin iunie și s-au terminat prin decembrie :) Dar în Silicon Valley e oricum vară tot timpul în pana mea… când le ziceam ălora de pe Uber că acasă când ajung trebuie să pun cauciucurile de iarnă mă întrebau ce-s alea.

      00
  7. Cum abordezi problema fake reviews?

    00
  8. Dar numai Android și iOS?

    00
  9. instalat aplicatia si uitat prin ea. Pare un agregator de gmaps reviews ( cel putin pentru Pitesti)… inutil

    00
  10. Am instalat aplicatia, dar momentan nu ii gasesc utilitate. Imi arata businessurile de pe google, listate pe categorii si cam atat. Daca vreau sa recomand o afacere, apare popup-ul de la facebook in care ma invita sa scriu o recenzie. Am google pentru asta. Pierd ceva din vedere?

    Aveti nevoie de un user experience mai bun, sa fie mai usor de inteles ce si cum se intampla. Un meserias/mecanic/name it nu va sta niciodata sa isi prinda urechile, va da skip si gata. Spor la treaba si congrats pentru initiativa.

    00
  11. Ce am observat la o prima vedere:
    – design foarte iOS. Dar nu-i nimic, se poate si la case mai mari la modul
    „Uite design-ul ios”.
    I: „Si Android?”
    R: „Faceti si voi cum e la iOS si mai vedem”. Si asa ramane…
    – categoriile sunt intr-o ordine aleatoare, nu alfabetic, nu nimic. La fel si primele listari, nu par sa aiba o ordine, nici alfabetica, nici dupa distanta, nimic. Daca nu stii exact ce cauti, navigarea e greoaie
    Mai tarziu am gasit optiunea de sortare, „Top Rated” care nu functioneaza si „Categories” care nu sunt in ordine alfabetica.
    – Tot pe tema asta, sunt foarte multe categorii. Ar fi bine sa fie impartite pe categorii/subcategorii, in genul Auto -> Vulcanizare.
    – navigarea cu back e un pic dezorientata.
    P.S. Ideea e buna, dar greu convingi oamenii sa-ti dea acees la contacte. E problema generala, nu doar la voi.

    P.P.S. Asta e o critica mai dura. Cu ce difera aplicatia voastra de Google Maps unde intru si caut „contabil”. Multe din date sunt luate de acolo, rating-urile tot de acolo… Daca aveti de gand sa implementati sistem propriu de review-uri ok, atlfel nu stiu ce sa zic.

    Spor la treaba.

    00
    • Ai nimerit-o :) Avem sistem propriu de reviewuri, atât cu clasicele steluțe, cât și cu text. Am scris/rescris de atâtea ori textul încât nu am inclus o parte care explica un diferențiator important: atât timp cât ai dat acces la contacte, lista va fi organizată și după nivelul relației între tine și business-ul respectiv, aspectul social fiind baza sistemului. Recomandările tale și ale cunoscuților tăi (și alte cunoscuților lor șamd) contribuie la un scor ce ordonează lista.

      00
    • Aha, pe baza numerelor de telefon din baza voastră de date. Și de-asta e nevoie de permisiunea de contacte.
      Cred că ar trebui explicat mai bine utilizatorului cat de important pentru funcționarea aplicației e nevoie de acces la numerele de telefon.

      00
    • Ai dreptate, încă căutăm soluții pentru a explica mai clar necesitatea accesului la contacte. Totuși am fost surprins plăcut să constat că românii și israelienii nu sunt chiar așa reticenți… majoritatea dau acces. E o experiență faină să regăsești amici prin contacte, să vezi ce instalator/electrician/etc folosesc ei. Ah, acesta-i și motivul pentru care am scos câteva categorii, gen psiholog :)

      00
  12. MenetZ , bagi bani in economia gri :) ntz ntz

    00
  13. ce aduce în plus față de homerun și alte aplicații similare?

    00
    • Încrederea. Recomandările sunt ordonate în funcție de nivelul relației personale pe care o ai cu respectivii, nu după niște stele/reviewuri date de necunoscuți pe web.

      00
  14. Ori n-am inteles eu ceva, ori povestea aia de la inceput e fix motivul pentru care nu ar trebui sa folosim aplicatia ta!
    Adica incepi cu o poveste despre cum un nene nu poate fi avocat pt ca toata lumea angajeaza doar pe baza de recomandare si pe el nu are cine sa il recomande.
    Apoi ne zici de o aplicatie de recomandari. Pai cum l-ar fi ajutat aplicatia pe nenea avocat incepator?

    00
    • De acord. Punctul principal al aplicației este organizarea profesioniștilor în funcție de recomandările prietenilor și asta nu a fost prea clar, spre deloc, explicat în articol. Un prieten va da unui avocat începător o recomandare și astfel toți cunoscuții respectivei persoane vor vedea recomandare și vor avea încredere în ea.

      00
    • @Menetz o luam altfel:
      Eu = contabil – am 100 de prieteni (SIM-uri ca sunt gratis) ma conectez cu 1 si in agenda le am pe celelalte 99. Las recenzie.
      Next level – bag un alt sim dau de acelasi contabil cu „prietenul” meu – il angajez – iar recenzie – bineinteles – resetat androidu, cont etc. si aplicatia descarcata.
      Am eu contabil 100 de recenzii si m-am „autorecomandat” tuturor celorlalti pe care ii adaug cumva aleator din olx – salut frate, am vazut ca ai de vanzare un ceas, o vioara, o chitara si poate mai agat cate ceva …
      Si daca o iei la rand cu toate stai cam 1 saptamana sa iti „faci profilul” si dupa aia sa curga … ce?

      00
    • @Ciupanezul: Stai umpic: în RL cum faci? Intri pe Facebook/Twitter/Instagram/Hi5/IRC/BBS și întrebi „știe cineva un zugrav bun și serios?”.
      Îți vor răspunde câțiva, dintre cei care citesc mesajul în feed și au chef sau timp de scris. Însă în mod sigur nu-ți suni toată agenda de telefon.
      Vei avea recomandări de la persoane cunoscute, în care se presupune că ai o oarecare încredere. Ei la rândul lor, nu fac recomandări aiurea, ca să riște să revii la ei să te plângi că și-au bătut joc de tine. La fel aici.

      Faptul că poți crea recenzii aiurea/false nu e nicio problemă per se (e foarte simplu de creat conturi, nici măcar nu ai nevoie de SIM fizic, exista și alte metode de a obține numere de telefon, așa cum există și posibilitatea să-ți faci jdemii de adrese de email, pentru orice alte servicii online).

      Nu poți însă crea recenzii false de la cunoscuții din agenda oamenilor.
      Ca să nu mai zic că exista posibilitatea de a contacta persoana respectivă pentru a cere referințe despre o recomandare pe care a făcut-o (ah da, avem și modul de mesagerie inclus, cu file attachment/poze/filme/docs etc :) )

      00
  15. Altul care crede că ceea ce lipsea era fix o aplicație.
    Recomandarea „din gură în gură” se bazează pe relația personală cu cel care face recomandarea. Restul e Linkedin, Facebook, Maps whatever.

    00
    • Nu am fost prea explicit în articol, da, greșeala mea. Dacă permiți accesul la contacte, exact asta face aplicația, îți face recomandări în funcție de nivelul relației personale cu respectivii specialiști.

      00
    • Cum masori nivelul ala ?

      00
    • Nivelul relației personale e doar unul dintre factorii care contribuire la ordonare (e o logică destul de complexă în backend legată de ponderea fiecărui factor, mulți dinamici).
      Simplu spus, se ia în calcul dacă sunt în contactele tale, apoi dacă sunt în contactele contactelor tale, dacă prietenii tăi (sau prietenii lor) le-au dat un scor (steluțe și/sau review) șamd

      00
    • `*practic, dupa vreo 6 randuri de contacte il pot angaja si pe elon musk.

      00
  16. Spre deosebire de romani,americanii sint foarte pragmatici.Nu-si incearca sansa la nesfirsit in acelasi domeniu,sperind ca intr-un final sa traga lozul cistigator.Pentru ca acolo e nevoie sa muncesti,inclusiv din timpul scolii,ca sa te intretii si ca sa-tinplatesti student loan-ul(care e imens,nu-i ca in Romania,aproape gratis).Asa ca,de cele mai multe ori muncesc aproape orice ca sa faca bani,banca,land lord-ul,utilitatile,asigurarile n-au timp sa-l astepte sa-si gaseasca job in domeniul in care s-a pregatit.In America,la 18 ani ,parintii iti dau un sut in cur si esti “ on your own”,te ajuti singur,cum poti si daca poti.Acolo nu exista “ ma duc sa ma imprumut de la mama”,” maninc la bunica”.Nu-ti da nimeni un cap de ata pe degeaba ,trebuie sa cumperi,absolut nimic nu-i gratis.Asa ca,vrei,nu vrei,pui osul la munca,de tinar.Nu exista notiuni de “ merg la ski”,” nu muncesc ca-i Pastele”,” “ deseara ma duc la o petrecere”.In America,relaxarea,distractiile si ski-ul vin la pensie,pina atunci muncesti de-ti sar ochii ca sa supravietuiesti sau ca sa dai inainte.Stiu,in Romania e “ rusinos” sa faci o munca “ sub calificarea ta”,in schimb,in America e ceva perfect normal.De f multe ori,o munca “ bruta”’sau grea dpdv fizic se plateste mult mai bine decit un job cu degree.De ex,un tinar absolvent de college poate incepe un job la birou(cum sint “ coropratistii”’astia de prin Pipera) cu 25-30K USD pe an,alai cistigul,chiar de ai diploma.Pe americani ii intereseaza exoerienta,nu diploma,adica ce stii sa faci si daca poti aduce bani companiei care te angajeaza.Insa,daca acel tinar vrea sa lucreze gunoier,leafa e de 50K pe an,plus benefits.Truck drivet-60K ,plus benefits.Sondor la cimpul petrolier din North Dakota-80K pe an,fara taxe.Vrei s-o pui rapid si sa-ti platesti loan-ul de scoala rapid,pleci in Alaska in ANWAR si sudezi tevi de petrol la minus 15 grade-120K pe an,3 luni in Alaska,2 luni in Florida,la plaja,pt recuperare si iar de la capat.Chiar si la Uber,mai ales intr-un oras bogat(cum e SF),faci lejer 4-500 dolari pe zi,banii tai,dupa ce platesti chiria la masina.Pai ce,e de colea?Nu exista tara in limea asta cu mai multi avocati decit America.Oamenii sint bolnavi de dat in judecata,pentru orice,asa ca avocati gasesti pe toate drumurile.Si nu,nu-s deloc bogati avocatii aia,in 90% din cazuri.Ba chiar amariti-un proces de DUI(condus baut) costa 250-300 USD ca sa platesti avocatul-si ala merge la court de 2-3 ori pentru banii aia,face dosare,merge la county jail.Majoritatea conduc masini ieftine(Ford Fiesta,WV Golf,etc) si-s imbracati cu costume de tergal de la WalMart sau Target.Stau la studio apartment si maninca la “ chinese all you can eatfor 5 bucks”.Decit asa,mai bine Uber,nu?Asculti radio,vezi lumea,imbracat lejer si faci si mai multi bani.Fara bataie de cap.Sau mai bine la petrol in Alaska,nu?A munci nu-i o rusine.Te duci mereu acolo unde se plateste cel mai bine,cui ii pasa ce-ai invatat la scoala?Money talks,always.PS-stiu ca suna insipid,insa am cunoscut o multime de oameni cu facultate care lucreaza casieri la Kaufland sau pun acoperisuri la case.In Romania.Asa ca se poate,nu?Foamea e cel mai bun bucatar,always…

    00
  17. > Each professional has an enriched information card that *let’s* you make […]

    > With ContactsApp you’ll know who your friends recommend*s*, how many friends recommend [?] and […]

    > While it’s fun to find a friend recommendation for a Pro. Recommendations are exchanged within online communities such as Whatsapp Groups, Facebook Groups, or distribution lists.

    > ContactsApp was founded by Tzachi Benayoun and Adam Benayoun, previously with Google,

    Aaaa, am inteles, si probabil textul e scris de varul lor Strul.

    Mazaltov, baieti!

    00
  18. Practic dam unor necunoscuti toate contactele noastre precum și nr nostru de tel….

    00
  19. Ar trebui sa va documentati putin si despre cum a murit aplicatia „Prefer”. Incerca sa rezolve cam acelasi lucru: recomandari de profesionisti, din partea prietenilor/cunoscutilor.

    00
  20. practic un agregator de agregatori.

    o aplicatie care sa agrege contactsapp & co. nu face nimeni?

    00
  21. superbe comentarii, toți sa plâng ca și-au luat țeapă de la meseriași dar când e vorba să găsească niște meseriași pe recomandări plâng ca își dau datele personale . sincer, vă meritați țepele și sper să mai luați :))))

    00
  22. Aștept comentariul lui Dojo, să ne explice ea cum e cu astea prin US

    00
  23. Daca tu crezi ca pe Uber se face aproape de salariul minim, esti intr-o eroare, sau pur si simplu faci o prejudecata. Asa cum multi cred ca cei care sunt vanzatori in magazin sun neaparat absolventi de gimnaziu/10clase etc.

    00
  24. nu mai gasesc articolul, dar aici pe site se plangea proprietarul ca o data la fiecare luni mai apare o aplicatie de gasit meseriasi la fel cum acum vreo 10 ani mai aparea cate un portal sau agregator

    00
  25. Nu se poate sterge contul odata ce a fost creat.
    M-am dus in Account -> Delete account si aici trebuie sa primesc un cod prin SMS. Care cod nu mai vine. I-am dat si Resend code.

    Doar o alta aplicatie care aduna date si atit.

    00
  26. Eu nu inteleg la ce e bun linkedin. Adica inteleg, da tot nu ii vad utilitatea.

    M-am trezit acum cativa ani nevoit sa imi fac cont dupa ce un client, important, mi-a zis ca intra sa imi dea „o recenzie” sau ce o fi. Persoana importanta, publica, nu aveam cum sa ii zic „stii gigele, eu nu folosesc ala, am maxim FB si Insta pt pizi”

    De atunci intru din an in pasti si mereu am inboxul plin de „propuneri”, propuneri care intra in 2 mari categorii:
    – headhunteri si HR-iste care imi propun diverse oportunitati de angajare;
    – diversi care vor sa lucreze cum mine pe nu stiu ce idee au ei;

    Primii inteleg ca au de bifat si ei un nr. de contacte sa dea bine in livrabil. Chiar mai vobesc cu ei desi procesul mi se pare imbecil: imi dau mesaj sa imi ceara nr. de tel, ma suna sa imi ceara email, imi dau 1 pdf cu o juma de pagina de generalitati dupa care imi propun o discutie tot tel sau pe zoom in care nu imi zic nimic interesant. In ultima vreme se termina repede discutia ca incep din start sa le cer informatii relevante: vor sa colaboram pe termen lung, ce tip de proiect vor, cat dureaza, cat platesc, vor sa fac tot eu si partea de vanzare, au deja clientii, au echipa sau acum o formeaza (de obicei nu stiu sa imi raspunda la nici una de mai sus si imi promit ca la al doilea interviu cu un manager vor avea toate raspunsurile, caz in care ii trimit sa plimbe ursul.
    Ca agarici daca ma duc la un interviu cu o juma de pagina de nimicuri ma trimit aia acasa, in schimb agaricii astia imi pierd timpul crezand ca fac ce? Teasing?

    Acum vin aia intersanti, diversi combinatori care vor o „colaboare”. Cum ziceam intru din ani in pasti, da ce conteaza? E listata firma unde lucrez, datele de contact, daca vor sa intre in contact cel mai sanatos ar fi pe un canal oficial nu pe mesageria din linkedin.
    Nah, ei dau mesaj dupa care sunt pasiv agresivi daca le raspund dupa o luna. Chiar nu inteleg logica, eu sunt la o firma mica, sa zicem ca stiu ce e prin toata bucataria, da daca e vorba de orice mai mare de 50 de angajati ce faci? Dai mesaj lui gigel de la ingierie cand ai departament de vanzari in firma? Lui vasile de la vanzari cand tu ai o problema de QA?

    Revin la idea initiala a rantului, care e logica Linkedin? care e beneficiul meu ca utilizator?

    A si pe final, ca milenial care nu a prins nimic din comunism: pila (aia sanatoasa de la privat) si recomandarea sunt sfinte.

    00
  27. Eu am aplicația instalată de ceva vreme. (fără acces la contacte)

    1. încă aștept să mă convingeți să vă dau acces la contacte (adică să mă convingeți că nu faceți mărăgii cu ele)

    2. din ce faceți (veți face) bani?

    00
    • Fără acces la contacte e cam inutilă aplicația, căci se pierde exact esența: încrederea. În recomandări, în filtre, în sortări șamd. Majoritatea utilizatoriul permit accesul la contacte și nu am auzit pe nimeni să se plângă de o utilizare malignă a acestora. Le folosim pentru a construi graful de relații, pentru a calcula scoruri pentru ordonare, pentru notificări șamd.

      Aplicația este gratuită și va rămâne așa, atât pentru utilizatori, cât și pentru specialiști. În viitor plănuim să dezvoltăm unele funcționalități avansate, niște facilități mai speciale pentru aceștia din urmă, care vor fi contra-cost.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube