Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

69 comentarii

  1. 2. Sa fim seriosi, doar nu credea cineva ca are vreun pulifrician sange-n instalatie sa taie bani de la lipitori, nu? S-ar spanzura politic, nu am mai pupa ciolan decat la diverse manastiri si pelerinaje.
    3. Madama aia „judecatoare” oare are copii? Tot asa ar fi hotarat si in cazul copiilor ei? Si asta e una dintre aia de nu raspund in fata nimanui si ies bine-merci la pensie pe bani cat sa-si ia o masina noua in fiecare luna. Fara niciun fel de regrete sau interes fata de ce lasa in urma lor.

    00
    • 3. Șocant e că multi judecători care dau sentințe aberante în cazuri de viol (și mai ales viol asupra copiilor) sunt femei.

      00
    • Elefantul din camera pe care nimeni nu vrea sa il vada : job-urile cu aura de „mini-dumnezei” atrag psihopati (ajustati social), care nu pot fi identificati cu nici un test psihologic/psihiatric.
      Job-urile gen : judecator, avocat, chirurg, top manager, etc. necesita un nivel de detasament emotional, de sacrificii personale etc. pe care putini oameni empatici il pot atinge.

      00
    • @Andrei: înțeleg detașarea emoțională a unui chirurg, dar nu pe cea a unui judecător. Pe curva aia aș pune să fie violată de 10 ori pe zi și torturată ca la Auschwitz. Aia merită tratament în stil Hannibal Lecter.

      00
    • Judecătoarea aia e o mare panaramă. Mai-mai că mi-o închipui că pentru bani ar proceda la fel în orice situație.

      00
    • Eu nu fac psihoanaliza…cred ca e doar mojicie de aia bruta romaneasca…a luat banutii, ca de aia te faci judecator, sa te capatuiesti nu ? Romanisme…

      00
    • @car : ca sa poti dormi noaptea stiind ca ai luat bani pentru a lasa animale libere , trebuie sa fi totusi oleaca psihopat.

      00
    • crezi ? zic ca nesimtit si arivist e suficient …or fi forme de dereglare mentala , nu stiu …

      00
  2. 7. Nu știm să ne respectăm valorile…

    00
  3. problema cu „sporurile bugetare” e că cele mai odioase dintre ele sunt o marcă a privilegiului. „condiții deosebite” pentru munca în birou în valoare de 4000 de lei, „spor de antenă de 2500 de lei, indemnizații de transport de 150 de lei pe zi la un salariu de 20.000 de lei etc., etc. or, privilegiații au influență politică enormă. altfel spus, luăm de la fraieri, gen sporul de doctorat în cercetare sau sporul de izolare în educație, sporuri care înseamnă 2-300 de lei pentru câteva mii de oameni, dar nu ne atingem de privilegii. iar când bugetul se va prăbuși – că e inevitabil – privilegiații vor privi totul cu detașare și dispreț față de gloată.

    00
    • Asta este si problema mea. O taiere „globala” ii va afecta fix pe aia din josul piramidei pe care i-ai lasa doar cu banii de chirie si mancare.
      O idee mult mai interesanta pare plafonarea, ceva de genul totalul sporurilor unui om sa fie de maxim 4000 de lei net. Doar ca asa lovesti fix in clientii politici care cotizeaza la partid.

      00
    • NOU
      #14

      Eu am o mica afacere de multi ani si sunt de asemenea angajat la stat (educatie) de vreo 2 ani (am primit o invitatie de intra in sistem dupa mai multi ani de colaborare). Nu am functii de conducere si am un spor de doctorat (450 lei), solicitare neuropsihica (220 lei) si hrana (175 lei). Doctoratul e unul lucrat, chiar cu oarece priza pe o foarte ingusta nisa. In ceea ce priveste solictarea neuropsihica, va spun ca ma trezesc la 6 si ma pun in pat la aproximativ la 0 sau 1, zilnic in timpul saptamanii si in weekend la fel deoarece cursurile chiar trebuie pregatite pentru a mobiliza auditoriul cat de cat. daca vrei sa dezmortesti un departament, chiar ai mult de tras. Conferintele, publicatiile, cercetarile necesita foarte mult timp, documentare, investitie in instrumente de cercetare etc. Cred sincer ca sporul acela de doctorat ar trebui marit ( e garantia ca-i inveti pe oamenii cu care lucrezi care-i diferenta intre o opinie oarecare si cunoastere autentica) iar solictarea „neuropsihica” e cat se poate de reala. In conditii ideale, desigur – cert e ca vezi in jur doctorate frauduloase, oameni absenti de la munca dar greseala ar fi sa se generalizeze. Cred ca tipul acesta de comunicare cu generalizarea urii fata de bugetari e absurda. Problemele pornesc intocmai de la oamenii implantati pe linie politica peste tot si sunt in egala masura de la principalele partide. Problemele si mai mari pornesc de la pseudomanageri pusi in functie pe aceleasi criterii. In mod real o asumare la Catu ar trebui sa sune asa „Recunoastem practicile nostre si ale altor partide de a ne implanta oameni in fucntii de conducere pentru simpul scop de a semna in alb documentele privind modul in care se cheltuie banii. Acesti oameni pe care-i impunem isi aduc in institutie rude sau amici pe alte criterii decat cele care tin de performanta – Imi asum sa raspund cu functia pentru asanarea sistemului public de oamenii pe care i-am implantat de-a lungul anillor si care submineaza orice idee de reforma si profesionalism”.

      00
    • Eu nu înțeleg de ce doctoratul trebuie plătit. E o opțiune personala, e ca medalia de aur a unui atlet, o câștigă, o pune în vitrină, lumea îl stimează, îl apreciază, dar nu-i dă toată viața bani pentru asta. De ce să plătim noi, din taxe, ca cineva să pună „dr” în fața numelui? Mai ales că pe lângă mândria personală, titlul folosește doar unora să acceadă în funcții tot în domeniu… bugetar.

      00
    • NOU
      #16

      George, doctoratul ar trebui inteles ca reprezentand dobandirea unor abilitati de gandire stiintifica, obiectiva si de obicei cand apelezi la cienva cu doctorat intr-un domeniu ai garantia ca va rezolva problema, oricat de complexa ar fi. Si e extrem de greu de obtinut. Teoretic, cineva cu studii doctorale aduce un plus semnificativ in colectivul in care-si desfasoara activitatea. Ca e imaginea terfelita de demonetizarea care a avut loc prin Politie, Parlament si prin alte institutii, aia e alta poveste, trista.

      00
    • Nu intru in polemica cu nimeni.

      In România de astazi, asa saraca, corupta si furata de toti politicienii, sunt 10.000 de cercetatori (in general, doctori sau doctoranzi) finantati de statul român. Luna de luna. Va las pe voi sa descoperiti ce cerceteaza ei si ce rezultate rasunatoare are cercetarea in România. Si, mai ales, sa descoperiti utilitatea acestor cercetari pentru românul de rând care contribuie la salariile lunare ale cercetatorilor.

      Societatea e capusata de oameni din toate paturile sociale.

      PS. Doctoratul a devenit astazi – peste tot, in orice tara din lumea asta – o dorinta egocentrica de a fi „peste” altii. Iti demonstrezi capacitatile superioare printr-o hârtie, nu prin realizari. Doctoratul nu mai are nimic de-a face cu excelenta stiintifica. Autorul unui doctorat cauta exact ce cauta cei care posteaza pe FB sau Insta: apreciere. Nimic altceva, nimic stiintific.

    • NOU
      #18

      Fluture – nu voi fi avocatul ideii de doctorat, nu e nevoie. Ca pe aici a esuat si zici ca nu se vede impactul, e partial adevarat – dar daca vei analiza datele atent o sa intelegi ca haitele de doctori cu zero rezultate sunt tocmai in institutiile paguboase unde-s implantati manageri pe criterii politice. Si da, de obicei ai sub vizorul de la usa Fam. ing.dr. Popescu Vasilica. Dar generalizarile astea simpliste nu ajuta pe nimeni. Sporul de doctorat nu trebuie desconsiderat, dimpotriva. Insa ca ar trebui legat de performanta e evident iar in universitati se masoara destul de bine performanta academica.

      00
    • android, ai dreptate când spui că dacă aș avea o problemă, mai repede m-aș adresa unuia cu doctorat decât altuia (lucru pentru care aș plăti, bineînțeles), dar de ce să plătim lunar (doar) doctorilor de la stat o sumă fixă? Îți dai seama că dacă mi-ai răspunde că să se generalizeze și doctorilor din privat, aș fi nemulțumit de răspuns.

      00
    • @androidul – cred ca ce nu intelegi tu legat de sporul de solicitare neuropsihica (plm cum suna) si cel legat de doctorat e ca in privat in economia reala treburile astea sunt acoperite de salariul platit pentru fisa postului.
      Invatamantul nu e singurul domeniu in care esti stresat si trebuie sa inveti chestii noi si sa pregatesti materiale pentru clienti.
      Iar doctoratul are relevanta destul de rar (iar in romania as spune spre deloc) pentru job si atunci e rasplatit printr-un salariu ceva mai mare. Dar asta doar atunci cand rezolva o problema a afacerii sau aduce ceva valoare adaugata (e plina administratia de indivizi cu doctorate pe genunchi facute pe te miri ce coclauri). Plus ca din ce stiu in invatamant sunt pozitii unde doctoratul e prins in cerintele pentru post, deci e acoperit din start de salariul respectiv.
      Cat despre labareala cu spor de hrana seamana efectiv cu treaba facuta de ceasca – stati linistiti la locurile voastre ca va mai dau 100 lei.

      00
    • NOU
      #21

      Acest lucru se va schimba dupa legea salarizarii unitare si dispar sporurile in forma actuala si bine ca se intampla acest lucru. Eu sustin doar ideea ca e absurd sa desconsideri doctoratul si sa sustii ca nu ar trebui remunerat in vreun fel doar pentru ca a fost pervertit in toate felurile pe aici. Tocmai aici e si pericolul in declaratiile lui Catu – „bugetarii si asistatii social sunt cancerul societatii – piata trebuie sa fie 100% libera ca o jungla si doar cei apti vor supravietui si asa vom avea o societate meritocrata, prospera” – generalizarile astea le-au fumat altii pe la mijlocul secolului al XIX-lea. Munca nu ar trebui desconsiderata, ca e la stat, ca e vorba de antreprenoriat ca e in mediul privat. In mediul privat lenesii sunt eliminati rapid, la stat e mai greu – aici e diferenta – dar nu poti dinamita intreg sistemul pentru cateva probleme locale.

      00
    • Deci androidul are 2 joburi și primește spor de oboseala pt că trebuie să își pregătească cursuri and shit (a se citi „să își facă jobul”).
      Completează, cate ore pe zi ești la munca de stat?
      Nu știu și nu dau 2 bani pe ce afacere ai in paralel, dar spune daca le dai angajaților același spor, pt că tre să își facă jobul (probabil 8 ore pe zi). Sau daca vreunul are doctorat, daca ii dai sporul respectiv. Daca cumva ai vreun vânzător cu facultate, ce bonusuri primește?

      Du-te la un interviu la privat și cere aceleași privilegii tâmpite. Vorbește după.

      00
    • NOU
      #23

      Mda. Mai bine mă las păgubaș decât să continui.

      00
    • @androidul. Nu inteleg de ce sporurile alea nu sunt incluse in salariu. Daca intradevar munca e solicitanta si necesita un nivel de pregatire mare, de ce nu se acorda un salariu proportional. Nu facem decat sa ne ascundem dupa degete. Sporurile trebuie date doar cand acelasi job se face in conditii diferite. De exemplu esti sofer si lucrezi si noaptea, mi se pare normal sa iei mai mult decat un sofer care lucreaza doar pe zi. Asta cu solicitarea intelectuala mi se pare o mare laba in cerc, in privat nu exista asa ceva, ai salariul direct proportionat cu asta.

      00
    • @androidul – treaba cu doctoratul sta cam asa – e prins in cerintele postului sau nu?
      Daca e prins atunci inseamna ca e automat platit (mai bine sau mai prost e alta discutie).
      Daca nu e in cerinte, atunci e irelevant pentru job (vezi vanzatori de … cu diplome de master) si sporul nu-si are rostul. E doar o alta spaga pentru bugetari (pentru ca acolo e inflatie de sporuri aberante si irelevante pentru job)

      00
  4. 2. bucuria românului e când moare capra vecinului … decât sa se impuna aceleasi sporuri si pentru privat mai bine sa dispara de tot
    6. la ce preturi are duster sau sandero nu ma mira

    00
    • Am vrut sa iti dau replica pentru pct. 2 insa apoi am vazut formularea ta pentru pct. 6 si mi-am dat seama de ce ti-a venit ideea aia: te simti cu musca pe caciula.

      00
    • Mihai, eu lucrez într-o tara unde astfel de sporuri exista si la privat, o tara care are pensii speciale pentru parlamentarii sai si unde salariile de la metrou sunt vizibil mai mari decât la altii. Iar în aceasta tara, mai dezvoltata economic si social decât România, nu se comenteaza pe seama acestor lucruri cum se comenteaza în România si probabil din cauza asta ei sunt peste România

      00
    • De ce iti dai cu parerea despre situatia din Romania daca lucrezi si locuiesti in alta tara?

      00
    • Lasa-ma sa ghicesc. Tara este Franta.

      00
    • De ce iti dai cu parerea despre situatia din Romania daca lucrezi si locuiesti in alta tara?

      Temporar … locuiesc si lucrez temporar în alta tara si eu + probabil multi altii as dori sa ma intorc sa lucrez si sa locuiesc în tara si pentru a fi posibil asa ceva ar trebui ca unii din tara sa renunte si la anumite obiceiuri, gen bucuria când moare capra vecinului

      Lasa-ma sa ghicesc. Tara este Franta.

      Ca o fi Franta, ca o fi alta, aici unde sunt nu plâng de foame ca sa-mi iau aifone la abonament si nici nu face lumea articole cu privire la cei care îsi cumpara aifon

      00
  5. Stie orice student la SNSPA masurile de austeritate taiere de sporuri sinecuri privilegii se fac in primul an de guvernare cand esti pe val, nu le faci alta fereastra nu mai este. Eu cred ca vor peria putin pensiile speciale (raman neatinse ale magistratilor care sunt mai tari decat preotii din Egiptul Antic) si mai taie din sporul de ecran si antena. E ca in Caragiale se schimba pe ici pe colo si ramane la fel.

    00
  6. 5. Poate ar trebui sa se aplice și la noi tactici stil Greenpeace. Nisip in motoare, cauciucuri tăiate, drumuri blocate „accidental”…

    00
    • Si niste vizite de la Politie dupa aia pentru nisipul ala sau pentru cauciurile alea taiate. Daca vrei sa schimbi ceva nu mai bine te bagi în sistem decât sa urli sau sa arunci cu pietre de pe margine?!

      00
    • Când oamenii sunt „accidentați” rutier și li se da foc la case, îți cam dai seama că nu prea merge cu proteste pașnice și petiții online.
      Oricum, pădurea e mare și politia trebuie mai întâi să găsească făptașul. Și vorbim de poliția română…

      00
    • Când te stii cu risc îti pui o camera de supraveghere pe undeva. Petitiile online sunt o gluma proasta pe care nu o mai baga nimeni în seama iar protestele pasnice e doar urlat de pe margine.

      00
    • @xxx logica ta ne faulteaza pe toti, explica si exemplifica „te bagi în sistem”. Cum te bagi in sistem, devii faptas la ce vrei de fapt sa elimini?🤣

      00
    • @NIX: E noaptea mintii, iti dai seama

      00
  7. @2 prin anii 2000 am decis sa fac o postuniversitara in IT. Printre colegi erau ceva profesori care cautau sa se reprofileze pe info (fine by me) dar si foarte multi din armata si politie, etc. Trece ceva vreme, ne imprietenim, cafele etc si intr-una din iesirile la cafea il intreb pe unul: „Bai, ce faceti voi asa de multi aici la post uni? Vreti sa va reconvertiti si sa va cautati un job in IT?” la care vine raspunsul „Doamne fereste omule! Daca luam diploma aici primim 25% in plus la salar”. La fel si pentru fiecare master facut. Asta mi-a explicat de ce e plin de cursanti la postuniv si la master peste tot in oras. Erau anii dinainte de mizeria cu Bolognia si scurtare anilor universitari si mai nimeni nu facea master (decat cei care vroiau cariera in invatamantul superior).

    00
    • Apropo de sporul de master. Vuia presa despre niște descinderi cu mascatii la o universitate privata care dădea diplome de master unor politisti fără ca aceștia sa aibă anterior făcută vreo facultate.
      Oameni întreprinzători.

      00
  8. Despre Pacepa poate ar trebui făcut articol special. 80% din comentariile despre moartea sa sunt „A fost un trădător!”
    Ce exact „a trădat” Pacepa?
    Din câte îmi aduc aminte, după ce a fugit Pacepa și „a trădat”, România a pierdut clauza națiunii celei mai favorizate, pe care o aveam pentru ca Ceașcă, cumva prostise Vestul.
    Ce exact a „trădat” Pacepa? Pe poporul român nu cred…

    00
    • tâmpiți precum bogdan duca deplâng demantelarea rețelelor de agenți adormiți (ca ăia din the americans) și ajungerea lor prin închisorile ascunse ale cia.

      00
    • Ca sa raspund la intrebarea ta, Pacepa a tradat:
      – reteaua de agenti ai Romaniei in tarile din vestul Europei (spionaj industral, militar, nu conteaza ce faceau)
      – modul in care era organizata protectia sefului statului
      – actiunile de influenta intreprinse de catre regimul comunist pentru castigarea bunavointei (si a banilor) din SUA si din Vest, indeobste cunoscute sub numele de Orizont
      – modurile de finantare ale regimului comunist, actiunile prin care se acumulau bani negri pentru diferite operatiuni interne si mai ales externe ale DIE
      Astea sunt doar cele care se pot vedea dintr-o citire mai atenta a cartii Orizonturi Rosii. Am raspuns punctual la intrebarea „ce a tradat Pacepa?”, nu comentez daca aceste lucruri trebuiau spuse de fapt sau nu, daca erau stiute sau nu de catre serviciile din Vest si daca ele au dus la caderea regimului sau nu. Iarasi, nu comentez daca Pacepa putea fi considerat tradator sau nu, avand in vedere circumstantele.
      Atentie! Orizonturi rosii este (cum spune si autorul pe undeva la inceput), un volum de memorii. Or, stim cu totii ca volumele de memoriile sunt subiective, ele pot fi „imbogatite” cu diferite lucruri care nu au existat in realitate si pot fi folosite fie si pentru ca autorul sa se disculpe, la un moment dat. Mi se pare, in acest sens, absolut patetica partea de final (poate sugerata de editorul american al cartii) in care el se hotaraste sa ceara azil in SUA. O face inainte de a pleca in Germania de Vest, scoate carnetul de membru al Uniunii Tinerilor Americani, canta la vioara ceva din Dvorjak, ii aduce un tribut tatalui sau care lucrase la Ford si apoi hotararea lui este luata in totalitate…

      00
    • Cristi, snowden a tratat america ??? Dupa rationamentul tau cu pacepa raspunsul este nu.

      00
    • Cu siguranta a tradat Romania.
      Exista unele articole in care Pacepa apare pe o lista scurta cu oameni de eliminat ca si o campanie de curatenie – atat ca si corupti cat si ca tradatori fiind agenti KGB (fapt recunoscut de Pacepa de mai multe ori).
      Nemtii nu l-au vrut pentru ca stiau ca e KGB.
      Din punctu meu de vedere: sa ii fie tarana grea!

      00
  9. Unde se vede de ce pandemia în România e fakenews oficial
    https://pressone.ro/secretistan-o-epidemie-de-netransparenta

    00
    • Lol, „fake news”, doar că nu în sensul pe care îl speri tu. Nu pandemia e fake news. Lipsa de transparență a conducătorilor e problema.

      00
    • @eugen
      Corect, e fakenews oficial. Cincinalul în 4 ani jumate.

      00
    • „Medicul Octavian Jurma susține că senzația lăsată de autorități în legătură cu managementul epidemiei a fost aceea că fiecare persoană e pe cont propriu”

      Nu, nu e doar o senzatie, e realitatea. In tara asta, in orice situatie de criza, ca e pandemie, cutremur, razboi sau altceva, esti pe cont propriu, „autoritatile” sunt acolo doar sa suga ciolanul, sa se bata in piept cu „realizarile” si sa faca norma de amenzi si dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Nu conteaza ca-s pesede, penele, usere sau orice alte puli, lucreaza toti din greu la rupt pulanul pe prostime; si prostimea tace si trage in continuare la car, chit ca rotile carului s-au pierdut demult pe drum.

      00
    • Articolul din pressone este o mizerie făcută pe declararatiile lui Jurma, unul dintre adepții noii religii „martorii lui Covid”. Conform celor de la pressone ar trebui un lockdown total sau ne lovește cataclismul.

      00
    • Ti-am dat plus ca sa nu ascunda Vali linkul pus de tine care e foarte interesant.
      Cat despre pandemie fakenews – sper sa nu ajungi in statistici.

      00
    • @marius cc
      Vreau sau nu vreau sunt statistica. Știu ca proprietarul blogului nu e de acord cu mine dar gradul meu de încredere în datele prezentate de grupul de comunicare „strategica” e extrem de scăzut. Și atitudinea autorităților (cheful de la palatul victoria al lui Orban, invitația la schi adresata de președintele Johannis) sunt argumente puternice sa bănuiesc ca strategii aia se joaca cu cifrele după alte reguli/statistici. Revenind la statistici vezi ca sunt o grămadă de decese suplimentare non-covid. Pagube colaterale cauzate de managementul defectuos al pandemiei.

      00
  10. Legat de pct 2, ii povesteam unui amic grec de fazele astea , si imi reconfirma ca mergem pe drumul lor, ca facem aceleasi chestii pe care le-au facut ei ….deosebirea este ca ei au turism, mai exporta niste masline,citrice,deci le mai intra niste bani in tara….noi ? O sa ii exportam pe bugetari ?

    00
  11. Daca in perioada in care PSD-ul era la putere, o persoana cu acces la documente secrete,le vinde, sa spunem Turciei, se considera tradare? Sau se poate spune ca persoana respectiva a tradat pisideul si pe Dragnea, si nu tara?

    00
    • Sorry, era un raspuns pentru Cristi si Berenger, in legatura cu Pacepa,n-am fost atent.

      00
    • Daca in perioada in care PCR-ul era la putere, populatia vota masiv partidele din opozitie… stai, ce comparam noi aici?

      00
    • @Mihai, la prima vedere, comparatie este deplasta. SRI-ul nu este vechea securitate, acces-ul la internet este liber, psd-ul te lasa sa iesi din tara, etc etc, dar persoana respectiva considera ca suntem la inceputul unei dictaturi, cu Dragnea la carma.

      00
  12. 9. S&P 500 atinge un nou nivel record… => praf in ochi
    Copiat din wikipedia: „To remain indicative of the largest public companies in the United States, the index is reconstituted quarterly”
    Acesti indicatori, care arata evolutia celor mai mari companii, nu pot sa mearga pe termen lung decat in sus. Daca o companie merge (foarte) prost e pur si simplu inlocuita cu alta care performeaza mai bine.

    00
  13. Bai eu stiam ca brailenii nu-s pe treaba lor (denla galateni stiu 😁), da’ ce cacat, astia baga un viol mic inainte de cafeaua de dimineata?

    00
  14. Nu stiu de ce am eu impresia ca la 2. pica la CCR daca nu se discuta in parlament. Altfel, de ce sa se eschiveze? Credeti ca majoritatea bugetarilor ar vota altceva in afara de PSD? Nici cu PNL, cu toate animalele politice prinse in functii cheie, de usr nu mai zic.

    00
    • O treime din bugetari sunt presedinti, vice, directori, subdirectori, secretari si sub.. sefi, sefuti, si prin consiliile alea administrative, incepand de la prefect, sub..si etc in toate structurile de stat. Mai pune si rubedeniile si amantele si ce-or mai fi, angajati ai sefilor si sefutilor si trec de o treime. Astia sunt intotdeauna ai celor aflati la guvernare si sunt pleaca ai vostri, vin ai nostri. Aia de jos, care mai misca lucrurile, nu au treba cu cine e la putere, acolo se merge pe ideea noi stam pe loc, ne vedem de treaba si votam cum ne taie capul. Sporul de 10% e mare sus la sefi, la 20 mii salar ies 2000 lei spor, la aia de jos la 4000 lei salar ies 400 lei. Sefii tipa mai tare, nu aia micii. Aia tac, sa nu fie dati afara. Daca votau bugetarii in corpore cu psd nu erau astia la guvern acum. Si gata cu barfa la cafea, acu la munca!

      00
    • @LB: atunci explica tu cum de psd are un bazin electoral constant?

      00
  15. Eu cred ca s-a tirat in vest dupa o criza de nervi cauzata de lipsa lamelor de ras.

    00
  16. Ref. 6. Mă bucur pentru Ford, a investit mult în ultimii ani și a venit cu produse noi, de un nivel bun.

    00
  17. Apropo de justitia pe care o aparam.. poate ma lamureste si pe mine cineva care se pricepe. Acum judecatoarea aia doarme linistita in continuare? Pe ei cine ii judeca?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile