Concurează scrisul cu vorbitul?

Românii nu vor să îşi bată capul. Cu nimic. Nu se implică, nu le pasă, nu e treaba lor.

Românii nu vor să citească. Tirajul Libertatea o dovedeşte din plin. Idem tabloidele ieftine şi audienţa monstruoasă a mizerabililor Gâdea şi Stan.

Seara, după ora 18.00, la televiziuni încep ştirile de seară. Toata lumea are cate un jurnal. Si ascultatul bate cititul la fund.

În atare condiţii, a scoate un ziar seara, când lumea e deja sictirită şi obosită după o zi de muncă e o încercare sortită eşecului. Să menţionăm că majoritatea chioşcarilor deschid la 5am şi închid pe la 4 seara, când mulţi oameni sunt la serviciu? Asta e prima problema de distribuţie. A doua e transportul fizic al ziarelor prin oraşele mari.

Altfel, succes Adevărului de Seară!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Ce sa mai zici daca ai vrea sa scrii o carte?….

  00
 2. Din câte ştiu eu, ziarele mari din alte ţări au 3 ediţii pe zi. Şi nu sunt broşuri de 8 pagini. Unele scot câte 40 de pagini la fiecare ediţie. Şi sunt cu ştiri proaspete din aceeaşi zi. La noi, ăştia nu documentează bine o ştire de pe o zi pe alta.

  00
 3. In rRomania se doreste robotizarea :D.. sa nu mai fie necesar sa vorbesti, ci doar sa iti doresti.

  In opinia mea se numeste lene.

  00
 4. Uitam de tirajul urias si de investitia enorma monstruoasa.

  00
 5. Scuze pentru ”enorma monstruoasa”. Scrisesem o cifra iar apoi am corectat intr-un acces de prostie pura.

  00
 6. În alte vremuri în locul jurnalului de seară era ziarul de seară. Printre puţinele care au mai rămas este şi Evening Standard, în UK.

  00
 7. Nuş’ alţii cum sunt, dar când eu mai vreau să citesc o ştire seara, înainte de culcare, nu-mi iau teneşii în picioare şi dau buzna pe uşă afară să-mi iau ediţia de seara, ci pornesc un browser şi scriu http://www.INSERTYOURNEWSPAPERHERE.ro. Şi gata. Mi se pare sortit eşecului, dar să aplicăm legea lui om totuşi: ‘om trăi şi ‘om vedea.

  00
 8. Lumea nu-si ia Compactul de dimineata ca sa se informeze. Adica eu unul, nu de asta il iau (cand il prind) ci ca sa am unde beli ochii in metrou sau autobuz. Si nu stiu voi, dar eu asa sunt si seara si dimineata….

  00
 9. Dupa 2 ani de somn, s-a trezit si CNA sa ii amendeze pe intacti pentru defaimare mai mult decat evidenta. 5000 lei !? Ce ziceti de o ridicare de licenta? That would make my day.

  00
 10. Deh, zoso, pierzi din vedere targetul acestui ziar. Nu e format din oameni care vin sictiriti de la munca, ci din pensionari care o lalaie pe acasa zi-lumina. Aia stau si citesc in fata televizorului ziarul, dupa ce unul din ei (batrana de obicei) aduce „prada” (ziarul) in cuib.

  00
 11. Se mai merita sa citesti ceva in ro ? sau altfel.. mai este ceva din ce apare scris in ro pe surse, documentat si scris incat sa poata fi citit si inteles ?
  Eu unul cu greu gasesc. de aia am ajuns dimineata sa ascult itsi bitsi :-|

  00
 12. momentan vad ca-l distribuie gratuit prin centre studentesti. probabil ca va urma tura pe la metrou. cata vreme e pe moca va avea ceva cititori ;)

  00

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube