Companie de stat, angajez programator

Așa arată un anunț de angajare programator la o companie de stat: HTML, Java, PHP, SQL, Visual Studio, Office, Nexus, depanare hardware, instalare Windows, abilități făcut cafea, disponibilitate întins cabluri și excursii electorale.

Și uitați-vă ce trebuie să conțină dosarul: certificat de căsătorie, că e important, recomandări de la locurile de muncă și cazier. Plus o scrisoare de la mami, că are voie să vină la serviciu.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Asta e frectie la picior de lemn, cerintele sunt puse acolo la misto. Concursul e Joi postul e ocupat de Marti de un baiat bun la toate cu rude in sistem.
    La ce dracu mai cer cazier daca pentru jumatate din „alesii neamului” de ce nu cer cazier? Adica nu ai incredere sa ii lasi unuia un sistem informatic pe mana dar ai incredere in seful camerei deputatilor ce are o condamnare la activ si inca una pe vine.

    00
    • Aia ziceam si eu, exista un baietas care are deja toate certificarile care se cer acolo si va fi singurul candidat. Bineinteles ca e expert doar pe hartie.
      Sau, mai bine, angajeaza pe bune un baiat bun la toate si ala face treaba pentru inca 4 oameni (1 cu programarea web, altul cu Visual Studio, suportul IT pentru SW respectiv HW) care doar incaseaza salariul si beau cafeluta stand la o barfa.

      00
    • N-as crede. Pe partea de IT la stat e criza mare, pentru ca nu pot oferi salarii nici macar la jumatate din cele din sectorul privat. De multe ori pe posturile astea se angajeaza absolventi fara experienta, care dupa ce prind cate ceva la locul de munca, zboara la privat.

      00
  2. Dacă nu sunteți încântați de anunțul de mai sus, poate vă interesează un post de „Referent de specialitate Marketing” la aeroportul din Cluj: http://www.myjob.ro/locuri-munca-cluj-napoca/referent-de-specialitate-marketing-selectie-16062017-1142414.html

    00
    • Două recomandări;
      Copie a carnetului de muncă;

      Doua recomandari de la cine?! Carte de munca nu mai exista de cel putin 10 ani.

      00
    • Carnetul de muncă nu mai există din ianuarie 2011 şi se cere pentru stabilirea vechimii în muncă, în vederea poziţionării pe grila de salarizare ( salariul ar trebui să se stabilească în funcţie de vechimea în muncă şi vechimea în specialiate, asta dacă nu se stabileşte în funcţie de lungimea şi grosimea pilei), iar celelalte cerinţe sunt stabilite prin H.G. 286/23.03.2011 care e o porcărie sinistră.

      00
    • „Adeverinţă de la medicul de familie care atestă starea de sănătate.” din cate stiu un agajator nu poate cere asa ceva.
      ” Adeverinţă de la fostul loc de muncă sau actualul loc de muncă cu perioada de vechime în muncă” – daca imi caut de munca nu cred ca vreau sa stie actualul angajator ca imi caut in alta parte.
      „Certificat de căsătorie” – wtf ? pe bune ?
      „Cerere pentru înscrierea la selecție” in 3 copii si timbru fiscal ?
      „Nivel experienta
      6 – 12 luni
      1 – 2 ani” dar tu ceri acte dovetitoare
      „Nivel salarial
      Confidential” – tampenia asta trebuie sa nu mai existe trebuie specificat minimul si maximul gen 1500-4000 in functie de experienta.

      00
    • Stai sa vezi ca pana si la banca mi-au cerut adeverinta de la medic ca am rinichii sanatosi. Sa vad eu medicul ala care isi pune parafa ca x-ulescu e sanatos.. Le-am cerut un pahar sa le dau proba de urina si de restul sa se ocupe inhouse..

      00
  3. Cat este salariul ?

    00
    • 1.500 lei și ce mai pică de la siveco, pentru licențe soft, și de la scop, pentru achiziții hardware.

    • NOU
      #11

      Gurile rele vorbesc ca cica ar mai primi niste sepci, tricouri, geci si galeti de la campania trecuta.

      00
    • Exact așa e, toți din instituții de stat se plâng că nu pot găsi experți IT la salariul minim pe economie. Când pînă și ăia care sunt complet incompetenți s-au făcut profesori de informatică, că e 1800 salariul.

      00
  4. fara dosar cu sina? am scapat de birocratie!

    00
  5. Boss, un job d-asta e aur pentru un programator cu experienta. Se angajeaza la misto la stat, munceste mai cu mana stanga cand vrea el, iar in multul timp liber pe care il are face freelancing de unde ia banii adevarati. Salariul de la stat sunt bani de ciunga.

    00
    • Este pe dracu,
      CIM + Fisa de Post semnate inseamna niste obligatii insusite, adica raspundere contractuala pentru diverse mizerii facute prost sau nefacute deloc de niste incompetenti actuali sau trecuti.
      E o nebunie.

      00
    • aaaaajahhahahahahahhahaha

      00
    • sa presupunem ca faci 10k lei/luna din freelance. iti dau in plus 1500 lei/luna ca sa stai intr-un birou jegos cu doua functionare si fara aer conditionat. nu vorbesc de scaun si birou decent. te bagi? eu nu m-as baga

      00
    • @Alin, faci 5000 si ai conditii de lux (i7, aer, apa, parcare)
      mai faci din freelance 5000 (deci fara sa te spetesti, asa de hobby)

      00
    • @ Flat scuza-ma, dar unde faci 5k si ai i7, aer si apa in romania lucrand la stat?

      00
  6. Pe 1500 de lei se va angaja unul care abia stie sa deschida wordu’. Asta ii salariu de operator in productie intr-o multinationala.

    00
  7. Scrisoarea de intenție e un fel de răspuns la „de ce ați aplicat la noi?”, când trebuie să zici orice în afară de adevăr, dar mai ales ce vor să audă ei, și niciodată despre bani. Pare util.

    00
  8. „Actele de stare civila sunt inscrisuri autentice prin care se dovedeste nasterea, casatoria sau decesul unei persoane.” Deci nu iti cere nimeni certificatul de casatorie in special. La fel de bine puteai interpreta ca iti cere certificatul de deces.
    Cazier se cere la orice angajare, nu doar la stat. De ce ar fi o problema ca ti se cer recomandari de la locurile de munca anterioare?
    Asta chiar e o cautare de nod in papura absolut fara nici un argument.

    00
    • N-aș băga mâna în foc pt asta cu cazierul. Nu de alta, dar nu țin minte să-l fi dat recent.
      Recomandarea e iar așa și așa, parcă n-aș cere recomandare de la ăia care nu erau capabili să dea salariul la timp sau de la ăia care te caută la fiecare 3 luni să te duci înapoi la ei.

      00
    • Recomandarea e lucru ciudat dar care se practica in alte state de mult timp.

      00
    • Depinde ce intelegi prin recomandare, cel mai probabil astia vor foaie semnata, stampilata si cu numar de intregistrare.

      00
    • Probabil lucrezi la stat, de aia ti se par normale aceste aberatii.
      Eu care lucrez in privat de 15 ani si am fost pina acum la zeci de interviuri, iti spun ca: a) niciodata nu am dus cazier b) copia de pe buletin am dat-o doar cand m-am angajat undeva, sa imi faca contractul de munca c) niciodata nu mi s-au cerut recomandari d) intotdeauna, simpla trimitere a unui CV a fost suficienta pentru a porni procesul de recrutare
      Deci NU, cazierul nu prea se cere in privat. Iar recomandarile de la locul de munca anterior sunt cu dus si intors, ca atunci cand merg la un interviu nu vreau sa stie actualul angajator despre asta

      00
    • -Buna ziua, am gasit un post scos la concurs de compania X si as avea nevoie de o scrisoare de recomandare ca imi cere pe langa CV.
      -Desigur, imediat o scriu, intre timp dumneavoastra aveti timp sa va scrieti demisia.

      00
    • Despre cazier:
      Nu prea am auzit sa ceara vreunui IT-ist cazier la angajare. De ce te-ar interesa cat a stat unu’ la mititica daca livreaza programul la timp…?
      Pana anul trecut.
      Firma la care am lucrat, dealfel o firma privata abosult OK, a inceput sa ceara cazier – nu stiu in ce baza dar stiu ca-l cere – dupa ce unul dintre fostii colegi a trebuit sa dea subsemnatul pe la FBI si procuratura pentru niste furturi online sau ceva treburi cu carduri bancare. Nu cunsc detalii ca nu m-a interesat subiectul.

      Ideea e ca pentru o firma care livreaza solutii de plati bancare ai vrea sa stii daca viitorul tau angajat a fost condamnat pentru fraude in domeniu, nu?

      00
    • In cooperativele civilizate, in loc de cazier se face background check.

      00
  9. se observa deci complexitatea si rigorile postului, competentele unui bugetar sunt net superioare celor din privat

    00
  10. Man, trebuie cunoştinţe în domeniile alea, nu să ştii tu să faci treabă. Adică: „am io un băiat care ştie Java” etc. :P

    00
  11. „JAVA Script”

    ‘nuff said.

    00
  12. Sunt curios cine evalueaza cv-urile si competentele celor care aplica. Concret, cine vine in interviuri sa vorbeasca cu intinzatorul de cabluri cunoscator de JAVA script. Sefu’ ala pus pe pile care e o maimuta?

    00
  13. Certificatul de casatorie este util in cazul doamnelor pentru a face legatura intre numele actual si cel din diplomele de studii.

    00
  14. am trecut de curand printr-un proces de genul asta si cantitatea de acte este uriasa, parti interesante
    – cazier fiscal – abia am gasit un birou ascuns undeva in alta parte fata de pers fizice si nimeni nu stia, amuzant a fost tanti de acolo care m-a intrebat pentru ce firma, asa am aflat ca am 11 contra candidati. la concurs s-au prezentat 9 si vreo 2 din alt judet, deci 11 au scos 7 la examen – 4 au scos degeaba cazierul fiscal
    – cazierul judiciar – banal, 2 minute maxim
    – scrisoarea de recomandare de la locul de munca, i-am cerut sefului si n-am vrut sa-i zic pentru ce firma dar „trebuie neaparat sa scriu cui ii este adresata” asa ca a trebuit sa-i spun, a devenit mult mai cooperant la aflarea numelui. dupa testul scris si cel practic cand nu venise rezultatul dar deja trecuse 1 luna de la inceperea demersurilor pentru dosar mi se spune „nu ai vrea sa vorbesc sa-ti mareasca salariul?”
    – 3 drumuri la bucuresti, pentru un post la mine in oras (acte, examen scris, examen practic, de fapt 4 ca am dus si actele dar am aflat ca nu era obligatoriu si le puteam depune direct cand la locul de munca)
    – adeverinta medicala, acte de studii, in copie si original sa verifice ei (bine ca nu au cerut de la notar)

    acum cand ma gandesc nu au fost asa de multe, dar la momentul ala multimea de acte necesare in timp relativ scurt + 3 zile de concediu nu prea au sunat bine

    00
  15. Au uitat sa adauge: sa faca piata sefului, sa cumpere brad de craciun, sa ofere informatii de orice fel, sa ii ia copii de la scoala, etc …. putem adauga…

    00
  16. JAVA Script :)))) =)))

    00
  17. Voi credeti ca la stat chiar daca este salariu mic se angajeaza pe competente? Va inselati amarnic

    00
  18. Plus NexusERP. Adica daca nu stii sa folosesc aceasta solutie romaneasca deosebita (inovatia secolului de care nu am auzit pana in ziua de astazi), esti la pamant.
    Imi si imaginez feedback-ul catre un software developer senior: „Ne pare rau, am gasit o persoana cu expertiza pe NexusERP. Din pacate, lipsa cunostintelor dvs. a acestei aplicatii v-au descalificat, insa urmariti constant site-ul nostru, intrucat vor mai exista si alte pozitii.”

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.