Cum combatem schimbările climatice: cu femei

Cineva de la Digi24 s-a gândit că a arunca ceva cu femei acolo îi face nu numai isteți, ci și futabili. Că deștepți nu are cum, și asta nu pentru că scriu articole din astea la Digi24, ci pentru că nu gândesc înainte de a scrie articole pentru Digi24. Și pentru că nu-și găsesc un loc de muncă onorabil, unde nu trebuie să presteze virtue signaling din ăsta sinistru.

Așadar, femeile pot ajuta la combaterea schimbărilor climatice. Cum, nu știm încă, dar știm că pot. Sigur pot.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. efectiv nu ai ce sa mai spui decat sa-ti bagi p…

    00
  2. Lasa ca nici cu comisia Europeană nu mi-e jenă, au lansat un program pt tinerele femei antreprenor, de parca tinerii băieți se descurca singuri…

    00
    • romania are program de tinere femei antreprenor de multi ani, se numeste chiar „FEMEIA ANTREPRENOR!” ne descurcam sa sustinem femeile si fara ajutor strain!

      culmea ca marea majoritate a antreprenoarelor de la noi se ridica pe propriile forte, fara ajutorul nimanui, token cu token.

      00
    • Nu doar token.
      Unele ridica moralul politicienilor de success, ii asteapta cu paine si sare la iesirea de la „facultatea de smecheri”.
      Altele fac performanta in mediul politic, niste schimbari extraordinare asa peste noapte, din chelnerita direct la minister, ceva functie asa pe sub ministru, pe subsecretar…

      00
    • @enzo hahahaha sa vezi figurile colegelor corporatiste cand le-am spus fix asta cand era cu protestele anti-coruptie: coruptia ar fi eradicata daca femeile s-ar pune de acord sa nu se mai combine cu tot felul de infractori

      00
  3. Femeile…un rau atat de necesar.

    00
    • ….Daca au intre 18-35 ani 😀….după 35, trebuie să fie lăsate să fie puternice si independente 😀

      00
    • Pot fi independente oricât și oricând vor ele, câtă vreme nu uită de noi. Cu cât mai independente și puternice, cu atât mai putina bătaie de cap.

      00
  4. Cum adică, păi nu e deja plin de afaceri mici și durabile? Videochatul poate fi făcut inclusiv la bătrânețe, că există clientelă pentru toate categoriile.

    00
  5. Cine nu a lucrat vreodata intr-un birou plin de femei nu are de unde sa stie. Pai cine opreste aerul conditionat cand afara sunt 43 de grade la umbra?

    00
    • Cine da centrala pe 27 de grade iarna? Intram in casa si mi se abureau ochelarii instant. Cine intra la noi in casa ne zicea ca e o pacla de o tai cu cutitul. Si tot se plangea de frig?

      00
    • @IonutO: să știi că asta e legat de umiditatea relativă din cameră. Cu cât e aerul mai uscat, cu atât se va evapora mai ușor apa prin piele, creând senzația de frig. Și intri într-un cerc vicios apoi cu creșterea temperaturii.

      00
    • @Radu
      Radule, tu ești, mă?

      00
    • Cand am lucrat eu intr-un birou cu noua femei, AC exista doar in biroul directorului :-)

      00
  6. Ești cârcotaș, n-ai văzut că au folosit un font mai mic?
    Au și femeile rolul lor, ceva mai mic în încălzirea globală, ceva mai mare în cea locală!

    00
    • pana si textul mai departe minimizeaza situatia…zice sa creeze afaceri „mici” si durabile, deci mici, sa nu deranjeze mult :)

      00
  7. Logica e simpla, femeile antreprenor nu au timp de copii => copiii nenascuti nu polueaza si nu consuma resurse timp de 80 de ani => reducem poluarea direct de la sursa. Playing the long game.

    00
  8. Hai sa invatam femeile sa nu-si mai cumpere excesiv de multe haine, pantofi si alte lucruri inutile. Trebuie educate in asa fel incat sa realizeze ca fiecare produs cumparat de care nu are nevoie si pe care nu-l foloseste niciodata a fost produs undeva si transportat de acolo, adica s-a poluat planeta.
    Hai sa invatam si barbatii sa nu-si schimbe televizorul la fiecare 3 ani si telefonul anual. Sa le explicam si barbatilor ca si „jucariile” au fost create prin poluare si vor deveni gunoi.

    Apoi sa aducem femeia si barbatul si copiii la o masa. Sa le explicam ca peste 40 de ani copiii si nepotii lor vor suferi grav din cauza schimbarilor climatice. Sa le explicam ca nu doar ca va fi foarte cald, ca va fi foarte frig si ca oamenii vor emigra spre nord siliti de schimbarile climatice.

    00
    • N’ai cu cine… Au fost deja dresați. Cu vorba bună nu mai merge… Ar trebui niște masuri mega drastice, respectiv stoparea comercializării acelor x miliarde de produse absolut inutile. Ceea ce nu se va întâmpla, pentru ca atunci de ce sa mai duduie fabricile, sa se plimbe vaporoaiele de mărfuri samd… Tot banii contează mai mult. A și sa își cumpere oamenii mașini electrice..

      00
    • Average joe and jane: „daca nu mai consum aiurea, cum ma mai etalez ? pai de asta mi-am facut eu cont de insta ?!”

      00
  9. Este o legătură, pe care colegul de la sociologie o poate descrie mai bine.

    Practic, condiția mamei ne dă spectrul condiției viitoare a urmașilor, iar acest lucru este important, pentru că vorbim despre o problemă trans-generațională.

    00
    • Yep – așa e. Statutul social al mamei determină statutul social al urmașilor. Chiar citisem un text pe tema asta acum vreo doi ani. Mai mult – starea de sănătate a mamei influențează și ea viitorul copiilor.

      00
    • Razvan, te rog frumos sa te abtii de la asemenea asertiuni periculoase!!! Nu e adevarat! Mamele nu au nici o vina!!!

  10. Jurnalistii pot juca un rol cheie in scrierea articolelor. De aceea este importanta sustinerea programelor de mentorat si a initiativelor care ajuta jurnalistii sa inceapa sa scrie si articole.

    00
  11. Eu chiar combat. Dau Touaregul pe SPORT doar in afara orasului. Si cateodata si in oras.

    00
  12. Se vorbeste de foarte mult timp despre acest lucru. Femeile educate nu mai fac 7 copii. Cu exceptii, dar in toate regiunile unde femeile au avut parte de educatie, a scazut natalitatea.
    Despre asta este vorba: cea mai mare natalitate este in tarile, sau comunitatile unde femeile nu au parte de educatie si nu sunt ”empowered”. Populatia explodeaza peste tot unde femeile nu au parte de scoala. Chiar si in Afganistan, desi este razboi si au emigrat milioane de oameni, populatia tot a crescut de la 12 milioane in 1990 la 40 de milioane azi. La fel peste tot unde este mare saracie, sau/si razboi, explodeaza rata de crestere a populatiei.
    Cand intervine prosperitatea in societate, iar femeile au parte de educatie, scade si natalitatea.

    00
    • Mirela, tu crezi ca in Afganistan femeia are voie sa aleaga cati copii vrea sa faca, dupa care poarta o discutie serioasa cu barbatul intr-o seara si ii zice stop?

      00
    • Iulian: pai de aceea am spus si ”empowered”. Nu este vorba despre cum se intelege acum termenul sau mai degraba cum se promoveaza in societatea vestica acum, cu pornografia = ”empowered”.
      Ci despre dreptul de a decide ce face cu viata ei, dreptul de a avea educatie, de a putea sa isi castige existenta, de a avea un salariu, independenta.
      Acolo unde femeia nu primeste educatie si nu are dreptul sa decida ce face cu viata ei, acolo unde este dependenta de familie/sot, acolo este cea mai mare natalitate.

      00
    • Si da, este UTOPIC sa spui ca se poate realiza asta: educatie+ empowering intr-o tara sfasiata de razboi. Sau in cele unde saracia este in floare. Sunt multe lucruri de facut, insa raspunsesem numai la intrebarea din articol: de ce este importanta educatia femilor.

      00
  13. Are dreptate, dar numai pe jumătate. Trebuia să spună că femeile și bărbații pot ajuta la îmbunătățirea condițiilor climatice.
    Cine altcineva?! Pârșul de pădure, dacă nu oamenii…?!

    00
  14. Sunt chestii de care se ocupa mai mult femeile in familie si au impact asupra mediului:

    Spalarea rufelor dupa fiecare utilizare – un drept sau ceva ce contribuie la poluare?
    Cand se spala rufele, cat detergent sa se puna (dauneaza ecosistemelor)
    Ce haine sa se achizitioneze (problema cu microplasticul)
    Alegerea ambalajelor refolosibile pentru produse alimentare
    Scutece de panza refolosibile versus unica folosinta
    Etc etc

    00
    • Ea: nu am cu ce sa ma imbrac la nunta (dulapul fiind plin de rochii purtate anterior la cate o ocazie maxim de 2 ori)
      Eu: acelasi costum, aceeasi camasa, schimb cravata si batista de la buzunarul sacoului. Sunt ca nou :D

      Ea: nu am cu ce sa ma incalt (dulapul plin de orice de la sandale la ghete la pantofi eleganti, balerini, you name it, she has it)
      Eu: o pereche de ghete, o pereche de pantofi pt nunta, botez etc, 2 perechi de adidasi sa am cu ce ma duce sa imi cumpar alta pereche daca ma lasa una din ele (nu radeti, port 47, viata e grea)

      00
  15. sa citez din filozofii mei preferati:

    „Imi plac berile, nu verile, nu strang averile
    Pe noi nu ne conduc femeile”

    00
  16. O Lisístrata mai modernă, λύσηςσκουπίδια (Lýsisskoupídia), în care femeile refuză sa facă sex cu bărbații care aruncă gunoi pe stradă ?

    Deh, o glumă mai proastă…

    00
  17. Reciclați zilnic! Susțineți femeile de cel puțin două ori pe zi!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube