Am văzut coastele astea când stăteam la coadă la măcelărie la Kflnd la cumpărat coaste. De curiozitate, am luat un pachet și le-am executat recent. Sunt ceea ce trebuie, baițul e la fel, calitatea e la fel.
Cefele, în schimb, sunt meh. Sunt 4 în pachetul ăla, subțiri rău și pline de zgârciuri. Will not buy again.
Că tot veni vorba de coaste, alea de la Carrefour sunt mai fragede și mai bune. Au mai puțină carne pe os, baițul nu e așa mult ca astea de la Kflnd, dar nu știu de ce nu le au mereu în vitrină.
Incearca ceafa aia cu verde de la Kaufland din vitrina, e belea de buna pe gratar. Le-am ocolit multa vreme ca verdele ala arata ciudat dar o sa-ti lingi degetele. In general ma axez pe ceafa verde, aripioare ce le tin in bere+iute o noapte si mici(iau de la comercianti locali anume), exact asta e si ordinea in care le pun pe gratar. Ce nu imi iasa sau sunt corigent: frigarui(mereu ma chinui si nu stau cum trebuie), coaste(se ard pe o parte, sunt nefacute pe alta parte), peste(iese copt in folie si nu are nici un D-zeu). Mentiune memorabila sunt pieptul de porc(daca reusesc sa-l fac apropae crocant) si anumiti carnati. Nu am facut niciodata carne de hamburgheri, dar parca nu prea mai incape.
ceafa verde/roşie de la kfld mi se pare foarte sărată de parcă e pregătită pentru afumat, să ţină 2-3 ani, nu pentru grătar. Şi io îs de ăla care pune sare pe brânza de oaie ţinută în saramură 2 ani când o mănânc cu roşii condimentate cu …sare.
Apropo de ceafa verde de la kflnd, azi era la profi de la mine ceva pulpă de porc cu o culoare dubioasă spre verde. Am întrebat dacă este în baiţ cu ceva plante aromatice… : Aaa, nu domnu’, este proaspătă.
am testa aia verde, nu îmi plac ingredientele din baiț.
Am o vaga banuiala ca, coastele/cefele marinate vandute la vrac din kaufland sunt tot acelasi lucru cu astea ambalate.
Am o vagă banuiala că nu toate provin de la suine.
Tot ce vedeti marinat vin la pungi vidate cu eticheta nemteasca. Cer
Am pus și noi pe grătar coaste de-astea. Au fost foarte ok.
Aprob pozitiv părerea lui Vali despre coaste. Am luat în două rânduri din Carrefour, aceeași calitate de fiecare dată.
Așa arată făcute la tigaie și așa arată făcute la slow cooker.
Ceafă n-am cumpărat.
Cat le tii la slow cooker? 4 ore? Le bagi ca atare? Sau mai pui ceva pe langa ele in slow cooker.
Alt fan bere TNR? Respektos!
@Ovi: 8 ore pe low. Fără nimic altceva, doar cu baițul de pe ele.
+1 pt slow cooker, 4h pe high si o sa iasa osul singur, o sa incerc 3h 45 ca sa nu se rupa cand le mut 10 minute la cuptor pe hartie pt crusta, cand se baga la cuptor pot fi unse cu sos bbq. am mai incercat si cu ceapa rosie in slow cooker, e buna daca faci niste sandvisuri gen pulled pork cu carne de coaste, nebunie.
Punem pe grătar coastele alea de la Comtim în fiecare vineri la muncă. Merită.
Dar unde le găsiți ? Sunteți din București ? Am căutat în 2 mag Kaufland și cică nu au acest produs …🤭
Di ci nu faci singur baițu și sa cumperi di la un producător certificat coastili? Scuzi dar în Bucovina nu li avem ci E-urili.
cumpEri, cEertificat, avEm. DaniEl.
Ti-au scapat cateva.
Și mie îmi plac alea de la K, dar mi se par artificiale ca dracu.
Coastele de la Carrefour vin ambalate in crud si le pun ei la bait in frig ca au macelarie in hiper. Reteta e standard in retea si toti ar trebui sa o aplice la fel.
La Kaufland vin direct facute in pungi si le desfac ei.
Cu toate astea, ambii aduc carnea de porc din Germania sau Ungaria. Calitatea e cum e. Nu sunt hater, dar la pretul pe care il au e fair. Incercati sa luati coaste de la o macelarie locala (porc crescut local) si faceti voi o marinada ca sa vedeti diferenta. E necesar mai mult timp, dar macar sa vedeti diferenta.
Exact! Si asa mai putem simti si carnea+condimentele, fara potentiator de aroma si E-eeuri! Macar asa mai limitam dependentele.
Va dau o reteta de antricot la gratar?
Mâncarea fără monoglutamat de sodiu e ca violul fără bătaie – anostă.
De cand am descoperit micii comtim, n-am mai mancat mici de la alti producatori. Daca
nu se vor mai produce mici comtim nu stiu ce-o sa fac. Pentru mine nu exista mici mai buni. Deliciosi! Manca-i-ar tata.
Eu am incercat ceafa „texas” de la kaufland si a fost foarte ok.
In rest nu prea iau din astea gata marinate.
Iau carne proaspata, o transez dupa bunul plac si pun sare, piper si cimbru.
ies la fel de bune / se pot face la cuptor?
Eu le fac si la cuptor si ies bune si acolo. Le invelesc in folie de aluminiu si le las 1h, 1hw
Ies foarte bune si la cuptor. eu le pun in folie de aluminiu, intre 1h si 1h 15 min apoi tai folia si le mai las 30 de minute sa se rumeneasca.
Scuze de comentariu dublu dar mi-a scapat degetu
Merg misto de tot, eu le fac mai mereu la cuptor, dar nu pun folie de aluminiu. Am o tava din aia cu grill luata de la IKEA, isi face treaba destul de bine.
Cu cele de la Comtim am avut 2 experiente:
Prima oara a fost un singur sir de coaste in pachet, cu carne suficiente de am zis ca l-am gasit pe dumnezeu.
Am luat weekendu asta iar, sa le fac la gratar si am gadit 2 siruri de coaste cu carne spre deloc, dar baitul mi se pare mai bun decat cel din Kaufland.
Tot caut un producator care sa vanda niste coaste sanatoase, cu carne destula dar cam greu.
In obor am gasit o macelarie ce taie coastele cu carne destula dar si aia au un pacat, lasa o parte din sira spinarii acolo, sa atarne mai greu la cantar probabil, si, neavand dexteritatea unui macelar, imi e greu sa le separ.
Vezi ca e o macelarie super ok aproape de Udriste, pe Corneliu Coposu 52.
Au o scaricica marinata excelenta, carnati taiati cu barda, pastrame de diverse feluri.
Kaufland vin vidat
De la Kaufland imi place pastrama de oaie pe gratar. Puteti lua voi tot porcul, mie lasati-mi oaia
Coastele ca coastele, cotletul de berbecuț e problema!
Unde gasim si noi in Bucuresti mici si coaste Comtim?
Mici pana acum nu am vazut. Insa celelalte produse de la comtim le-am vazut la Kaufland/Carrefour/Auchan. Depinde de noroc, ca nu mereu au coastele in stoc.
Coaste Comtin la Kaufland (nu mai tin minte daca am vazut si la Carrefour).
Mititei Comtim nu am vazut, dar astia de la Mega aduc niste mici de la Peris (asa scrie pe pachet) care sunt deeeestul de buni. Nu ii gasesti in toate magazinele, cred ca doar in Mega mai mari.
Mici de la Comtim am vazut la Kaufland Mihai Bravu acum 2 zile, de porc la 900 g.
Influensăru ți-o dă la coaste edișon
alea nu sunt coaste e scaricica adica partea terminala a coastelor. Noi romanii rar gasim de cumparat coaste adevarate
dont be muist.
Nu știu, man, dar sunt de acord. Am luat și eu de la ComTim (găsite în Auchan, au vitrină specială pentru ei), și mi s-au părut destul de chele.
La Kaufland au si niste coaste vrac „St Louis”, marinate. Am luat de vreo 2 ori, au multa carne pe ele, sunt destul de bune, pt pretul lor, aproximativ 25 lei/kg.
Confirm, sunt misto coastele ala, am luat de mai multe ori.
DAR… la Kaulfand am gasit mult mai buna scaricica marinata pe care o au la vitrina.
Falcutele de porc le-a incercat cineva?
Am lucrat 4 ani la acest mare producator, si tot ce pot sa spun este sa evitam cat mai mult produsele cu bait. Daca trebuie sa cumparam ceva este recomandat sa luam din cele fara sos. In rest no comment!