citizen journalism fail

Un anonim a scris pe ireport.cnn.com, un site unde oricine poate scrie orice, o stire conform careia Steve Jobs, fondatorul Apple Inc. si tatal tuturor mactarzilor, a facut infarct. Stirea a intrat in atentia mai multor oameni, actiunile Apple au scazut. CNN a retras povestea, si-a cerut scuze, Apple a trimis comunicate de presa sa dezminta povestea.

Ce invatam de aici? Noi, bloggerii, nimic. Jurnalistii care se bazeaza pe povesti anonime sa se mai uite o data aici. Si reiau, pentru ca imi place sa ma repet, pentru jurnalistii tari de cap: nu tot ce se gaseste pe internet e gratis si nu tot ce se gaseste pe internet e adevarat.

Intreaga poveste aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

12 comentarii

 1. Ca atunci cand baietii de la Engadget (un blog) s-au aruncat cu stirea ca lansarea aifonului original va fi amanata, desi tot ce aveau era un “mail intern”, care mai si pomenea de un comunicat de presa care evident ca nu exista… Mi-aduc aminte ca si pe-aici au fost ceva pareri cum ca un “mail intern” e aur jurnalistic sau bloggeristic :)

  00
 2. DA, si blogg-uitul are un mare rol in media. Macar se invata amatorii din media ca nu pot deveni mari jurnalisti peste noapte furand gratis chestii pe care nici macar nu le verifica. Si bine le-a facut alora de la Antena ca le-a desfiintat emisiunea pt.ca erau niste papagali.
  Daca si CNN-ul a ajuns sa aiba asa amatori atunci de ce ne mai mira ca la noi se greseste. Oricum, cred ca e mare lipsa de profesionalism in media atata timp cat din ce in ce mai multe pitzipoance ajung sa faca emisiuni sau sa scrie la gazeta.

  00
 3. Eu imi amintesc de ala cu Raduleasca! A fost fenomenal.
  Cel mai mult mi-a placut Silviu Biriş care era foarte amuzat… ! … Pana cand si-au dat seama ca au dat-o in bara..
  Si mi-a placut si decizia CNA: “Membrii Consiliului au apreciat că radiodifuzorul trebuia să manifeste mai multă atenţie înainte de difuzarea unor imagini însoţite de comentarii care, în mod evident, nu puteau constitui sloganuri ale unei campanii sociale iniţiate de Ministerul Sănătăţii.”
  Care “mai mult atentie”… Ca unii nici macar nu stiu ce urmeaza sa zica in emisiune!

  00
 4. Corect, deci femeile sa nu mai viseze aiurea la pu*a lu Prunea ca nu e cea mai mare, a mea e bah !~

  In alta dezordine de idei: la voi merge trilulilu crocodilu ? ~ :O

  00
 5. Scria si Bogdan Manolea mai demult despre asa ceva:

  00
 6. Un moment bun sa cumperi actiuni Apple.

  00
 7. Câte şmenuri se pot face acolo… Dar câte se fac la noi… Oricum, cineva a făcut bani, cumpărând acţiuni Apple cănd preţul lor scăzuse. Şi aşa a făcut unu nişte bani…

  00
 8. A cumparat cineva actiuni apple in toata perioada asta? Eu cred ca a fost doar o specula bursiera :))

  00
 9. M-am obisnuit deja sa verific ceea ce scriu. Folosesc agentiile de presa de 5 ani. Pana acum am descoperit zeci de stiri fake… Unele erau dubioase de la inceput. Altele au devenit dubioase pe masura ce le verificam.

  00
 10. Prietene, vezi ca e vorba de o stire conform careia, nu “conforma careia”! Mama ei de limba romana!!!

  00
 11. auzi la el, mactarzi!
  un shut in fluierul piciorului nu ti-ar strica!
  ( in locul shutului primesti tu bluescreens si virusi de la iubitul tau PC, asa ca te iert :p )

  00
 12. Adevarul din presa e Fata Morgana. Interesant nu e ce se intampla acum, ci ce va urma. Daca Jobs face maine un infarct pe bune, punem pariu ca se revine asupra informatiei, iar prapaditul ala devine guru?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.