Mă gândeam că nimeni nu a încercat să explice situația imobiliară a profesorului de fizică devenit președinte Klaus Iohannis, și asta nu pentru că nu ar fi vrut sau pentru că e greu de apărat, ci pentru că majoritatea celor care au o voce auzibilă nu se pricep la imobiliare dincolo de “te ajut la o combinație și îmi lași și mie un apartament”.
Întâi: ați auzit de situația imobilului de pe pietonală, care e obținut cu acte false și care aduce bani președintelui, fiind închiriat unei bănci, asupra căruia justiția s-a pronunțat în primă sentință în defavoarea președintelui. S-a făcut recurs, justiția își urmează cursul. Nu știm încă în ce măsură Iohannis poate pierde și celelalte 2 case, care se presupune că au fost cumpărate cu banii obținuți din această chirie.
Situația imobiliară a președintelui apare în declarația de avere depusă la BEC în 2014:
- casă de 377mp cumpărată în 1992
- apartament de 84mp cumpărat în 1997
- apartament de 166mp cumpărat în 1999
- apartament de 253mp cumpărat în 2001
- casă de 76mp cumpărată în 2007
- casă de 64mp cumpărată în 2007
Iohannis devine profesor de fizică în 1983 în Agnita, apoi în 1989 la un liceu important din Sibiu. Tot în 1989 se căsătorește. În 1990 se înscrie în Forumul German, care îl propune la funcția de primar al Sibiului în 2000, funcție pe care o câștigă. Între 1997 și 2000 lucrează ca inspector școlar în Sibiu.
Să presupunem că prima casă, cumpărată la 33 de ani în 1992, e casa familiei, obținută cu banii de la nuntă și cu ce economii mai aveau el și soția.
M-am uitat pe locația imobilelor, nu sunt ultracentrale, dar nici la periferie (exceptând #3, desigur). Nu par mega imobile, nu sunt viloaie de neam prost, nu sunt palate. Sunt case sau apartamente care pot fi cumpărate la prețuri rezonabile inclusiv azi, când prețurile sunt mult mai mari decât erau acum 15 ani. O casă de până în 100mp are azi prețuri pornind de la 50.000€.
Hai să vorbim venituri.
El profesor de fizică, soția profesoară de engleză, deci meditații, ați auzit povestea, toți își dădeau copiii la meditații pe nașpa, toți înjură acum pe ăia care nu au băut banii de la meditații. O profesoară de matematică sau de engleză de generală făcea 3 ore de meditații pe zi cu 2-3 elevi, și banii se adunau rapid, mai ales în perioada admiterilor.
Salariul unui inspector școlar bate acum pe la 3.500 lei. Nu știu cât era înainte de criză și de tăierea sporurilor și suplimentelor.
Așadar, a strânge 50.000€ în cinci ani nu e așa greu de crezut, mai ales pentru două persoane cu venituri bune în perioada aia.
Și aici mai e ceva: toate sunt imobile vechi, deci probabil cu proprietari de origine germanică, la fel ca și Iohannis, ceea ce ar fi făcut negocierea mult mai ușoară.
Până acum câțiva ani, înainte ca Sibiul să aibă un primar care să facă din oraș ceea ce vedeți astăzi (Klaus Iohannis, nu știu dacă ați auzit de el), singurii care aveau bani și cumpărau imobile erau suedejii. Și știm din documentare cât de mult îi simpatizează sașii pe suedeji. Așadar, dacă la poartă apărea un tânăr profesor de fizică, pe care îl știau sau știau pe cineva care îl știa, cu mai puțini bani decât ofereau suedejii, erau șanse mari să i se vândă lui casa.
Știu că pentru bucureșteni asta pare puțin plauzibil, dar în restul țării relațiile interumane contează.
(foto by riseproject)
Am scris articolul ăsta pentru a pune un pic în context ce înseamnă 6 case. Nu înseamnă vile de neam prost, nu înseamnă palate, nu înseamnă conacul lui Videanu sau al lui Dragnea, nu înseamnă casa de vacanță de la Cornu netrecută în acte a lui Ponta și așa mai departe. Înseamnă 3 apartamente și 3 case cumpărate pe parcursul a 15 ani într-un oraș de provincie, oraș care există în forma de acum datorită acestui om.
Din ce am observat la noi si la prietenii care au copii, banii se aduna mai usor cand nu ai copii. Dar romanii nu-s in stare sa vada padurea de copaci.
*romanii nu-s in stare sa nu aiba copii
6 case, 6 case, 6 case….. deja romanii s-au sufocat de invidie, fiind imposibil de acceptat ca cineva sa fi fost chibzuit, sa faca economii, sa acumuleze. Este imposibil, a furat!!!
Meteahna veche, nu sta in firea noastra sa acceptam ca daca ai un scop, poti ca sa il urmaresti, sa nu te abati de la el. E mult mai usor sa ne ascundem incapacitatea personala, lipsa unei discipline financare, in spatele lui „a furat” sau „a primit spaga”. Avem tinte mai importante: parfumuri, telefoane, toale scumpe, vacante de pus pe Facebook…
cum să faci economii când scapi telefonul de două ori pe lună pe jos?
Situatie concreta la mine. Sa nu ma injurati. Am 52 de ani.Am ramas cu un apartament de 3 camere de la parinti. Dupa cativa ani la fel din partea sotiei. De fapt 2 camere. Plus o casa parinteasca langa Brasov. Am vandut-o cu 70.000.Am luat doua garsoniere pe care le inchiriez in Buc .cu 200 fiecare. Cu banii din 3 chirii in cativa ani am mai luat o garsoniera. Da. Am 5 case. Intr-una locuiesc. Nu am furat 1 leu. Lucrez la acelasi serviciu de 23 de ani. Nu schimb telefonul de 2 ori pe an.
Pai daca justitia a zis CLAR ca a fost luata casa aia cu acte false… ce mai e de comentat? In curand se epuizeaza si calea de atac extraordinara de care Iohannis a uzat, si hotararea va ramane definitiva. De asemenea, cand nu va mai avea imunitate, trebuie sa clarifice ce si cum, probabil ca dosarul este facut si asteapta doar sa fie pus in circuit, dupa ce imunitatea prezidentiala nu mai este de actualitate. Calculele voastre, cu cat facea el pe luna din meditatii, cat mai lua nevasta-sa, samd, sunt exact precum calculele lu’ nenea ala ramolit de la Agricultura, 12 milioane de oi = 12 milioane de plapumi. Nu zau, si daca moare o oaie, ce facem? Ramane un roman nenorocit fara plapuma…
Daca are Vali o parere nu va simtiti obligati sa ii cantati in struna, sa reluati si voi aceeasi tema cu „argumente” identice, ca robotii… mai bagati si de la voi cate ceva, daca puteti.
@Adi Domnule Klaus Iohannis, dvs sunteti?
Nu, ca are 5 nu 6.
Dacă nu ar fi intrat în politică, nu știa nimenea de casele lui Iohanis.
Centrul din Timișoara, și doua spitale din Timișoara, aparțin clanului Carpati și nu îi întreabă nimenea de unde au avut bani, pentru ca ei nu ai o zi de munca pe vreun carnet de muncă.
Marii baroni locali din toată țara, nu sunt întrebați de unde au hectare întregi cu vile.
Acele case din Sibiu, sunt părți din câte o casă veche, cu curte comuna, care erau ale saşilor care au părăsit țara și s-au mutat în Germania.
Cei de la latrina 3, sunt cei care denigreaza prin metoda psihotronica de manipulare a maselor prin mass-media, prin faptul ca orice poezie repetată zilnic, se imprimă în mentalul unor creduli, manipulați și îndoctrinați.
Intotdeauna l-am crezut cand spunea ca din meditatii si-a facut casele. Profesorul de matematica la care m-am meditat, avea cate 4-5 elevi pe sedi ta. Nevasta-sa, profesoara de romana, tot asa. Scoteau undeva la 200.000 pe zi in 1995. Mi se pare ca asta era mai mult decat salariul unui profesor pe o luna. La naiba, taica-miu si-a cumparat apartamentul de 80 mp, in zona 0 a orasului, in 1991 sau 1992 cu 300.000 lei.
Tot in 94-96, cu banii din meditatii, un profesor de geografie si-a facut o casa p+3, cu cate un apartament pe etaj, practic un mini-bloc. In 2-3 ani. Profesor de geografie.
Vorba ta, acum ii injura toti boschetarii pe aia care nu si-au baut banii. Mai nou, comenteaza unii in legatura cu impozitul pe care l-a platit Iohannis, la banii cu care si-a luat casele. De parca Ponta, Videanu, Dragnea, etc, pot justifica sumele pe care le-au inghitit palatele pe care le au in dortare. Si cine sunt cei mai vehementi in a-l injura pe Iohannis? Parintii nostri, aia de ne trimiteau obligat-fortat la meditatii
Sunt de acord cu tine..nu mai vorbim ce scum se cumpara un ”alendelon” cand sub regimul ceausist trebuia sa iei aprobare pentru un palton..sau chiar pentru chiloti
Apoi zau daca locuintele alea mi se par cinestiece..cred ca o poseta de elenei udrea costa mai mult….si chiar m-am plictisit de subiect
Am prieteni profesori care se intreaba daca or sa fie si ei cautati de la 90 incoace..
Imi aduc aminte ca in liceu ne duceam la meditatie la fizica…era 20-30 pe serie intr-un oras mic(nu e vorba de Sibiu)..omul era depasit de cerere..ne mai punea si in magazia de lemne..sau in foisor
Am cunoscut un profesor de matematica acum decedat,ala ridicase meditatiile la un nivel nemaiauzit.Grupele lui aveau minimum 10 elevi,avea tabla (!!!)in casa,cu creta,burete,tot ce trebuie,in vacante baga de la 8 dimineata pana la 20 seara,grupa dupa grupa.Nevasta-sa tot profa de matematica,si-a dat demisia si mai lucra uneori cat sa mearga omul la orele oficiale de la scoala si in vacante sa poata manca si el si bea o cafea.
Problema este ca nu toti profesorii dau meditatii,nu toti au pe cineva care sa-i inlocuiasca fie si pentru o scurta perioada de timp,nu toti au grupe mari etc. etc. etc.
Nu stiu cum mai este acum, ca nu m-am lovit inca de problema, am copilu’ mic. Dar cand eram eu de varsta meditatiilor, prin 94-95, cel putin in Constanta, erau cativa profesori foarte cunoscuti in oras, de matematica, in special, dar si de fizica, economie, geografie, romana, la care efectiv trebuia sa ai pile ca sa poti intra sa te meditezi cu ei. La astia ma refeream cand ziceam ca in 2 ani isi luau o casa. La fel cum zicea dl. mai sus, cand nu mergea la scoala, avea elevi de dimineata pana seara, cate 4-5, poate si mai mult, nu stiu, pe seria de 2 ore. Do the math.
Daca faceai o cercetare mai amanuntita si mai detaliata ca un bloger influent, sigur ai fi aflat ca tatal lui Carmen, deci socrul lui, a fost blanar, un om bogat care a detinut mai multe case si spatii comerciale in Sibiu, care au fost confiscate/nationalizate de fostul regim comunist.Timpul a trecut, Carmen s-a maritat cu Klaus, care a devenit primar si n-a facut decat sa revendice acele case cf legii Legii nr. 10/2001 si Legii 18/1991.
Nu le-a cumparat, ci le-a revendicat.
Interesant. Ai cumva o sursă pentru asta? Serios întreb.
am găsit aici ceva că era blănar https://www.wowbiz.ro/foto-exclusiv-drama-nestiuta-a-lui-carmen-iohannis-tatal-primei-doamne-a-trait-o-viata-fara-un-plaman-iar-de-soacra-presedintelui-tarii-au-grija-astazi-doua-femei-vezi-fotografii-fabuloase-cu-parintii-lui-carmen-la-nunta-16315465
Vali – știam că ea vine dintr-o familie pricopsită, dar asta cu revendicările e o chestie nouă, voiam o sursă.
fara sursa ce spui tu nu are valoare. ar tb sa stii asta
Amice, esti idiot. Scrie acolo la modul de dobandire – cumparare! Nemtii sunt un fel de machidoni cu o limba si mai greu de vorbit. Chitrosi, chivernisiti, mandri de bogatiile adunate. Si muncitori.
nicu: bravo junioru. ti-am dat plus
Am gasit aici un istoric al cumpararii caselor. prezinta ceva surse, nu stiu cat de de incredere sunt :
https://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/
avem pe seful statului care nu a platit impozite nici macar un leu la banii pe care i-a luat din meditatii
motiv: nici un profesor nu platea.asa era moda
astea sunt faptele. nu opinii
si 2 seful statului ar trebui sa aiba un trecut financiar ireprosabil.
daca esti numa dom prof de fiz din agnita, no problem. dar daca ej sefu statului esti un reper moral . un exemplu. UNU CARE E CORECT si nu face ce fac toti.
dar cu trecutul ala nu esti un exemplu. esti ca toata lumea. simplu
Un reper moral? Vrei sa spui ca Romaniei ii trebuie un presedinte cinstit si sarac?
partea penala e ca nu are nici un document cu care sa justifice provenineta banilor cu care si-a cunparat casele. e naspa
Mai gi pii, tu poti sa stii ACUM ca nu vei ajunge presedinte peste vreo 15-20 de ani? Daca isi va aduce aminte colegul tau de banca ca i-ai rupt uniforma si nu i-ai platit-o nici pana in ziua de azi? Pai e moral? Vei fi tu un exemplu moral? Dar ca ai fumat in buda scolii sau ca ai traversat pe rosu? Tot imoral si chiar ilegal. Vrei sa ajungi un presedinte… simplu?
Dupa 1990 toti profesorii dadeau meditatii, iar in anii terminali de liceu nu cred ca aveam colegi care sa nu ia ore. AZI, la fel, profesorii dau meditatii si evident ca elevii ies de la meditatii cu bonul fiscal in mana. Apoi profesorii fug repede la final de luna/an sa-si declare veniturile si sa fie fericiti ca pot contribui la PIB-ul tarii. C’mon!
@gii pii, tata e prof de mate. Da si a dat meditatii toata viata lui. Fiind intr-un oras extrem de mic din asta a reusit doar sa tina doi copii in scoli si sa revoneze o casa veche.
In ceea ce priveste impozitele, taica-meu s-a dus prin ’91-’92 la „fisc” in oras sa intrebe prin ce modalitate ar putea intra intr-un soi de legalitate cu meditatiile si sa plateasca impozite.
Au ras aia de-au cazut de pe scaune, au zis ca habar n-au si ca nu e cazul. Nu i-a mai deranjat.
@un_ oarecare
poa sa fie oricat de bogat.
numa poata justifica cu documente
ca banii aia de case sunt din meditatii.
io il cred pe cuvant. dar legal e naspa treaba
hai ca e simplu: veniti unu cu un document care sa arate TOATE impozitele pe venit platite de seful statului de la primul salar pana azi
@gi pii morgan: Imi place ca esti perseverent. Pentru ca statul distruge documentele inutile mai vechi de 30 de ani, nu poti verifica impozitele lui Klaus Iohannis pana la varsta de 27 de ani(varsta actuala de 57 minus 30 de ani).
Așa, și al doilea și al treilea om din stat n-ar trebui să fie tot așa, oameni cu trecut financiar ireproșabil? Adică ăia care au acum de 10 ori mai mult îl arată cu degetul pe celălalt și voi, în prostia voastră, puneți botul?
Știi că în Sibiu, imediat după 1990 s-au vândut case de sași plecați, sănătoase, cu 1000 mp de teren, cu prețul unei Dacii 1310, adică cu 70.000 lei? Mai ascultați și altceva dcât pe lingăii ăia de Badea și Gâdea, că nu sunt ei deținătorii adevărului absolut!
Cine a cerut o copie după o chitanță aferentă plății impozitului la stat și a primit-o?
Așa ceva este peste un SF în crăcănătura aia de birocrație a statului român.
Sau mai simplu, mergi doar la Poștă să ceri o copie după chitanța de acum o săptămână să vezi ce distracție.
Așa că ce să ăți arate TOATE impozitele achitate în ultimii 10 ani?
Bai, noi am avut un presedinte sarac si cinstit. Si sincer, n-a fost prea bine. Si chiar asa, sarac si cinstit, sa-l consideri un reper moral pe presedintele despre care vorbesc… Cam greu, cam greu…
Nu-l mai luati in seama. gi pii morgan ori e troll, ori e prost de pute, ori e ticalos. Merg pe prima varianta.
@florian in sfarsit cineva care ma intelege . ti-am dat plus
Noi am avut o matusha Tamara care a reusit sa justifice o parte din universul vazut al lui Nastase. Acum ca omul asta, Iohannis, nu a dorit sa aiba o matusha care sa ii justifice veniturile, sa il batem? Corect, argumentul tau e foarte tare: de ce nu a platit impozite pe veniturile din meditatii? La aceasta intrebare nu pot raspunde nici eu, nici el(presedintele), niciun profesor care a dat meditatii. Totusi sa faci din activitatea asta – meditatii – o activitate infractionala, e prea mult. Omul ala nu a inselat pe nimeni, nu a obligat pe nimeni la nimic, in urma meditatiilor lui copiii nu au luat-o razna, nu au devenit infractori, nu au violat, nu nimic. Probabil copiii meditati au avut o sansa in plus in viata. Oricum, daca stai s-o judeci logic, meditatiile se fac in timpul liber al profesorului, cu materialul lui. Datoria fata de societatea care l-a instruit si l-a format si-o face la scoala, in conditii care sunt cunoscute. Corect, exista caracterul ilicit al faptului ca nu a platiti impozite, dar ca moralitate nu cred ca avem ce sa reprosam unui profesor care da meditatii.
Spui ca nimeni nu a încercat să explice – ai citit investigația celor de la RISE Project?
rise explică istoria imobilului #3.
Cand aud vorbindu-se de casele lui Iohannis mai-mai ca-mi vine pofta sa numar casele lui Nastase.
năstase le-a cumpărat cinstit, nu știi in câte procese a pledat el ca avocat?
mda, si la cate universitati a predat…
(ex.: a predat moka la cantemir/titulescu niste structuri de blocuri si niste terenuri, ca sa-si faca luburici camine)
Bine ca nu…ouăle….
Daca n-a stiut sa explice… la fel cum n-a stiut PSD se explice OUG 13. Zic.
Sa mai socotim și faptul ca pana în anul 2000, casele și apartamentele alea aveau probabil un preț de până în 10.000 marci/dolari!
doar o mica observatie… la momentul disparitiei marcii germane, rata de schimb era de aproximativ 2 dm / 1usd. nu invalideaza ideea ta, dar rauvoitorii pot interpreta dupa bunul plac.
Apartament cu 2 camere, 54mp, zonă spre centru în TM, 12.000 mărci, cumpărat în 2000.
Cumnatul meu a cumparat in 2014 o casa cu o curte de 1400mp in mijlocul comunei Cristian de langa Sibiu, la 150 – 200m de biserica fortificata. A dat pe ea 60.000EUR. Cum? Prin cunostinte, a ajuns la sasul emigrat in Germania de 25 de ani si a negociat cu el. Sasul voia sa o vanda de mai bine de 6 ani, dar nu ii placea de cumparatori. A negociat si cumnatul meu cu el aproape 2 ani, sasul l-a placut si i-a dat-o.
Casa (impropriu zis casa, sunt de fapt 2 case in curte, pivnita de 70mp, hambar din caramida) valora mult mai mult, pt cumnatul meu e un chilipir, chioar daca a mai bagat vreo 50.000EUR in ea, pt renovare.
Si apropo, cand esti seful forumului german, ai relatii cu toti sasii iar cand unii pleaca, negociezi direct cu ei. Mai ales ca ei au vandut mai mult pe relatii si nu pe piata imobiliara.
In plus, si profesorii mei cu care faceam pregatire erau plini de bani de la meditatii. Unul dintre ei avea cateva apartamente in ’98.
Nu ii iau, neaparat, apararea lui Iohannis, dar cu banii din pregatire a 2 profesori (sotia lui e f apreciata in Sibiu), fara copii si cu relatii in comunitatea sasilor, e plauzibil sa cumpere casele.
Si asta in 2014. In anii ’90 ar fi cumparat-o cu 30.000 marci.
Uni sunt batuti in cap , cand aud la tv vorbinduse de casele lui , imi vine sa rad , eu am terminat liceul in 2013 , si in ultimi doi ani de liceu am facut meditatie la mate , plm eram cate 7 in grupa , faceam cate 2 sedinte pe saptamana , fiecare sedinta costa in 100 de lei , si dupa ce terminam noi mai veneau si alte grupe mai mari , am un prieten de venea cu alta grupa si ei erau 10 . Asa ca sa ma mai lase astia cu casele neamtului ,ar trebui sa se uite si la alti , ca de exemplu dragnea , palatul de il are la teleorman a fost evaluat la 1,5 milioane de euro , el de unde plm a facut bani? din salariul de parlamentar , ala de 4000 de lei ? nu prea cred.
asta il face pe ciordache un fel de sfant, iti dai seama? ala nu are decat o casa. amaratul.
Mda, sigur ca da, tot ce se poate, cateva intrebari si reflectii:
1) Ok nu sunt 6 case, ci 3 case si 3 apartamente (dar totusi 3 case)
2) Ok nu sunt palate, dar sunt unele cu suprafete de sute de metri patrati (nu stiu cati dintre noi au vazut / locuiesc / au locuit in hai maxim 100 m2)
3) Da ok sunt in Sibiu si nu-n Bucuresti sau cine stie unde pe valea prahovei, sau mai stiu eu unde e scump al naibii, si nu-s cine stie ce central cu exceptia unuia
4) Mi se pare ca fix ala unul e ala care aducea venitul maxim, si e ala care e in litigiu (oaresce documente false prin care a fost obtinut ca „mostenire”)
5) In tinerete am luat si eu meditatii si la matematica pentru admiterea la facultate si engleza si franceza ani de zile, si cu toate astea nici unul din profii respectivi n-aveau mai mult decat propriul apartament.
6) N-am auzit de nici un alt profesor / cuplu de profesori care sa zica public: da dom’le se poate din meditatii am luat si noi 1 2 3 4 5 sau de ce nu 6 case?!? Asta poate pentru c-ar trebui sa recunoasca nedeclararea banilor din meditatii?!?
7) Pana-n anii 2000 a fost o perioada tulbure dar sa zicem ca puteai sa cumperi imobiliare (dar trebuia sa ai banii) (si era si inflatie de numa numa). Stiu ca ai mei au luat un apartament cu 2 camere fix inainte sa inceapa bula in 2001 si le mai lipseau niste bani, dar nu i-am putut ajuta de-abia ma angajasem. Si cam aici s-au terminat „investiitile imobliare” A se remarca faptul ca jumate din „casele” lui iohannis (un apartament de 250 de metri patrati totusi + 2 case) au fost luate in perioada in care era primar. Exista declaratie a lui publica, Eugenia Voda ii luase interviu la profesionistii, in care spunea ca nu te poti imbogati ca primar din munca cinstita (si deci facand abstractie de ce avea pana atunci, a mai achizitionat totusi inca pe-atat).
8) O supozitie / speculatie: daca se dovedeste reaua credinta in speta controversata cu casa-n justitie, cu actele false, nu e nitel penal?!? (Actualmente procesul e pe civil)… Numa’ zic…
9) Avand in vedere ca Iohannis este cel care numeste judecatorii si procurorii, deci si pe cei care-i judeca procesul in care este parte, cat de mare este independenta acestora?!?
6. profa mea de engleză din generală la fel se plângea că viața e grea, dar soțul era coleg cu tata, și când mergeau la bere se scăpa. două fete, una la studii in anglia, casă de vacanță pe lângă târgoviște (nu mai țin minte exact zona, știu că și-au făcut mai mulți pe acolo), restaurat casa părinților, două mașini, apartament de patru camere. iar o altă profă a fost din aia care a vândut mobila veche și după aia și-a adus aminte că avea ascunși 50.000 lei vechi într-un compartiment secret, asta pe vremea când salariul era 2-3.000 lei.
7. asta depinde de definiția lui de bogăție.
8. tipul care a eliberat un certificat fals (în teorie fals, corect este „în lipsa documentelor”) a făcut un an de pușcărie.
9. procesul s-a judecat la brașov și a primit verdict vinovat, deci despre ce vorbim?
Ma refeream la faptul ca Iohannis a facut recurs, o fi stiind el ceva… si procesul a durat mult c-a si fost stramutat etc.
Profesor de matematica cu reputatie din liceu cu reputatie, 3 apartamente in oras mai mare ca Sibiul.
Asta in timp ce mai tragea si la masea si avea si cativa copii.
Nu știu frate dar nu are copii, văd la mine cu soția fără copii că îmi permit un TV de 2000$, trei sisteme audio de 2000$ bucata, îmi fac pc-ul nonstop etc. Sor-mea cu doi copii nu-și permite. Are rată uriașă…. Eu nu am rată la ditamai viloiu ca sor-mea. Am ajuns de le iau eu la nepoți diverse….. Gen gamepad, sistem 5.1, pc, monitor, laptop tablete etc.
Eu nici nu arunc banii pe restaurant zi de zi, nici nu beau alcool.
Yohannis o fi având socrii bani ca ai mei plm.
Vali, nu te mai chinui sa explici pentru că oricum majoritatea românilor sunt bătuți în cap și fac umbra degeaba pământului.
Sa nu te chinui sa explici este o mentatilate baguboasa. Asa s-a ajuns sa ia PSD 45% in iarna, pentru ca majoritatii romanilor nu le-a explicat mai nimeni ce o sa se intample daca iese PSD.
Ce o sa se intample, c-a mai iesit…
E posibil, dar nu e cert ca asa a fost.
E limpede ca banii incasati din chirie au fost incasati de om, doar nu le dadea foc lunar.
Mai mult as inclina catre varianta de surse mixte – banii din meditatii + incasari din chirii.
Cei mai neclintiti oameni pe care ii cunosc care isi exprima ura fata de Iohannis sunt chiar profesori care dau meditatii. Care nu si-au platit impozite pe meditatii. Sincer cred ca e la mijloc si multa invidie.
Ceva nu e bine aici „a strânge 50.000€ în cinci ani nu e așa greu de crezut, mai ales pentru două persoane cu venituri bune în perioada aia”. Nici majoritatea ITstilor nu strang atat si castiga cel putin dublu ca Iohannis.
cel mai celebru blogger din românia, unu zoso, n-ai auzit de el, câți bani crezi că a strâns in 5 ani? așa, 2010-2015, gen…
Barosane,
Case in Sibiu 2007 nu faceau 50k… ci mai mult, zic eu…
Pai Iohannis nu cred ca dadea 15 lei zilnic doar pe cafeaua de la Starbucks, 30 lei pranz, un city-break pe ici pe colo. Cunosc programatori ‘zgarciti’ ce pun usor deoparte 8-10k pe an, singuri! Bine.. cunosc unul singur, dar pe modelul lui se poate face economie usor.
celebrul blogger sa isi faca publica declaratia de avere, ca sa vedem cat a strans
Si cel mai celebru blogger zoso cate case are? Poate una in Brasov dac-a terminat de achitat ratele la banca. Sau te pomenesti c-o fi luat-o cu banii jos.
vlad, de ce ești cu muia? am zis de două ori că am luat-o cu banii jos.
nu, serios, dă-ți cu presupusu, promit că nu mă supăr.
25k – 35k euro
mofo mai mult un pic. și asta cu copil mic, și cu renovare, și cu mașină cu motor de 2.5.
prin asta vreau să subliniez că oamenii care fac economii nu se laudă cu asta și nici nu ii suspectezi. oamenii normali, gen, nu țeparii.
Metalitatea asta a adus romanii pe ultimul loc la economisire din europa. Romanii nu pot sa doarma noaptea stiind ca au niste bani in cont pe care nu i-au cheltuit.
De asta cand ii spui romanului ca sunt altii care fac economii nu ii crede, nu are educatia aia financiara de a strange bani.
Nu poate concepe ca sunt unii care au bani dar nu dau 1000 de euro pe un telefon pt a sta pe facebook.
foarte bine daca ai reusit mai mult. cheia e venitul mediu lunar. la 1000 euro in bucuresti/cluj strangi cam greu 25k in 5 ani, dar la 4000 euro in brasov/sibiu parca e altceva.
Hai mai oameni buni, chiar tb sa gasim in permanenta o scuza ca noi nu putem sa strangem atat de multi bani?! Zoso a zis cat a strans, in cat timp. Ca el mai sunt si altii. Eu spre exemplu arunc o parte buna din bani pe diverse prostii, dar macar recunosc si am vazut in lunile in care am fost mai cumpatata ca pot sa strang 500 EUR/luna destul de usor si nu am salariu de ITist.
Cat e ‘salariul de it-ist’ ca sunt curios? Inteleg ca e diferit pentru fiecare dar care e suma la care va ganditi si la care sa ma gandesc cand aud ‘salariu de it-ist’?
hai vlad, nu fi cu muia, răspunde.
@mofo: come on – it-istii strang fara probleme bani. mai ales daca sunt it-isti amandoi. in .ro nu ai nevoie de mai mult de 1k euro pe luna pt 2 persoane. tot ce castigi peste se poate fie economisi, fie cheltui pe diverse chestii (starbucks, mall, vacante, restaurante, masini)
Omule, in 20 ani ne-am luat case de 150.000 euro si 2 masini, una de 10.000 si alta de 20.000. IT-isti cu copii ! si nu lucram in Bucuresti. Plecat de la zero. Zece mii de euro pusi deoparte pe an e absolut normal!
Salariu de IT-ist – in jur de 2000E
Ca sibian, mă gândesc serios să scriu un articol în completare, dar iară vor urla băsiștii pesediști că sunt ”Iohannist”. Un lucru numa’ vreau să zic: prin ’96, mama se inflamase că în blocul lipit de al nostru un nene ”a cerut” pe o garsonieră 5000 $. Adică cea mai mică sumă cu care s-au întors prietenii mei plecați la work and travel în State după o vară de tras la jug.
Acum, firește, pentru aceeași garsonieră vorbim de un ~20k. De EUR.
Iar legat de copii… dacă nu aveam prunc (creșă/grădiniță particulară, apoi after school, apoi plus o hăinuță, o jucărie, o prăjiturică, hai să mergem în concediu în Spania, poate nu ne stricăm la burtă ca-n Saturn) acum îi râdeam în nas sasului, îl făceam sărăntoc de-a dreptul. Nu zic nu, copiii sunt mai plăcută cheltuială, dar financial-wise sunt un asset care înghite resurse într-un ritm inimaginabil.
știind cât de delăsător ești, probabil 2025 e un termen realist de publicare.
Optimistu-le!
Imposibil in 96, nu exista inca nici o firma de Work&Travel. Prima firma a fost CCUSA, in Cluj, in 99, care la inceput trimitea supraveghetori in tabere de copii cu Camp Counselor, programul de Work&Travel era considerat prea scump, aproximativ 2000$ cu tot cu bilet de avion. Spun asta pentru ca intre 2001 si 2006 am avut o firma de Work&Travel in Cluj. In 2001 o garsoniera in Cluj costa 10.000$, lucru cert.
Ești un optimist incurabil.
iar tu o lepră leneșă
in 2003 am terminat eu facultatea, deci cam in perioara 2002-2003 lumea din juru meu s-a apucat sa isi ia apartamente, a se citi garsoniere.
1. o amica si-a luat in Vitan – 8000E
2. un amic a prins o sparla de la un amic de-al lui: 10000 garsoniera echipata full.
Deci, 2001 Cluj 10k se poate, ca alea erau preturile si erau destul de stabile. Abia dupa 2003 incep sa explodeze. In 2004 cand mi-as fi permis 10k, s-au facut 17 si asa mai departe.
@ Mihai: Se pleca cu firme din Budapeste înainte de ’00.
Deci firma ta a făcut furori în Cluj în perioada aia! ”Băăă, s-o deschis firmă de plecat în State și-n Cluj!!!”
@ Zoso: ”lepră” – am luat boala după ce am dormit împreună, baby.
Sunt curios cum ar arata o schita cu capturi din google maps suprapuse (pastrand scara, evident) – cred ca toate astea 6 imobile ar incapea lejer in piscina conacului Dragnea
în piscină nu cred, dar in garaj la ștefan dragnea sigur.
Astia cu Iohannis care a „furat” casa #3: bai fratilor, casa e cumparata de la cineva care ar fi dobandit-o (cica) aiurea. Nu el a facut manarelile cu actele respective, sau cel putin nu s-a dovedit asa ceva. In 1999 nici nu era primar sa fia avut in mana institutiile din oras. Justitia s-a chinuit ani de zile sa demonstreze ca vanzatorul a dobandit-o pe nashpa, fix cei 2 profi din Sibiu si-ar fi putut da seama ca e treaba nasoala si nu trebuie sa se bage.
Cred ca subiectul asta e deja perimat si ne-a obosit pe toti iar propaganda cinica ignora deliberat cat costa o casa acum, nu cat costa o casa in 2000 sau cand si le-a cumparat Iohannis.
As vrea sa putem sa trecem odata peste acest subiect.
Ca si exemplu , irelevant poate, eu sunt nascut in 1980 intr-un mic oras de provincie la 60 km de Bucuresti.In 1998-1999, pentru admiterea la facultate toata lumea lua meditatii pe unde isi permitea- unii prin Bucuresti altii prin micul oras.
Ai mei nu isi permiteau sa plateasca atatia bani asa ca a trebuit sa invat singur.
Un coleg care dadea la medicina – cu parinti doctori- platea pentru o sedinta de meditatie la fizica , cu un profesor de fizica de la medicina – 50$ pe sedinta, o suma imensa pentru vremea aia.
Alti doi colegi veneau in Bucuresti la meditatii la matematica si plateau 20$ pe sedinta.
Proful lor intotdeauna avea cate 5-6 la sedinta si din cauza ca era foarte cunoscut avea lejer cam 25-30 de elevi pe an – pe unii trebuia sa ii refuze.
Eh acuma faceti o aritmetica simpla.20 de elevi x 20$ pe saptamana = 400 $.
Cat costa un apartament decent de 2 camere prin 1998-1999 in Bucuresti ?
cam 10-12K Usd.
Cam cate saptamani de meditaii ii trebuiau atunci sa isi cumpere un apartament?
dar daca nevasta-sa facea si ea meditatii?
ce zici franz? eu am dat 5.000 dolari pe două camere în 2002 în militari.
te contrazic: anul de gratie 1999, apartament 3 camere, comfort 0, 73mp utili, 2 balcoane, 2 bai, zona petre ispirescu, evaluat la 12kUSD.
tot in 1999, pe strada sebastian, langa parc, apartament 3 camere, la parter, 70mp utili, 2 balcoane mai mici, o singura baie, 11kUSD.
in acelasi an, niste vecini de bloc (ea bugetara, el proaspat pensionat din armata, grad colonel) le-au luat celor doi baieti cate un apartament de 2 camere in zona cu 6000kUSD bucata.
P.S: tin minte toate aceste informatii ptr ca atunci ai mei erau intr-un minunat partaj la divort si venisera tot felul de evaluatori sa isi dea cu parerea. si, in egala masura, noi ne interesam ce variante sunt de vanzare a apartamentului si cumparare a unului mai mic, dar in aceeasi zona.
Prin 2002-2003 la matematica, tariful era 30 RON/ora (si faceam 2 ore), si la fiecare „tura” de 2 ore eram intre 4 si 5 elevi. Practic in 2 ore profesoara facea intre 240 si 300 RON. Si avea cam 3 grupe de elevi pe zi (era profesoara universitara, deci avea timp). Practic cafea undeva la 600-900 RON PE ZI !.
Inmultiti cu 20 de zile – era full la ea, de-abia gaseai loc sa te ia – si ajungi la venituri doar din meditatii de 3000 – 4000 EUR/luna.
De fapt (trecand peste RON in 2002-2003, ca nu existau) trebuie tinut cont si de cursul valutar. 1 DEM in 2001 era 12000 lei (1,2 lei acum), 1 EUR era 1,95 DEM. Rezulta minim 10000 DEM pe luna la preturile date de tine. In 2001 am luat ap. 3 camere in Sibiu cu 33000 DEM si era foarte scump, toata lumea intreba ce are apartamentul de costa atat de mult. (Tot zic de 2001 ca atunci m-am insurat si am spart cinstea pe apartament). De fapt tocmai incepuse bula imobiliara, din 2002 incolo deja sarisera preturile bine de tot.
Explicația caselor e simpla. Prima casa din banii de nunta și ajutați de părinți, luată prin 1992, apartamentul al doilea de la stat prin 1997 luat prin rate convenabile direct de la stat. Spațiul comercial, care e un apartament luat din ce as strâns el și meditații, în anul 1999. Înainte de 2000 și la mine în oraș spațiile comerciale mici erau pe nimic, deoare nu produceau. Vreau sa subliniez ca achizițiile dobandite pana în acest moment nu au fost în calitate de primar. Apartamentul al 3, luat în anul 2003 și cele 2 case de pe aceiasi strada(în anul 2007) au fost luate în calitate de primar, dar un rol important a avut și spațiul comercial care a început sa producă…Deci logica e simpla, nu mi se pare nimic ieșit din comun.
Am trait in Sibiu 4 ani cat am facut facultatea. Pot sa va spun ca in afara de centrul istoric renovat in 2007, Sibiul e praf, multa mizerie, gropi, saracie si caini vagabonzi. Si de ce e lumea multumita ca a facut bani din meditatii. Nu era vorba ca trebuie platite impozite?
Vorbesti prosti. Iohannis a spus de la inceput ca va demara reabilitarea strazilor din centru spre periferie. Asta s.a intamplat. Eu locuiesc la periferie. Apa, gaz, canal s.au refacut si strada asfsltat. Era normal sa inceapa din centru. Pe care acum toti turistii il viziteaza di admira. Asta a adus bani buni in Sibiu, capitala culturala deasemenea, investitori straini deasemenea. Dar noi am avut Rabdare si Incredere, ceea ce la Bucuresti nu este si nu va fi ptr ca sunt altfel de oameni. Totul este despre casele lui Her aici, pe undeva invidie. Cineva vrea sa demonstreze cu doc veniturile. Pai bagati legea 18 de pe vremuti fratilor cu ilicitul sa vadem atunci cum stau lucrurile. Alta problema: cand s.a introdus obligatia fiscala a platii impozit pe venitul suplimentar? Omu nare copii, a muncit si a investit, ce mare scofala? Ptr puturosi si betivi e invidie! A fost cumparator de buna credinta la fiecare imobil. La unul a luat teapa ci ca proprietarul/mostenitorul avea „smechetii”in acte. Asta e in ro mai iei si tepe! In rest care.i problrma?
Eu am stat aproape 9 ani in Sibiu. In perioada facultatii singurul lucru remarcat a fost ca puteam sa ma plimb noaptea pe strada linistita. Nici nu m-a interesat situatia. Colegii mei sibieni era insa foarte multumiti cu el. Perioada cand am lucrat in Sibiu a fost si cat a fost el primar si dupa. Iar dupa , cand a fost primarita era din ce in ce mai naspa. Iarna bulevardele necuratate, toti opreau unde ii taia capul, mizerie ca se lua gunoiul tarziu etc. Nu am avut asteptari sa faca la fel in fruntea tarii dar oricum putea mai mult ca restul si decat a facut
Ne-am mutat de cativa ani din tara. Cand am inceput sa socializam si sa ne imprietenim cu diverse nationalitati am realizat ca pe aici toata lumea vorbeste de „savings”! Incet, incet am realizat ca asa e cultura, nu sunt chiar toti zgarciti cum a fost tendinta de a ii considera la inceput. Intre timp ne am mai calmat si noi si putem sa dormim linistiti daca raman ceva mai multi bani de la salarii. Si am realizat ca si in tara ne treceau prin conturi de vreo 5 ani cam 4000 euro si ii faceam praf cu cafea si corn de 10 lei dimineata, parnz de 15, gustarele si biscuitei de altii 10, mancat de 4 ori pe saptamana in oras si seara…cam de 200 lei. Al meu si cu tigarile. Apoi mancarea de catei, toate dracoveniile de jucarii lor, toate dracoveniile si cele mai cele jucarii si haine la nepot. Scapam in mall si lasam sute-mia de lei. si uite asa nu ne tineam de la nimic, nu am salvat nimic. Am exemplu prieteni care au strans 50k in 5 ani din salarii medii spre bunicele, dar foarte stransi la curea.
sunt oameni care au luat 2 apartamente din salarii medii daca ai noroc de investitii si inchirieri poti sa iti mai iei .. acum poate alea 6 nu sunt 100% cumparate cu bani curati dar nu e nici o investitie de speriat… acum sa ne uitam in partea cealalta, palatele din PSD , palate care rivalizeaza cu locuintele din hollywood …
una din case e furata, recte aia de o are inchiriata lu raifaizan
si inca 2 din ele sunt luate drept spaga
iar articolul tau e cam pupincuristic…realitatea e undeva la jumate
Si exista dovezi pentru toate afirmatiile astea si dovezile vor duce probabil la condamnari.
Si middle ground fallacy nu e o chestie care exista.
Așa se fac banii pt. case de politrucii români:
https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-21610018-raport-curtii-conturi-ministrul-economiei-alexandru-petrescu-incasat-ilegal-bonusuri-peste-53-000-euro-cand-era-director-general-posta-romana.htm
Din articol reiese ca nu e nimic nashpa cu casele, este un proces care insa se judeca pana o sa-l castige desi acum e pierdut, primele 3 comentarii sunt standard ” romanii nu sunt in stare, romanii sunt invidiosi. Omul e corect, romanii sunt nasoi, muie psd iar cei din Sibiu vor citi (protest) : “Maria ta, bolim de marea lingoare. Vrem un stapin, care sa calareasca timpul si sa-l comande. Avem nevoie de un bici pe zi, peste ochi si de o bataie saptaminala, la moalele spinarii. Nu mai putem trai fara harapnic. Fie-ti, Maria ta, mila de nevoile noastre!” (“Planeta de rege”, in “Bilete de papagal”, 3 august 1930)
Și cu acuzația de trafic de copii care este povestea?
Că mi s-a părut atât de neverosimilă încât nici nu m-am obosit să caut informații.
a fost translator pentru niște cupluri care au adoptat copii din românia prin 90-92.
translator sau intermediar comision per puradel de suedej:)
6 case nu e totuna cu 6 apartamente sau 6 ‘mansions’. Nu ii iau apararea lui Iohannis, dar ca idee eu as putea sa zic ca si eu am 6 case. Sau cel putin asa o sa ramana dupa parinti.
Dar cand de uiti ca 2 de fapt sunt garsoniere si 2 sunt casele batranesti s-ar putea sa mai refaci calculele.
alea 6 case ale mele nu cred ca valoreaza nici garajul si piscina lui dragnea.
Dar ce sa faci daca parintii nu au lucrat in administratie si nici nu sunt politicieni?
Daca intru insa in politica sigur aflu ca sunt putred de bogat si ca de fapt trebuie sa plec din tara, ca nu sunt roman si nu respect votul celor care nu sunt ‘romanii mei’. Plus ca nu stiu nici cine a furat ‘vizionalizarile’ Floricicai.
Asa il acceptam si pe domnu’ Adrian Minune ca a reusit sa stranga o mica avere din meditatiile la muzica? Sau pe astia cu meditatiile le fer vechi? Oamenii au muncit ptr banii astia, nu au platit impozit ptr ca nu platea nimeni.
eu plateam impozit boss ca iohanis sa nu:)
Mai merita subliniate cateva aspecte:
1. Din orasele cu popendulatie germana numeroasa s-a emigrat masiv imediat dupa ’90, cand s-a putut pleca mai usor. Sasii si svabii isi vindeau locuintele pe nimic, mobilate complet, doar sa plece mai repede. O persoana cu niscaiva bani pusi deoparte putea cumpara 2 sau chiar 3 apartamente sau inca o casa si au fost multi care asa au facut. Cu atat mai usor era daca respectivul cumparator era tot de origine germana si avea relatiile potrivite. Genul asta de orase (Sibiu, Brasov, Timisoara) erau un caz mai special, nu le comparati cu Bucurestiul, care dupa ’90 (cand s-au eliminat orice fel de restrictii referitoare la domiciliu) a fost invadat din toate directiile.
2. Nu stiu daca Iohannis si sotia au frati sau surori. Daca nu, inseamna ca 2 seturi de parinti (si probabil si 4 seturi de bunici) au tot strans bani pentru ca tinerii insuratei sa isi inceapa viata cu dreptul. Stiu cazuri de copil singur la parinti care la randul lor fusesera singuri la parinti si care a mostenit din prima o avere frumusica (apartament central, masina etc.) la doar 22 de ani. Toate din agoniseala bunicilor. Multi romani nu isi pot imagina asta, intre altele si pentru ca majoritatea dintre noi aveam bunici la tara si aia traiau de azi pe maine. Multi sasi (oraseni din mosi stramosi) in schimb aveau meserii mai banoase.
3. Profesorii care dau meditatii nu sunt egali intre ei. Cei mai celebri (care sunt considerati „buni”) au tarife destul de piperate. Iarasi, cunosc caz de profesor de matematica de liceu care din meditatii si-a „dotat” fiul cu apartament si masina pe post de cadou de nunta la sfarsitul anilor ’90.
4. Nu toti oamenii economisesc la fel. Am avut (si probabil mai am dar nu mai sunt eu asa curios) colegi de corporatie care asteptau la fiecare inceput de luna cu cardul in mana la coada la bancomat ca sa scoata toti banii de salariu. Pe care ii tocau complet in fiecare luna. Subsemnatul, chiar si in cele mai dificile perioade d.p.d.v. financiar a avut o rezerva care in timp s-a tot acumulat. Salariile noastre erau comparabile si au crescut semnificativ de-a lungul timpului (mai precis s-au dublat) dar colegii tot isi cheltuiau salariul integral in fiecare luna. Nu ma intrebati pe ce.
Nu spun ca toate astea i se aplica prezidentului nostru, ci doar ca e perfect posibil sa strangi banii aia fara sa apelezi la ilegalitati. Prea mari (impozitele pe meditatii sunt deja nod in papura).
Hai sa fim seriosi, cine-si da copiii la meditatii la fizica? Cu atat mai mult sa strangi averi de pe urma asta. La engleza da, dar nici acolo nu se dadeau pana acum cativa ani. Pana acum cativa ani se dadeau meditatii la Romana si Matematica.Atat. Iar grimasa neamtului cand a fost intrebat la emisiunea lui Pandaru despre veniturile din care si-a cumparat casele, spune totul. Aia numa expresie de om care nu ascunde nimic n-a fost.
Afla ca de la provincie se pleaca la politehnica ft mult, si ca s-a dar bacalaureatul la greu la fizica.
Am facut meditatii la engleza din ’90 sau ’91, ca la scoala faceam franceza si rusa. Intr-un orasel minuscul la marginea geografiei.
Si la Medicina se cerea fizica, pe langa chimie si biologie.
Iohanis fu si profesor de germana.
Iar fizica este una dintre materiile la care se facea la greu meditatii. Cat de prost sa fii sa pui intrebarea asta?
Meditatiile, desi sunt pretutindeni, sunt un venit la negru si adeseori problematic (mai ales daca faci meditatii cu proprii elevi). Chiar daca toti le facem, ca presedinte ii putin aiurea sa recunosti asta.
Eu am facut meditatii la romana&matematica in ’00, la engleza din ’97-’01, la latina prin ’06. Am meditat la info prin ’04-06. Cand eram la liceu, aveam colegi care faceau meditatii la absolut orice materie, de la fizica la gramatica, in functie de ce dadeau la bac/admitere. De cei care mergeau in strainatate ce sa mai zic. Meditatille, din pacate, mereu au fost acolo.
Mda. Este de citit rechizitoriul. La imobilul 3 soția și soacra președintelui se constituiseră în parte care solicita revendicarea, nu doar cumpărători. Iar la partea cu banii din meditații este destul de clar, cel puțin legea este clară, banii respectivi intră la categoria venituri ilicite. În acest caz ar trebui impozitați cu minim 16% sau confiscați.
Nu ma pricep la imobiliare dar casa #1 daca are o suprafata de 377 mp, ar arvea undeva la 10+ camere. De ce un cuplu tanar si-ar lua o astfel de casa? La fel apartamentele de peste 200 mp, par un pic cam exagerate, si ma gandesc ca nu sunt nici ff ieftine sau usor de inchiriat. Posibil sa fie spatii la parter ce ar putea usor fi transformate in spatii comerciale, sau imi scapa mie ceva.
are 377 suprafața totală. adică uneori poate avea 100mp beci. eu am trecute în acte, pe lângă beci, și un grajd în acte. sunt două camere mari și un hol, 45mp, așadar 100mp de „casă” nelocuibili.
Casele sasesti au camere foarte spatioase. Bunicii mei or stat cu chirie intr-o casa saseasca nationalizata. Aveau 3 camere din care 2 erau fiecare cat 2 camere la bloc.
377 m teren + casa.. este casa in care locuiesc si acum si se vede ca are si curte . Eu cu curte cu tot am 1600 mp langa Constanta…si am dat pe casa P+2 la rosu si teren 13.000 dolari in 2002, am mai bagat vreo 25.000 dolari de pe o casa mostenire si credit…si am crescut singura doi copii (informatica si ARHTECTURA-daca stie cineva ce inseamna asta- apropos de meditatii :P) …Da, am avut salariu mare dar am fost SINGURA si cu pensie alimentara mica si NUMAI atat…Toate casele lui Iohannis intra la mine in curte :P)
Terminați in plm cu prostiile. Știți voi alți profesori care au 6 case( am văzut că una are vreo 3(trei) sute de metri pătrați)- case cumpărate din meditațiile din ….Câți ani???
Eu știu mai multi chiar. De fapt, majoritatea profesorilor sunt chiar mai bogati. Vb de profesorii universitari și vârfurile din licee.
Prin 99-2000, profa de engleza dadea meditatii cu 500 de mii sedinta de 2 ore. Avea 3-4 serii pe zi. In fiecare serie veneau 4 copii. Clientii erau doar copii de patroni sau alte chestii bogate pe vremea aia. Deci se poate. Dar dimineata venea cu o Lada 1200 la munca iar vestimentar…. mai ca-ti era mila de ea, atat de saracacios se imbraca.
Oricum ai lua-o, peste niște locații pe hartă tot nu te poți uita. Când se vor dezice românii din a folosi acest cuvânt total greșit? Sau poate niciodată și se va mula Academia pe analfabetismul vostru prețios și va schimba sensul unui cuvânt, care – de-altfel – are o mulțime de sinonime. Dar e bine că aveți liber la scris și vorbit în public.
Dupa cum urla trompetistii avem asa:
– Iohannis 6 case
– Dragnea x case
– Ponta y case
– Nastase z case
Presupunem ca x, y, z < 6
Dar nimeni nu spune ca de exemplu gardul domeniului lui Dragnea nu poate fi acoperit ca si cost de cele 6 case ale lui Iohannis.
Casa din centru o pierdut-o in proces civil pentru ca judecatoria o anulat actul de mostenire al celui de la care familia Iohannis o cumparat o parte de imobil. Asta ii singurul imobil cu probleme si pentru care Iohannis trebuie sa restituie valoarea chiriilor obtinute.
O meditat la negru precum majoritatea profesorilor la acea vreme. Daca medita pe chitante fiscale ii sareau in cap parintii pentru ca devenea prea scump. Acum multi il trag de par si pun pariu ca majoritatea isi repara masinile la Vasile din cartier si il cheama pe Gheorghe sa le varuiasca casa, totul la negru ca pe chitanta ar fi deja prea scump si nu merita.
Totusi pe munca lui si-o cumparat imobilele, dar imbuibatii astia de la partide si-or facut domenii cu bani obtinuti din pix pe bugetul tarii.
Sunt din Sibiu si stiu un lucru, orasul era praf si pulbere cand l-o luat Iohannis in primire.
Profesoara de matematica din generala si-a cumparat in anii 90 3 apartemente din meditatii si mai avea doi copii la scoala.
Sibiul inainte de 2000 era pustiu, toata lumea alerga spre Germania , s-a scumpit dupa ce a fost capitala culturala in 2007.
Daca nu ma insel nici macar nu mai are 6 case, are 4 ca pierdut doua.
Asta demonstreaza cat de nesimtita e retorica PSD-ista. Tot ceea ce le cere Iohannis este sa se prezinte in instanta, asa cum a facut si el.
Si prima remarca conform documentului:
https://www.presidency.ro/files/documente/Iohannis_KlausWerner-decl_avere-iunie2016.pdf
Johannis 5(cinci) case. Ca un bun cetatean cu dorinta permanenta de a prezenta fapte puteai sa detaliezi cum a fost dobandita si apoi pierduta in instanta a 6 a casa. Nu stiu daca ai prezentat intentionat eronat informatiile de mai sus sau a fost o scapare.
Recunoaste ca erai curios cati s-au documentat in privinta situatie inainte sa-si dea cu parerea. Ne spui si noua care este concluzia ta?
Stiti, faptul ca unii profesori (nu cei universitari) se plang ca duc viata grea si ca altii au cate 5/ 6 case, asta tine de GHINION! Norocos presedinte mai este asta! Hai ca nu toti suntem prosti si inghitim datele din documentele pt. apararea lui Iohannis!
Nu toti profesorii locuiesc in orase mari. Oricat a fost sau este de praf, Sibiu este o resedinta de judet. Nu toti profesorii predau la liceu, nu toti profesorii predau materii meditabile. Mai sunt si educatoare/invatatoare.
Si nimeni n-a sustinut ca a luat casele alea din salariu. Salariile sunt infecte.
nu cei universitari, nu cei de la materii care se cauta, nu cei care nu au copii, nu cei care au macar unu dintre parinti cu bani.
Dap, chiar e ghinion.
Viata *este* grea daca traiesti din salariul de profesor, care este o slujba full time (cu overtime neplatit in perioada tezelor).
Oamenii care au noroc sa fie profesori de materii de bac in orase unde ai destul oameni de bani gata, si care sunt dispusi sa lucreze 2 joburi, intr-adevar o pot duce binisor. Cuvintele cheie fiind faptul ca sunt 2 slujbe, si ca tine mult de noroc. Degeaba vrei sa dai meditatii daca locuiesti in mijlocul lui nicaieri.
Ca si o statistica, la Braila in anii 2000-2005 cel putin, profesorii de top faceau 2-3 sedinte de pregatire zilnic cu cel putin 4-5 copii la fiecare sedinta (am vazut si cu 8-9 in acelasi timp)
Hello,
A facut si Adevarul un articol in perioada alegerilor prezidentiale, in aceeasi directie:
https://adevarul.ro/locale/sibiu/exclusiv-misterul-celor-sase-case-klaus-iohannis-valoreaza-casele-candidatului-acl-prezidentiale-1_545126250d133766a858c275/index.html
Deci omu a fost gospodar.
Inloc sa se predea la scoală carte,mai bine ii lăsam pe copii prosti. Iar cine vrea sa invete ..hai cu meditații… Dupa mine toti sunt niste hoti de la Iliescu/Nastase pana la Iohannis/Grindeanu si toti din spatele lor.
In Caras-Severin au fost doua sate numai de nemti: Garana si Brebu( la poalele Semenicului). Dupa revolutie aproape toti au plecat in Germania si au vandut casele si toate bunurile la preturi de nimic. Au cumparat multi timisoreni care au avut minte sa cumpere atunci, le-au renovat, unii si-au facut pensiuni. Acum este mai greu sa cumperi o casa in Garana. Sunt convinsa ca la fel s-a intamplat si cu Presedintele nostru. Toate casele lui nu fac nici cat jumatate din alte domenii.
Cand ii aud pe unii cu impozit pe meditatii ma umfla rasul! cine naiba ar fi platit impozite daca era in locul lui? Aratati-mi si mie un alt profesor care in perioada in care dadea Iohannis meditatii, platea impozit! aveti barna pesedisto – antenista in ochi! si daca nu a platit ce? credeti ca din impozitul lui iohannis se facea autostrada brasov – sibiu? bah, asta nu a furat din bani publici, aici e problema pe care voi n-o intelegeti! Asta e problema in Romania, nu ca vreun profesor nu-si plateste impozite pe meditatii, sau ca asistenta care vine la ma-ta sa-i faca injectia, dupa orele de serviciu de la spital, la randul ei nu plateste impozite! Si daca ar plati toti impozite tot s-ar gasi vreun dragnea, ponta and co sa-i fure si pe aia!
Bun articol macar sa se poata lamuri orice amator de calomnie ca oamenii echilibrati in cheltuieli,harnici fara copii pot avea in decursul unei vieti mai multe case de bun simt.Daca ne uitam la partea adversa la cei de la Psd incepand cu Dragnea si terminand cu Ponta ,Nastase,Videanu NE CRUCIM CUM AU PUTUT SA RIDICE DIN SALARII DE BUGETARI MEGAMOSCHEI SAU CLADIRI CE CONCUREAZA CU CEA A MANTUIRII PROSTIEI UMANE.
Hai ca pana la urma n-au fost decat 5 de bun simt, una (aia care aducea venitul maxim) a pierdut-o definitv.