cel mai vechi PC

In preajma celei de-a 25-a aniversari a PC-ului, Intel Corporation in parteneriat cu Business Magazine si Maguay au descoperit cel mai vechi PC bazat pe tehnologie Intel, care inca este utilizat pentru activitati curente in mediul companiilor din Romania.

Cel mai vechi PC care inca functioneaza a fost descoperit la GECSAT S.A., o fabrica de sticla din Tarnaveni, unde era utilizat pentru realizarea evidentei contabile si a inventarului. Acest PC, fabricat in 1990, are brand Hyundai si foloseste un procesor Intel XT care ruleaza la frecventa de 6MHz si are 8 MB de memorie Hdd. Dupa spusele utilizatorului, acest computer este unicul de acest fel din fabrica si nu a fost inlocuit pentru ca inca facea fata activitatilor pe care le avea de realizat.

read more

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

11 comentarii

 1. LOL, romanii sunt, cu siguranta, cei mai chitrosi oameni de pe pamant 🙂

  00
 2. gresit. in fond e o unealta care-si face treaba 😀

  in alta ordine, detin un laptop 286 (procesor AT, urmatoarea generatie dupa XT), 10 Mhz, cu 1 mb ram si hard de 36 mb, fabricat in 1990 sau 91, in stare perfecta de functionare. ruleaza perfect flight simulator 4 si windows 3.0 (nu 3.1 atentie). uneori il scot din dulapior ca sa uimesc vizitatorii geeks ca mine.

  nu-i de vanzare, doar ma laudam cu el.

  00
 3. NOU
  #3

  Cu un milion de lei iti cumperi un computer in configuratie completa (mai putin monitor) capabil sa ruleze windows 2000.
  Cat de avar/zgarcit/jegos sa fii sa mai tii in firma jaful ala?

  00
 4. Pai si vrei sa spui ca un calculator „din zilele noastre” cu un program de contabilitate/gestiune tot „din zilele noastre” nu e muuuuult mai eficient decat ce au ei acolo?

  Totusi, e o fabrica de sticla, nu SC La Fanel SRL cu sediul intr-un satuc din varful muntilor uitat de lume…

  00
 5. „pentru ca inca facea fata activitatilor pe care le avea de realizat.”

  da, 1+1=……( trec 3 ore )….3

  00
 6. Bah, exista o vorba inteleapta: „If it ain’t broken, don’t fix it!”.
  Fabrica aia probabil ca a rezistat ani de zile pe vremea lu’ Ceausescu cu 1 contabila cu 1 masina de calculat d-aia cu butoane.
  Intr-adevar, daca in timp ce numara paharele iesite din inventar vrei sa vezi si un film porno, ai nevoie de un upgrade.

  00
 7. Piesa de muzeu 😀

  00
 8. Cand am primit chestia aia mi-am adus aminte de povestea (adevarata) a unui server auxiliar de mica importanta din cadrul unei universitati anonime din Anglia (parca).
  Masina mergea, raspundea la ping, putea fi controlata remote, dar… nimeni nu stia unde se afla fizic. A fost gasita mergand din switch in switch si din patchpanel in patchpanel intr-o debara zidita de trei ani.
  Asta numesc eu server adevarat 😀

  00
 9. Sistem care ruleaza de aproape 6 ani… si nimeni nu urla „e veeeeeeeeeechi!!! upgrade!!!”

  00
 10. am vazut unu’ care in care bagai jokuri prin caseta (audio…de alea de casetofon) cu banda magnetica. e super intretzinut. Il are un mosh care era vaporean shi la cumparat in 88. FAZA e ca nu s-ar descurca sa utilizeze unu „din astea noi” cum spunea el.

  00
 11. scuzatzi „care in care”

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.