ce economii?

Discutam în weekend la o bere cu nişte colegi de liceu despre cum ne merg joburile. O tipă se plângea că are cheltuieli mari. 4 milioane rata la matiz, 4 milioane benzină la matiz, 1.5 milioane telefoanele mobile, totul dintr-un salariu de 10 milioane. Îi place în maşină, îi place sa vorbeasca la cent, este comodă, iese la iarbă verde în weekend.
Eu nu muncesc pentru a achita nota la mobil sau rata la maşină. E prostesc. Eu am mobil şi maşină pentru că muncesc. Nu invers. Sau, cum spunea Fluture, pentru că produc mai mulţi bani cu ajutorul lor.
Plus că tineretul nu ştie să facă economii. Nu ştie să îşi gestioneze banii. Iese, se distrează, cheltuieşte, adesea pe prostii, nu pune un ban deoparte, nu se gândeşte la zile negre.
Trăieşte clipa la nivel maxim. Împrumută-mă şi pe mine cu 10 lei, ţi-i dau mâine, la salariu!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

14 comentarii

 1. bey ma leshi, cine i-a dat matiz cu salariu de 1000 lei / luna ?

  p.s. nu mai mergi cu metrou ?

  00
 2. mi-a fost teama sa adresez mai devreme aceeasi intrebare. am crezut ca nu mai cunosc produsele bancare romanesti… 😉
  ceea ce nu inteleg eu este: astia sunt tinerii, asa fac ei… tu de ce te frustrezi pe tema asta?

  00
 3. Zoso, mai am putin si mai pui la blogroll?:p

  De ce cred eu ca tinerii (romani) din ziua de azi nu economisesc (spre deosebire de cei din UE, de ex.) : pentru ca salariile sunt prea mici, pentru ca preturile sunt prea mari si nu poti face economii. Pentru ca, desi ai 400 EUR/luna salariu nu poti sa te muti singur si tot cu mama si cu tata stai, ceea ce e FOARTE stresant. Pentru ca, desi ai 400 EUR/luna, tot nu poti sa-ti platesti o rata la o garsoniera. Si, pana la urma, ce faci cu garsoniera daca nu ai masina sau daca nu poti merge in club pentru ca ai rata de platit?

  Eu zic ca exista un anumit prag de castiguri lunare peste care incepi sa te gandesti la economii. Si ar mai fi faptul ca noi, tinerii de azi, vrem sa avem trairi mai multe si mai noi decat au avut parintii nostri, pe vremea raposatului. Si pentru ca exista televiziune (si tot ce vine impreuna cu ea : publicitate etc.)

  00
 4. fluture, inca nu.

  stii ce fac tinerii? stau cu mama si cu tata si in loc sa foloseasca asta in avantajul lor (un platesc chirie, nu platesc mancare), de banii aia se distreaza, in loc sa isi ia o masina, sa puna deoparte pentru un avans la casa…

 5. Nu toate joburile implica trioul masina-telefon-notebook.
  Si chiar daca ar implica, astea vin din partea firmei. Cand nu mai lucrezi la respectiva firma va trebui sa returnezi totul inapoi.

  00
 6. cand nu poti sa te caci de foame da-ti iei Matiz… e vina lu ma-sa ca o tine, ca n-ar putea sa faca fata la cheltuielile astea.

  00
 7. 4mil/luna benzina la matiz ?! c`mon… face 10.000km/lunar ?! 😀

  00
 8. aici discutam de proprietati personale

 9. consumi prin bucale …

 10. Bine ca nu au carduri de credit. Ca ar munci apoi tot restul vietii sa-si plateasca datoriile si dobanzile.

  00
 11. atunci ce sa mai zic eu cu rate adunate de vreo 17 milioane? 🙁

  00
 12. da mah, da pe tine pe cheama abs becali.

 13. Daca ma chema becali era bine… sunt si eu un amarat de programator care tocmai si-a luat un apartament si plateste la el in urmatorii 20 de ani…
  Da’ merita!

  00
 14. Au ajuns amaratii de programatori sa aiba rate mai mari decat salariul meu net oficial?!
  La 28 de ani mai sunt tanar? Pentru ca spre deosebire de distrusii astia, nu arunc banii chiar asa aiurea. E adevarat ca dau o gramada de bani pe PC-ul meu, pe tot felul de nimicuri aproximativ inutile gen cabluri care reactioneaza la UV… Dar nu ma apuc sa arunc bani pe excursii la munte ca toti idiotii care nu pot sa-si bea cafeaua decat la terasa X din Sinaia, nu mor daca nici anul asta nu ma duc la mare ca oricum doctorul a zis sa o mai raresc cu soarele anul asta, nu beau, nu fumez… nu arunc banii pe chestii care nu se vad. Asta-i treaba lui maica’mea, ca la cati bani aduc in casa plus banii pe care nu ii mai da ea pentru mine nu vad nici o schimbare aici. Tot la mine vine sa ceara bani de frigider, adica vine inca o data ca i-am dat deja 1200RON, n-o preocupa deloc cuptorul de microunde care s-a dus naibii, iar camera foto in service nu-i problema ei desi de folosit are pretentii sa o foloseasca.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.