Mâna sus cine știa unde e înainte de scandalul ăsta.
Mâna sus cine a fost cel puțin o dată acolo.
Câți dintre ăia care tranzitează Valea Prahovei au fost la Muzeul Cinegetic de la Posada, care e chiar mișto? Sau la alte chestii asemănătoare (muzee, case memoriale).
Agitațiile astea sunt așa, ca să ne mai ocupăm timpul.
De multe ori, pentru că student și gagici.
Urmărim cu atenție situația teiului lui Eminescu.
Deocamdata teiul lui Mihai e norocos ca e protejat de lege dar, in curand, il fac astia ceai.
cu atentie si INGRIJORARE ☝️
Mana atat de sus ca se vede buricul.
Ala de la Posada chiar merita, noi am oprit din alte motive si am zis sa ne abatem putin prin muzeu.
Agitație de 600k oiroi.
Că s-au normalizat preturile, nu și shpaga.
Care 600k? A costat 1,7 milioane de euro renovarea bojdeucai.
Trăiască partidul pe care-l slujești.
Puletzii mai au acces la informare, încă :
Ziarul de Iași :
„În lipsa oricărei reacţii din partea administraţiei judeţului, trebuie precizat că, pe lângă casa scriitorului, monument istoric, ansamblul cuprinde clădirea Expoziţiei Documentare „Ion Creangă”, curtea şi împrejmuirea, care fac, toate, obiectul restaurării sau reamenajării contra celor 2,68 milioane de lei.”
My bad, sunt analfabet pana beau cafeaua, mai usor cu partidele ca-i urasc pe toti.
Am vazut dupa aia ca „Alexe a spus că valoarea totală a proiectului restaurării ansamblului muzeal a fost de 3 milioane de lei”.
Eu fix acum aveam in plan sa ma duc dar acum ca au stricat-o nu mai vreau.
am incercat la herghelia/depozitul de cai-material genetic din Tg-M si e inchis in weekend
Dupa ce a vazut situatia , un cetatean implicat a sunat la echipa „Visuri la cheie”
n-am fost p-acolo, da’ totusi, 1 milion de iepuroi?
O sa aflam din rechizitoriu ca o priza a fost cumparata cu 5 mii de euro si o bucata de dusumea cu 10 mii. Necolaiciuc ar fi mandru.
Seful de la CJ Iasi, are cativa ani de acum de cand tot explica cum e cu tabla. Si tot semneaza constracte.
Nu stiti voi. Lumea se agita ca Ar vrea CANDVA sa mearga si nu mai e ce trebuie [jokemode: OFF]
Am facut gimnaziul la Liceul Eminescu, bojdeuca era locul unde se chiulea pentru ca avea o curte mare cu scaune tip amfiteatru. Nu am fost de curand pe acolo dar din poze numai a bojdeuca lui Creanga nu duce…
Dar na, noi iesenii suntem obisnuiti cu penali in functii publice.
normal ca sunteti obisnuiti. doar voi ii votati
@Lucifer
Peste tot exista o atractie sa votezi penalii in functii publice
Daca este cunoscut vs un anonim, este ca si ales
Vezi Piedone daca ai nevoie de exemplu
Fusăi și pe acolo…
Dorel la proiectare, Dorel la aprobare. Asta e cînd ai numai proști numiți pe linie de partid în funcții publice.
Ridic mâna pentru Bojdeuca lui Ion Creangă.
Muzeul Cinegetic este un muzeu foarte mișto, e făcut de pe vremea când era prim ministru întâiul vânător al țării, Năstase. În aceeași zi se mai poate vizita un obiectiv care este la vreo 3 km de muzeu, Schitul Lespezi.
poti detalia partea cu ‘foarte misto’? Adica altceva in afara de animale impaiate.
Mai au si motoare de spatiale rusesti marca buran,
cartita Varvara
oua incondeiate japoneze – tip yakuza
Ce plm te-astepti sa gasesti intr-un muzeu cinegetic?
@gogu:
pai ceva cinematografie cu geti pentru inceput…
Nu știam ce o să găsesc și mare mi-a fost mirarea când am găsit trofee de vânătoare.
La ultimul etaj parcă aveau și o lotcă, dar nu mai țin minte sigur.
am fost de 3-4 ori la bodjeuca. Prima oara cand eram copil. M-a emotionat de fiecare data. Era si un ghid acolo care povestea foarte frumos. Evident aceeasi poveste de fiecare data dar foarte frumoasa. Atata timp cat interiorul a ramas la fel si casa nu mai sta sa cada cred ca e ok ca au stabilizat-o un pic.
A ramas la fel si nu prea.
Am fost, fiind din Neamt.
Bojdeuca era inainte o teapa destul de mare. Nu era nimic amenajat ca lumea si pretul biletelor era destul de mare. Am ramas dezamagit.
Fix langa, in schimb, era un mic loc in care erau amenajate tot felul de sculpturi si ipostaze ale povestilor lui Creanga. Mult mai misto de vizitat, mult mai ok si pentru copii si mai ieftin.
Confunzi Humulesti cu Iasi.
@alex casa in care s-a nascut, casa in care murit, tot etape importante ale vietii lui Creanga.
Nu ziceam ca nu e importanta cea de la Humulesti. Cu siguranta e mai vizitata, mai ales ca acolo s-au intamplat mare parte din Amintiri din copilarie. Ziceam doar ca Omu cu stetoscop vorbeste despre cealalta casa memoriala Ion Creanga. Nu cea care a fost renovata de Costel „Tabla” Alexe.
Stiu @alex, dar pentru @Omu cu stetoscop nu conteaza care e, importanta ca e cu Creanga.
daca urmam teoriile daco getilor liberi, din muzeul Brukental ar trebui scoase toate prizele, tot sistemul de incalzire si de umidificare, becurile cu led, sistemul de alarme si monitorizare si tot ce o mai fi pentru ca in 1700 oamenii se ca**cau in galeata si apoi aruncau pe geam!
Man, pentru voi astia care nu sunteti in stare sa înțelegeți doua fraze trebuie inventat un nou termen: reductio ad dacopatie.
Pentru orice lucru cu care nu sunteti de acord, mintea voastra formata din 4 sinapse trebuie faca o asociere cu dacopații.
Zoso, n-ai pus întrebarea pe blogul care trebuie. Ieșenii au „oleacă” de mândrie cu monumentele istorice. De aia a ieșit scandal și cu hanul Trei Sarmale (ăla demolat rapid și fără autorizație), de aia iese scandal și acum. Cam toți din zona aia au fost la Bojdeucă.
E ca și cum ai întreba un Clujean dacă a fost la Salina din Turda.
Iar de auzit, nu-i rău că aud și alții. Eu nu fac aproape deloc drumuri București – Praid. Dar am învățat de pe blogul ăsta să nu mă duc vineri seara și să nu mă întorc duminică după prânz, decât dacă sunt pregătită să-mi fac unghiile și eventual părul și doctoratul în mașină.
La muzeul cinegetic nu am fost pentru ca urasc atat ideea de vanatoare, cat si animalele impaiate. La bojdeuca nu am fost pentru ca am fost in Iasi doar de 2 ori in viata, de fiecare data doar 1 sau 2 zile, cu treaba.
Dar numarul de vizitatori nu e un criteriu ok pentru discutii legate de obiective culturale. Barul de la Athenee Palace sau cofetaria de peste drum au mai multi vizitatori decat Ateneul. Asta inseamna ca putem vinde toate tablourile, punem termopane si facem un mall frumos si o cladire de birouri deasupra? Ca cerere ar fi.
Am vrut sa scriu Muzeul de Arta si a iesit Ateneu. Intelegeti voi
Stiu unde este, am fost chiar de 2 ori, venit fiind de hat-departe. Aici se vede cel mai clar incompetenta angajatilor la stat, care au facut un caiet de sarcini cum s-au gandit ca le-ar place la ei acasa.
Exact la fel sunt caietele de sarcini facute pentru achizitii in IT
Mers. văzut. Casa George Enescu, Conacul Bellu.
Aștept casa comemorativă Adrian Năstase. Termopane chinezești, tapet cu cărți Fuego.
Se revoltă numai cine n-a văzut macadamul de la Banca Națională.
Nu am fost. Habar nu aveam ca exista. Si sunt convins ca si “jurnaliștii” care se agita pe marginea subiectului sunt in aceeași situație ca si mine.
Altfel, la cum arată acum după o restaurare ca o renovare, cred ca o pot închiria unui IT-ist la suprapreț.
Păstrarea patrimoniului NU are nici o legătură cu faptul că cel indignat a fost, n-a fost, are sau nu are intenția de a vizita obiectivul respectiv.
Nu am nici ceea mai mică intenție de a mă duce să văd casa lui Creangă. Dar mi se pare important ca ea să fie păstrată conform cu originalul.
Cum mi se pare important ca uriașul patrimoniu transilvănean să fie păstrat și renovat corect. Ce-i drept, în multe cazuri ne luptăm măcar să fie păstrat, fiindcă statul român a manifestat un dezinteres criminal pentru orice înseamnă istorie… Și nu numai pentru istoria de origine maghiară sau săsească, inclusiv istoria valahilor ”beneficiază” de același dezinteres….
Shit you not, eu habar nu aveam că este chiar în Iași, credeam că Țicău e ceva sat din Moldova. Am fost pentru prima oară cum vreo 3 săptămâni în Iași cu copii și atunci am văzut și eu casuța (prin gard, pentru că nu era deschisă vizitării) și într-adevar – prin jur pare ceva vilă de înstăriți – curte cu dale în trepte, o construcție modernă lângă ea (probabil ceva centru muzeal), parcare(?!).
Pe de altă parte, la 20 de minute de mers (pe jos, ca săraki), e Casa Memorială „George Topârceanu” care constă în două camere și o tanti care se bucură imens când o vizitează cineva și ține să-ți povestească toată viața lui Topârceanu. Nerenovată, nemarcată, pur și simplu dai peste ea mergând pe stradă.
ba recunosc, 5 ani de facultate in Iasi, nu am fost niciodata la casa
Stiu
Fost
Fost
https://ibb.co/t2fG2Vw
Si da, bojdeuca este buna de scos pe Airbnb sau Booking acum.
Sa nu le vina harnicia sa faca si la Ipotesti sau la Casa Memoriala Mihail Sadoveanu….
La Ipotesti, lucrurile sunt rezolvate de cateva zeci de ani.
Aia era casa unui om care nu avea foarte multi bani. În mod normal ar fi avut mai multă iarbă în curte, dale de piatră puse ceva mai rar (că erau scumpe), mai un defect la îmbinare… Acum au transformat-o în casa cu aspect rustic de la țară a unui milionar si au betonat tot ca să ai unde parca BMW-ul.
Pur si simplu oferă o imagine deformată a felului în care a trăit Creangă în sensul „uite ce casă mișto avea”.
PS: era o scriere a lui Eminescu în care povestea cum fusese în vizită și stateau seara pe iarbă sub un copac așteptând să se coacă plăcintele din cuptor… care iarbă care copac? Din poze pare defrisat tot (nu am trecut de mult pe acolo, sper să fie doar poze din unghiul cel mai defavorabil)
Lasă că le revizuiesc și pe alea. L-a invitat de fapt Creangă pe Eminescu la un lan party și-au băgat băieții niște șpeis.
https://cdn.adh.reperio.news/image-c/cffdc8e0-2453-495a-a7a0-0e54579785b1/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D1400%26h%3D750%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp
Asa arata…..sa ne intoarcem la asta?
nu jefe, așa arăta după a doua „renovare”, vezi poza din 1918 sau măcar cea din 1940.
Poza e din 1914…
Acum au descoperit si astia apa calda.
Asa arata un castel de la 1400 ? Tigla, gresie, prize peste tot, sala de spectacole, lumini moderne, etc ? Ma lesi ?
https://youtu.be/AYIJ97LIddI
Nu ai cum dracu sa-l mai faci cu stuf, cu nu stiu ce lemne si cacaturi. Nu ai nici mesteri ce erau, nu ai materiale, e imposibil sa faci restaurari la cum erau.
Bojdeuca in sine era cel mai praf obiectiv din ce puteai vizita in Iasi. In schimb muzeul ala de langa era misto si vad ca l-au facut si mai fain.
Daca ascund prizele, iar negrul ala din pardoseala se mai estompeaza si adauga ceva elemente specifice (soba, masa, pat etc) cred ca va fi destul de ok.
De mers plecam dar de ajuns tot în gardul verde ajungeam…
Am fost de mai multe ori ultima oara chiar cu un an inainte sa inceapa varuiala…cand ajungeam prin Iasi era unul din locurile pe care le revizitam dar acum nu mai sunt interesat.
Imi vine sa nu te mai citesc. Doar sa te vizitez, ca pe Arhi.
eu am facut facultatea in Iasi orasul foamei si am mai si lucrat pe acolo, am fost si stiu unde e, mana si pl sus!