Cardurile de combustibil și românii verzi

Lucian dă mai departe povestea unui om care are un card de combustibil de la Rompetrol. Legitimă și veridică, probabil. Partea amuzantă e la final și în comentariile pe care le-am selectat în imaginea de jos: bătăioasa soție a împricinatului dă cu bâta în baltă ca un român verde ce se află. Cardul e bun, că poate plăti la pensie, dar alții sunt mai ieftini, aveau 6 benzinării pe 8 kilometri, dar tot acolo unde era scump se duceau, că dacă puteau plăti la pensie nu mai conta cât e benzina, dar acum că i-au furat (n-aș crede asta, dar hai să mergem pe idee) sunt cei mai nașpa și Ponta i-a iertat de datorii.

rompetrol-cardul

Și, ca să fie tabloul complet, madama proastă de gură o dă pe aia dreaptă: suntem neam de slugi. Nu, nu pentru că nu achităm ce ne cumpărăm sau nu aflăm toate detaliile înainte de a da din gură. Sau pentru că atunci când îi folosim sunt buni, când nu ne mai plac de ei sunt cei mai proști și cei mai hoți. Nu, pentru că nu suntem tari în gură.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Habar n-aveam că există așa ceva :-)). Card de combustibil îi zice?

    00
  2. Cred că la Rompetrol am alimentat de mai puțin de 10 ori în peste 10 ani de șoferit prin RO și atunci când efectiv nu îmi ieșise în drum un alt punct de alimentare. Manevra asta e rezultatul embargoului personal impus lui Patriciu și mai târziu kazacilor pe motiv că fiecare au căpușat în vreun fel economia RO la care contribui și eu cu taxe…

    Tanti aia pare cam pe lângă subiect, dar e bătăioasă. Știe ea cum stă treaba, ar putea să intre în staff-ul lui Grapini, parcă-s din aceeași zonă.

    00
  3. ba, io asa am invatat la scoala ca dacii erau cei mai tari si i-o batut pe turci :D

    00
  4. Si din istoria creditelor cu buletinul, Cetelem si credite in franci n-am invatat nimic, atunci ne meritam soarta :)

    00
  5. Ma mir ca ai avut atata rabdare sa discuti cu indivita. Din cate vaz eu, pare femeie puternica, luptatoare /s.
    Oricum nici eu n-am inteles ideea cu cardul, adica nu poti sa faci plinul cand iei salariul/pensia si sa mai pui eventual 200 lei deoparte in caz ca nu-ti ajunge? Eu unul nu vad diferenta.

    00
  6. cardu asta nu era cu un prag minim lunar?
    ia de la basescu:

    00
  7. @ roby – Onaca, minunat! Parcă vrea și el!

    00
  8. :( nu prea inteleg, zici ca daca iti vine factura umflata aiurea nu ai voie sa comentezi pentru ca, virgula, „Cardul e bun, că poate plăti la pensie,” ??
    ha?

    00
  9. Anexa 1 din contract
    Art. 3.2: La solicitarea Cumparatorului si contra cost, fiecare factura emisa de catre Vanzator va avea
    atasat desfasuratorul pentru fiecare operatiune in parte.
    Art. 3.10.6 Taxa emitere factura detaliata: 3 RON

    Dar normal, de ce sa citim un contract inainte sa-l semnam? Noi de asta am murit la revolutie? Sa citim contracte 25 de ani mai tarziu?!

    In alta ordine de idei, pentru cei care prefera benzina omv/petrom si au un fetish bizar cu credite, o solutie mai buna ar fi card avantaj

    00
  10. NOU
    #12

    „Cardul e bun, că poate plăti la pensie” – corect
    „alții sunt mai ieftini, aveau 6 benzinării pe 8 kilometri, dar tot acolo unde era scump se duceau, că dacă puteau plăti la pensie nu mai conta cât e benzina” – iarasi corect (e dreptul lor sa mearga unde le convine oferta)
    „acum că i-au furat (n-aș crede asta, dar hai să mergem pe idee) sunt cei mai nașpa și Ponta i-a iertat de datorii.” – iarasi nu vad unde e problema, daca te fura trebuie sa taci si sa inghiti?
    Adica oamenii au luat un card de combustibil, nu conteaza de ce l-au ales, important e ca lor li s-a parut avantajoasa oferta, dupa care au constatat ca sunt furati la factura (sau cel putin lor asa li se pare). E absolut normal sa poata cere lamuriri si sa li se raspunda civilizat. In momentul in care sunt tratati cu sictir, au tot dreptul sa se revolte, fara sa fie facuti „slugile comunistilor” etc.

    00
    • @corcodusul: nu. oamenii au constatat că a venit factura și li s-a părut mare. inainte să vadă care e problema, au inceput să urle și să injure. nici asta n-ar fi problemă, până la urmă, dar au inceput să latre că în altă parte e mai ieftin și că rompetrol e firma poporului și că ar trebui să stea in genunchi in fața lor.

  11. Îi ador pe ăștia care, din comoditate sau prostie fac o treaba de genul ăsta și după aia strigă hoții. Pai plm, planning familial și pui la saltea banii pentru benzină dacă știi ca ai nevoie. Sau stai cu ochii pe ce consumi și gata. Nu te doare-n plua și după aia urli pe net.

    00
  12. Am card Rompetrol de câțiva ani. Niciodată nu am pățit să fie probleme de taxare incorectă.

    Atunci când introduci cardul în cititor, urmat de PIN, îți spune soldul. Ca șofer, știi câți bani mai ai pe card și cât o să ai de plată, pentru că formula de calcul este simplă: plafonul maxim – soldul existent = suma de plată.

    Sigur, se poate să le fi fost clonat cardul, nu spun nu, doar că mi se pare extrem de improbabil.

    Sistemul de plăți electronice al Rompetrol fiind fiscalizat, cu trei lei – conform contractului – aflau care este problema. Dar, nah, civilizația nu s-a împărțit în mod corect la toată lumea.

    00
  13. Se taraste ca o sluga de la o luna la alta in masina personala de cate ori are nevoie.

    00
  14. @corcodusul nu ai inteles nimic. Problema nu e ca a platit mai mult, pana la urma din postare si din comentarii nu ne explica care a fost rezultatul si daca a aflat sau nu de ce a platit mai mult.
    Problema cea mare, din punctul meu de vedere e ca oamenii aia si-au facut un credit pt un produs (de care nici macar nu au nevoie, cel putin din pctul meu de vedere), iar apoi porcesc acel produs pt ca nu e bun (in alta parte e mai ieftin, mai aproape), desi ii stiau defectele astea de la bun inceput.
    O alta problema majora e faptul ca oamenii n-au citit contractul, dealtfel public pe site-ul rompetrol, pt ca altfel ar fi stiut ca sunt obligati sa plateasca 3 lei(!) pt factura detaliata, practica des intalnita la furnizorii de astfel de servicii, dealtfel.
    O a treia problema, cel putin din pctul meu de vedere, este modul in care oamenii de genul asta isi trateaza probleme astea. In loc sa gaseasca o solutie si sa afle de ce kkt a platit in plus, prefera sa porceasca pe facebook in speranta ca .. nu stiu.
    O a patra problema e faptul ca are impresia ca fata aia, care e obligata sa asculte cacatul turnat de clienti de genul asta la telefon sau pe mail, este strict responsabila de taxa asta de 3 lei(!), culmea obrazniciei. Parca ii baga fata in buzunar si pleaca cu ei.

    00
  15. NOU
    #18

    Stimate Zoso, sau Vali Petcu . cum te-oi fi numind.
    Ca esti superficial, nu am nici o indoiala. Nu ai citit atent postarea, nic comentariile, ci doar unele pasaje care iti dadeau ocazia sa arunci cu invective. E treaba ta, dar faptul ca selectezi doar crimpeie din care sa rezulte ca eu sint o proasta, denota minimalismul caracterului dumitale.
    Ca sa te lamuresc si pe dumneata, si pe cititorii fideli care fara sa ma cunoasca (la fel ca dumneata) ma catalogheaza in categoria celor slabi de inger.
    Postatrea mea a fost pentru a atrage atentia oamenilor ca pot fi inselati, in cazul de fata prin cardul Rompetrol. Nu inteleg de unde acest atac al dumitale, asta doar daca nu cumva esti actionar al Rompetrol, si scrie in contract ca trebuie sa-i aperi, indiferent de situatii.
    Ma mira ca un om important cum te crezi, te cobori la gloata, sa biciuiesti proletar nemultumirile cuiva total necunoscut, neimportant, si cu grave deficiente mentale, cum ma caracterizezi.
    pentru lamurirea dumitale , si a celorlalti care-ti canta-n struna, am expus un caz de frauda, pagubitul este sotul meu, pensionar, si care nu are de ce sa fie balacarit de unul ca dumneata.
    Am scris foarte clar, dar ai fost prea superficial sa citesti cu atentie ca eu nu am card, nici nu ma folosesc de cardul sotului, ci alimentez unde mi se pare ca e mai avantajos, si doar atunci cand am bani. daca nu am bani, stau acasa.
    Ca sa te lamuresc complet, eu stau la Giarmata, la 10 km de Timiasoara. Ca sa ajungi din oras la Giarmata, treci prin Dumbravita, cea mai bogata comuna din Romania. In aceasta comuna, pe 5 km, sint amplasate 6 pompe de benzina, Petrom, ESO, Socar, Gazprom, Lukoil, Rompetrol. Asta si datorita faptului ca Dumbravita este la 1 km de soseaua de centura a Timisoarei, la 5 km de Autostrada Tm-Arad.
    Vad ca iti face o deosebita placere sa refelesti oameni pe care nu-i cunosti, probabil ca te plictisesti daca ti-ai gasit sa te dai rotund pe blog, incercand sa ma faci pe mine de ris.
    Deci stimati domni si doamne, daca voua va pare absolut firesc sa fiti furati, e treaba voastra personala, e dreptul vostru. Tot asa cum e si dreptul meu sa ma revolt. iar voi sa comentati si eventual sa jigniti cand sinteti in cunostinta de cauza. Asa cum voi ma catalogati proasta, si eu va consider rai si superficiali.
    Cat despre linkul postat de Roby, sa inteleg ca am dreptul sa ma pling doar daca imi pun poze cu Ponta ? Imi explici si mie ce legatura are Basescu aici ? Sau Onaca ? Sint totusi magulita ca ati simtit nevoia sa-mi accesati pagina de Fb, si sa va documentati temeinic !

    00
    • @Rada Rogojan: asasinați limba română și logica cu aceeași nesimțire cu care scrieți pe contul personal de fb „să mă cac în ei”, având o vârstă respectabilă, dar nu și o atitudine pe măsură.

  16. Pentru cei care au comentat mai sus, câteva precizări:

    Cardul Rompetrol nu e un card de credit per se. Faptul că îţi faci acest card îţi dă un credit iniţial de 300 de lei, pe care-l poţi folosi când vrei, cu condiţia să plăteşti luna următoare cât ai consumat. De asemenea, poţi să pui bani pe acel card pentru a creşte limita de 300 de lei. Nu se percepe comision, nu sunt rate, nu se plăteşte o taxă anuală, însă există penalizări dacă plata nu se face la timp.

    Avantajul cel mare e că benzinăriile Rompetrol au opţiunea de a plăti cu cardul lor direct la pompă, fără să mai fie nevoie să mergi la casă şi să stai la coadă. Cardul a fost gândit, cred eu, ca o metodă de fidelizare a clienţilor. Eu îţi dau ţie un credit iniţial de 300 de lei, iar tu alimentezi de la mine.

    Textul doamnei mi se pare relativ dubios. În primul rând, factura maximă e de 300 de lei, iar un plin în ziua de azi e cam pe acolo. Personal, cred că domnul a făcut o serie de drumuri de care ea nu ştie şi acum o dă cu „m-a furat Rompetrol”.

    00
    • Domnule eu am card pf de Rompetrol de 1200 RON exista si alte carduri cu multe avantaje nu cel cu 300 lei la care nu ai nimic !! Nu mai scrieți in necunoștință de cauza e chiar ok ptr cineva care călătorește mult

      00
  17. NOU
    #22

    @vali petcu: Chiar daca eu, clientul, sunt idiot si nu citesc contractul ca sa vad ca ma costa 3 lei desfasuratorul, datoria ta (Rompetrol) e sa-mi raspunzi politicos la telefon. Nu cred ca e cazul sa stea nimeni in genunchi sau sa fie sluga celuilalt, ar trebui sa fie o relatie civilizata. Nu rezulta de nicaieri ca unii sau altii ar fi slugile comunistilor.

    00
  18. Culmea saraciei ar fi sa ai card de combustibil si sa alimentezi de 50 RON in fiecare w-end.

    00
  19. Dacă doamna Rada Rogojan mai citeste comentariile de aici, aș îndrăzni s-o întreb: femeie, de ce dracu’ nu faci o plângere la Poliție, dacă te consideri furată?

    00
  20. eram sigur ca vine tanti pe blog:))
    stimata doamna, nu te-a inselat ponta, base sau rompetrol. te-ai inselat singura!

    00
  21. NOU
    #26

    Ce faci fă, Rada, aici?

    00
  22. Mi-a placut faza cu Dumbravita „cea mai bogata comuna a Romaniei” unde sunt amplasate 6 pompe de benzina pe 5 km. Un argument foarte important dar nu stiu exact pentru care discutie. Insa acum sunt invidios, in comuna mea nu sunt atatea pompe…

    00
  23. Cardul functioneaza ca si un abonament de telefon. Consumi si platesti la finalul lunii. Nu este un card de credit in adevaratul sens al cuvantului. Mai degraba e un card de fidelizare. Madam trebuia sa faca plangeri la politie, ANPC, PLM… Restul e can-can…

    00
  24. @Rada Rogojan Eu am card la Rompetrol atat pe PF cat si PJ si am si aplicatie unde vad alimentarile cu data, ora, litri, suma etc. Factura vine consolidata, adica X litri * Y pret = Total. E destul de logic pentru oricine. Daca v-au inselat puteti merge la ANPC. Din ce vad eu in comentarii, cei care au carduri Rompetrol sunt multumiti de ele. Oricum pe lume exista si oameni care vor avea alte pareri deci cele impartasite de dvs. De ce nu va calmati mai bine?

    00
  25. E un avantaj daca mergi mult si ai mereu nevoie de factura ca esti in interes de serviciu. Avantajul e ca salvezi timp, nu mai intri in benzinarie, bagi cardul si ai plecat, nu stai sa mai intri si sa mai pierzi vremea la casa. La sume mari ar cam trebui sa primesti gratuit o factura detaliata, nu ar trebui sa fie o pb pt Rompetrol la ce sume invart sa trimita detaliat factura direct si fara telefoane la toti clientii.

    00
  26. @corcodusul: ai ascultat tu convorbirea telefonica sa vezi cum i-au vorbit cei de la Rompetrol doamnei in cauza? Cand cineva te suna sa te ia la p*le de parca tu ca angajat esti de vina ca asa e facut contractul (sa ia 3 lei pt desfasurator, soldul maxim 300 lei etc.) parca nu iti mai vine sa explici frumos inca o data termenii din contract pe care se presupune ca doamna si cu sotul ei trebuiau sa ii fi citit. Dar neavand o convorbire telefonica, putem sa presupunem doar.

    00
  27. Probabil ca doamna pur si simplu nu vrea sa intelegea ca noi nu avem nimic cu ceea ce a patit ea. Ba chiar e bine spus ca firma X face aia sau cealalta. Noi avem o problema cu modul in care e expusa problema pana la urma, ca nu stie clauzele contractuale, ca nu stie sa verfice ce si cum inainte si mai mult decat atat ca nu stie sa isi apare ea singura drepturile si se razbuna pe noi.

    00
  28. Singurul avantaj al cardului dpmdv e ca poti plati direct la pompa, nu trebuie sa mai intri (si sa stai la coada, daca e). E chiar amuzant cum se uita unii la tine cand intri in masina imediat dupa ce ai alimentat. Unora le mai ziceam : shh, nu ai vazut nimic. :D (in timp ce eram cu gluga in cap, ca un adevarat interlop)

    Eu am renuntat la el pentru ca mai tot timpul intru sa mai iau ceva (tigari/suc/senvis/lichid de parbriz, etc).

    00
  29. NOU
    #35

    Tăt Banatu-i fruncea!

    00
  30. Cand ma uit la toti oamenii care comenteaza gen „citeste, dom’le, contractul”, ma apuca o greata si o scarba indescriptibile. Uite dom’le unde zaceau oamenii constiinciosi, care totdeauna citesc litera cu litera tot ce semneaza, care stiu la milimetru limita prestatiilor la care se obliga si limita drepturilor pe care le au.

    Greata si scarba vin din faptul ca as fi in stare sa pun pariu ca nici unul nu si-a citit contractul cu Orange/Vodafone/Cosmote, cu furnizorii de gaz, electricitate etc, ca nimeni nu citeste terms and conditions la software, ca niciunul n-a auzit de institutia clauzelor abuzive etc etc. Stiu, stiu, sunt in eroare, toti sunt mai catolici decat Papa, toti citesc absolut tot ce semneaza, nu se uita doar la clauzele relevante, toti se asteptau sa fie nevoiti sa plateasca pentru o factura detaliata etc.

    00
  31. NOU
    #37

    @Paul & Roxi: Inclin sa cred ca scenariul cel mai probabil e asta: omul vede ca e umflata factura (din punctul lui de vedere), sotia suna si face scandal, eventual cu ce-i vine la gura, i se raspunde (probabil la fel de politicos) ca o costa 3 lei factura detaliata. Moment in care incepe sa faca spume la gura si scandal pe facebook. Recunosc, m-au inselat aparentele.
    @ Rada Rogojan: Ati platit pana la urma cei 3 lei? S-a lamurit problema? Sustineti in continuare ca ati fost furati? Daca da, aveti si ceva dovezi din care sa reiasa cu ce suma?

    00
  32. Doamna in cauza cred ca e din alt film. E posibil sa fie ceva mai in varsta si probabil obisnuita cu firme/prestatori la care treaba merge doar daca faci scandal. Cu totii am trecut prin asa ceva, mai mult sau mai putin.
    Tot din motive legate de varsta/generatie, probabil doamna nu stie ca exista si firme/prestatori carora trebuie sa le vorbesti frumos daca vrei sa obtii ceva. Anii 90 s-au dus, acum sunt alte vremuri.
    De faza cu stiutul dinainte ca ai de platit taxa daca vrei factura detaliata sau de faza cu accesatul pe site nu mai zic. Orice om cu minte la cap stie ca cei nascuti inainte de anii 70 sunt cam „afoni” in materie de tehnologie.
    Oameni din astia sunt multi in Romania (poate chiar majoritatea sunt asa) si nu e neaparat vina lor. Pur si simplu nu mai tin pasul cu vremurile.
    Mai grav ar fi fost sa avem o astfel de reactie din partea cuiva din zona de varsta 20-40.
    In plus, doamna mai e si din provincie si dupa cum stim acolo e un pic alta lume. E mai putina „fandoseala”.

    00
  33. @Jordan, e in interesul meu sa citesc un contract inainte sa il semnez, pentru ca de obicei eu o sa fiu cel afectat daca ceva merge prost.
    Cu mare stupoare vei afla ca am citit si termenii contractului de telefonie si al celui de internet si al celui pentru cardul (BCR) primit acum ceva ani in facultate. Ba chiar am avut o problema cu acel card, pe care am rezolvat-o aproape instant, fara sa postez pe facebook sau sa ma dau cocos la doamna de la ghiseu/operatorul de la relatii clienti.

    00
  34. In afara de partea cu serviciul clienti care este mizerabil la Rompetrol (da, exista acea atitudine de superioritate chiar si cand e problema lor si ei trebuie sa o rezolve) mi-e greu sa cred ca „doamna” a fost furata.
    Sa presupunem, pentru dragul discutiei, ca sotul doamnei are o limita de 300 de lei (atat este initial, se poate majora dupa dorinta). 200 de lei in plus inseamna ca domnul a alimentat doar de 100 de lei in luna precedenta. Nu faci prea multi kilometri cu doar 100 de lei, deci e imposibil sa nu tii minte daca ai alimentat de mai mult. Fizic este imposibil ca factura sa vina peste limita de credit, intrucat cardul nu va permite alimentarea o data ce limita a fost atinsa.
    Ca un P.S.: amenintatul cu ANPC (sau reziliat contractul) nu rezolva nimic, raspunsul in cazul meu a fost: „faceti ce vreti”.

    00
  35. Nu era mai simplu ( si mai clar) sa plateasca 3 (trei) lei, sa vada daca au fost diferente (furati, nah), apoi sa incerce sa rezolve problema, apoi politie si abia apoi trantit avertismente si porcareli pe facebook?

    00
  36. Petcule, iti place sa faci misto de unii… plm, fiecare cu fetishurile lui… Totusi, nu te pune la mintea femeii, o sa se lamureasca ea cand o sa vada desfasuratorul

    00
  37. contractele sunt facute pt a fi citite sau doar pt a fi semnate? platiti doamna ce ati consumat peste 5 ani la pretul de acum 10. aveti acest drept conform contractului! pe cuvant…

    00
  38. amenintatul cu ANPC (sau reziliat contractul) nu rezolva nimic, raspunsul in cazul meu a fost: “faceti ce vreti”.

    Pai, inseamna ca pozitia lor era intemeiata. Nu e foarte relevant daca „amenintarea cu ANPC” rezolva problemele, ci daca plangerea in sine va aduce satisfactie. Inteleg ca n-ai facut-o.
    Nu stiu care este legislatia in Romania privind datele din factura dar mi se pare aberant faptul ca un agent comercial iti poate solicita cost sumplimentar ( oricat ar fi el) sa-ti mentioneze in detaliu tranzactiile ( pozitiile de pe factura).
    Si nu , nu cred ca e treaba de: hai sa salvam natura , pretul hartiei , sau costul suplimentar al muncii. E masura de descurajare.
    Vrei sa salvezi natura / costul hartiei ? Pune la dispozitie factura online – in format electronic, pentru servicii online cum ar fi cardul asta.
    Ok , ala a semnat ca plateste aia trei lei daca vrea detalii , asa ca e responsabil pe ce-a semnat, dar tot mi se pare abuziv. Si cum legile’s facute sa-i apere pe prosti , cred ca o asemenea reglementare ar fi necesara, daca nu exista deja.

    00
  39. Daca in call-center a vorbit la fel ca pe Facebook, mi se pare firesc sa o fi futut careva in gura. Vorba dulce , mult aduce. Ar fi bine sa vina si cu finalul povestii in cazul in care intr-adevăr i s-a întâmplat asa ceva

    00
  40. @Paul:
    nu stiu exact ce te face pe tine expert in ce au sau n-au altii nevoie. Oamenii sunt pensionari si se deplaseaza cu masina. Deci au nevoie de produs (benzina). Pe ce baza ai decis tu ca n-au nevoie de benzina sa mearga cu masina, nu stiu.

    Problema 1: tanti n-a avut rabdare si a sarit cu gura pe net inainte sa se lamureasca ce e cu factura

    Problema 2: tipa de la ghiseu a fost naspa ca nu i-a cerut din prima aia 3 lei de factura. Daca tanti Rada e asa de bataioasa, sigur i-a cerut factura detaliata din prima. Puteau sa se porcaiasca reciproc oricat dar tot nu era motiv sa nu-i explice conditii de primire a facturii detaliate de prima data.

    Problema 3: baba Rada n-a citit contractul si s-a suparat ca i s-au cerut 3 lei. Urat din partea ei. Si mai urat ca s-a suparat cand a fost trimisa pe site, tanti e clar versata cu netul, desi nu le are in arta trollingului.

    Problema 4: e urat din partea Petrom ca nu da facturile alea automat. Posesorii de carduri de credit stiu ca emitentii ofera peste tot metode gratuite de a urmari soldul. Dap, cui nu-i convine poate sa faca greva foamei la usa la Petrom si sa puna banii la ciorap dar, ca idee, in secolul asta existe metode.

    00
  41. just-me: Bravo. Esti unul dintre putinii care fac asta. In calitate de avocat, am vazut oameni semnand contracte de zeci de pagini dupa ce verificau exclusiv pretul (vanzare imobile, societati etc) sau, mai rau, desfasurand relatii comerciale timp de ani buni fara vreun contract sau pe baza unui contract de jumate de pagina si fiind complet dezorientati cand le spui ca n-au nici un drept, pentru ca respectivul contract nu le confera nici un drept. Din experienta mea esti o pasare rara :)

    00
  42. NOU
    #49

    Aş vrea doar să menţionez – fără legătură cu discuţia cu cardul, dar în legătură cu discuţia de pe facebook – că Doamna Rada Rogojan este revoluţionar şi nu din ăla cu ştaif şi cu pensie de revoluţionar, ci revoluţionar care-a trăit revoluţia cu fiica de mână, care s-a ascuns – cu aceeaşi fiică de mână – de „terorişti” când au început să tragă. Un revoluţionar alături de mulţi alţi timişoreni.
    Da, pentru că acuma toată lumea să ştie că se poate exprima liber şi – mai ales – pentru a putea abera pe internet.

    00
  43. @ariciu: nu, nu era intemeiata, au refuzat sa imi ofere o facilitate la care aveam dreptul. Si presupunand ca ar fi avut ei dreptate, raspunsul „fa ce vrei” cand iti spun ca imi reziliez contractul prin care eu iti dau niste bani lunar nu mi se pare ok pentru nicio companie, cu atat mai mult pentru una atat de mare precum rompetrol.

    00
  44. ca om care lucreaza in domeniu pot sa va spun ca apar uneori probleme in sistemul de facturare. Programarea nu e perfecta. nu trebuie decat o autorizare fututa si se duc limitele in balarii.
    Totusi o verificare limite-tranzactii iti da clar diferentele si se investigheaza problema.

    Cel mai probabil: ori sotu a mers mai mult cu masina ori cineva a pus boticu la card?

    00
  45. Am avut card si dupa un an am renuntat. In afara ca alimentam constincios de la ei la sfarsitul anului mi-au cerut si 20 de lei abonament. Astia chiar sunt prosti. Cu cardul eram un client fidel. Acum bag de unde e mai ieftin. Ei au pierdut nu eu.

    00
  46. @Rada Rogojan : Esti proasta ca asa te-a facut mama ta. Lasa partea cu victimizarea „sotul meu este pensionar si uite ce i-au facut banditii astia”. As pierde timp sa stau sa va explic cat de „desteapta” sunteti.
    Atat va spun: dumneavoastra habar nu aveti daca Rompetrol v-a furat sau nu, totusi spuneti cu tarie ca v-a furat desi nu ati luat desfasuratorul (ca era prea scump si nu va permiteati din pensia sotului sa platiti 3 lei care erau deja in datoria la Cetelem sa zicem ). Mi se pare ca injust si prostesc sa luati acele libertati pe care unii au muncit pentru ele si sa aruncati cu noroi in oricine ca vorba aia : nu mai suntem comunisti si avem drept la opinie.
    In primul rand nu cred ca o companie precum Rompetrol ar sta sa se bucure la pensia barbatului dumneavoastra. Daca dumneata ( ca va place sa il folositi ca si cum ar fi pronume de politete , bineinteles ironic) chiar credeai ca te-a furat Rompetrol, te duceai la politie si faceai plangere. Ei verificau camerele si in cazul in care se dovedea ca nu sotul dumneavoastra (pensionarul) a alimentat probabil nu mai aveati datorie.
    Dumneata faci parte din categoria aia care isi ia Iphone 5 in rate si dupa aia striga ca a fost pacalit de Steve Jobs pentru ca nu e asa de interesant Iphone-ul pe cum credeai.

    O sa fiu totusi de acord cu dumneata la un singur lucru : ne meritam soarta . Daca dumneata ai drept de vot, traiasca Victor Viorel !

    00
  47. îti raspund eu la întrebarea „de ce faci card?”
    Pentru ca esti o persoana fizica si atunci când ai 232324 bonuri fiscale, risti sa pierzi câteva. Cardul îti permite o singura facturare. Nu spun ca e cazul persoanei de mai sus..

    00
    • de ce păstrezi bonurile, ca persoană fizică?

    • Nu stiu gAnY de ce le pastreaza, dar eu le pastrez pentru ca Romania.
      Stat la semafor, motorul incepe sa se tureze singur pana la 3500 rpm timp de 1 minut, dupa care se opreste. Pornesc motorul, check engine aprins, opresc. Pun contact din nou, dispare check engine, toate bune. Merg in service, raspunsul primit este ca nu apare nici o eroare la diagnoza. Mi se recomanda sa folosesc benzina de la pompa (pe un ton superior). De atunci nu ratez nici un bon de benzina, daca se mai intampla ceva de genul sa am pe cine sa trag de urechi.

      00
  48. Am de 8 ani card Rompetrol, nici un glitch in sistem. Factura o vezi pe site, dar nu e asa usor sa ajungi acolo. Sigur a uitat cata banzina a bagat, sau vreun nepot i-a folosit cardul. Sistemul nu poate fi pacalit.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile