Campania „Falsoft”

Microsoft, in colaborare cu BSA, React si Uniunea Producatorilor de Fonograme, au demarat o campanie de informare asupra efectelor "nocive" ale folosirii softului piratat. Intentia conteaza. Pentru ca sanse de reusita sunt minime. Unul din motivele principale e ca nu inteleg publicul caruia i se adreseaza. Apoi, tanti de la BSA imi spunea ca, in ciuda presiunilor lor, politia nu face nimic.

www.falsoft.ro

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. efecte nocive ? adica ? un site ceva .. cu .. detalii ? :D

    00
  2. poate efecte nocive pentru veniturile programatorilor de 2 bani (vechi) de la M$…. :P

    00
  3. NOU
    #3

    Chiar mă gândeam zilele trecute la acest aspect, pirateria. De bine de rau, Microsoft stă bine. Cine cunoaşte mai puţine despre sisteleme de operare în general are o licenţă validă.
    Piratează în special cei care exact asta vor să facă, să pirateze. Iar ăsta nu mi se pare un target potenţial pentru astfel de campanii.

    Majoritatea celor care îşi cumpăra laptop îl cumpără cu sistem de operare preinstalat, deci au licenţă OEM.
    Cei care cumpără un sistem de firmă, de obicei au şi ei licenţă OEM.

    Iar majoritatea celor care îşi cumpără un calculator „pe bucăţi”, după componente atent selecţionate după păsăricile şi criteriile lor, în general o fac după principiul „best bang for the buck”, aşa că vor prefera să investească în mai multă memorie, un procesor de o frecvenţă mai ridicată sau un alt hdd. Clar nu vor „arunca” banii pe licenţe.

    Pentru restul de produse Microsoft, situaţia e mai jalnică.
    Suita Office e în general mult prea scumpă pentru a şi-o cumpăra orice gigel/student/elev/mamaie acasă. Şi toată lumea vrea varianta Professional, nimeni nu vrea variantele castrate. Deci ăştia piratează şi nu o să le pese de Falsofturi.
    Birourile o cumpără, pentru legalitate.

    Sculele de programare: cei care vor să înveţe nu o să se uite la variantele Expess. Vor prefera să înveţe pe suita completă. Dar firmele vor cumpăra licenţa din motive de legalitate.

    Deci în ceea ce priveşte Microsoft-ul, eu zic că stau bine privind rata pirateriei. Mai grav este la alte firme, care nu reuşesc să îşi impună sistemul de licenţiere.

    00
  4. singura parte nasoala , e ca poti sa iei trojani sau mai stiu eu ce cand descarci un crack .
    preturile sunt prea mari pentru romani…ar trebui sa fie de cel putin 3 ori mai mici preturile, sau veniturile romanilor de 3 ori mai mari,pt ca sa mai renunte lumea la softuri pirat ….de filme nici nu mai zic

    00
  5. mai dai in mm de jegosi cu mshit-ul lor. niste nesimtiti ordinari, cand s-a facut petitia pentru introducerea romaniei in randul tarilor disponibile pentru serviciul xboxlive ne-au dat un mare flit. au baiguit tot felul de aberatii, ca suntem saraci, ca nu avem acces la internet (asta a fost chiar comica) si tot felul de alte bazaconii. acum cand e vorba sa le cumparam rahaturile (a se citi in primul rand windows vista) suntem buni. ia mai scutiti-ne si vindeti-va rahaturile in tarile alea ‘dezvoltate’ pentru care aveti mai mult respect.

    00
  6. NOU
    #7

    @georgel007: You`re right mate!

    Ce-a zis Bobby dupa ce ai facut prima poza? „Mai Zoso vezi ca ne deranjezi cu blitzu`?”
    Am stat vreo 10 minute si m-am holbat la don`soara din poza 22 si asteptam miscarea din Basic Instinct! :))
    Dna. din 23 doarme dusa; parca o si aud sforaind.

    00
  7. Ms Office poate fi inlocuit foarte bine cu Open Office.

    00
  8. efecte nocive in sensul ca nu mai ia ms-ul bani pentru un produs semi infect ?

    00
  9. MSF vine de la „mi se falfaie” ? :D

    si… ce treaba are AMC Kart cu Micro$oft? :D

    00
  10. @sin daca e infect de ce-l folosesti? Daca nu-l folosesti, cu ce te deranjeaza ca e infect? Acestea fiind spuse, ce te deranjeaza campania asta impotriva piratarii? Sau te deranjeaza cum au catalogat ei efectele piratarii?

    00
  11. Aici nu e nimic de discutat. Foloseşti un produs dacă-l plăteşti. De ce nu te duci în supermarket să iei bombonele M&M fără să plăteşti?!

    00
  12. / side topic
    povesteam in week-end cu doi auditori de la VerizonBusiness (Cybertrust) despre un fapt interesant din Brazilia: acolo nu este interzis sa incerci sa hacuiesti sistemul altuia. Daca te tin balamalele, n-ai decat.

    (Brazilia e o tara foarte aproape de 100% OpenSource)

    00
  13. @aza eu am impresia ca nici BMW, Mercedes sau Aston Martin nu stiu situatia salariilor de la noi din tara… Nesimtitii dracu’ cum nu fac ei niste reduceri asa, pentru tot romanu’

    00
  14. Nu e totuna soft-ul cu orice alt produs.

    Pentru că soft-ul are costurile de producţie total altele. Până la urmă, cum credeţi că a ajuns Microsoft unde este azi?

    Banii grei evident că intră în programarea iniţială, dar soft-ul nu e ca orice alt produs, care are anumite costuri per bucată, orice-ar fi. Soft-ul după n copii, se amortizează lejer. Nu sunt valide comparaţiile cu produse obişnuite. Pentru că preţul la bomboanele alea M&M sunt 60-70% cost de producţie efectiv. Mi se pare mult mai normal să coste atât.

    Problema Microsoft e lăcomia în opinia mea. Nu-i înţeleg de ce nu dau la preţuri moderate, soft-urile gen XP de pe care şi-au scos profitul de N ori. Cel puţin în ţările sub-dezvoltate economic. Ceva de genul: „Uitaţi, e mai vechi, nu e chiar de ultimă generaţie, dar la preţul ăsta eu zic că e bun.”
    Soft-ul e scalabil ca preţ, asta e marea lui calitate. Adică după ce ţi-ai recuperat banii, îţi permiţi să-l vinzi chiar la jumătate de preţ, şi tot să ieşi în profit (poate chiar mai mult, dacă vinzi cantităţi mai mari), spre deosebire de produsele obişnuite, care au costul de producţie fix, şi asta este.

    00
  15. Ce penibili, probabil daca nu faceau evenimentul la karting jumate din aia nu aveau chef sa se deplaseze pana acolo mai ales ca multora li se falfaie de acest subiect, bine macar ca v-ati distrat.

    00
  16. iar s-a tuns bobby ? deci de asta nu vroia sa fie vazut in public …

    huh … as fi venit … dar … :-s las ca ii vedem :)

    Si tu nu te-ai dat cu cartul?

    00
  17. am impresia ca microsoft nu stie situataia salariilor d ela noi din tara. de abia strangi bani pentru un concediu la mare ca sa stai intr-un obosit de hotel si ei vor sa cumparam licente windows :)

    00
  18. @manu deci pe tine te enerveaza ca Microsoft nu-si vinde produsele la pretul care vrei tu? Te-ai gandit vreodata ca Microsoft e o companie non-profit al carui scop e sa faca bani? Si oricum, de unde stii tu cat a costat productia XP-ului, de unde stii tu cat profit au avut de pe urma XP-ului? Aaaaa, poate te gandesti ca profitul e prea mare si ar putea sa se multumeasca cu mai putin, mama lor de lacomi. Pai atunci hai sa-i injuram si pe aia de la Toyota, ca au cam acelasi profit anual…

    00
  19. problema pirateriei se reduce la costurile softului.daca un xp costa 200 de verzisori in SUA nu inseamna ca ar trebui sa coste 200 si in angola tara care nu are nici macar apa potabila la dispozitie darmite bani sa cumpere licentele lor.poate americanul isi permite dar nu si angolezul care moare de foame.Daca tot scoti un soft adapteaza-i pretul la economia/venitul minim pe economie al tarii unde-l vinzi si poate asa o sa mai scoti ceva profit.

    00
  20. @manu dap interesanta idee insa este cam greu de scazut pretul dupa un anumit timp deoarece se va schimba si piata … spre exemplu o sa se prefere cumpararea unui soft mai vechi in defavoarea celui nou datorita diferentei de pret iar produsele noi ar fi amortizate mai greu deci banii ar ajunge cu o oarecare intarziere la producator.
    Oricum lacomia celor de la microsoft e foarte bine cunoscuta . . . aproape la fel de cunoscuta ca strategiile lor infailibile de marketing

    00
  21. NOU
    #22

    Ce-ar fi sa-si inceapa controalele prin birourile gaborilor si procurorilor si judecatorilor si comisarilor de la garda. Daca nu le e de ajuns ce au gasit sa le faca o vizita si acasa si pe la casele de vacanta. Abia apoi sa bage la parnaie adolescentii EMOtivi …

    00
  22. @sabotor: mi se pare aiurea se se planga ca’s piratati in romania, ca altfel daca ar folosi toti open office si linux tot ei ar zbiera ca nu cumpara lumea si ca open source-ul e un cancer care afecteaza companiile care baga baga in dezvoltarea de software…

    mai bine sa zica mersi ca tot gigelu stie windows si office si cand s-o duce sa-si caute job o sa zica ca el stie doar astea…

    00
  23. ce pana mea sa cumperi nene in romania liceente ? pana mea la noi nici macar nu exista produs original si ei hata vor sa combata pirateria :)) , laso dreq de smecherie ca in primul rand cum zicea si fuckyou cel mai repede ar fii sa ia la puricat toate sectiile si toate institutiile publice ale statului sa vada acolo piraterie pe fata :))

    00
  24. piratarea in rromania este un fenomen care tine in aceeasi masura si de vinzatori, nu numai de clienti. eu incerc de vreo 3 ani sa-mi cumpar softurile pe care le folosesc (grafica: acad, photoshop, 3ds max, etc) – insa preturile si planurile de plata sunt aberante. ideea e ca eu chiar vreau sa le dau bani pe chestiile astea, insa nu atit de multi si/sau atit de repede pt ca piata nu imi permite treaba asta. daca vinzatorii ar veni cu un plan de plata acceptabil pt micile firme care sunt nevoite sa foloseasca asemenea softuri, eu cred ca ar avea numai de cistigat. este absurd sa tii de un pret atunci cind costul softului nu poate fi amortizat de pretul produsului creat cu softul respectiv, pret care este dictat de piata. de nenumarate ori am vb cu ei si le-am cerut sa permita plata in mai multe rate, eventual chiar si la un pret mai mare – n-am avut cu cine sa ma inteleg. unii din astia chiar merita piratati.

    00
  25. Dar am si eu vreo 2 intrebari, ca nu sunt lamurit : In Romania chiar sunt mai multi pirati decat in alte tari mai mari? Si care poate fi avantajul unui Windows cu licenta, daca tu ca persoana stii cat de cat ceva despre PC-uri si nu intri pe toate siteurile porno si de crackuri. Si cine sunt acesti pirati? Cei care fura softuri si le vand in interes propriu sau cei care fac acest lucru „just for fun”?

    00
  26. @sin, de unde stii tu de S-AR intampla? Si sa inteleg ca ar trebui sa zica mersi alora de pirateaza Windows-ul?

    00
  27. NOU
    #28

    De ce ai pus-o tocmai in prima poza pe d-soara aia grasa de la Mccan?(Poza aia strica tot postul).
    Pirateria va disparea cand lumea va avea bani de licente. Punct. Adunarile de genul asta n-au nici un efect..

    00
  28. Afisele de pe stalpi sunt la fel de destepte ca echipa de mai sus… argumente de 2 lei.

    00
  29. NOU
    #30

    Eu sint utilizator Linux, oricum. Acasa am instalat Ubuntu si Mandriva. Slax, Knoppix si Puppy Linux nu sint cine stie ce bune, dar pot fi folosite pentru a trece fisierele de pe partitia C pe partitia D la calculatoarele unde, de exemplu, NTLDR is missing. Dar si la alte lucruri…

    00
  30. NOU
    #31

    Eu sint micul Afinar, cu Linuxu-n buzunar

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube