tupeul şi nesimţirea redactorilor hotnews

– Gogule, care e sursa textului?
– TVR2, ca ei au difuzat meciul!

Luăm la întâmplare două paragrafe, din două ştiri total diferite, fiecare cu sursa proprie, după cum spune Sorin Niculescu de la hoţnews:

Nu doar publicul a fost surprins de acest moment, ci si antrenorul formatiei FC Brasov, Razvan Lucescu. "Prima oara m-a surprins, apoi m-a amuzat. In Romania nu am mai vazut asa ceva", a declarat tehnicianul brasovenilor.

şi

Nu doar publicul a fost surprins de acest moment, ci şi antrenorul formaţiei FC Braşov, Răzvan Lucescu. "Prima oară m-a surprins, apoi m-a amuzat. În România nu am mai văzut aşa ceva", a punctat Lucescu.

Primul paragraf e dintr-o ştire publicată la 21.24. Al doilea dintr-o ştire publicată la 16.58. Acum, eu sunt pătinitor, dar ăa de la Mediafax au furat o ştire de pe hoţnews, lucru puţin probabil, sau "redactorii" de la hoţnews se ţin de practicile lor obişnuite?

E ca la zoso.ro şi mariusescu.com. Unul scrie ceva, a doilea rescrie a două zi articolul. E bine că l-am învăţat să pună sursa.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

8 comentarii

 1. Zoso, daca iti dau un link catre un blogger care a scris despre ce ai scris tu si eu, inaintea noastra, ii pui link?

  Il gasesti in comentarii la articolele de care spuneai tu.

  Au ajuns si embed-urile sa fie considerate articole.

  Toate cele bune,

  P.S: e bun si Twitterul la ceva.

  00
 2. @Marius Sescu: nu de embed era vorba, tinere.

 3. e clar. eu zic aşa: CNN a copiat ştirea de la mediafax, care la rândul lor au dat copy-paste de pe hoŢnews. nu ştiu ce nu întelegeti. e clar ca lumina zilei.

  00
 4. care e problema ta, zoso? daca cei de la mediafax sau ma rog, cine a avut primul stirea nu sunt deranjati – de fapt nimeni altcineva in afara de tine nu e deranjat, care e problema? cel mai probabil au si intelegeri intre ei…

  00
 5. ek, mediafax e firma. adica lucreaza pe bani, nu pe shushe la mica intelegere. iar daca hoţnewsul ar avea intelegere cu ei, ar fi OGLIGATI sa precizeze sursa.
  capisci?

  00
 6. @arhi: totul este pe intelegeri – ca unele sunt cu bani sau altele sunt pe alte considerente – se cheama piata libera – libertate de schimb, spune-i cum vrei – atata timp cat ambele parti implicate in schimb sunt de acord – ambii sunt fericiti de schimb – mi se pare absurd sa vina al treilea sa ii traga de urechi pe primii doi – dar daca te referi ca hotnews ar incalca proprietatea mediafax – atunci mediafax-ul trebuie sa ia masuri, altfel sunt niste fraieri daca inchid ochii.
  daca de atata timp nu am auzit de plangeri sau procese intre cei doi, inseamna ca e ok, ma gandesc eu – si exact aici vine zoso cu atitudinea de ‘paraciosul clasei’

  ps nu in ultimul rand, hotnews este pentru mine, cea mai buna si credibila sursa de informare, dintre putinele nealiniate la vreun mogul; a recuperat oameni foarte buni: tapalaga, pora, are bloggeri excelenti ca doc sau emil stoica, desi in ultima perioada s-a cam tabloidizat,dar in fine – nici noi nu dam bani cand intram pe el,asa ca una peste alta e ok

  00
 7. @ek: tocmai, ca nu prea exista intelegeri. pe scurt, hotnews fura cu nesimtire.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube