Înainte să cumpăr împreună cu consoarta, ne-am tot uitat la tot felul de rezidențiale. Greenfield are, cel puțin pe hârtie, o poziționare decentă. Cât am stat acolo, n-am avut neparat probleme cu traficul (la standard de București), dar am zis că până să cumpărăm, trebuie să vedem efectiv cum se trăiește.
Așa că am închiriat un apartament de 3 camere, la parter, situat lângă intersecția cu Mega. Înainte am venit de vreo 10 ori la tot felul de ore, ne-am plimbat să vedem cum se simte, dacă e aglomerat, dacă e poluare etc. Adică am încercat să ne facem temele.
Blocul avea deja 3 ani când ne-am mutat noi. N-am întâmpinat probleme, probabil fuseseră rezolvate între timp. Nici zgomot, nici altele de construcție. Așa că am decis să cumpărăm un apartament tot de 3 camere în faza doi a proiectului. Ne-am oprit asupra unuia la etajul 3.
Și de-aici au început problemele:
- față de cel din faza2, ăsta nou avea ușa de la intrare fără prag. Adică nu se închidea etanș, cum te aștepți de la ușa de intrare în casă să ls lipească de prag, ci pe latura de jos avea un fel de perie care cobora când ușa era închisă. Combinat cu intrarea direct în living, fără hol, însemna că practic stăteai pe scară când erai în living, șuiera pe sub ușă. Nu m-am prins de asta la prima vedere, nu știu cum nu mi-am dat seama.
- când a venit iarna și a scăzut temperatura și am început să folosim centrala, ne-am dat seama că unul dintre pervaze nu este etanș. Practic șuiera aer pe sub el. Am căutat să le rezolve cu ei pe garanție, nu au făcut nimic m-au tot amânat. Am văzut apoi filme cum se construiesc pervazele în cartierele noi, în care pun acolo orice altceva în afară de ce trebuie (sticle, ziare etc.). Bănuiesc că și aici e la fel.
- probleme cu instalația electrică în tot blocul: fluctuații ale tensiunii în vârfurile de consum de clipoceau luminile în casă.
- din când în când, apă cu pământ, semn că pompele de adâncime atingeau limita de consum pe măsură ce se mutau din ce în ce mai mulți în cartier.
- izolație fonică absolut atroce. Din prima n-am observat, dar la vreo 6 luni de la cumpărare s-a mutat sub noi o familie de moldoveni cu 2 copii ce alerga constant prin casă. Datorită izolației proaste și a structurii de cărămidă, îmi vibrau mie canapeaua și patul la etajul de deasupra.
- tot cu izolația, când s-a populat și apartamentul de deasupra, ne-am dat seama că auzim absolut tot, inclusiv momentul când oamenii aprind lumina și se aude flick la întrerupător.
- apartamentul meu avea o configurație cu baie de serviciu în colț imediat cum intri; dincolo de probleme cu izolația de la duș care s-au rezolvat după multe parlamentări, baia a dezvoltat miros, deși am făcut toate eforturile să aibă ventilație etc. Pare-mi-se că aerisirea făcută de ei era obturată sau nu era suficientă.
- drumul de acces: în perioada cât am stat cu chirie au fost zero probleme, inclusiv iarna. Însă după ce ne-am mutat, o dată cu creșterea populației a devenit din ce în ce mai aglomerat, la toate orele. În weekend de exemplu, faimosul drum din pădure era practic inutil, caci zona din fața Grădinii Zoologice era blocată de vizitatori și mașinile lor parcate peste tot. nu mai zic că pe același drum sunt și vreo 2-3 restaurante, la fel fără parcare. Așa era acum 2.5 ani, acum că au mai băgat încă 3 blocuri de 10 etaje…
- am aflat tot după ce am cumpărat că în bloc la mine vreo 10 apartamente erau luate bulk de o firma ca le subînchiria către tot felul de personaje și familii… M-am săturat până la urma de toți dubioșii care apăreau și dispăreau după câteva săptămâni.
Sigur, o parte dintre cele de mai sus sunt din vina mea, am presupus că, dacă 2 străzi mai încolo e ok, în ăsta nou e la fel. N-a fost așa. Dar știi cum e, până la urmă cât poți să dai vina pe victimă? Și am încercat să mă acopăr, dar am dat piept cu mafioții
Luasem 3 camere, cu oferta cu două locuri parcare. 105k, tva 5%, plus încă vreo 10k cu 19% pentru locurile de parcare. L-am vândut cu vreo 120k, după ce am mai băgat eu vreo 5k în mobila. All in all m-am bucurat că am scăpat de acolo.
Am învățat, am vândut, am plecat și când a fost să cumpăr din nou m-am uitat de 3 ori, am chemat inginer și meseriaș să se uite etc. Mă duc la vecini să-i întreb ce fac, cine sunt, mă duc la administrator, m-am urcat pe bloc să văd terasa, iau toți pereții la mână. Și am căutat să iau apartament d-ăla praf, să știu că îl fac eu de la 0, să dorm liniștit.
noul proprietar ce zice ?
E fericit!
…încă își roade unghiile.
Din pacate este jocul „cartoful fierbinte”
Pe de alta parte sunt si unii carora nu le pasa/nu ii deranjeaza (de) cele prezentate mai sus.
Noul proprietar scrie un guest post.
A descoperit doua microfoane, mai are trei si camerele de luat vederi.
@Noname – hai sa nu mai incercam subtil sa punem vina pe cel care vinde, e posibil sa nu fie asa. Oamenii au niveluri de perceptie diferite, nu toti vad aceleasi lucruri.
De exemplu unii au nevoie cel putin de Bose si de Sehnheiser ca sa asculte muzica, altii sunt multumiti cu orice aparat de radio. Unii vor nu stiu ce motor la masina si sa prinda suta in 3 secunde, altii sunt multumiti cu un Logan vechi.
Oamenii progreseaza si isi educa gusturile, isi schimba perceptiile. Am trait la tara cu buda in fundul curtii – acum nu mai vreau asa ceva. Am trait in bloc, acum nu mai vreau bloc si mi se pare o prostie, etc.
Insa stii ce? Doar pentru ca eu mi-am schimbat perceptia nu inseamna ca nu mai sunt x oameni care considera normal sa aiba buda in fundul curtii, sa stea intr-un sat oarecare sau in bloc, sa aiba zgomot in jurul lor, sa fie aglomerat, etc.
Pentru ca eu am vandut un apartament intr-un bloc si m-am mutat intr-o casa cu dirve de 6 masini, piscina, 10 dormitoare si 20 de bai nu inseamna ca ala care a cumparat apartamentul in care am stat eu si-a luat teapa ci doar ca pentru el personal este un produs de care are nevoie momentan si si-l permite.
La nivel de izolare fonica blocurile vechi nu au egal. Eu stau intr un bloc din 82 iar vecinii de sub noi, pensionari liniștiți, spun ca nu i am deranjat niciodată că nu ne aud. Și am 3 copii 2 – 6 ani..
@ev te contrazic
Stau într-un bloc vechi și aud fiecare cuvânt pe care îl vorbesc cei de deasupra
Noul proprietar vinde cu 135k 😅
@ev
Se auzeau si copii tai daca erati familie de moldoveni, norocosilor.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
o lasă mai ieftin.
they take a loss
nu stiu Adriane, ce zici sa faca? TU CE FACI?
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Pe langa faptul ca daca citeste bine in articol nu pare ca a dat-o cu mai mult (daca locurile de parcare si mobila sunt incluse), ce nu pricepeti voi e ca la o inflatie de 15% sau cat a fost anul trecut, 120 de anul asta e 105 de anul trecut (si probabil nu a cumparat-o anul trecut). D-aia „cresc” preturile la imobiliare.
Unul cu 2 copii mici care bea bere si se uita la TV non-stop cu sonorul tare, urla in casa si pune manele o sa fie fericit, n-o considera tzeapa.
@Adrian, iti recuperi investitia proasta, teapa e cu totul altceva.
Spui că „din când în când, apă cu pământ, semn că pompele de adâncime atingeau limita de consum pe măsură ce se mutau din ce în ce mai mulți în cartier”.
Adică acest cartier nu este legat la rețeaua de apă a orașului (unde calitatea este cât de cât controlată) ci ia apă de la pompe de adâncime?
Nup, nu este
Sa vezi ce o sa te amuzi cand aflii ca are statie de epurare proprie
de unde ma reteaua de apa acolo in padure? de unde?
Păi și în Popești e la fel, probabil și în Militari Residence.
Rezidenz model dubai bildings cu fosa
@GR – Cand ai stat toata viata cu apa din fantana, la galeata eventual, cu WC-eu in fundul curtii sau in cazul fericit cu fosa… crezi ca te deranjeaza asta?
Este legat la ApaNova.
Si prin Militari Residence au pompa la parterul blocului. Chiar blocurile alea din strada Tineretului.
@Vlad: boss, îți cam „pute” fosa, dar sa știi ca dacă e făcută cum trebuie, per total/per, sa zic o perioada de 5 ani, e mai avantajoasa decât canalizarea.
@c.daniel – nu imi pute canalizarea, zic doar ca intr-o lume civilizata fosa e folosita doar in cazuri exceptionale … nu legi blocuri cu sute de apart. la fose si puturi in capitala tarii. Nu construiesti blocuri daca nu ai asa ceva. Asta imi pute a inventie post-decembrista impotriva naturii.
Greenfield a fost conectat anul trecut la reteaua de apa si canalizare a Apa Nova printr un racord prin padure. Nu stiu in ce masura a rezolvat asta problema dar aud ca preturile apa nova sunt mai mari. Dar ar fi ok si corect sa oferiti informatii verificate vezi primul comentariu
Nu stiu ce sa zic, in articolul anterior cineva a comentat ca e cel mai bun ansamblu din tot Bucurestiul, parea extaziat din ce a scris pe acolo. Fericire maxima.
Era proaspat/viitor proprietar SAU avea de vanzare.
Încă nu a reușit sa dea „cartoful” mai departe.
usile alea fara prag sunt in nu stiu ce standard bullshit european pentru accesul persoanelor cu handicap – scaune cu rotile, carucioare pentru copii, etc. fix aceeasi usa avem si noi in complex si toti ne-am pus praguri (fiecare cum a putut).
usile de genul trebuie sa aiba perie care se coboara cand inchizi usa. Ori nu e montata ori e prost pusa. Eu am perie si nici nu am prag. Adevarul e ca daca ai crivat pe hol si se face curent daca ai un geam deschis in casa, dar depinde daca ai sau nu o usa pe hol sa blocheze astfel de manifestari.
@florin e mișto cu peria aia, până încep să îți intre gândacii prin ea
@ubercool daca ai gandaci deja ai probleme mai mari.
Eu nu am vazut picior de gandac de cand sunt in bloc nou.
Am stat si la camin si la bloc comunist si stiu cum e.
Confirm mizeria cu pragul lipsa, norma UE. Complex nou in eindhoven batea vantul pe sub usa (da, cu tot cu peria vietii). Vedeti ca exista un fel de banda siliconata jumatate adeziva care se poate lipi pe usa in partea de jos sa mai atenueze de desteptaciunea functionarilor de la bruxelles. Bine, daca esti in Romania iti pui prag singur, cum zice cineva mai sus, dar in marele UE prin regulament de bloc n-ai voie nici sa iti usuci haine pe balcon, asa ca nu se pune problema sa iti montezi singur prag.
@florin păi nu ai văzut că e blocul nou. Vor apărea în timp.
da boris, la draq cu aia in carucior si mamele cu carut… pe tine te trage stramosescul curent la sale…
Tocmai ce a declarat ieri Nicușor că nu va da autorizație pentru drum prin pădurea Băneasa. Iar scad prețurile.
Un moment bun să cumpărați.
Iar cresc șansele sa fie aleasa firea…c-asai românul, vorba cântecului…
Voila : https://www.reddit.com/r/Romania/comments/107i5xt/la_intrarea_pe_drumul_ala_ilegal_din_padurea/?utm_source=share&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_term=1&utm_content=share_button
dintre toate nasoalele, cea mai crunta mi se pare izolatia fonica, dar am intalnit romani care nu suporta linistea si se uitau la mine ca la un extraterestru cand intrebam diversi indivizi care vindeau apartamente cum e cu galagia. e trist ca s-a ajuns sa trebuiasca sa umblam cu toata facultatea de inginerie civila dupa noi la vizionare de apartamente/case.
Ok, si ai gasit apartamentul ala izolat fonic bine? Din ce este construit?
in bloc din 84, la ultimul etaj, dormitorul e asezat strategic intre baia noastra, tronson exterior, balcon si bucataria noastra. deasupra e dumnezeu, dedesubt sunt temporar niste vecini ucranieni care au inteles ca dupa ora 11 seara trebuie sa rada mai incet sau sa se mute in camera care nu e dormitor. daca mai tin din nou nopti de karaoke, direct telefon la politie si proprietari (ne cunoastem).
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
@Madalin eu locuiesc intr-un astfel de apartament. vecinul de deasupra e dj, unul dintre vecinii de langa e cantaret intr-o formatie de muzica turceasca. de la dj se mai aude uneori muzica fff incet. in rest, singurele sunete pe care le aud in casa sunt de afara: o politie, o ambulanta, un pickhammer. peretii interiori sunt din caramida, au vata minerala si 2 placi de rigips.
Fost propritar de garsoniera in Popesti aici. Deasupra unu care sculpta buturugi de lemn la 2 dimineata, dedesubt o chatista, langa mine unu care incepuse sa cante la acordeon in pandemie. Mi-am bagat pl si am preferat sa fur 1-2m2 din spatiu ca sa-mi pun rigips si vata bazaltica, montantii decuplati de perete si placa de rigips cu fasii de spuma cauciucata. Priceless, liniste ca in studio…
*Inclusiv tavanul.
Costin, ar trebui sa scrii un guest post pe tema asta.
Boris, si io bag de acasa si la mine in apartament zgomotul este la nivel de quiet room. La birou e liniste ca la scoala in recreatie.
MarthaLogu, pai inseamna ca nu nu te plangi, si eu lucrez de acasa si in general e liniste (pentru mine).
Sigur ca sunt multe variabile la mijloc, de la nivelul de suportabiliate al fiecaruia (vezi cum in openspace sunt unii care cer liniste ca ei nu se pot concentra in timp ce altii lucreaza ok in acelasi mediu), pana la ce vecini ai si cat de izolat sau nu e blocul.
Eu doar voiam sa subliniez, ca de cand cu WFH sunt o gramada care au pretentia sa fie biblioteca la ei in apt, si sa vina cu argumentul ca lor le trebuie liniste ca „ei lucreaza”, omitand faptul ca blocurile au fost constriuite pentru locuit nu pentru lucrat in ele. Cum ar fi sa vina unul intr-o cafenea la tine sa iti zica sa vorbesti mai incet ca el lucreaza, e pe sistemul „dude you’re in the wrong place, not me”
@Costin, sunt si eu interesat daca poti sa descrii lucrarea.
Nu exista apartamente izolate fonic din constructie, tot ce te poate ajuta e pozitia apartamentului si vecinii decenti. La partea cu vecinii trebuie sa muncesti periodic, mai o avertizare blanda, mai un public shaming pe grupul blocului, mai o discutie cu administratorul, mai un refuz de acord pentru sediu de firma (cu activitate).
Am un singur vecin pe care il aud ziua, „biroul” meu e separat de al lui doar printr-un perete de caramida. Pana acum un an se auzeau destul de bine call-urile lui in engleza, si uneori sunete specifice activitatilor sexuale (niciodata simultan, deci nu facea videochat)
Acum se aud plansete de copil. Actiune si reactiune.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
@casnica, @hash, se face, scriu un ghid micutz si dau la sef.
@Costin, mă înscriu și eu pe listă. Am căutat teoretic la un moment cum se face și tot ce spui pare ca la carte. Nu am auzit de nimeni să și facă.
@ costin si eu sunt interesat, am auzit la cineva care si-a montat panouri de pluta, dar alea costa foarte mult
Autor, deci ti-ai luatt in bloc vechi sa inteleg?
Adica ai prospectat piata atat de bine in detaliu la constructii noi incat aveai temerea ca vei da de aceleasi probleme si ai ales bloc vechi bomba?
Eram curios daca poti dezvolta mai mult aici.
da, ap vechi, intr-un bloc construit in 86c cele mai comune din bucuresti, cele cu 8 etaje si 2 lifturi.
cele pe care le gasesti pe baicului, fizicienilor, racari etc
sigur, se mai aude cate un zgomot in surdina etc dar e incomparabil mai bine.
nu regret nimic, am invatat o lectie relativ ieftina zic eu.
aveam la momentul respectiv si perspective sa plec din ro, nu s-au concretizat pana la urma.
dincolo de asta, daca accepti si tolerezi galagia si si tu / familia sunteti cu copil mic care alearga tot timpul ca “n-ai ce sa-i faci, e copil dom’ne” atunci poate ca nu conteaza foarte mult confortul fonic…
cele cu 8 etaje, 2 lifturi si 6 locuinte/nivel sunt dupa parerea mea standardul de calitate/rezistenta pentru inceputul anilor 80. nu m-ar mira ca dupa urmatorul cutremur aparatul de partid si de stat sa construiasca fix acelasi model – se vor dovedi cele mai solide. locuiesc in asa ceva si am prins unul din seisemele micute de acum cativa ani seara tarziu l-am simtit perfect..un 5 si ceva. a lucrat foarte-foarte misto structura ca o lanseta de carbon – unduire perfecta. la izolarea fonica iarasi sunt foarte bune nu se aude aproape nimic – beton gros la plansee/pereti. daca prinzi si ceva izolat exterior e casa buna 100 de ani.
Ok, si ai gasit apartamentul ala izolat fonic bine? Din ce este construit? Intreb pentru ca majoritatea blocurilor sunt din caramida. N-am auzit vreun dezvoltator sa izoleze fonic apartamentele.
Asta ma întreb și eu. Exista apartamente noi cât de cât izolate fonic? Nu zic sa poți da petrecere, dar sa nu auzi televizorul sau copiii vecinilor.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
punKreas, te rugam sa te muti tu in padure!
Nu face nimeni izolație fonică și nici nu e ceva simplu (m-am interesat pentru fostul apartament, unde dormitorul era perete în perete cu o garsonieră și uneori se mai auzeau chestii), deci aș scoate asta de pe listă.
La apartamentul în care stăm acum ne-a interesat mult mai mult felul în care sunt așezate camerele versus vecini și până acum e ce trebuie: ultimul etaj, zona „de somn” a casei departe de orice vecini în afară de cei de jos, evident, pereții comuni de pe același etaj sunt la bucătărie și hol – sunt un specimen ușor deranjat de orice sunete și nu prea mă pot plânge la acest moment.
Nu exista apt. izolate fonic, daca esti d-ala care nu poate dormi cu ceas mecanic in camera ca ticaie. Indiferent ce izolezi tu la pereti, blocurile au prostul obicei de a avea coloane de vizitare si aerisire si tevi care trec vertical prin toate apartamentele, asa ca da, o sa mai fie si zgomot.
Are dreptate punkReas.
Deci ar trebui sa nu mai fie trecuta ca minus chestia asta cu auzitu’, avand in vedere ca in toate apartamentele auzi ce face vecinul (mai mult sau mai putin).
Izolare ca la carte între apartamente nu se poate face prea ușor. Este și scump și trebuie făcute în ambele părți. E prea scump pentru apartamente la preț normal (nu alde 200k+ pentru 2 camere).
Dar totuși mai există niște lucruri la care te poți uita. De genul:
1. Grosimea cărămizii/BCA-ului între tine și zona de locuit cu care împarți etajul. La compartimatare în aceeași casă de regulă se folosește cărămidă de 12 (sau 12.5). La pereții exteriori se folosesște de 25.
Ideal, între tine și vecin ar ajuta să fie tot de 25 (și se simte, garantez)
2. Dacă ești la bloc, să vezi cum sunt puse băile, mai ales dacă ai multe etaje deasupra ta. Știu un caz în care dormitorul are perete comun cu baia, iar coloana de apă și canalizare e pe acel perete. Vei auzi cum curge caca-ul vecinului la 2 noaptea.
3. Să nu ai peretele dormitorului unde are vecinul bucătăria.
4. O tâmplărie cât mai bună (cu mai multe sticle ideal) + o izolare fațadă care aduce și izolare fonică ar ajuta pentru decibelii care pătrund din afara blocului/casei.
5. Nu în ultimul rând bunul simț. Dacă ai vecini muiști, nu există niciun standard de construcție care să te protejeze de muzică dată tare noaptea sau scandal. Asta e greu de controlat când te muți printre primii în bloc. E și mai greu de controlat cu timpul când alții vând/închiriază.
Bravo tie ca ai ales sa stai in chirie pana sa cumperi. De asemnea, felicitari pentru faptul ca ai avut timp/nervi sa vinzi cand ti-ai dat seama ca nu e ptr tine.
Nu stiu cati dintre noi ar face asta
DE CE?!?!?!? te enerveaza să stai acolo! de ce nu pleci?!
vali…. programul e nasol, salariul e mic, seful e un bulangiu. de ce nu pleci?!
Eu i-am dresat pe ai mei:))) tineri tineri….de la 10 nu mai da nimeni muzica in blana. Chiar de la 8-9.
Si cu venitul si stat cu muzica in blana in fata blocului i-am rezolvat (minus pe aia care trec).
Dar de plecat tot o sa plec pentru ca traficul a luat-o total razna si ma mut fix intre 3 scoli sa fiu sigur ca ma duc cu copii la scoala pe jos. Trebuie sa vedeti ce cozi sunt in fata scolilor cu parintii disperati sa-si lase copii fix in poarta….Jesuse din Spania, in loc sa-l lasi in capul strazii sa-l lasi si pe el sa mearga 20-30 de metri te bagi si stai si tu si el juma de ora ca disperatii intr-o cutie de conserve. Sa vedeti ce cozi sunt la 194, se blocheaza tot. (Popesti Leordeniul isi duce copii acolo)
Mie imi place javelina de pe balcon. E de efect.
Si facuta din segmente cum s-au nimerit
La evacuarea aia ma uitam si eu. Nu imi dau seama, Are un cot ce iese in afara, sau e direct pe balcon? Vrei sa scapi de soacra o trimiti la fumat pe balcon cu geamurile inchise.
Da, tare :)) Acolo se vede si o gaura data in geam proabil ptr javelina. Partea nasoala e ca gaura aia e peste nivelul grinzii
Pare ca este direct pe balcon (aproape de geam), nu se termina cu cot
Si mansonul alb la iesirea din perete nu este pe perete, cum ar trebui.
Daca la asa ceva care se vede din elicopter au zbarcit-o, mi-e groaza ce o fi in structura. Etrieri de plastic , beton cu pet-uri goale pe post de umplutura, ziare in hidroizolatie ? Vedem la primul cutremur mai decent.
La burlan acolo era work in progress, caci balconul nu vine închis de la Impact. pana la urma a iesit ok evacuarea, atat pentru hota cat si pentru centrală.
„faimosul drum din pădure era practic inutil, caci zona din fața Grădinii Zoologice era blocată de vizitatori și mașinile lor parcate peste tot”
ce nesimtiti, sa puna indicator: acces doar pentru riveranii greenfield.
Prietene, una e accesul si alta e parcarea pe calea de acces. Nu a spus nimeni ca nu aveau voie sa vina acolo, dar sa blochezi drumul e cu totul altceva.
Cand un drum de 2 benzi fara acostament se transforma in parcare (adica lumea parcheaza pe ambele parti), si ramane loc doar sa treaca o masina, nu se mai poate circula fluent pe el.
Alex, drama ta ma amuza teribil, nu empatizez cu problema ta.
Daca doar atat poti, e clar. N-am nevoie de empatia ta. Nu locuiesc in zona si ma doare in cot de problema, dar era logic. Probabil ca ai lipsit la lectiile de logica
@vali ca program 09-18:00, copii, stress, gatit ,cumparaturi si alte asemenea
S.a mutat o familie de moldoveni….ca daca erau din Suedia nu alearga copiii prin casa la fel…
copiii nordicilor sunt civilizați, nu ca boracii urlători ai românilor cu drepturi
Teoretic eu sunt constructor si nu inteleg deloc din tot ce ai relatat tu, de unde mai gasesc meseriasii din ziua de azi ziare pentru glafuri….
eu bag tablete…
Nu mai sunt ziare deloc, intradevar au disparut toate tonetele care le vand, nici pliante nu mai exista de la supermarketuri. Nici pet-uri pline cu apa sau goale pt. ca de ce nu bagate in pereti.
Spune-mi cum esti constructor la un bloc gen Greenfield fara sa spiu direct asta.
@ivv dacă ești constructor, jură-te că nu ai băgat saci de materiale în pereți și tocuri la uși.
gen cartonul, sacul în sine.
Ma pregateam sa las comentariu ca jos palaria,om asumat. Pana am ajuns la final si am constatat ca romanasul nostru a scris articol sa faca de kkt complexul dupa ce a scapat de belea si a vandut. Sunt sigur ca noului proprietar i a spus totul inainte sa dea 120k. N ai cum sa nu iubesti tara asta !!!
“vedem cum se simte, dacă e aglomerat, dacă e poluare etc. Adică am încercat să ne facem temele.”. Daca ai stat o saptamana in bucuresti nici nu trebuie sa te mai ridici din pat sa ti faci teme legate de aglomeratie sau poluare. Oriunde in bucuresti e la fel ( in oras ma refer nu la dorian popa la porumbi).
Astept un articol de la un samsar auto care ne spune ce probleme are un pasat lovit, ceva detalii despre reparatii si probleme intampinate si la final sa ne spuna ca la vandut cu 5000 profit
“ Cât am stat acolo, n-am avut neparat probleme cu traficul (la standard de București)”
In adancul tau nici tu nu crezi minciuna asta.
Sunt doar doua optiuni:
– apartament, ideal nou si langa metrou
– casa pe langa Bucuresti unde ideal sa ai si Busuri publice pentru permis luat / masina stricata / gratar cu bere / etc
Am prieteni care stau in Corbeanca, dar si care stau in Bragadiru. Rareori cand invita pe cineva la baut / gratar primesc si raspuns pozitiv.
In Bucuresti oriunde ai sta exista o regula de AUR: ai sau n ai metrou la 5min !
Subscriu la faza cu „succes la invitat prietenii la tine”. Am locuit in Domnesti. Intr-un an de zile abia au venit de cateva ori si sa si stea la bere. Intotdeauna aparea intrebarea „cu ce ne intoarcem?”. Uber-ul a aparut apoi, taxiul nu venea mai niciodata („nu avem masini”, zdrang), autobuzul trecea extrem de rar si mai era si la 15-20 de minute de mers pe jos.
Mai era solutia cu „ramaneti peste noapte” da’ si acolo e dificil daca ai copil sau nu vrei sa pierzi si ziua urmatoare aiurea. Pe de alta parte, era si pentru mine dificil. Dupa ce ca in cursul saptamanii imi ramaneau 2 ore pe zi pentru mine, numai de primit oaspeti peste noapte nu imi ardea.
Eu stau în oraș, am tot felul de mijloace de transport și tot nu vin prietenii la mine, pentru că nu am prieteni.
@Alin…aia e problema principala cand te muti la casa in comune.. ca nu mai vin prietenii la bere si gratar
în privința izolării fonice e la fel în cartierul Coresi din Brașov.
Hai cu un articol si despre Hercesa.
Ce e/unde e asta?
@Bruta: https://info.hercesa.ro/programeaza-o-vizionare-vivenda-residencias?utm_campaign=Google%20Search%20Oct%202020&utm_source=ppc&utm_medium=GSA&utm_term=hercesa&utm_campaign=*BU+-+Search+VIVENDA&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=2820089167&hsa_cam=6742079896&hsa_grp=80202002860&hsa_ad=540152806447&hsa_src=g&hsa_tgt=kwd-357474178786&hsa_kw=hercesa&hsa_mt=p&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gclid=Cj0KCQiAtvSdBhD0ARIsAPf8oNlDGYPd4YsKmcf_e8KwM71Nye8AIjpmXWCKx-91bf43ZrurqWoICxIaAjDtEALw_wcB
Salut, am stat in Hercesa, scara C 5 ani. Singura problema majora erau vecinii care nu isi puteau arunca gunoiul in tomberon. Inteleg ca ghena nu este cel mai placut loc, dar daca ai grija sa arunci gunoiul in tomberon, ramane destul de curata. Iarna cel putin in fiecare an au blocat intrarea in ghena cu gunoaie. Problema principala acolo acum este accesul si parcarea. Dar acolo alea sunt planurile de la inceput. Macheta cu forma finala a cartierului este in showroom. Este adevarat ca iti trebuie un pic de imaginatie sa te gandesti cum o sa arate zona cu toate blocurile construite si populate.
Tot Bucurestiul este suprapopulat, dar toata lumea s-a ofuscat cand a blocat Nicusor PUZ-ul. Spor la construit si la trait.
Ca sa nu va imaginati ca in vest este totul perfect. Stiu un caz in Olanda unde la un duplex cu pret peste 1 milion de euro au uitat sa monteze a doua pompa de caldura. Probleme sunt peste tot mai mici sau mai mari, fiecare trebuie sa si le administreze si sa isi calculeze bine riscurile.
@Ciprian – Si cum au rezolvat aia din Olanda problema pompei de caldura… L-au muit pe primar si au protestat in fata blocului?
Soluție garantată la problema izolației fonice: la achiziție, cumperi apartamentul cu tot cu scara respectivă. Eventual cu tot cu bloc.
Haideti domnu Tiriac, va credeam om serios, solutia evidenta e sa cumperi toata padurea.
@Sorin, paduriLE, ca sunt mai multe.
Toți vor o țară ca afară până își iau prima amendă pentru tulburarea liniștii și le bate protecția copilului la ușă în vestul Europei.
Pe urmă devin membrii AUR.
Observ ca multi merg in extrem cu izolarea fonica. E normal sa mai auzi diverse de la vecini: spre ex cum am eu un vecin care e mai fudul de urechi uneori sau face seri de cinema pzdm. Si alta sa auzi cand vecinul aprinde lumina. Sau sa auzi vecinul pe unde se deplaseaza prin casa.
Cand stateam la bloc auzeam asa:
– cucoana lu’ ala de de-asupra cum urca pe scari, pe la 22-23, toc-toc-toc, ceva basi infundati, urmat de hatza-hatza-hatza (patul), dimineata la 5 iara toc-toc-toc;
– sambata la 7.00 batea unu’ cu ciocanul 2 etaje mai jos;
– snitzele la ora 23.00 vecinu’ de palier;
– pendula pensionarei de la parter (bloc de beton armat, deh);
– carii de lemn din canapea (dus canapea inapoi, nu ma credeau aia).
‘Razbunari’:
– dat gauri pentru galerii de perdele 2 zile la rand (toata ziua, spirale proaste, beton armat, gauri multe) (au venit vecinii la usa ca ‘daram blocul’);
– inundat toata scara cu apa din calorifer; cazut la pace cu vecinii de pe 3 etaje;
– scos sigurante (de tot, adica luat la mine in casa) lu’ ala de de-asupra ca la 24.00 voiam sa dorm nu sa ascult basii lui;
– amenintat ca daca imi mai pune basi la ore mici il pun sa-mi plateasca zugraveala (ca ma inundase).
Partea faina era ca aveam matze pe alese, era o pisicaraie misto acolo, stateau pe capacul de canal de incalzire (ieseau aburi iarna), sub geamurile de la bucatarii (le pica mancarea de la etaj).
Salut, te inseli partial.Am stat in blocuri vechi si stau intr unul nou. Am locuit cu chirie im Greenfield si am vrut sa si cumparam. Trust me, se aude tot si nu doar de deasupra ci si prin peretii laterali. izolatia e sub medie si autorul nu exagereaza cu nimic
”snitzele la ora 23.00 vecinu’ de palier;”
Să-mi bag pl, la ora 23 și la țară se aude din curtea vecinului, dacă face șnițele.
In afara cu partea cu drumul cam ce ai descris se regaseste in majoritatea blocurilor si noi si vechi. Stau de multi ani la casa dar tin minte de la blocul comunist: auzeam cum se pisa ala de sus, aveam una urlatoare care cand se futea se auzea in jumatate de bloc, la un bloc de 44 de apartamente tot timpul cineva renova ceva si se auzeau bocanituri, cand se lua curentul nu mergea apa, cand foloseau multi apa dimineata nu era presiune, nu vroiau sa stranga bani pt nimic, etc. Si la casa ai altele. Daca e in oras e de obicei veche si o sa mance multi bani, chiar foarte multi bani si nervi cu reparati si mesteri, ai putina intimitate(blocuri langa, spatiu mic si inghesuit, impartire camere dampulea si nepractic, , pb cu parcarea, latra cainii aproape ca romanul are obsesie de caini). Daca e noua e afara din oras si ai alte pb gen ca stai in Pizdeea, pb cu utilitatile uneori(pene curent, drumuri fara trotuare, canalizare deficitara, etc). Casa perfecta nu exista.
Casa rece.
Casa cu pamant in tavan
Ai descris cu lux de amanunte fix ce am trait in Cosmopolis pana in 2018 cand am plecat de acolo. Fazele 1-2 au fost ok. Problemele apar atunci cand din camp apare intr-o luna un bloc la gata, facut cu salahori. Fundatia aia nici nu are timp sa se aseze.
M-am mutat inapoi in Rahova,4 camere, unde am tot la indemana, farmacii non stop, magazine non stop, scoala langa bloc. Ma batea gandul sa ma mut, dar nu gasesc casa in oras.
Daca as cere un pret mediu per metru patrat, cu siguranta s-ar gasi unii ca „de banii astia imi iau cu 2 camere in greenfield sau cosmopolis” si apoi incep sa comenteze ce nasoala e viata
La punctul 5… Are vreo importanta ca e familie de moldoveni? daca erau kirkizi sau uzbeci fugeau copiii maiincet si peretii vibrau mai putin?!
„loteria vecinilor” mi se pare groaznica, sa stii ca dai o caruta de bani sau ca ai facut credit pe 30 de ani si ai vecini numai chiriasi galagiosi in bloc, e destul de aiurea…vezi complex Royal Town si River Towers , ambele din Iasi.
Nu m-asteptam la chestia cu izolatia fonica. Acu 20 ani, imediat dupa ce am emigrat, era chinuitor si foarte anapoda sa auzi tot timpul vecinii vorbind in casa (cei de langa) sau pasind prin casa (pe cei de deasupra) sau ora de sex a vecinei de palier (la cateva apartamente mai departe, totusi). Sau de cate ori urcau pe casa scarii pentru ca aveam peretele comun al livingului cu casa scarii. Dar, hei, era intr-un bloc din „lemn si carton” in Canada nu in ro, asa ca era cumva explicabil. De aia zic, cand vad ca va plangeti in ro din cauza zgomotului, si nu vorbim neaparat de bormasina sau de tocat snitzele, inseamna ca a scazut mult calitatea constructiilor de-acolo. din ce-mi aduc aminte din anii de rom, se auzeau doar tocurile cucoanelor pe casa scarii si-l auzeam tusind pe vecinul de dedesubt cand statea pe buda sau ii simteam fumul de tigara (ca fuma pe buda si toate coloanele de scurgere din baie aveau iesiri la fiecare palier). am activat in dom constructiilor in ro si stiu ca pana in 2002 nu exista normativ pentru izolatia fonica, banuiesc ca nici acum nu exista, dar oarecum, macar teoretic, arhitectul ar trebui sa dispuna camerele in asa fel incat sa nu fie pereti comuni cu baile sau bucatariile vecinilor de pe palier. exista, sau ar trebui sa existe normative pt asa ceva. acuma, poate visez eu, nu stiu, imi ziceti voi.
Ai testat o masina si ai cumparat alta, fiindca e parcata pe acelasi trotuar…
Eu zic 100% vina la cumparator, cand in tara lu „Atentie, cade tencuiala” tu ai impresia ca ai facut o COMBINATIE cu imobiliare noi.
De 100k luai boboc de apartament in bloc din ’80+ . Also, ce e asa „bun” la zona respectiva, i really don’t get it? Nordul are valoare doar daca ai si tu valoare. Altfel, te chinui.
Cu 100.000 euro iei apartament cu 3 camere, semidecomandat, 60 mp, de regula anii ’70, aproape de metrou.
Nu știu cum e grinfild asta, dar sigur nu e asa rău că apartamentul ala din anii 70-80…
Si unde ai luat pana la urma?
Vad ca ai postat pe 10 ianuarie si nu ai zis nimic de drumul din padure care pe 7 ianuarie a fost inchis..sa vezi acum distractie la iesit din cartier :))
Aventura drumului continuă: https://bit.ly/bani_de_drum