bursa şi salariile

Uneori, stirile nu au nici o legatura. Alteori, la cateva zile distanta, vezi doua stiri din surse diferite si nu te poti abtine sa nu faci legatura.

Iata un exemplu concludent:

Bursa e in cadere, iar Business Magazin se intreaba daca euro va ajunge la 4 lei. Sunteti toti la curent cu miscarile din zona, cel putin la nivel informativ, sper.

Un recent sondaj efectuat pe Bestjobs.ro releva faptul ca 56,46% dintre romani considera ca sunt slab platiti fata de munca depusa, in timp ce 7% spun ca salariul pe care il primesc este direct proportional cu munca depusa. Un procent de 32,40% dintre romani afirma ca o marire de salariu nu ar strica iar un procent de 4.14% recunosc ca sunt platiti mai mult decat ar fi cazul. Sondajul cu intrebarea „Primesti salariul pe care il meriti?” a fost efectuat pe Bestjobs in perioada 11.01.2008 – 15.01.2008 , pe un esantion de 500 utilizatori.

Observati finetea legaturii? Romanii nu muncesc destul, drept dovada economia e pe butuci, dar lor nu le pasa, ei vor salarii mai mari! Nu stiu voi, dar eu cred ca am evoluat!

bani, romania, jobs

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

9 comentarii

  1. Asa sunt romanii, trebuie sa ne obisnuim.
    La datoriile pe care le avem cred ca o sa patin precum Argentina.

    00
  2. economia merge in jos de vreo 2 ani. angajamentele financiare luate de romania nu au fost respectate. tintele economice au fost ratate. ue ne tine din sut in sut (gandindu-se ca probabil asa vom face pasi inainte).
    guvernul a marit pensiile, in ciuda faptului ca era evident ca nu sunt bani pentru aceasta majorare. mai apoi si-a dat seama ca trebuie sa faca rost de bani.
    in concluzie guvernul a crescut cheltuielile desi economia merge mai prost si angajatii vor bani mai mult desi e clar ca muncesc la trecerea timpului. si anul asta e an electoral.

    00
  3. Eu vreau sa-i cunosc pe aia 4.14% care au zis ca-s platiti mai mult decat muncesc ei. Aia-s adevaratii, macar sunt sinceri!

    00
  4. Orice ce ar fi, oricat de multa munca am depune (mai multa sau mai putina), mereu am fi nemultumiti si am dori cate o marire de salariu.
    Romanu’ este multumit doar de sclavagismul din Italia sau Spania, unde majoritate-si rup carcile pe 1000 de euroi.

    Acelasi copil care nu ar participa la scalavagismul din Italia sau Spania,
    Andu.

    00
  5. Zoso, esti pe dinafara paharului baiete. Munca putin si/sau proasta nu este sub nicio forma cauza unei monede in descrestere. Daca ai si citi articolele la care dai linkuri te-ai lamuri care sunt cauzele.

    Georgel mama, cum scade economia?! Si tu tot inginer esti?!

    00
  6. Finetea legaturii e ca nu e nicio legatura.
    E mult mai complexa situatia.

    00
  7. Mi se pare de bun simt sa stii sa iti evaluezi corect munca, in termeni financiari. Pe de alta parte, mi se pare tot de bun simt ca si altii sa ti-o evalueze corect, din acelasi punct de vedere. De cele mai multe ori, acei „altii” (care decid) nu o fac.

    00
  8. @asd :nu sunt inginer, dar nu trebuie sa fii invidios pe cei care au avut vacanta mai multa decat ai stat tu in scoala.
    dupa parerea ta deficitul comercial foarte mare, ratarea tintei inflatiei, proasta colectare a taxelor si impozitelor sunt semne ale unei economii in crestere? sau esti si tu din aia care apreciaza starea economica a tarii dupa masinile care circula pe strada?
    ia uite titlu de pe un site nu foarte inteligent (dar pana si ei si-au dat seama): ‘ Banca Mondiala, ONU, Moodys si analistii straini avertizeaza Romania: Economia are probleme’ (hotnews)

    00
  9. cam fina finetea asta a postului tau fin. trebuie sa citesc cele doua linkuri ca sa-mi dau seama de finetea legaturii sau asta se observa din ce ai scris tu?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube