Bricolaj: update #30

Corolar: dacă în descrierea unei scări nu scrie foarte la îndemână ce greutate suportă, nu e o scară decentă. Altfel ar scrie.

Caut o chestie simplă: o scară cu 4-5 trepte și platforma aia de plastic sus, pentru pus unelte. Tot ce am văzut până în 300 lei zici că e făcut din brânză. Și eu n-am 150kg, să zici că sunt la limita scării. E așa de complicat să faci o scară stabilă?

Am răpciuga asta, pe care am cârpit-o de câteva ori, că se dezmembra constant. Pus o tijă stânga dreapta, că fugeau picioarele. Întărit platforma, că e din tablă subțire.


Sunt în continuare impresionat de cât de mișto și de puternic e trimmerul DUR192. Cu fir romb face treabă foarte foarte bună.

Am trecut la nivelul următor cu trimmerul și mi-am luat un cap de trimmer profesionist. Adică ăla cu care vine by default se încarcă greu, ăsta teoretic e mai vioi.


Am luat un scarificator manual. L-am văzut aici în acțiune, l-am luat și l-am folosit de câteva ori, e mult mai bun decât cel tip greblă, care e maleabil și ajunge după câteva trageri să se contorsioneze și să nu mai facă treabă.

scarificator-manual

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

 1. Pe cati m2 folosesti scarificatorul ?

  174
 2. Alea sunt scări de zugravi și sunt făcute după sufletul celor care le folosesc :D
  Cauta Little giant dar nu e 300 lei

  191
 3. Am scara asta https://www.dedeman.ro/ro/scara-aluminiu-drald4-1-x-4-trepte-inaltime-de-lucru-2-8-m-125-kg/p/6032755 de vreo 4 ani si o folosesc destul de intens ba chiar o inchiriez si la vecini. Unul dintre vecini are in jur de 120 kg si e cel care s-a folosit de ea cel mai mult dupa mine. Rezistand eroic ti-o recomand cu incredere.

  106
 4. Pt scara de 3 sau 5 trepte caută scara Krause. Vezi că cea de 5 trepte poate veni și cu tăviță suplimentara pe partea de sus. Da mi un mag și îți arăt ce și cum. Foarte stabila. Mă pot uita și când ajung la munca la specificațiile tehnice dar e stabila și la 100+ kg

  24
 5. Ăla nu e scarificator, e afînator. Întradevăr grebla aia de scarificat se deformează, nu e bună, tot scarificatorul electric face treaba.
  Iar pentru afînat e mai buna o furcă cu care sa faci gauri de 5 cm.
  Am incercat cu sandalele alea cu țepi, și alea sint bune, dar pentru slăbit.

  Comentariu apreciat.271
  • Nu merge prea eficient nici cu furca, că întinzi pământul stânga drepta unde e gaura.
   Ca să replici ce face un utilaj bun de aerat, trebuie să folosești ceva de genul ăsta, care scoate bucăți de pământ.
   https://www.ebay.ca/itm/154164666585

   Se găsesc și pe la noi.
   Dar de acord, nu pare a fi scarificator dacă mă gândesc la principiul de funcționare, dar poate îmi scapă ceva din cum funcționează.

   Vali, poți pune o poză cu ce scoți din gazon cu el? Chiar iese ceva din stratul ăla vegetal mort de la suprafață? Dacă da, vreau și eu că am prea puțin gazon cât să-mi justific achiziționarea unui utilaj separat.

   51
  • Asta am vrut să zic și eu. Nu e scarificator cel postat de Zoso.
   Eu nu mă împac cu scarificatoarele manuale (cele tip greblă). E foarte greu de lucrat cu ele pe suprafețe mai mari de 1-200 m2.
   Împrumut de două ori pe an de la un vecin un scarificator electric și în câteva ore am terminat treaba.

   00
 6. Depinde pentru ce scule…eu m-am obișnuit cu centura pentru scule plus brățară magnetica pentru șuruburi, cuie…și asta de când mi-a căzut un ciocan in cap, uitat fiind pe tăviță aia…

  161
 7. Eu am văzut la toți meșterii pe aici pe unde dau cu sapa numai scări Altrex așa că mi-am luat și eu una. Îmi place. Am dat 100 EUR in Olanda. La o căutare rapida in Romania am găsit aici: https://etalonmag.ro/scari/altrex/scara-mobila-altrex-double-decker-165-m
  Ps: Sloganul lor e : „Relax! It’s an Altrex.”

  15
  • De ce trebuie să ceri ofertă de preț??? Puteau pune butonul de comandă acum și aveau deja câteva comenzi de când ai pus link-ul.

   20
 8. Ce cap ai luat la trimmer ?

  10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube