MAKITA DUR192 review

Credeam că trimmerul meu DUR181 nu mai poatge fi salvat și am zis că acum e momentul să sar la ceva mai mare și un pic diferit. Am ales DUR192 ca avea motor brushless și pentru că e teoretic motocoasă, nu trimmer. Între timp am reparat DUR181 și n-am returnat DUR192ul după ce am fost inițial dezamăgit de el.

Impresii:

  • e mai lung și nu e reglabil. cât e dimensiunea lui atâta e.
  • e bine balansat, nu îți obosește mâna după ce te obișnuiești cu el.
  • are două viteze, a doua e ce trebuie pentru dat jos iarba rapid.
  • consumă un acumulator de 5A în 30 minute în viteza1 și 20minute în viteza a doua.
  • nu se încălzește deloc, spre deosebire de DUR181. am tuns aproape o oră cu el, cu pauze de 1-2 minute, și nici o urmă de încălzire.
  • apărătoarea e mică și ineficientă, trebuie ceva un pic mai mare, că sare multă iarbă pe mine. am căutat, dar nu am găsit ceva.
  • zgomotul e redus, pe DUR181 scrie 91 decibeli, pe DUR192 scrie 89.
  • firul e mai gros, 2mm, versus 1.6 la DUR181.
  • pentru că are tot felul de protecții ale motorului nu e la fel de agresiv când trebuie, ceea ce e un plus și un minus în același timp.

Vedeți la finalul clipului de mai jos cum taie amândouă.

DUR181, DUR192. Pagina tehnică aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. Să-mi iau trimmer sau să-mi iau motocoasă?! Eu stau în bloc, la etajul 5, și nu știu de ce am astfel de dileme.

    Comentariu apreciat.1583
    • merci pentru comentariu.

    • Motocoasa daca vrei sa contrezi bormasina vecinului sambata la 5 dimineata. Sau doua trimmere daca vrei ceva usor de intretinut.

      230
    • Poți face orice vrei cu un trimmer/motocositoare. Ca să identifici o paletă de opțiuni, încearcă cu AI-ul Bing, din Edge? Este clar că te va ajuta. Când ai ajuns în acest dificil moment al vieții, numai AI-ul poate răspunde acestei drame existențiale. Soluție alternativă ar fi să citești ceva filosofie stoică (Marc Aureliu, Epictet, etc.). Stoicii au un sfat bun și anume să nu ne stresăm cu privire la acele lucruri care nu depind de noi, să trăim ziua, momentul. Etc. Adică renunță la a te întreba ce poți face la etajul 5 cu un trimmer/motocoasă. Deși, uite, ai putea încerca, de exemplu, să tai pâine. Sau să faci fâșii din draperia de la dormitor.

      100
    • Nu stiu de ce vrei sa te complici, iti iei un tractoras pentru gazon si ai rezolvat. Este si de viitor, mai tunzi la un vecin la altul cu el si in 1-2 ani ti-ai scos banii dati pe el.

      120
    • Am vecin la bloc cu motocoasa si ne bucuram ca il avem pentru ca rezolva iarba din fata si spatele blocului ce creste pe spatiul verde. Restul mai compensam iarna cand punem la treaba lopetile pentru zapada, pensoanele si trafaletii pentru vopseaua si varul de pe peretii scarii, bardita la curatat copacii.

      10
    • Sfat pentru apartamenteni – nu merge la unghii, doar la boscheti.

      11
    • @unoarecare: boss, ia o drujbă, dar una sh care sa fie chin sa o pornești, o sa fii la alt nivel.
      Și, e și mai scurtă, ai văzut nici lui Vali nu ii place lungă 😅
      @Vali: de aia suntem noi aici, sa comentam, dam un like și cam atât, că la patreon suntem chitre. Te salut 😁

      10
  2. Am DUR190L. Brushless. 2 baterii de 5Ah fac fata cu o pauza de o bere mica…
    Recomand lamelele de plastic daca scapi gradina 2 săptămâni în sezonul ploios (adică cresc și boscheții in livada)… Sunt bestiale și își fac treaba super rapid.
    Am luat și discul metalic (4 dinți) dar nu am apucat sa îl folosesc încă.
    Confirm că nu se încălzește și ev relativ ușoară. Același probleme cu aruncatul ierbii tăiate.

    43
  3. Vali, cred ca ar trebui sa:
    – folosesti miscarea pe care o ai cand folosesti o coasa clasica (stanga-dreapta arcuit)
    – lasi aparatul (ca o fi trimmer sau motocoasa) mai jos pentru a taia iarba/buruiana uniform si cat mai apropae de nivelul solului.
    Cel putin asa folosesc eu trimmerul, care tot un Makita e, dar modelul UR3000 (imi e suficient pentru 120-130mp).

    40
    • Si eu acelasi lucru l-am observat, taie haotic. Vali uita-te pe net cum taie Boc iarba cu coasa, asa tb taiata si cu trimmerul/motocoasa. Si sa nu iti dai iarba taiata peste ce nu ai taiat inca, iti eliberezi un culoar si spre ala dai.

      Eu la motocoasa las capul ala de lucru sa stea aproape sprijinit de sol (e mai rezistent si nu taie firul de la loviri usoare de sol) si taie foarte uniform.

      20
    • se cheamă ADHD :(

      și iarba aia e foarte tare și enervantă.

  4. Salutare,

    Puse cap la cap, review-uruile astea precum și vox pop-ul generat, sunt cu mult mai bune decât ceea ce se publică în tzșpe mii de situri, fake reviews. Primo, din postarea anterioară am aflat că poate fi schimbat/înlocuit motorașul. Good point, dacă mi-aș fi cumpărat Makita (am cumpărat un alt produs, mai degrabă jucărie, dar suficient, de la Lidl) asta este o informație relevantă, accesul al piese, accesorii. Secundo, informația despre instrument a fost și într-un live – și am aflat că nu am scroll-at cum trebuie secțiunea despre „uite de am folosit” (când am căutat un trimmer). Terzo, bună revenirea la subiect pe cele două tipuri de instrumente. Mai ales aici, bune și rele. Acest tip de review DIY, este foarte util, o să privesc cu mai mult atenție la produsele Makita. Daaaaar, situl recomandat este o bună sugestie. Este un plus.

    102
  5. NOU
    #14

    cutie de viteze e automata, masina e electrica. Noi taiem iarba cu motocoase pe benzina, si avem si ham sa nu o caram in mana. Nu cred ca e fezabil sa tunzi 1000 mp cu o motocoasa electrica, aia e daca ai de aranjat 300 max 400 mp de iarba frumos la casa, nu pe coclauri.

    113
    • La 300-400 m suprafață, se folosește mașina aia cu 4 roti, nu motocoasa. Nu mai zic cât de patetic arata după ce tunzi iarba cu o motocoasa versus o mașină de tuns iarba. Asta că tot ai zis de frumusețe /planeitate/d’astea…

      00
  6. Pun eu intrebarea pe care o gandesc toti cititorii – giveaway-ul pe cand? :)

    18
  7. Am 600mp de taiat iarba si buiureni. Avand in vedere ca nu am sursa de curent, ce mi-ati recomanda?

    Ps: sunt habarnist in acest domeniu.

    60
  8. Duru- duru, duru- duru, cea mai bună piz…ă-i c..ru.

    415
  9. Exact astea doua au fost variantele mele pentru curte (800mp de gazon cu pomi, trandafiri și tufe decorative) in primăvară. Am ales 192-ul pentru motorul brushless. Experiența mea e similară, lucrul cu adevărat supărător pe care l-ai punctat și tu, e apărătoarea. Clar e nevoie de pantaloni lungi și cizme de cauciuc. Dacă găsești o apărătoare potrivită pentru el, da un semn, eu nu găsesc nimic care sa se potrivească. :)

    21
  10. Am impresia că la tine nu taie. Eu am pe priză, mă car cu cablul de 50m, și pot zice că taie mai repede/jos, inclusiv buruieni rădăcinoase. Atâta tot că îmi pare că mănâncă destul de mult cablu de 1.6, nu îmi ajung 100m pe sezon, la 400m²

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.