Pentru că nu eram mulțumit de cum se prezenta am săpat la cazma lotul, am dat cu motocultorul, l-am nivelat frumos, după care l-am călcat în picioare. Și mă miram că e mai denivelat ca înainte. Nu mi-am dat seama de asta decât atunci când am vrut să tund și mașina de tuns se comporta ca pe străzile din Capitală.
L-am luat la săpăligă, l-am greblat și nivelat frumos, semănat din nou cu semințe de la gazonul.ro, nu l-am mai călcat 10 zile și acum arată mai drept.
Am refăcut nivelatorul de gazon, ce făcusem prima oară era prea greu și destul de ineficient, probabil prin toamnă, după ce se va mai așeza pământul, îl voi folosi pentru a astupa gropile.
Am fost în vizită la cineva, avea două mașini de tuns iarba de 900W Grunman. Mașinile aveau ~10 ani, singura problema era că șurubul care ținea lama era de plastic și nu putea fi scos pentru a ascuți și îndrepta lama. După o vreme lama se tocea și/sau strâmba și nu mai tăia bine și, deși motorul/mașina mergeau, nu aveai cum să scoți și să ascuți/înlocuiești, așa că la gunoi.
Sau dai o gaură în plastic, bagi un diblu și scoți șurubul de plastic și pui unul de metal, căruia nu i se tocește capul.
Așa, între timp, dădeam cu trimmerul DUR181Z prin grădină, iarbă lejeră. La un moment dat s-a oprit, tot clipea ledul roșu care semnalizează de obicei că baterie e pe terminate. Am băut o bere, am înlocuit bateria, am pornit din nou la treabă și la un moment dat s-a oprit și a zis că ar fi cazul să îmi cumpăr altceva. Am comandat un DUR192LZ, vedem cum e.
În alte știri Makita, am pișcotat o drujbă pe baterii, că mi s-a ars și circularul, că am avut un moment de dorel și am tăiat niște lemne cu el. 300 lei mai târziu, e ca nou. Drujba e mișto, o mai testez un pic și urmează un review.
Ce soluții am să fac capetele de jos ale scândurilor unui gard să stea aliniate frumose? În partea de sus am pus un canal de aluminiu, arată frumos, dar în jos nu e tocmai uniform, și scândurile au luat-o razna ca dinții.
Chiar acum am pus un comentariu la articolul din septembrie cu nivelatorul de gazon. L-am folosit cu succes să nivelez curtea. Mulțumesc de idee.
https://photos.app.goo.gl/Qe8g139AD1XrcyLDA
Plantează niște pomi sau o sa vină dealul și peste tine, și peste casă! Și un sistem de drenat apa ce vine de pe coasta dealului ca să reduci umidititatea din pământ/pereții casei.
@costi: acolo în spate faci zid de sprijin, da? Pe lângă pomi, drenaje, samd…
Normal că fac, jumate zid din materiale naturale, probabil piatră și lemn, jumate, partea de sus cu plante/iarbă/căpșuni etc. Am ceva idei strânse.
Am văzut soluția asta la un drum pietonal la Schonau am Königssee, doar piatră și lemn:
https://photos.app.goo.gl/G2RSecv4Mei3V89z7
ia să ne dăm noi cu părerea de la tastatură despre ce face inginerul acolo…
1. ai nevoie de tavalug dupa insamantat iarba – https://www.hornbach.ro/p/forq-tavalug-fq-rw-latime-57-cm/6424809/
2. poti ascuti cutitul de la masina de iarba si fara sa-l demontezi – https://www.emag.ro/dispozitiv-ascutit-cutite-masini-de-tuns-iarba-si-unelte-gradinarit-bg-50835/pd/D96FT9BBM/
La ce coabitare specială pari să ai cu gazonul din curte/grădină, eu aș alege beton amprentat și câteva ghivece de flori.
Scapi de motocultor, mașini de tuns, săpăligi, nivelatoare și mașini de tuns iarbă.
( Sper din tot sufletul să nu citesc în presă locală că ai folosit napalm pentru buruienile dintre corcoduși).
Daca e greu sau nu iese din prima, toarnă beton. Așa se fac lucrurile.
“l-am nivelat frumos, după care l-am călcat în picioare. Și mă miram că e mai denivelat ca înainte.”
…dăcât tuns in valuri si denivelari la fiecare doua trei luni, mai bine un tuns zero cinstit, cum fac călugării zen. Sau apelăm prima oară la un frizer profesionist, băgăm un ban cinstit, si apoi facem exclusiv mici lucrări succesive de intretinere.
dincolo aveam lucrurile mai aranjate, am avut 10 ani să le pun la punct, aici mai am de lucru până nivelez, până crește gazonul uniform…
Poti incerca si invers. Din start pui un profesionist sa niveleze tot perfect, nimic mai mult, doar nuvelat. Stii de cate dureri de cap te scuteste, si perfectiunea se si vede frumos. Dupa aia 10 ani le faci si le desfaci cum vrei.
Dar cît poate sa coste o cifă de beton 😉
if it ain’t doing what you want just nuke’em. -duke.
Despre cine e vorba in paragraful 1, ca nu se intelege.
Șurub de plastic la cuțitul mașinii de tuns iarba? Hai dă-l încolo de inginer, cost reduction dar mai cu măsură, asta e ca armăturile de plastic de la bateriile chiuvetelor de pe vremea lui ceașcă, îți era și frica sa te uiți la ele d-apoi sa le atingi.
Apropo de bricolaj. Am văzut la cineva care avea în spatele casei o grădină de vreo 600 de metri pătrați :
– tractor
– tractoraș de tuns iarba și alte bălării 4×4 de vreo 15.000 de euro
– motocositoare pe roți.
Omu părea pe treaba lui, inginer, dar cică așa a vrut ginerele+ fiică care sunt medici și care au zis că pentru un solar de 50 de metri pătrați nu se spetesc ei la cazma și că le trebuie tractor să-l are.
Că tot vorbim de bricolage, am vrut sa fiu și eu nabab și mi-am cumpărat trimer Gardena la 190 de lei. Un flaps, NU recomand, are un singur fir, nu doua diametral opuse, mai mult ventilează iarba decit sa o taie.
Nu m-am liniștit și mi-am cumpărat și o săpăligă tot Gardena, să-mi bag picioarele că are un unghi că merge tangențial cu solul, deci nu e sapă e un fel de shaver, rade ce e pe sol, bineînțeles produsele fiind folosite nu le-au mai primit înapoi la Hornbach.
Eu mi-am cumpărat un pistol pentru apă de la Gardena, nu model ieftin, logic, am dat vreo 85 lei pe el, e super pizdos 💪
ne uităm și noi la puterea trimmerului când îl cumpărăm? sau alegem orice cu ochii închiși?
Cati mp ai? Ca vad ca este de lucru destul
460mp. e de lucru pentru că trebuie adus la un nivel acceptabil de folosință, pentru că foștii proprietari erau de tipul „merge și așa”.
”Pentru că nu eram mulțumit de cum se prezenta am săpat la cazma lotul, am dat cu motocultorul, l-am nivelat frumos, după care l-am călcat în picioare. Și mă miram că e mai denivelat ca înainte. Nu mi-am dat seama de asta decât atunci când am vrut să tund și mașina de tuns se comporta ca pe străzile din Capitală.”
Fix așa am văzut la cineva un gazon frumos care mi-a zis că l-a făcut cu un motocultor și umbla pe el cu plăci de parchet să nu lase urme.
„Mașinile aveau ~10 ani, singura problema era că șurubul care ținea lama era de plastic și nu putea fi scos pentru a ascuți și îndrepta lama.”
intorci masina cu cracii in sus si ascuti lama cu flexul fara sa o mai dai jos
și de îndreptat lama cum?
In forja si apoi la ciocan!
Eu am folosit asta ca sa nivelez gazonul: https://www.amazon.com/Hard-Wood-Pallet-2800-Capacity/dp/B0797QP1N7
Un lant de vreo 2-3m, agatat in 2 puncte si tras dupa mine.