Bricolaj: update #21

Am ajutat un vecin să facă ordine în curte, am dus la un centru 440kg de fier și am obținut 308 lei.


Am o țeavă de apă care iese afară, și fostul proprietar s-a gândit să pornească de jos și robinetul să fie sus. Deci nu se golește complet iarna, așa că a pocnit, noroc că era oprită de la robinet, deci n-a curs apă.


Aș cumpăra un aspirator de frunze, dar parcă e aiurea să mă împiedic de el un an întreg pentru ceva ce folosesc de 2-3 ori. Așa că le adun cu mașina de tuns iarba, ca un barbar.


Mă cheamă un vecin de la fosta casă să îl ajut să înlocuiască un gard. Ne apucăm să dăm jos gardul vechi, cu gândul să păstrăm stâlpii vechi, care erau de fier, și băgați în beton. Stâlpii puși regulamentar din 2 în 2 metri, mai puțin pe laterale, unde a început cu 2,2 metri și a terminat cu 1,4m distanță între stâlpi.

Din nou: omul nu a început dintr-un colț și a pus la 2 metri stâlp, a început probabil din mijloc, alta explicație nu am.


Paralelă cu un gard am o boltă pe care sunt niște vițe. Dau să o vopsesc și părea cam firavă. Zic, eh, nu e fierul așa de scump, comand niște țeavă rotundă de 48 diametru, să fac stâlpi din ea, cu gândul că folosesc stâlpii existenți ca transversale.

Îi scot, sunt de toate dimensiunile și de toate grosimile. Din 16m liniari de țeavă, doar 4m era de un fel și a putut fi sudată, restul porcării ruginite, aluminiu sau prea subțire. Dacă mă uitam dinainte și comandam și niște țeavă de 25 eram băiat, așa, am economisit 150 lei și mi-am făcut nervi, că a trebuit să înnădesc pe alocuri.


Am pus pe hârtie cât am cheltuit cu gardul de 20ml. 4.000 lei.

cheltuieli-gard-lemn-20ml

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

 1. ,,unde a început cu 2,2 metri și a terminat cu 1,4m distanță între stâlpi.,,
  Mulți am început cu de două ori pe zi și am ajuns la de două ori pe lună.

  20
 2. Pe partea de frunze barbar si eu….
  Toamna asta am tot dat tarcoale la un aspirator Gardena in Hornbach. Era in jur de 500. Dupa ce am facut cateva ture am decis ca raman la vechiul obicei….tot din motive de frecventa a folosirii.

  00
 3. Ne arăți și nouă gardul?
  Sunt curios ce a iesit

  10
 4. Pentru frunze merge foarte bine o grebla asemanatoare cu aceasta.

  https://www.leroymerlin.ro/produse/unelte-greblat/430/grebla-pentru-frunze-buildxell-cu-22-dinti-metal-maner-lemn-latime-40-cm-l-130-cm/2916

  Merge si prin iarba si pe pavele etc. aduna usor si cu spor. Nu cred ca ai nevoie de altceva la suprafete mici si mai maricele.

  00
  • De ce sa folosesti varianta ieftina, buna si usor de folosit cand poti sa dai bani pe o scula care are nevoie de cablu sau de baterie pusa la incarcat si care o sa ocupe spatiu inutil. Eu am invatat lectia asta cu freza de zapada dupa care m-am lecuit complet. Imi cumpar ceva numai dupa ce simt o nevoie acuta si pe termen lung. Altfel ajung sa mut tot Hornbachul la mine in pivnita si in pod.

   10
 5. Cand ne arati garajul pentru bentley?

  00
 6. Am suflator de frunze dar m-am gandit ca nu e suficient pentru ca vreau totusi sa fac si un efort fizic. Mi-am comandat o chestie ce seamana cu o masina de tuns iarba dar e complet manuala si cica aduna frunze. O mizerie, o porcarie. O donez pentru oricine are nevoie. Sa nu va luati asa ceva! https://www.thegreenhead.com/imgs/social/w/gardena-leaf-collecting-lawn-sweeper-w.jpg

  00
  • Salut Avram. O vreau eu, te rog frumos, dacă o pui pe curier. Mă gândesc că fiind Gardena, nu are cum sa fie proasta, dar na, posibil sa fie ca tine.

   00
 7. Vali, Respect: pe nota de plata ai mancat slanina cu ceapa. You are a Legend!

  10
 8. Am eu aspirator de frunze, te caci pe el. Tot cu masina le strang si eu.

  00
  • Eu am aspirator, care are funcție și de suflare, Parkside, de acum doi ani. La priza, nu cu acumulator. Foarte mulțumit de el… până acum, că tocmai s-a stricat, nu mai pornește 😅
   Îl folosești numai primăvara puțin și mult toamna, dar eu zic ca merită. Mie îmi este foarte folositor, am pe lângă niște flori și arbuști, piatra de râu și logic, pe acolo nu pot trece cu mașina de tuns iarba. Dar aspiratorul de frunze, pe suflare, e parfum.

   00
  • Pai da, dar pe suflare nu e aspirator. Asa e si al meu, tot la priza, 3000W, ca suflator e ok dar ca aspirator mai bine le iei cu mana.

   00
 9. ”Am ajutat un vecin să facă ordine în curte, am dus la un centru 440kg de fier și am obținut 308 lei.”
  Vecinu știe că l-ai ajutat?

  00
 10. Așa acum a fost lacul?

  00
 11. Nu e mai bine cu sipca metalica?

  00
 12. Deci 0,7 lei kg de fier. Adică mai puțin decât acum un an.
  In vară am fost și eu ce mai stransesem, niște fier, doze aluminiu și puțin aluminiu. Preturi mai mici ca acum un an.
  Și producătorii scumpesc totul, pt că s-a scumpit materia primă. Mă lași? Speculă, Speculă și iar Speculă.

  20
 13. OK, am citit „CHELTUIELI CARD” și înainte de a citi explicația, am fost convinsă că e biletul unui pensionar care nu are mobile banking 🤭

 14. Aspirator/suflanta de frunze ne gandeam si noi sa luam. Daca totusi cumperi, ne povestesti cam cat de des folosesti dispozitivul in 6 luni?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube