Bricolaj: un tocător mai bun?

Vine primăvara, vin tăierile de pomi și apare problema cu tocatul materiei vegetale.

Am mizeria asta de Bosch ATX Rapid 2000 și sincer m-am cam săturat de el. L-am bibilit, am ascuțit cuțitele, problema principală rămâne: nu am unde stoca tot ce tai 6 luni, ca să se usuce, vreau să tai și să toc la distanță mică de timp. OK, la cireș știu că e problematic, că e un lemn de esență tare, dar face problema la orice tip de lemn.

Voiam să-mi iau un Makita, că părea un sistem mai bun, dar am văzut că nu toacă, doar secționează crengile. M-am uitat pe emag, am văzut modele mai puternice (2000W versus 2800W), nu știu dacă mă ajută sistemul ăla, că pare că nu le toacă, le secționează, cel puțin așa văd pe youtube.

Mă gândesc să iau așa ceva, dacă nu funcționează cum trebuie îl returnez. Obligatoriu la rețea, nu am chef să mă complic cu benzină.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. https://inchiriere-tocatoare.ro/ sau similar.
    Juma’ de zi si aia e.
    Cu alea electrice nu faci treaba oricat de scumpe ar fi, pe benzina ai zis ca nu vrei …

    203
    • Am incercat la trei firme cu utilaje mari de genul asta, toate mi-au dat teapa (nu teapa efectiva ca n-au vrut sa semnam contract, probabil stiau si de ce) pentru ca au prins alte comenzi mai mari. Ca idee pretul sa inchiriezi un utilaj de genul asta sau mai mare (sunt si unele de toaca direct teren si il amesteca cu solul gen freza forestiera) pleaca de la 300 de euro si ajunge lejer la 1000 pentru o zi (8-10 ore de lucru efectiv).

      51
  2. Eu am un Makita, e destul de puternic. Dacă reglezi bine distanța între roata zimțată tocătoare și piesa reglabilă toacă, dacă nu ies că niște șiraguri gen cârnăciori de 1 cm. Piesa aia de reglează din exterior,e explicat in manual.Partea proastă e că acea piesă e din aluminiu, eu am schimbat deja una din cauză de prost utilizator/adică eu.A prins o sârmă și nu am sesizat,asta e.. Ce e prost e că mașina funcționează doar cu acel coș montat dedesubt, și cam la un 10 minute te oprești, golești coșul.Bine, poți face o improvizație.. Dacă o iei pe aia din articol fă te rog o evaluare,sunt curios

    61
  3. Bosch AXT 25 TC (exista si varianta cu D dar nu o recomand). Problema e ca e penurie de ele pe piata iar cele care sunt disponibile sunt la pret de samsari. Acum 1 an era pe la 2000 lei, acum nu-l gasesc sub 2600… in fine, eu la ala tind, Makita mentionat de tine am vazut pe filmari ca nu-i chiar ce trebuie.

    70
  4. Macar Hecht ala din linkul de youtube are cupholdere.

    21
  5. Eu mi-am luat ăsta…

    https://www.bricodepot.ro/gradina/masini-si-utilaje-gradina/tocator-resturi-vegetale-mac-2800w-101249754.html

    Review ai aici:

    https://youtu.be/b-gnbG-i94k?si=m0bnK-t8-40J6oih

    Diferența este că cel din clip este modelul mai vechi. Ăsta pe care l-am cumpărat eu are 97db.
    Motorul este puternic și merita fiecare bănuț. Toacă ușor orice…mie nu-mi face probleme și l-am super uzat deja.

    Alt model puțin mai scump dar mai bun este

    https://www.emag.ro/tocator-de-gradina-gs60-scheppach-5904403901-2800-w-o45-mm-sch5904403901/pd/D5WB9MYBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android

    Am vreo 3 utilaje de grădină de la scheppach. Nu m-a dezamăgit niciunul. Am ales tocătorul de la mac allister pt preț.

    50
    • Vezi că modelul hecht 626 silent toacă doar lemne uscate. Așa spune o stimabilă in primul review.
      Eu cu al meu am tocat doar lemne verzi, imediat după ce am curățat pomii. De aia l-am luat. Într-adevăr că nu toacă complet ci doar secționează dar așa fac toate astea puternice la care m-am uitat.

      60
  6. Ce faci cu ce rezulta dupa tocare?

    110
    • Presupun ca il foloseste pentru compost sau mulcire. Ca daca nu vrea sa faca ceva cu tocatura, ar iesi mai ieftin sa cheme firma de salubritate pentru a ridica resturile vegetale.

      52
    • împrăștii prin curte, îmbogățesc solul.

  7. Eu îl am de 5 ani pe ăsta: https://www.emag.ro/tocator-crengi-si-resturi-vegetale-electric-makita-2500-w-diametru-maxim-tocare-45-mm-230-v-cos-colector-67-l-ud2500/pd/D9TTJMBBM/. Toacă bine (mai trebuie reglat din când în când) și până acum nu a trebuit să ascut cuțitele. Iar am băgat 2 ore la tocat crengile de la pomi (din păcate nu am poze la rezultat).

    01
  8. Dețin și recomand: Tocator pentru crengi / resturi vegetale HECHT 6285 XL, electric, 2800 W, diametru lemn 4.5 cm

    30
  9. Renunță la tocătorul ăla cu disc .
    E o prostie

    Lidl vinde unul destul de bun – cu sistem de tocare diferit
    Cel cu cutia de plastic sub el
    E mult mai ușor de tocat și mai rezistent

    11
  10. Și asta face o treabă bună. L-am avut doar ca piesele din interior sunt dintr-un material cam moale
    https://m.youtube.com/watch?v=SzwH8fU0lak

    A trebuit să înlocuim o bucată de metal

    00
  11. Valu, sfat „pe lângă” : dacă ai loc în curte, fă-ți o cutie de compost unde pui chiar și crengile subtiri. Neapărat cu două camere, ce nu se mucifică in primul an doi, pui în cealaltă camera și sigur se macină apoi. Mă refer la crenguțe de 5mm maxim.
    Restul, cele mai groase, faci un fel de rastel(gen patru bețe înfipte în pământ, doua pe stânga si doua pe dreapta, pui crengile între ele, este arhisuficient), și le stochezi acolo pana se usucă. Apoi, sigur ți le mărunțește aparatul. Eu nu am aparat din ăla, dar le foloseam la grătar după ce se uscau.
    Dacă îți iei alt aparat, nu îl arunca pe ăsta, fă un giveaway, eu chiar mi laș dori.

    20
    • Din ce am mai citit astăzi, când am avut mici pauze, se pare că tăiatul de chestii verzi nu e garantată ca merge perfect, la nici un fel de tocător…

      01
  12. Cel de la hornbach, cu turatie redusa este decent, si nici nu face galagie asa de mare.

    https://www.hornbach.ro/p/tocator-electric-crengi-resturi-vegetale-forq-fq-elh-2500-w/6061731/

    00
  13. Eu am achizitionat acum 4 ani un Hecht (https://www.uneltedegradina.ro/tocator-pentru-crengi-resturi-vegetale-hecht-6285-xl?search=hecht%206285%20xl%20tocator%20electric%20pentru%20crengi%202800%20w&description=1). Isi face treaba cu brio. Singurele 2 probleme pe care le-as semnala ar fi ca, asa cum zicea cineva in alt comentariu, trebuie sa te opresti la un anumit interval ca sa golesti recipientul de plastic, si ca maruntirea, in 99% din cazuri, consta in producerea „carnaciorilor” alora, mai ales in cazul crengilor subtiri. Pe cele groase si pe cele uscate, in general, le toaca destul de bine.

    00
  14. Dl Simon are unul facut de el cu motor pe benzina (https://www.youtube.com/watch?v=GRyMvoP78nk) poate iti face unul electric.

    10
  15. Eu am cumparat acu o luna tocatorul Bosch AXT 25 D, putere 2500 W, 40 mm diametru taiere, 53 l cutie colectare, taietor cu tambur, roti transport.

    Nu face zgomot ca celelalte, toaca foarte bine, e rapid.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.