Bricolaj: petece unde nu crește iarba

Dați-mi o idee, că nu îi găsesc o rezolvare. Am câteva bucăți în curte unde nu crește iarba de nici un fel. Nu am aruncat chimicale acolo, nu există nici un motiv rezonabil să nu crească. Da, în prima poză e o zonă umbrită, dar asta nu e o scuză, că în jur e iarbă. Am săpat 10cm în jos, să nu fie petrol acolo și de aia să nu crească, dar nu. Am însămânțat peste tot acum o lună, s-a îndesit iarba pe acolo unde voiam, dar petecele astea tot rămân.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. „s-a îndesit iarba pe acolo unde voiam”…prin curtea liceelor, prin cluburi, etc?

    Comentariu apreciat.12320
  2. Elimini 5-6 cm de sol unde sunt peticele alea. Decupeaza cu cazmaua iarba de unde creste bine si inlocuieste in zonele cu probleme.

    Comentariu apreciat.950
  3. Pare ca este intesat cu „muschi”. Este ceva pulbere care se dizolva cu apa sa ucizi muschiul, si apoi sa incerci insamantarea.

    Comentariu apreciat.420
  4. pare a fi un muschi acolo, o zona mai umbroasa sau umeda, da-i cu ingrasamant care contine fier si ar tb sa dispara + insamantare din nou

    221
  5. nu mă pricep prea bine dar pot să îți zic cum am rezolvat la mine:
    – decopertat aproape un cm pus nisip, apoi semințe și un strat subțire de pământ peste.
    – pus starter pt gazon
    – reglat timpul de udat și reglat aspersoarele. Daca îți apar ciupercute mici prin gazon înseamnă că îl uzi cam mult.

    Comentariu apreciat.300
  6. Uite de asta imi place mie trifoiul. E nepretentios si creste destul de repede, apoi nu ai atat de multa bataie de cap ca si cu iarba. Si mai interesant daca te tine buzunarul e gazonul japonez, un fel de trifoi multicolor.

    Comentariu apreciat.400
  7. Acolo ai muschi. Decupat, clor de rufe, lasat 2-3 zile. Amestec de substrat de gazon + seminte (sunt bune unele din hornbach, ceva cu quick repair) + ingrasamant. Batatorit, inundat, iar batatorit. Temporar o plasa de-aia de cartite deasupra daca ai pisici prin curte. Imprastiat granule de muschi stop pe o zona mai larga.

    79
  8. Du-o în Turcia si te rezolvă băieții acolo cu un implant.

    1213
  9. Cu un popa ai incercat?

    226
  10. NOU
    #22

    Cativa litri de sange de vacă și o să fie prea verde și prea stufos față de restul grădinii:D

    54
  11. betoneaza curtea aia si nu mai iti bati capul cu din astea.

    Indecis. Tu ce zici?246
  12. zona umbrita + udat excesiv = muschi
    pt poza doi … pare ca nu ajunge apa pe acolo

    30
  13. NOU
    #27

    Cu un spray la culoarea potrivita ai incercat? De la 10 m nici nu se vede ca nu e iarba acolo!

    131
  14. Pare alt „tip” de pamant, cpoti sa decopertezi 7-8cm, pui nisip si amesteci cu urmatorii 7-8cm incat sa ai amestec 50/50%, asta va face ca apa sa se dreneze mai bine. Apoi poti face ce recomada mai sus: pus amestec de substrat de gazon sau mranita apoi chemi popa si betonezi :))

    60
  15. Un sol compactat poate împiedica germinarea semințelor și creșterea rădăcinilor. Puteți verifica compactarea solului apăsând cu o șurubelniță în pământ. Dacă intră cu dificultate, solul este probabil compactat. Aerarea solului cu un aerator manual sau mecanic poate ajuta.

    pH: Iarba are nevoie de un sol cu un pH ușor acid, între 6,0 și 7,0. Puteți testa pH-ul solului cu un kit de testare din magazinele de grădinărit. Dacă solul este prea alcalin, îl puteți ajusta adăugând sulf sau turbă.

    Nutrienți: Lipsa nutrienților poate împiedica creșterea ierbii. Puteți fertiliza solul cu un îngrășământ echilibrat pentru gazon.

    30
    • PH 7 e neutru! Muschiul prefera alcalin. Se ia o mostra de sol, cam 15–20 g, se cerne, se pune intr-un borcan curat sau alt recipient si se toarna 100 ml de apa distilata.
      Amestecat preparatul din cand in cand iar dupa 30 minute filtrat lichidul (utilizat hartie de filtru de cafea). Luat hartia de pH, si se imbiba in apa filtrata si se astepta 30 secunde reactia, apoi se compara culoarea rezultata cu cea martor de pe ambalajul hartiei de pH.

      30
  16. Zona prezinta muschi si-n iarba, poza 1, adica apa multa, pe langa umbra! Mix de pamant cu nisip si un starter, gazon de umbra, apa putina. Apoi, cand rasare, foliar si vezi daca se pastreaza umezeala excesiva, daca cumva un aspersor uda prea tare. Exista si varianta lene, cu rulou de gazon, dar mixul de pamant trebuie facut, pentru drenaj. Plus ceva pe baza de fier, sa combati muschiul ala.

    10
  17. Ai putea sa bagi bete/fire de cupru. Canalizeaza energia inspre plante amplificand reactiile intracelulare desfasurate in timpul procesului de mitoza celulara. Sau te pisi acolo ca probabil ca nu ai destul azot in sol.

    51
  18. Câtă muncă! De ce? Doar sa ne gâdilăm orgoliul…..faci 3-4 săptămâni pauză și iarăși cresc bălării…..Omul în micimea lui….vorbesc la modul general….mă includ și pe mine, dar nu la faza cu grădinăritul….

    86
  19. NOU
    #36

    Ai cumva fir de curent sub? Am patit la fel pe unde trece un cablu sub tensiune, a ramas carare deasupra.

    02
  20. io as sapa putin mai mult de 10 cm in zona aia cu muschi. pare ca apa nu se dreneaza. stiu, ai sa zici ca langa de ce nu e? :) habar n-am. dar sapand ceva mai mult iti dai seama ce fel de sol e exact acolo. poate e lutos, argilos… si-l schimbi. apoi insamantezi si pui ingrasamant. ajuta radacina plus ca mai omoara buruienile. asa am auzit, daca am fost mintit, te mint la randul meu. mai stiu ca ingrasamantul ala este de vreo 4 feluri. in functie de perioada. unul e primavara, alte doua vara si al 4-lea spre toamna. si trebuie puse toate nu doar o data si gata. exact asta fac eu acuma. imi schimb gazonul dupa 15 ani. in ultimii ani se inmultisera buruienile plus multe petece uscate, sau portiuni goale, muuult mai goale decat ai tu acolo. :) am insamantat hidraulic anul trecut (un amestec de apa, seminte, ingrasamant pe care-l asterni pe teren cu pompa) iar acuma sunt la prima etapa de ingrasamant de anul acesta. cea de primavara. pana acuma rezultatele sunt nesperate. bine, de buruieni scapi maxim un an apoi se intorc, nu asa de multe dar sunt abia la inceput. bate vantul de la vecini si asta e. :)

    00
  21. 300 grame Antimus dizolvat in 10 litri apă și stropit in zonele respective. Îl găsești în majoritatea fitofarmaciilor.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube