bnr.ro, un site de 30.000€

nu functioneaza din dns.

Iar siteul…siteul nu merge deloc.

Service Unavailable

Iata 30.000€ bine cheltuiţi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Adresa e http://www.bnr.ro . Au si un redirect, insa nu acolo e problema. Problema e ca l-au pus online fara sa-l testeze, iar developerii sunt niste cretini. Acum da Unhandled execution error, ba e sus, ba e jos.

    00
  2. Azi dimineata (la 9) inca am gasit cursul valutar pe site, dupa care pe la ora 11 el arata de parca ar fi disparut CSS-ul… dupa care a venit mesajul celebru cu „Service Unavailable” :)
    Mda…
    Sunt curios oare cate scripturi de preluat cursul valutar vor inceta sa mai functioneze :D

    00
  3. @mihi64: bnr.ro nu e un blog totusi, nu?

    00
  4. Acum merge site-ul bnr-ului.
    Parca era si timpul sa schimbe porcaria aia care era facuta cu picioarele

    00
  5. NOU
    #5

    @mihai64: Ce treaba are una cu alta? E ca si cand ai zice „E normal sa pice site-ul X (pune un site serios construit pe bani buni), se mai intampla. Si pitzipoanca.org a mai picat in teste”. ;)

    00
  6. NOU
    #6

    @TheBride: ca tot veni vorba… ma uit acum la site si sa fiu al naibii de nu il faceam eu pe WordPress si mergea / arata brici. Si le luam doar $15000. ;)

    00
  7. =)) Daca intrati acum pe el arata „fain”. Cred ca e construit in broken html. =))

    00
  8. Sorry… de fapt merge bine!

    00
  9. Eu nu inteleg ceva, 99% din oamenii ce intra pe bnr.ro vor sa vada evolutia cursului in ultimile zile pentru RON/USD si RON/EUR, de ce tin ei neaparat sa le sorteze dupa nush ce criterii, altele decat criteriul practic?
    Macar acum e cursul pe prima pagina..si totusi 30.000?

    00
  10. adresa e https://www.bnro.ro/Home.aspx. ciudat de ce nu bnr.ro totusi :)

    00
  11. Aceeasi tampenie ca la bcr: trebuie pus www in fata.

    Din seria „i can haz internets”

    00
  12. pentru cei care vor vechiul site, editati fisierul

    c:\windows\system32\driver\etc\hosts

    si adaugati

    194.102.208.22 bnr.ro

    :)

    00
  13. Sunteti carcotasi. Dimineata a mers. Aia au fost banii. la mine inca nu merge.

    00
  14. Doar sunt banii poporului , nu au dat din buzunarul lor , asa ca pot sa isi bata joc de ei.

    00
  15. Pai abia i-au dat drumul, si in banii astia doar nu v-ati fi astepta si la testare inaintea lansarii… 5-6 luni si alte cateva zeci de mii de euro mai tarziu, si sa vedeti ca incepe sa-si dea drumul. Doar ca atunci sa se gaseasca altii care au nevoie de bani de la stat, si sa o luam de la capat. Yuppy!

    00
  16. 30.000 de euro este foarte ieftin (fiecare cetatean contribuie mai putin de 1 eurocent).
    Voi ati instalat un server, ati configurat serviciile si dupa ce l-ati pus online v-a mers totul din prima?
    Zoso, iti mai aduci aminte cand serverul tau nu mergea (nu ma refer la spike-uri de trafic, ci la problemele de configurare wordpress)? :)

    00
  17. NOU
    #17

    Asp .net yuuuk. Designul imi place. Iar costul de 30.000euro este un pic piperat, pe de alta parte banuiesc ca in pretul asta intra si serverul+licentele.

    00
  18. Mihi64, evident nu ai notiuni minime de PR bancar si nici macar de proiect IT. Situl web este un element de importanta majora in activitatea bancara – fiind una din portile de intrare ale clientilor si o cale de comunicare pentru banca.

    Situl de banca nu este situl lui Gigel care il lanseaza online sa vada ce merge, ce nu merge, ce mai zice amicul blogarash, unde crapa etc. Este sit de institutie care manuieste miliarde de euro, crediteaza economia, influenteaza stabilitatea generala, ia ia parte la mecanismele inflatiei si garanteaza securitatea rezervelor financiare ale poplatiei.

    Faptul ca bnr.ro nu merge (si e vorba ori de o eroare de diletanti acolo, ori de o problema atat de grava incat au taiat situl din radacina) denota probleme seriose.

    Cauzele pentru care situl BNR nu merge sunt, din cate inteleg eu, urmatoarele (top-bottom)
    – lipsa de interes din partea managementului pentru prezenta web a bancii (prioritate redusa)
    – incoerenta intre strategia generala de imagine a bancii si prezenta web (problema de comunicare interna)
    – lipsa unui project manager serios care sa conduca proiectul de sit, inainte si dupa lansarea „la apa”
    – bugetul redus alocat sitului (dai putin, iese prost)
    – lipsa unui departament web de profesionisti IT
    – amatorismul general al angajatilor IT din Romania (ok, aici voi fi injurat :)

    00
  19. NOU
    #19

    @Adrian | Rubiqube singura problema e ca tu chiar nu contezi :)

    00
  20. @Radu Boncea: da, licenta la redhat :)

  21. XML-ul il aveau de mult.

    Nu inteleg de ce au schimbat URL-urile constienti fiind ca multi parseaza valorile de la ei, de ce au schimbat forma: in varianta standard ofera prin xml toate valorile de la inceputul anului :http://www.bnr.ro/files/xml/curs_2009_09_03_2009.xml

    Pentru valorile zilei:

    00
  22. oare le pica mâna daca puneau si un feed?

    00
  23. @chriscross: feed?

    Prin prisma experientelor anterioare imi dau si eu cu parerea…

    Site-ul a fost pus LIVE probabil pentru ca 80% din clienti nu platesc si plang ca nu au site chiar daca tu ti-ai terminat efectiv treaba, aceea de a dezvolta si a instala pe un server de test un website.
    Daca clientul vede un site gol, sau cu date de test, pentru el inseamna ca tu nu ti-ai facut treaba si el are o unealta (tool) INUTILA. Nu conteaza ca nu ai contract decat de dezvoltare si ca el, CLIENTUL, trebuie sa puna „vorbele” pe site … Astia sunt romanii.
    Stiti ce greu este intr-un mediu de habarnisti sa asignezi resurse care sa updateze un site care nu e LIVE? Tuturor li se pare munca in zadar, nu se baga nimeni. Ce sa scrie ei acolo?

    00
  24. @The Fan: Asa am gasit eu ca s-a refacut site-ul (nu mai mergea cursul valutar); se preia acum mai elegant (sau cand o sa mearga site-ul) ca au bagat xml-uri pentru curs.

    00
  25. Dacă au dat 30.000 pe băşica aia de site, webdesignul în România are un viitor strălucit…

    00
  26. Oricat ati astepta sa mearga, nu va functiona pana un admin nu se va ocupa de setarile dns corect. http://www.bnr.ro mergea si merge bine :)

    00
  27. Redhat, zici? :)) Crezi ca astia si-au facut site in ASP.NET cu Mono? Asa abereaza cunoscatorii din online-ul autohton.
    Dar ce poti sa le ceri, ei doar isi dau cu parerea.
    Btw, 30000€ este foarte putin pentru un astfel de site. Ati observat ca este construit pe o platforma de tip CMS, ca are SEO-friendly URLs, ca poate sa prezinte istoricul cursului in mai multe formate, etc?
    Sigur, nu este finalizat 100% si are copyright 2008, ceea ce inseamna ca se lucreaza de ceva vreme la site, dar de ce sa nu vedem si aspectele pozitive?

    00
  28. Indeed, in general, 30.000 EU pt. un site mare e gratis ;) Dar avand in vedere ca pe BNR.ro momentan sunt doar cateva pagini si ca site-ul e instabil chiar si asa, 30k eu = rip off

    00
  29. 1. BNR-ul are ca obiectiv principal protejarea preturilor nu cursul valutar faptul ca cursul e pe prima pagina e un compromis pentru BNR, care este o institutie conservatoare.

    2. Cam ce trafic credeti voi ca are situl BNR? Toti care au lucrat cu un site cu peste 100.000 de vizitatori pe zi stiu ca in development se discuta si de caching si alte treburi. Din pacate din comentarii se vede ca oamenii nu sapanesc ceea ce se numeste web development.

    Toate acestea plus import de continut vechi. Mai tineti minte cum arata html-ul vechi? Eu am dat tot timpul BNR-ul ca exemplu de site prost facut(acum vad ca au mai curatat). Plus, banuiesc, conectare la diferite servicii, plus birocratie(cine stie cate sute de tipuri de roluri au de useri care pot edita situl – da, asa functioneaza institutiile publice).

    Eu zic ca 30000euro e mare teapa. Pentru dezvoltator, bineinteles!

    00
  30. BNR merge doar cu tcpipv6 =))

    00
  31. @Raluca: thx acum sunt prea multe :lol:
    si parca sunt sigur ca atunci cand am luat la purecat site-ul dupa un feed link-ul ala nu era… :D

    00
  32. @Buddha: mana care a tinut pixul cu care s-a semnat contractul pentru constructia site-ului s-a „sprijinit” pe o parte din cei 30000.

    00
  33. N-au nici o legatura banii platiti webdesigner-ului cu problemele de host sau DNS. In fine, in Romania sunt multe cacaturi de siteuri care costa „30.000 de euro” in acte. In realitate, 1.000 se duc la webdesigner si 29.000, la altcineva. O metoda de frauda foarte „clean”. :)

    00
  34. NOU
    #34

    Totusi este vorba de site-ul Bancii Nationale a Romaniei. Oricat de trista ar fi institutia asta, nu cred ca 30,000 Euro este o suma exagerata. Prin comparatie, costa cat o masina de clasa medie.

    Nu imi dau seama cum reusesc agentiile de web development sa traiasca din asemenea tarife, mai ales ca BNR.ro ar cam fi cireasa de pe tortul oricarei agentii. Posibil ca majoritatea dintre acestea sa-si scoata parleala, in mare parte, din comenzi externe sau proiecte in-house.

    00
  35. Mie mi se pare ieftin, daca il compari cu monden.info de exemplu :P

    00
  36. 3o.ooo de euro nu e un reper atata vreme cat nu se stiu specificatiile proiectului precum si detalii legate de ceea ce intra efectiv in costul respectiv. Insa, pentru clienti corporate, costuri de genul 3ok se situeaza in zona joasa a spectrului iar specificatiile si cerintele sunt dincolo de imaginatia muritorului de rand (si nu is legate numai de partea tehnica). Chill out, boys and gals.

    Cei ce se leaga in principal de cost si emit aberatii de genul „il faceam si eu in wordpress, intr-o saptamana” sunt la fel de demni de ocara ca si cei care au lansat site-ul la apa fara a face toate testele necesare. Intr-un asemenea proiect lansarea in sine este un eveniment separat. Si nu se permit greseli.

    @Buddha: tinere, am cetit postul matale cu privire la subiect si m-am amuzat teribil. cata ipocrizie. adicatelea recunosti ca nu ai avut a face niciodata cu clienti cu adevarat mari dar in acelasi timp ii faci cu ou si cu otet pe cei care au. Si o faci pornind de la niste premise copilaresti (ca sa nu le zic altfel). Apoi incurci web designul cu web developmentul – asta atunci cand nu le amesteci. Pai e frumos asa? Nu e, iti spui eu. Aveam pretentii de la un purist iubitor de standarde.

    @Raluca: clientii se selecteaza, uneori trebuie sa mai spui si nu. Iar relatia cu ei se gestioneaza in asa fel incat situatiile descrise de tine sa fie controlate. In afaceri, intotdeauna „”clientul nostru e stapanul nostru”. Insa in relatia cu el tu trebuie sa fi cel care controleaza situatia si nu invers.

    00
  37. am pus un comentariu si nu a aparut…what is happening :)..tastasem o adevarata compunere..

    00
  38. Pentru un site corporate pretul e destul de mic (apropo de unde aveti informatia cu 30.000 euro ? :) ). E destul de complex, genereaza tot felul de rapoarte, designul e curatel si aranjat.

    Site-ul vechi era penal, design de anii 80 in html. Au pastra xml-ul de preluare al cursului https://www.bnro.ro/nbrfxrates.xml, cine parsa html-ul sa obtina cursul in loc sa parseze xml-ul nu are nici o scuza.

    Avertizarea exista de mult pe site-ul vechi ca se poate schimba oricand pagina html si sa se foloseasca xml-ul pt preluarea cursului.

    00
  39. nu e neaparat cea mai buna comparatie, dar imho site-ul CEC e mult mai bine asezat.

    00
  40. Sunt de acord cu ceea ce spune Alin.
    În ceea ce privește faptul că au fost câteva probleme la lansare, deși probabil că se putea evita asta, haideți să nu facem din tânțar armăsar. Nu cred că a murit cineva din asta.
    P.S.: nu văd care e baiul în faptul că nu mergea fără www în față. Scrie undeva că trebuie să mearga și bnr.ro? :-)

    00
  41. @chriscross: , linkul pentru RSS. Deci exista.

    00
  42. Exemplu, site-ul unei primarii costa 120.000 euro :)

    https://www.monitorulsv.ro/

    http://www.bnr.ro a fost chiar moca, un adevarat chilipir la 30 de cocosane

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube