Blog: cu social media în minte

Nu mai știu unde am citit și am pierdut linkul, deci ideea nu îmi aparține, dar merită dată mai departe.

În 2013 blogul are nevoie de niște optimizări pentru social media:

Facebook thumb

Este acea imagine care apare pe facebook atunci când cineva dă like și share. Facebook ia prima imagine de peste 60×60 pixeli sau mai mare pe care o întâlnește sau, dacă nu, prima imagine din text.

Pentru a evita neplăceri, e bine de specificat de mână o asemenea imagine. Am explicat aici cum se face, dar există pluginuri și soluții mai bune.

Twitter title

Eu folosesc foarte des pluginul tweet this page pentru a da pe twitter linkuri interesante și atât el, cât și butonul de “tweet this” din pagină, ia automat și titlul. Și aici intervine șmecheria: cei mai mulți nu explorează oportunitatea asta și așa apar pe twitter și pe facebook (pentru că linkurile mele de pe twitter se duc și acolo) titluri de gen:

 • Unde a eşuat #clujcitybreak | Articole la preţ de producător
 • Molipsitoare stare de bine | hoinaru.ro – Un blog intr-un pahar cu apa
 • Pagina lui Dragos Stanca » Arhiva blog » Burda + Sanoma = Love

care nu fac nici un favor autorilor. Am mai scris de magnetic headlines, aici e însă mai mult o problemă de formatare, care se rezolvă cu un plugin de SEO sau cu editarea temei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

3 comentarii

 1. Bai, sa vedeti nebunie cu Facebook thumb-ul asta. Nu mi-a venit sa cred, pupa-v-as talpile! Am scris si io un articol acum cateva zile. Despre una, despre alta, asa ca tot omu’, sa-mi vars naduful. La mine, pe blogu personal, ca in alta parte nu ma lasa lumea. Si am zis despre Mihai Morar. M-o sacait el cu ceva la boloboace. Nu mai stiu ce, dar sigur ceva prostie o facut. L-am scris asa din topor, fara poze, alte zorzoane si zărghenii. Dar ce credeti voi c-o facut diavolu asta dă Feisbuc? Ca sa vedeti unde a ajuns tehnologia, fratilor. Si ma jur pe rosu’ semaforului daca am pus vreo poza in articol. Mi-o dibuit softul ala de la Suchenberg descrierea lui Morar si la thumb mi-o pus o poza cu un BOU. Asa, din oficiu. Bai, fratilor, eu ieri am pasit intr-o noua era. Recunosc ca internetu asta a ajuns mai dăstept ca mine.

  00
 2. I stand rebuked.
  Designerul trage de mine de un an de zile sa schimbam tema, RSS-ul e varza, tema de mobil da gherle, si eu n-am vreme nici sa respir.
  Si ma mai si numesc blogger… bleah.

  00
 3. Dani

  Chestia aia cu Inteligenta Artificiala nu e la misto.
  Te-ai convins acum.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.