Blog: nested comments sug (2014)

Pentru că în 2009 lumea n-a înțeles despre ce e vorba, iată varianta 2014 a motivului pentru care nested comments e o mizerie și ar trebui dezactivată.

nested-comments-1 nested-comments-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

 1. Sunt multe chestii care sug în webdesign, dar întotdeauna se găseşte cineva care le redescoperă şi i se par geniale, nemaivăzute. Refuză argumentele şi refuză să creadă că ele au fost folosite cu 10+ ani în urmă şi părăsite tocmai pentru că sug. Şi cum clientul întotdeauna are ultimul cuvânt… Da, ştiu, aici este vorba despre bloguri personale, dar situaţia este aceeaşi, diferenţa este că omul îşi implementează singur genialitatea online.

  00
 2. Mi se par ok pe maxim 2 nivele. Păstrezi un thread separat în cazul unui comentariu mai interesant și thread-ul principal pentru altele.

  00
 3. Şi eu le ţineam nested, deşi citisem articolul din 2009 la care faci referire. La 3 comentarii pe articol câte am eu nu deveanea neinteligibil. Acum le-am dezactivat de dragul tău. Happy ? :D

  00
 4. la tine nu e nici macar varianta a doua, e aiurea sa ii dai scroll sus sa vezi ce a zis cui a zis cand ii da cineva „reply” cuiva…

  00
 5. @Bluehand: Cu adevărat aiurea este când trebuie să reparcurgi 100+ comentarii doar ca să vezi dacă s-au mai intercalat câteva între ele.

  Adevărul este că ambele sisteme au neajunsuri iar discuţiile despre ele ar trebui mai degrabă înlocuite cu discuţii despre cum ar trebui să evolueze sistemul de comentarii pentru a elimina neajunsurile ambelor formate.

  00
 6. nested comments pe 2 nivele este perfect pentru blogging. in comentarii s-a ajuns la discutii intre useri, iar replicile date din 20 in 20 de comentarii sunt stupide.

  00
 7. Poate faci ceva sa nu mai fuga continutul pe mobil in dreapta un ecran. De cind buzz-ul cu responsive and stuff ma tot lovesc de problema asta pe diverse site-uri.
  Initial se incarca tot corect pe ecran si apoi se redimensioneaza automat si se lateste totul pe doua ecrane.
  Android 2.3.6 – default browser. Stiu exista FF, dar ala ma enerveaza.

  00
 8. @jules Android 4.2.2 se vede perfect la mine pe mobil

  00
 9. @jules

  Niciun dezvoltator cu ceva in cap nu mai sta sa optimizeze pentru mizeriile cu Android sub 4.x sau IE6.

  00
 10. @Manole: mai ales când 2.3.x are un marketshare comparabil cu 4.2.x (în unele situații chiar mai mare)

  00
 11. NOU
  #11

  @manole: desi ti se pare ciudat, pe lumea asta mai exista oameni care nu fug la magazin sa-si schimbe telefonul in fiecare an.

  00
 12. bogdan: pentru ca esti un traditionalist desuet.
  Eu, de exemplu, imi schimb telefonu la fiecare luna. Pentru ca numai asa imi arat valoarea, ca la pizde nu le mai place lantu de aur.

  00
 13. @manole de IE6 inteleg. Desi si IE6 mi se pare cretin sa se mai uite cineva la el.
  Cit despre Android 2.3.x sa ma scuzi dar inca se mai vind telefoane cu asa ceva. Ca sa nu intram pe partea cu cota de piata.
  Plus ca pe androidul asta inca nu am gasit aplicatii care sa-mi ceara 4.x ca altfel nu ruleaza ( cam ca la IOS de ex). Telefonul merge bine mersi si nu am motiv sa-l schimb.

  00
 14. NOU
  #14

  Nested comments sunt bune, implementarea aia e proasta. Am vazut prin unele locuri un plugin dragut, care ascundea automat tot ce era reply si arata doar top comments (si invers cand deschideai un comentariu cu raspunsuri).

  00
 15. Te plangi ca o baba. Intoarce in pielea mea telefonul ala pe lat, ce te chinui asa? :-)

  00
 16. Un exemplu de site unde nested comments pare sa fie de succes si util: https://legeaz.net/utile/calculator-taxe-notariale

  Cum ar fi sa stafful sa ii raspunda vizitatorului la intrebare peste 5-6 alte comentarii? nu cred ca ar mai intelege cineva ceva. Poate fi util sa dezactivezi la un blog unde isi da toata lumea cu parerea dar sunt situatii in care trebuie sa mergi pe nested.

  00
 17. Pe langa fapul ca o sa ii dau dreptate lui Costin, nu cred ca optiunea respectiva e problema. Daca tot ii responsiv, se putea face o alta versiune special pentru mobil. Una care arata decent.

  00
 18. M-ai convins. Am modificat și la mine. :)

  00
 19. „Nested comments” dau o logica discutiei dintre comentatori si NU trebuie sa arate asa cum apar in imaginile tale. Pot fi definite legaturile dintre comentarii intr-un mod mai subtil si elegant.
  Nu cred ca trebuie sa dai vina pe functie pentru ca designerul temei e prost (sau cel care a solicitat modul de afisare al comentariilor)…

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube